Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeMar 23rd 2015
     permalink
    Dorit: Chyba kwestia pigmentu. choć Ty Ulu masz ciemne włosy?

Ale farbowane ;-) Naturalne - to takie "typowo polskie" - bez koloru ;-))
    --
    •  
      CommentAuthorrybcia82
     permalink
    Gratulacje dla nowo narodzonej panienki
    ...i kciuki za rozkrecajace się porody -tak swoją drogą to ja przeszło dwa tygodnie z 2 cm rozwarciem chodziłam, wwięc pewnie regularne skurcze przyspiesza akcje
    co do krechy na brzuchu to z córcia poraktycznie nie miałam i teraz z synkiem nic nawet cienia
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Ul_cia: A właśnie - chciałam się zapytać - Olenka - Ty masz jakąś różnicę w terminach?

Na suwaku mam ustawioną 15.03 - to z USG, a na liscie jest pierwsza wyznaczona przez klinike.
    U mnie po nocy cisza kompletna:( na 12 do poloznej, moze będzie masaż szyjki...
    -- []
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Olenka01 - Ty w UK jestes? Mozliwe, ze polozna Ci zrobi masaz szyjki. Ja urodzilam (niestety skonczylo sie CC) w 43tyg i 6dniu wedlug OM. Czyli 20dni po terminie z OM, z USG w 12tygodniu bylo to 13dni po terminie.
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
    • CommentTimeMar 23rd 2015 zmieniony
     permalink
    Kurcze zapytam tutaj, bo nie wiem gdzie. Dostaliśmy dużo ubranek ale niektóre głównie czapeczki są żółte od oliwki. Macie jakieś sposoby na usunięcie tych plam?
    --
    •  
      CommentAuthorblackberry
     permalink
    Dziewczynki, a miała któraś coś takiego? Od kilku dni mam taki dziwny ucisk w klatce piersiowej, nie ból, raczej dyskomfort. Nie jest to związane z wysiłkiem, bo nieraz w nocy się przez to budzę. Nie jest związane z jedzeniem, bo się zastanawiałam czy to nie jakaś dziwaczna odmiana zgagi :tongue:
    Czy to tylko z powodu rosnącego brzucha i trudności z oddychaniem? Nie znalazłam żadnego sposobu, żeby to złagodzić.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    misinka26: Macie jakieś sposoby na usunięcie tych plam?

Moja Siostra zawsze wygotowywala takie rzeczy w garnku (woda + proszek do prania). Mozesz sprobowac, choc nie wiem czy jesli plamy stare to czy zejda.
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Justyna, gratulacje!
    U mnie bóle głowy zaczęły się pod koniec 1 trymestru i trwały prawie non stop aż do połowy 2 trymestru. Nie pomagało nic, minęły same z siebie.
    Ja między terminem z om a z usg mam według jednego lekarza 8 dni różnicy, według drugiego lekarza 6 dni. Obaj trzymają się jednak daty z om. Moja ciąża jest z iui wiec wiem, ze tak realnie termin może być ze 2 dni wcześniej niż z om czyli coś koło 1 kwietnia. A i tak jeśli samo się nie ruszy to w dniu terminu z om mam się stawić w szpitalu i będą od razu wywoływać bo cukrzyca. Czyli 3 kwietnia. Więc na święta na pewno sie rozpakuje.
    Ale póki co nic sie nie dzieje.
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    madziauk: Olenka01 - Ty w UK jestes?

Tak my w UK. W zeszly poniedzialek jeszcze nic nie chciała robic bo tylko dzień po trerminie z USG bylo. Ale powiedziala że dzis o ile chcę to bedzie mogła zrobić.
    -- []
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Z mężem mamy plan zrobić kawał na Prima Aprilis i wkręcać ludziom, że urodziłam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    madziauk: Moja Siostra zawsze wygotowywala takie rzeczy w garnku (woda + proszek do prania). Mozesz sprobowac, choc nie wiem czy jesli plamy stare to czy zejda.

O dzięki, spróbuję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    misinka spróbuj odplamiacz z biedronki OXY.
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Bladykot, no chyba że naprawdę urodzisz tego dnia. Tylko, żeby Ci uwierzyli ; )
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    Justyna, gratulacje! Oby mała zdrowo rosła :bigsmile:

Misinka, na plamy z oliwki u mnie nic nie podziałało - ani gotowanie, ani odplamianie. Śpiworki mi się na lamówce zażółciły i nic nie ruszyło.

Azja, po lactovaginalu też się ze mnie lało - zwykle kładłam na noc, a rano po wstaniu było chlup...
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    _Isia_: Tylko, żeby Ci uwierzyli ; )
    --

Rodzina męża na pewno, a moi hmm.
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Blackberry - mialysmy to samo, ten ucisk, jesli dobrze pamiętam Teorka, ja i parę innych dziewczyn. U mnie nie był stały, ale zupelnie mi przeszlo kiedy brzuch trochę opadl. Kłuje, piecze Cię pewnie skóra w mostku...?
    --
    •  
      CommentAuthorblackberry
     permalink
    Stały też u mnie nie jest, pojawia się i znika. Ja bym to opisała bardziej jako gniecenie niż kłucie, ale pewnie każda z nas odczuwa to jakoś inaczej. I nie piecze, tak mi się tylko "dziwnie" przy tym robi.
    No nic, jeszcze się w takim razie pomęczę zanim brzuch opadnie...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    _Isia_: Bladykot, no chyba że naprawdę urodzisz tego dnia. Tylko, żeby Ci uwierzyli ; )
    --

:)))) moja koleżanka urodzila syna 1 kwietnia, i NIKT im nie uwierzył :))))) a ze to były czasy ze jeszcze nie było komórek, nie mówiąc o komórkach z aparatami - to naprawdę mieli "problem" z wytłumaczeniem ze to na prawdę :))))
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    Ja też mam dzisiaj wizytę, ale pewnie będzie nudna i bez USG, ale jadę, bo co mam za wyjście :wink:

Ciekawe, czy gin skomentuje mój brak przyrostu wagowego przez ostatni miesiąc...
    Jeszcze nie wróciłam do wagi sprzed wymiotów ciążowych i jak na początku schudłam 5 kg, tak do tej pory ich nie odrobiłam :confused:
    Nie kazał mi robić morfologii na dzisiejszą wizytę, tylko mocz, więc zobaczymy, co tam ciekawego powie.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja jestem po połówkowym. Wszystko jest okej :) I cipucha sie potwierdziła:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Właśnie wrociliśmy od połoznej... Szyjka nadal zamknięta:shocked:
    Zrobiła masaż i czekamy... do srody bo wtedy bedę miała kolejny... A jak nic do piatku to w piatek do szpitala i bedą już tam dzialać...
    -- []
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Oleńka - ależ to Twoje dziecię sie zabetonowalo! ;)))
    Środa, to Ty fajnie masz z ta waga ;)
    --
  1.  permalink
    Środa o to masz tak jak ja :) Też jeszcze nie odrobiłam spadku z czasów rzyganka...
    Justyna gratuluję!!!
    Trzymam kciuki za czołówkę :D
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Olenka, Ulcia dobrze pisze, Twoje dziecię faktycznie się chyba zabetonowało :-)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    Ulcia, fajnie nie fajnie, boję się, że potem "przywalę" ze zdwojoną siłą ;wink:
    poza tym, na tym etapie w pierwszej ciąży już na plusie byłam, mimo iż też wymiotowałam i mdliło mnie 24h i teraz wydaje mi się to niepokojące, ale widzę, że nie tylko ja tak mam, więc chyba przestanę się przejmować, poza tym lekarz będzie wiedział, czy to ok, czy nie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    Środa lekarz na pewno ci powie co i jak :-)
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Olenko, ty chyba idziesz na rekord w długości ludzkiej ciąży. Domyślam się jednak, że nie taki jest twój cel.
    Cierpliwości dużo życzę i porodowych skurczów:wink:
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Mama mnie wlasnie wkurzyla, patrzy na moj brzuch i mowi: ty to jeszcze ze dwa tygodnie pochodzisz. No bardzo kuźwa pocieszające! :devil:
    Tesciowa wczoraj: 3 dni.
    Same znawczynie!
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    Azja nikt nie wie kiedy się rozpakuje ja ci życzę żeby było to niedługo bo pewnie już Ci ciezko :-*
    Obiadlam się dzisiaj i cierpię bo wzdelo mnie ale duszona cebula była pyszna ;-) prawie nie żałuję
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Żurawinka: Olenko, ty chyba idziesz na rekord w długości ludzkiej ciąży. Domyślam się jednak, że nie taki jest twój cel.

e tam, zaden rekord, przeciez 2 tyg po terminie to fizjologia jak najbardziej
    Fajnie pisza Ci w suwaczku Olenko- widac maluszek ma jakis powod by posiedziec :)

zastanawiam sie kiedy isc na pierwsze ktg, moze sie kopnę jeszcze w pt? albo w pon jak doczekam;)
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    A ja już myślę o tym, jak po wizycie dzisiejszej pojedziemy na ponoć najlepszego kebaba w mieście... Chodzi za mną już od x-czasu i juz się nie mogę doczekać kiedy go wszamię :bigsmile:

Mąż mi dzisiaj powiedział, że jestem duża, ale tylko w brzuchu urosłam i w cyckach, bo tyłek pozostał bez zmian, więc może z tego tłuszczu, który miałam na brzuchu mała czerpie składniki odżywcze :wink: i dlatego jeszcze nie tyję, bo się wszystko wyrównuje.
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Myślałam, że wcześniej odszedł mi już czop ale teraz coś jeszcze dużego mi odeszło. Mam brązowe plamienia.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    Niunia, może coś się rusza :)
    Azja, mi też tak wieszczyli, jak Twoja mama, w pierwszej ciąży. Najlepiej to się wyłączyć na takie teksty, zwłaszcza, że nawet jeszcze do terminu porodu nie doszłaś.

Dzięki za wiadomości o liniach na brzuchu. Czyli wychodzi na to, że nie ma reguły :) Mnie to zawsze zadziwia i też pokazuje, że mam nie porównywać swoich dwóch ciąż, bo są zupełnie inne. Mam nadzieję tylko, że poród nie będzie bardzo różny od pierwszego :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Niunia - 3 mam kciuki! ;-))
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Migg, często czuje się tak, jakby to była pierwsza ciąża, bozupelńie inaczej przebiega od poprzedniej i już nawet nic nie mowię, gdy mi ktoś gada, ze wszystko powinnam wiedzieć, bo już jedno dziecko urodziłam.
    A prawda jest taka, ze i teraz inaczej i przy porodzie pewnie tez, bo z Młodym nie miałam okazji rodzic aktywnie, wiec mam nadzieję, ze położna w razie czego pomoże i pokieruje co i jak...
    Niunia, kciuki zaciśnięte.
    Wchodzę codziennie i sie zastanawiam, czy któraś z czołówki się rozpakuje, czy będziecie nas tu w napięciu trzymać aż do pełni....
    --
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    agigi: A prawda jest taka, ze i teraz inaczej i przy porodzie pewnie tez
    Tego się właśnie trochę boję. Że się nastawię na coś, co już było, a będzie zupełnie inaczej. No ale trudno :) Za pierwszym razem nie rodziłam aktywnie, bo byłam przeziębiona i nie miałam ochoty na ruch :) To akurat mam nadzieję, że będzie inne :D
    ...
    Wątpię, czy Dziewczyny do pełni wytrzymają. Chociaż, kto to wie. :)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    Ja myślę że ktoś do piątku się rozpakuje :-)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Krwisty śluz jest ok? bo właśnie takie ze mnie teraz wypływa...
    -- ,
    • CommentAuthora_net_a
     permalink
    Ciekawe jak to z tymi ktg, Dorit piszesz że chcesz iść na pierwsze, a ja swoje pierwsze miałam już dziś - a taka duża różnica między naszymi terminami.
    Moja koleżanka z pracy urodziła 10 dni po terminie i nie miała ktg ani razu. Co lekarz to zwyczaje, ale ciekawe na jakiej podstawie o tym decydują.

Jeszcze tylko tydzień i donoszę :swingin: po skracaniu w 30 tc teraz się wszystko wyciszyło i póki co tylko lekkie skurcze, szyja zamknięta, także ekstra.
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Niunia a żywa ta krew? Bo jak zywa to raczej nie zbyt dobrze, ale na naszym etapie to wszystko mozliwe. Mi dziś po masażu polożna powiedziala że troche jakis tam czopów podbarwionych to OK, ale jakby się zaczeła pojawiać zywa krew to dzwonić do szpitala.
    -- []
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Rozmawiałam z położną mam sprawdzić na IP. Może to czop?
    -- ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej dziewczyny myślałam że nic mnie w życiu niezaskoczy na usg wyszła ciąża blizniacza dwukosmowkowa dwuowodniowa, jesteśmy w szoku i śmiejemy się odkąd wróciłam do domu takie emocje mam być gotowa na wszystko bo jedna dzidzia ma mało płynu owodniowego ale serduszka biją i rozwijają prawidłowo dostałam luteine.... Ktoś miał dla nas plan ;) ale numer
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Jeny nataliaa!!!!
    :crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Szok ;) do tego odkleja się Kosmowska za tydzień wizyta
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    niunia, jak najbardziej sprawdź tą krew. Trzymam kciuki!
    Natala -super, gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    nataliaa_: do tego odkleja się Kosmowska

Mocno?
    Z Jasiem leżałam 2 tygodnie, teraz aż 3 zanim się przykleiła.
    --
  2.  permalink
    nataliaa_: na usg wyszła ciąża blizniacza
    - to bedzie mega karta DUZEJ rodziny ha ha:D
    Gratuluje, alez sie blizniakow "narodzilo" :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Nie mówił albo nie pamiętam

Treść doklejona: 23.03.15 21:45
    Madzik patola jak nic haha
    --
    •  
      CommentAuthormotylica1
     permalink
    Natalia daliście czadu...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Niunia, czyzby dzis?:devil:
    Gienka wariatko gratki podwojne:bigsmile:
    A ktora tak bedzie rodzic?
    http://www.supermamy.pl/brzuszek/5072/Nie-odcinaj-pepowiny-NIESAMOWITE-ZDJECIA.html :devil::devil::devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.