Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormarion
    • CommentTimeJan 26th 2016
     permalink
    Ewasmerf: juz pisalam kiedys. mialam 1sza ze wzgledu na rozwarstwiona siatkowke.
    a teraz druga po porstu CHCE, nawet jesli cudownym trafem siatkowka sie zrosla.

Aaa no chyba że.
    Choć ja bym próbowała SN. Operacja na życzenie nie dla mnie. Ale co kto woli :bigsmile:
    .
    .
    A u mnie była dziś znów położna - i znów dowiedziałam się wiele ciekawych rzeczy, w sensie jak nieprawidłowo byłam potraktowana przy pierwszym porodzie, więc doszły kolejne powody, dla którcyh trwało to tak długo (przypominam - od pierwszych skurczy do wytargania małego kleszczami minęło 24 h i 20 min.). Chodzi m.in. o brak jedzenie i picia (przez prawie 5 h), o brak ruchu a tym samym długotrwałą pozycję leżącą, bo przecież KTG co chwilę podłączać musieli oraz niepouczanie o prawidłowym oddychaniu (okazuje się, że z tego powodu m.in. wymiotowałam).

Poza tym wstęnie nagrałam ja sobie do porodu - koszt 800 zł.

Na kolejne spotkanie za tydzień mam przygotować plan porodu, który dokładnie omówimy i który KONIECZNIE mam mieć na porodówce. To tak a propos, bo ktoś ostatnio pytał, czy jest sens pisać.
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    a ja myślałam dziewczyny, że wczoraj to urodzę, bez kitu tak mnie spojenie łonowe bolało, że chodzić nie mogłam. Dzisiaj za to już lepiej :))) Za miesiąc będę miała ciąże donoszoną i czekam na ten dzień, i odliczam i doczekać się nie mogę :) żeby tak odetchnąć, wiecie, spokojem ducha ;p
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
  1.  permalink
    Tę pepowine widać na usg. Nie musiała mówić.Ona ma na prawdę świetny sprzęt. Ale przy takiej pepowinie,plus tłuszczyk na brzuchu to 3d wychodzi paskudnie.

Ile koszul bralyscie/bierzecie do szpitala?
    Naszykowalam trzy. Jedną starą (taką standardowa zyrafke czy słonia ma na dole) plus dwie nowe. Kupiłam w dwupaku bon prix.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    ja biore 2. w razie czego M mi doniesie.
    no ale ja bede miala cc, a do cc to mnie ubiora w ichnia szlafmyce z gola dupa. tak sadze. dopiero potem sie przebiore w swoja. i bede pociskac w tej jednej, a druga jak sie usyfi ta pierwsza. licze na to ze tym razem w ogole to maks 3-5 dni bede i spadam stamtad.

Treść doklejona: 26.01.16 12:22
    salinois, wiem doskonale. mam tak samo. choc nie ukrywam, ze teraz w skonczonym 35 juz wyluzowalam troche psychicznie.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Co do koszul - u nas w szpitalu było tak, że przez kilka dni nosiłam te szpitalne - i bardzo to sobie chwaliłam - bo zmieniałam b. często. Po pierwsze jednak mocno się brudziła, a po drugie - było w szpitalu gorąco, szybko miałam wrażenie nieświeżości.
    --
  2.  permalink
    U mnie nie dają szpitalnych koszul,chyba że do cc no i jak nagle Przyjeżdżasz to wtedy.

Pamiętam że pociłam się bardzo,non stop pić mi się chciało. Najwyżej M weźmie do domu na wieczór,upierze i przyniesie na drugi dzien.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Widzisz, a u nas miałyśmy w sali klika przygotowanych koszul na zmianę, nie trzeba było nikogo prosić.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJan 26th 2016 zmieniony
     permalink
    Ewasmerf: "no wiesz, ja tez swoje przytylam, to mala tez musiala przykoksowac;-P"
    eeee, ja w 40tc miałam 9kg na plusie a Michasia urodziła się z wagą 3480g, także ten... waga mamy nie ma nic wspólnego z wagą dziecka.
    --
    •  
      CommentAuthorefcia81
     permalink
    dziewczyny obejrzałam właśnie poród i strasznie się wystraszyłam, czy ja dam radę ??? Powiedzcie ze tak że przychodzą jakieś dodatkowe moce:shocked:
    w ogóle dzisiaj mam jakos dużo energii nastrój wyśmienity, bo ostatnio to ciągle bym spała a tu dziś żywczyk jestem. Tak nastawiałam się na poród w tym tygodniu ale to chyba jeszcze nie czas.
    --
  3.  permalink
    Efcia poród to duży wysiłek ale w kobietę wstepuja takie moce że nigdy bys się nie spodziewała po sobie że jesteś tak silna.

Słuchaj położnej,staraj się wsłuchać w swoje ciało. Jestem przekonana że dasz radę. Uwierz mi,mąż twój by rady nie dał ;-).

Ja sikam przed tą wizyta maxa. Jakoś takie koncowkowe kojarzą mi się z kiepskimi wiadomościami. Z Filipem na drugi dzień poszłam do szpitala..
    -- [/url[/url]
  4.  permalink
    Efcia - no nie ma wyjscia he he. Uwierz mi ze jakos to jest i ze sie daje rade. Przede mna drugi porod i boje sie bardziej niż przed pierwszym bo wiem o co w tym biega ha ha

Ja mysle, ze Ewa zartowala z ta waga hi hi
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Anairda, czytałaś Choluj? Mnie przed każdym porodem (tym po stracie zwłaszcza)uspokajala i nastawiala tak, że czułam moc.
    Większość dzieci jest owinięta pepowina i większości matek spędza to sen z powiek.
    --
    •  
      CommentAuthorSewila
     permalink
    Ewasmerf chciałbym by to ile przytyjemy w ciąży przekładało się na masę dziecka, a tak ja w I ciąży przywaliłam niecałe 20kg, a młody urodził się 2960g. I też zastanawiam się czym jest to spowodowane. Z młodym a tym etapie miałam 5kg na plusie, a teraz 1kg.
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    jeezu, no oczywiscie ze zartowalam. przeciez jak ktoras przytyje 30 kg to nie urodzi 6kilowego dziecka. chyba wtsawilam jezyk na koncu ";-P"
    -- ;
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    ja do szpitala wezmę 3 koszule, w tym jedna do porodu:)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
  5.  permalink
    I po wizycie. Przepływy w mózgu i pepowinie dobre,wód mniej bo 8,kruszyna waży 2400 czyli sporo przymasowala. Filip w 36 tc miał 2400.

Udało się po raz pierwszy zrobić zdjęcia 3d.

Pepowina nisko,nie przed buziakiem.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    dawaj te fotki;-)
    -- ;
    •  
      CommentAuthorSewila
     permalink
    Ewciu ja wiem, ale fajnie byłoby kg zwalić na dziecko a tym czasem mogę zwalić na swoją zachłanność związana z sokiem jabłkowym z antonówki
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    a nie no jasne, ja tez bym chciala na dziecko zwalic. tzn mozna tam zwalic posrednio. gdybym nie byla w ciazy to bym sie w zyciu tak nie upasla. a w ciazy od listopda nie ruszam sie wcale, za to apetyt wiekszy jak byl, zwlaszcza na slodycze. toc inaczej sie to skonczyc nie moglo, hehe

Treść doklejona: 26.01.16 18:55
    kurde, ja dzis podbieglam do trawaju, bo szkoda mi bylo zeby uciekl i jakos mnie podbrzusze boli. mala sie kreci ale mam nadzieje, ze sobie nie zaszkodzilam.
    moglam go puscic, ehhh, bede miala nauczke
    -- ;
  6.  permalink
    Na mnie ciąża działa chudnąco. Pierwsze miesiące chudne,a później nadrabiam kilogramy.
    Póki co 2,5 kg. Stan na dzień dzisiejszy.

Efciu jestem na telefonie,a z niego nie umiem wstawić zdjęć.:angry:

A tak z wiesci...to gin mi powiedziała że zdejmie pessar tego 11. Mówi ze dwa dni napierania i dostosowania sie glowki do kanału i wróży mi porod 13/14 luty....tiaaaaa..
    -- [/url[/url]
  7.  permalink
    Ewa - mnie czesto na wieczor juz boli brzuch jakby mlody sie cisnal strasznie, chwilami juz mi ciezko nawet wstac a tu oporzadzic starszaka trzeba he he. Ile sie da robie z rana by pozniej lezec jak najwiecej bo ciagle mam wrazenie jakbym zaraz miala sie zsikac :D
    I codziennie pod wieczor te nieszczesne baki ze mnie wychodzi... az mi zal jak ktos akurat sie zblizy :/
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    a propos sikania to ja sie nie koge wysikac porzadnie. jeszcze w domu jak cie moge usiade, siedze, sikam partiami. ale jak gdzies na miescie na narciarza to mam wrazenie ze niewysikana jestem. tez tak macie?
    -- ;
  8.  permalink
    No ja nie.. ale najgorzej jak na srodku miasta mnie przycisnie na nr2.. a mam tak, ze zawsze potworny bol brzucha, siodme poty i prawie umieram i wez tu znajdz kibelek...
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    anairda1986: i wróży mi porod 13/14 luty

na walentynki. super z tej strony patrzac. ale moglabys jeszcze ponosic. tak skonczony 39 bylby optymalny, co nie?
    ja sobie wymyslilam adte 25.lutego. i tak bym chciala miec cc. a ja jak sie zapre;-P

Treść doklejona: 26.01.16 20:37
    a tak w ogole dostalam szalu jakiegos z zakupami ciuchow na "po ciazy i do karmienia".
    zamowilam sobie koszule rozpinana a la dzins, 2 koszulki z krotkim H&M (z krotkim, wysjciowe, nie na ramiaczkach), pizame do karmienia, koszule nocna do karmienia, taka bardziej sukienkowa jak dla mnie, a dzis wpadlam do lmpa i kupilam ze 3 tuniki, swtere, jakies t-shirty. poczuje sie lepiej moze...
    -- ;
    •  
      CommentAuthorefcia81
     permalink
    anairda to super wieści po wizycie :-)

Mam pytanie odnośnie żelu Natalis, aby zmniejszyc tarcie w szyjce w czasie porodu, dzisiaj na szkole rodzenia położna o tym mówiła ale wypowiadając się nie była w stanie powiedzieć że to rzeczywiście pomaga, na pewno nie szkodzi a być może pomoże, ja sobie go chyba zakupie. Macie jakies doświadczenia zwiazane z tym żelem?
    --
  9.  permalink
    Ewa powiem ci,że nie chciałabym dorwać do tego 39 tc.
    Ledwo,ale to ledwo wyparłam Filipa.
    Być może utorował jej drogę ale ogólnie ja bardzo ciasna jestem mimo prawidłowych wymiarów miednicy.
    Słowa położnej prowadzącej poród.

Niech mija ten 37 tc i dzieje się.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
    • CommentTimeJan 27th 2016
     permalink
    w lidlu od 1.lutego beda jakies roxnosci dla niemowlakow, jak ktoras nie ma kolderek jeszcze itd.
    -- ;
  10.  permalink
    Ja poluje na lidlowy spiworek do fotelika samochodowego. Męża wyślę rano. :wink:
    -- [/url[/url]
  11.  permalink
    Anairda - ale to, ze pierwszy porod byl ciezki naprawde nic nie znaczy.. to jest jak loteria.. Kazdy mowi, ze z drugim latwiej a np znajoma twierdzi, ze z pierwszym bylo latwiej.
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    ja tez slyszalam ze roznie bywa. moja sasiadka rodzila 3-cie i mowila ze gdyby nie wykupiona dobra polozna to nie wie czy by wszystko ok przebieglo.
    -- ;
  12.  permalink
    No moja inna kolezanka to nawet do szpitala nie zdarzyla.. maz odebral porod, tak szybko poszlo (przy drugim).
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    ale na ogol mowia, ze przy porodach sn kazdy nastepny jest latwiejszy, a przy cc kazda nastepna jest trudniejsza.
    -- ;
  13.  permalink
    No przy cc to sie nie dziwie.. w koncu ponownie otwierac te sama rane, miesnie itp... na pewno sa slabsze.
    --
  14.  permalink
    Wiem,wiem dziewczyny. Trochę mnie strach oblecial przed porodem. Na prawdę gdyby nie wstawanie na siku w nocy to mogę spokojnie napisać że śpię jak suseł.

A dzisiaj zasnąć nie mogłam. Gdzieś sobie głowę tym porodem nabilam.

Za godzine,dwie lecę zrobić te próby watrobowe.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    a ty jakies swedzenie masz? na co masz te proby?
    tak pytam bo ja tez dostalam prikaz zrobienia. ale ja to raczej po dopegycie. dopytam na nasteonej wizycie.
    zazdroszcze, ze tak dobrze spisz. ja spie tak kijowo jak nigdy w zyciu. nie cierpie nocy. do kibla chodze z regularnoscia DOKLADNIE co 2 godziny, az mi sie smiac chce. spi mi sie koszmarnie niewygodnie, ciagle mnie cos boli, ciagnie, dzis juz prawie na siedzaco spalam bo stwerdzilam ze tak mi jest najwygodniej.
    stresuje sie ta strona lewa, prawa, na wznak, przeciez nie przespie calej nocy na lewym boku...ehhhh
    nikt absolutnie nikt mnie nie namowi na 3 ciaze. never ever. najwzyej nie bede uprawiac seksu, a w kolejna ciaze nie zajde;-P
    -- ;
  15.  permalink
    Swedza mnie ręce i nogi,szczególnie wieczorem.
    Raz mniej,raz bardziej. Gin kazała zrobic Aspaty,Alaty,dla spokojnosci.

Oj Ewa napiszę ci,że pachwiny,kości miednicy,spojenie to mnie nie boli,ono mnie napieprza. Dużo leżę,bo inaczej nie daję rady. Nocą ciężko mi się przekręcić,ale jakoś znajduje odpowiednią pozycje i śpię. Wstaje 3 razy siku.
    Obkrecam się kołdrą,mam miedzy nogami a mąż czuję ze swoją kołdrą przykrywa mi zad i nerki.

Do tego doszła mi rwa kulszowa. Pośladek mnie boli bardzo.
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorskapula
    • CommentTimeJan 27th 2016 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, nieśmiało chciałam się przywitać na wątku przyszłych mamuś…W sumie miałam czekać do 12 tyg, ale po wczorajszej wizycie jestem pozytywnie nastawiona. Mam nadzieję, że zostanę tu do końca. TP 1.09:wink:

I od razu pytanie o wyznaczanie terminu porodu, lekarz wyznaczył go na podstawie pierwszego usg, a nie daty OM i wychodzi na to, że zamiast 5.09 jest 1.09, czy to powszechna praktyka? Drugie usg w odstępie 2 tyg, potwierdziło ten wcześniejszy termin.

Ważny temat dla mnie z racji pierwszej cc...
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    anairda, no to ja mam dokladnie taki sam stan fizyczny co ty. ja myslalam, ze ja od nadwagi, ale skoro ty niecale 3 kg przytylas a masz to samo to chyba jednak przyczyna jest ciaza a nie waga
    noca ciazko mi sie przekrecic - normalnie z ust mi to wyjelas.
    mi rwa nie doszla, tylko lumbago, dysk mi uciska na nerw chyba czy cos, z lewej strony plecow.
    aa, bylabym zapomniala - jestem tak slaba, ze jak wczoraj bylam w lumpie i siegalam do gornych wieszakow to po jakis 10-15 sekundach musialam rece opuszczac bo mnie barki, ramiona i plecy tak bolaly jakbym conajmniej hantle 5-kilowe miala w dloniach

Treść doklejona: 27.01.16 09:49
    skapula, rozgaszczaj sie.
    powiem tak - ja sie nie spotkalam z ustalaniem terminu na podstawie USG. ja chodze do dwoch ginow i ksiazkowo leca wg swojego obracanego kalendarzyka po terminie ostatniej miesiaczki. Prywatny gin mnie tylko pytal jakie mialam cykle, iludniowe.
    Jak znasz swoje cykle to ja bym sie nie sugerowala USG, w koncu dziecie moze byc wieksze a dojrzale nie bedzie.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorefcia81
     permalink
    Witaj Skapula :-)
    Ja termin porodu mam wyznaczony wg USG, mam różnicę 4 dni, ale u mnie to by sie zgadzało bo owulację miałam 12 dc a nie 15 tc jak to kalendarzyk wylicza. U mnie na początkowych USG zawsze termin porodu czyli 8 luty sie potwierdzał. Wg OM termin to 12.02, ale tak jak piszę zarówno mój lekarz prowadzący jak i w szpitalu gdzie prowadzą moja cukrzycę patrza na termin wg USG. U mnie ma to o tyle znaczenie że jeśli poród sam się nie rozkręci będę miała indukcję bo przy cukrzycy nie czeka sie do przekroczonego 40 tc.
    --
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    Z lidlowych asortymentów polecam podkład do łóżeczka. Kupiłam przy Krysi i bardzo żałowałam, ze tylko jeden, bo na kolejną wznowę musiałam czekać 3 lata. Świetnie sprawdzają się przy odpieluchowywaniu starszaka- są mięsiste i dobrze chłoną, a nie przeciekają. I są niezniszczalne- podkłady z ikei jż powinnam wyrzucić, choć mam 2 a ten mimo licznych prań nadal się sprawdza
    --
  16.  permalink
    Skapula - serdecznie witamy i zaprazamy w nasze wspolne grono. Ja mam termin wg OM.

Treść doklejona: 27.01.16 10:19
    efcia81: U mnie ma to o tyle znaczenie że jeśli poród sam się nie rozkręci będę miała indukcję bo przy cukrzycy nie czeka sie do przekroczonego 40 tc.
    - ja urodzilam 2 dni po terminie OM i 6 dni po terminie USG i nikt nie gadal ze musze do szpitala.. Po 7 dniach mialam sie wstawic ogolnie na oddzial ale samo sie rozkrecilo.
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    jakie to te podklady? ktore to?

Treść doklejona: 27.01.16 10:25
    ta podkladka na materac?
    -- ;
    •  
      CommentAuthorefcia81
     permalink
    madziik1983: ja urodzilam 2 dni po terminie OM i 6 dni po terminie USG i nikt nie gadal ze musze do szpitala.. Po 7 dniach mialam sie wstawic ogolnie na oddzial ale samo sie rozkrecilo.

To juz sama nie wiem, w poniedziałek byłam na KTG i tam mówili mi że kobiety z cukrzycą przyjmują wcześniej do szpitala i nie czekają do końca, dlatego w poniedziałek mam już przynieść skierowanie od lekarza prowadzącego, dodatkowo byłam wczoraj na szkole rodzenia i to samo usłyszałam od położnej, no zobaczymy, mam WILEKĄ nadzieję że poród rozkręci się samoistnie i ominie mnie indukcja porodu czy pre indukcja. Póki co niestety nic porodu nie zapowiada, jedynie brzuch widzę z dnia na dzień coraz niżej, lekkie pobolewanie brzucha, ból miednicy i krocza. No ale takie objawy to nie objawy mogą jeszcze trwać i trwać. Mój eM jeszcze podziębiony więc za bardzo się do niego nie zbliżam, ale daję mu jeszcze ze dwa dni na całkowite wyleczenie no i chyba muszę go zacząć atakować :crush:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Karolciat, a ten podkład z Lidla jest oddychajacy? Dziecko sie od niego nie poci?
    Jest też teraz trochę wyprzedaży w smyku i w 5 10 15.
    Efcia, masz jeszcze trochę do terminu. Wszystko może się zacząć dziać nagle więc to ze nie ma sygnałów to żaden sygnał ;) Ja z cukrzycą miałam się zgłosić do szpitala w dniu terminu porodu z om. Urodziłam chyba 3 dni przed, w terminie usg genetycznego.
  17.  permalink
    No zapytam mojego gina o to.. Efcia - to sie zaczyna z minuty na minute he he. Ja juz w lozku lezalam do spania a tu nagle po 23 skurcze he he
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    skapula: I od razu pytanie o wyznaczanie terminu porodu, lekarz wyznaczył go na podstawie pierwszego usg, a nie daty OM i wychodzi na to, że zamiast 5.09 jest 1.09, czy to powszechna praktyka? Drugie usg w odstępie 2 tyg, potwierdziło ten wcześniejszy termin.

Wg metody Roetzera (czyli na podstawie wykresu) wychodzi Ci 5.09. (+/- 10 dni). 4 dni różnicy między terminami to jest pikuś. Gdyby to było tydzień, czy więcej, to już można się zastanawiać.
    Mnie wg @ wychodzi 7.04. a wg ostatnich USG 4.04. Owulację miałam 19-20 dc i późne zagnieżdżenie - na początku, wg USG, termin wychodził na połowę kwietnia. Ale synek nadgonił.
    Tak więc nie zadreczajsięterminem, bo różnica 4 dni jest żadna.
    .
    .
    1. ewelissa84 - 27.01.2016
    2. Efcia81 - 8.02.2016 (dziewczynka)
    3. nowa2012 - 9.02.2016 (chłopiec )
    4. gosia21777 - 15.02.2016 (chłopiec)
    5. anairda - 29.02.2016 (dziewczynka)

6. Ewasmerf - 2.03.2016 (dziewczynka)
    7. madzik1983 - 10.03.2016 (chłopiec)
    8. salinos - 16.03.2016 (dziewczynka)
    9. Tinamar - 18.03.2016 (chłopiec)
    10. asiunia899 - 19.03.2016 (chłopiec)
    11. lilijeczka - 4.04.2016 (dziewczynka), marion - 04.04.2016 (chłopiec), Kamisia_Le - 04.04.2016
    12. poziomkaUK - 6.04.2016 (chłopiec)
    13. °Agata° - 14.04.2016 (dziewczynka)
    14. kkasia4 - 17.04.2016 (chłopiec)
    15. Muriah - 23.04.2016 (chłopiec)
    16. Renata_ - 24.04.2016 (chłopiec)
    17. czarnulka_91 - 25.04.2016 (chłopiec)
    18. Lopeziatko - 29.04.2016 (dziewczynka)
    19. emillka - 14.05.2015
    20. Ratownik - 17.05.2016 (chłopiec)
    21. sara32 - 20.05.2016 (dziewczynka)
    22. marzenka1303 - 24.05.2016
    23. kaamii - 13.06.2016 (dziewczynka)
    24. PaulinaMała1983 - 16.06.2016
    25. Mysiamm - 18.07.2016
    26. artystka80 - 20.07.2016
    27. Klementynaaa - 21.07.2016
    28. Sewila - 25.07.2016
    29. mooniia - 31.07.2016
    30. tejsha ...
    31. skapula - 01.09.2016
    .
    .
    TEJSHA - masz już termin???
  18.  permalink
    Szogunka niestety poroniła wiec można ja z listy usunąć
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Faktycznie. Współczucia...:sad:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no wreszcie nie jestem ostatnia :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    anairda1986: Ja poluje na lidlowy spiworek do fotelika samochodowego. Męża wyślę rano. :wink:

A miałaś już taki? Polecasz?

Gazetka LIDLA

Mówicie, że ta wodoszczelna podkładka też dobra?
    A prześcieradła? Wychodzi 15 zł za jedno.
    No i pościeli nie mam... Podoba mi się model nr 2 (kanarkowo-szary).

Pojadę, pooglądam, podotykam (to u mnie konieczne, heh) i zdecyduję.
    .
    .
    Laseczki - polecicie torbę do wózka?
    Kupiłam wózek używany, ale torby nie było.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.