Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Co mnie najbardziej drażni to wszyscy w około dopytuje się czy już,
Iris, ja mam takie skurcze od 20tc co najmniej. I nie wzięłam na to ani jednej nospy w życiu. Magnezu zresztą też nie. Dla mnie jedynym wyznacznikiem tego, czy te skurcze są niebezpieczne, jest to, co się dzieje z szyjką. Jak widać, u mnie nic się nie dzieje dziewczyny, Wam te brzuchy twardnieją przed porodem a mi już od jakiegoś czasu. A dziś to chyba już 4-5 skurczy miałam, raczej BH, bo niebolesne. Po południu się uspakaja. Lekarz twierdzi, że jeśli niebolesne i do 10 dziennie, to mam się nie przejmować. Biorę magnez i czasem nospę, jak już magnez nie pomaga -
Kurcze, dziewczyny, Wam te brzuchy twardnieją przed porodem a mi już od jakiegoś czasu. A dziś to chyba już 4-5 skurczy miałam, raczej BH, bo niebolesne. Po południu się uspakaja. Lekarz twierdzi, że jeśli niebolesne i do 10 dziennie,
ris, ja mam takie skurcze od 20tc co najmniej. I nie wzięłam na to ani jednej nospy w życiu. Magnezu zresztą też nie. Dla mnie jedynym wyznacznikiem tego, czy te skurcze są niebezpieczne, jest to, co się dzieje z szyjką. Jak widać, u mnie nic się nie dzieje
Skurcze BH są normalne, bo macica musi sobie poćwiczyć.
Ale oczywiście - życze CI takiego porodu jaki sobie wymarzyłaś ;-)))
ja bym jednak nie łączyła tych wcześniejszych skurczy z porodem - tzn podobno dobrze jak macica ćwiczy (bezpiecznie oczywiście) ale chyba na poród to nei ma wpływu.
Ja przez całą ciążę z Martynka nie miałam pół skurczu ani BH ani żadnego innego (pomijam bole okresowe na samym początku zaraz po teście ), do tego do dnia porodu (41 tydzień) szyjka twarda, długa, zamknieta - a jak przyszło co do czego w ciągu jednego dnia wszystko się pięknie przygotowało i sn jak złoto ;-)
Jakbym o sobie czytała
Dzisiaj rozmawiałam z teściową, która powiedziała, że ona ma przeczucie takie że urodzę z tydzień przed terminem!!!