Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
dzisiaj mi dzidziuś już tak porządnie zaczął pukać w brzuszku, wcześniej to były lekkie smyrania, a dzisiaj rano- po śniadaniu musiałam zmienić pozycje podczas siedzenia, ponieważ miałam wrażenie, że dzieciątku ciasno i dlatego mnie tak atakuje.
ale to możliwe???
możliwe, możliwe u mnie też jakoś 15+5 młoda zaczęła wariować.
Sama nie wierzyłam, ale wieczorem mój mąż też potwierdził.
To będzie skończony 40tc (mój suwaczek jest źle ustawiony) i po tym czego się tu naczytałam złapałam schizę, że to za wcześnie?!?!?
Synek waży 3200-3500g i niby gotowy do wyjścia. A co jeśli nie???
Przez Was dziewczyny przestaję ufać mojemu lekarzowi prowadzącemu :/
Pewnie dziewczyna chodzi na NFZ i niestety są bezsensowne zasady 10 wizyt zaplanowanych z góry, 3 usg, 3 morfologie. Wszystko pięknie jeśli ciąża jest idealna, jak coś się sypie trzeba spierniczać do innego lekarza.
Ale ja jestem w 16 tc 3 d, jest to moja druga ciąża, więc naprawdę potrafię odróżnić jelita o delikatnego pukania dziecka. Nie są to jakieś mega mocne kopniaki, bo tych się jeszcze nie spodziewam, ale to na pewno "TO"
Oni nie robią powtórzenie wyniku :-( ale w piątek będę miała usg może uda mi się betę wysepic.
Co do informacji na temat porodu, karmienia polecam wszystkim, aby zapisać się do położnej (...) zawsze takie rozmowy pozwolą się oswoić z tematem.
Myślicie, że w takiej sytuacji rodzinny lekarz mi wypisze?
Pewnie dziewczyna chodzi na NFZ i niestety są bezsensowne zasady 10 wizyt zaplanowanych z góry, 3 usg, 3 morfologie. Wszystko pięknie jeśli ciąża jest idealna, jak coś się sypie trzeba spierniczać do innego lekarza.
monaliza666: Pewnie dziewczyna chodzi na NFZ i niestety są bezsensowne zasady 10 wizyt zaplanowanych z góry, 3 usg, 3 morfologie. Wszystko pięknie jeśli ciąża jest idealna, jak coś się sypie trzeba spierniczać do innego lekarza.
Bzdura. Obie ciąże prowadziłam na NFZ, u zaufanego gina, do którego chodziłam od lat. Obie ciąże był problematyczne. Wizyty miewałam nawet co tydzień, dwa, jak było trzeba. Usg też znacznie ponad standard. Miałam zlecane dodatkowe badania. To, co opisałaś powyżej, stosuje się przy książkowej ciąży, jak są problemy, to także gin z NFZ działa, jak należy.
Hej dziewczyny.
W nocy bolał mnie brzuch i krzyż ale nie krwawilam. Martwię się że czuje że siwe włosy mi rosną...
Tak było czuć przez powłoki brzuszne. w sumie to ja na brzuchu sama skóra i kości przed ciążą.
Nie musiał trzymać ręką normalnie było widać,
Melise od początku ciąży pije bo kupiłam pyszną z gruszka w moim przypadku piącho piryna pomogła by na pewno bym dobrze po niej spała ;-) jestem pewna że jak zrobią usg jutro to się uspokoje bo teraz to niewiadoma mnie dobija...