Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
"No-spa, w ciąży?! No tak nie bardzo...". A znała moją sytuację, skurczowo-szyjkową. Mi to mocno w pamięci utkwiło. A babka jest świetnie wykształcona, z certyfikatami, nie stara, nie krótko po studiach, pracuje w szpitalu i prywatnie, opinie ma rewelacyjne i kolejki do niej gigantyczne.
Magdalena- gdzie nie branie no-spy, a gdzie loty na wakacje? Jest tu w ogóle jakieś porównanie?
Misinka, ja właśnie miałam takie kłucia i dlatego lekarz zlecił nospe. Biore 3 razy dziennie magnez więc twardnien juz nie mam ale te klucia zostały. Ja nie mogę raczej olewac lekow bo to moja 4 ciąża i tyle ich biorę min steryd, acard i heparyne, że chyba ta nospa dodatkowo mocno nie zaszkodzi. Modlę się żeby po prostu donosic i dziekuje Bogu ze trafilam na lekarza, który mi to umożliwia.
ŚRODA myśle, ze całkiem realne jest, ze dostaniesz pozwolenie na góry (ofc nie na łączenie po szlakach;). Moja kumpela dostała - przy zdrowej ciazy - pozwolenie na Pieniny chyba jakoś w 37tc
Każda ciąża jest inna i fo każdej trzeba mieć indywidualne podejście. Ja mocno zazdroszczę przyszlym mamusiom chodzacym na basen, zakupy i do pracy. A ja tylko kanapa i kanapa... ale jak patrzę na rosnący brzuszek i zdjecia usg Okruszki to niczego nie żałuję
Dzięki za odpowiedzi odnośnie hemoglobiny, Magda i Anziee. Poczekam na ginkę w przyszłym tygodniu, czy mi coś zaleci, aczkolwiek na razie idę wstawić zakwas z buraków i tym się wyleczę.;)
Kurcze, nie mam niestety wyników z poprzedniej ciąży z tego etapu, ale pamiętam, że miesiąc przed porodem miałam 10,5 i nie dostałam żelaza, bo moja ginekolog uznała, że to normalne przed porodem.
Co do karty ciąży to ja ją wożę zawsze i wszędzie ze sobą- polecenie lekarza i byłam przekonana, że tak robi każda ciężarna
Jeśli nie to jego strata, jak nie ta praca to inna ;)
Niunia, zatem trzymaj się kanapy! rośnijcie zdrowo ;)
Niunia, ja bede miala zdejmowany pessar prawdopodobnie 9 marca, to bedzie 36 tygodni i kilka dni. Lekarka mowila, ze gdyby sie pojawily sie wczesniej skurcze to krazek sam spadnie.