Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJun 16th 2019
     permalink
    Anecia, mojego Tomka bratowa rodziła pod koniec marca i też miała węzeł na pępowinie. Malutka okaz zdrowia.
    Gratulacje.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 16th 2019
     permalink
    Anecia a już w domu jesteście czy zostaliście na obserwacji?
    • CommentAuthorAnecia84
    • CommentTimeJun 17th 2019
     permalink
    Od piątku już w domku jesteśmy:) :bigsmile:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorgosik88j
     permalink
    Anecia gratulacje bo już nie wiem czy złożyłam hehe
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    My nadal w dwupaku cierpliwie czekamy😉
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Gratulacje Anecia!
    Ja jestem po usg połówkowym - będzie dziewczynka:) Waży dokładnie 500gr i ma długie ręce i nogi. Wszystko ok.
    Mi za to wyszły okropne żylaki na nodze, czasem bardzo silny ból. Smaruje Lotion1000 i biorę cyklo3fort zgodnie z zaleceniami gin, ale nie wiem czy coś to daje.
    Czy któraś z Was miała żylaki w ciąży i po niej one ustapiły? Zostały Wam pajączki?
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Akirko gratulacje córci :wink: Mąż pewnie oszalał :wink:
    Sali jakieś oznaki zbliżającego się porodu czy nic?
    Anecia jak się czujesz ? Jak malutki ?
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Boli brzuch jak na okres, co jakiś czas skurcze i na tym koniec. Nie nasilają się.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Akirka do czterech razy sztuka, tak jak u Sali.
    W końcu traficie chłopaka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Teo, no, ale niekoniecznie za czwartym razem :)

znam młodą rodzinę, pięciu chłopaków :) inna - cztery dziewczyny :)
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    1. Dorotta_a - 09.06. (chłopiec)
    2. Salinos – 21.06. (chłopiec)
    3. Żabka221 – 27.07. (dziewczynka)

4. Tamara6 - 18.08. (chłopiec)
    5. Klementynaaa – 05.09. (chłopiec)
    6. Sisi1992 - 09.09.
    7. Caffe_latte - 27.09. (chłopiec)
    8. Dżasti - 09.10. (dziewczynka)
    9. akirka - 15.10. (dziewczynka)
    10. gosik88j - 16.10. (dziewczynka)
    11. sucharek83 - 05.12.
    12. MrsCreme - 14.01.2020
    13. Środa - 23.01.2020

Akirka, dopisalam dziewczynkę :-)
    Ktos wie może co z naszą liderka?
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Dzisiaj pełnia więc Salinos może akurat ruszy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
    • CommentTimeJun 18th 2019
     permalink
    Na ulicach cichosza, na chodnikach cichosza😁😁😁 czekamy wciąż 😘
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeJun 18th 2019 zmieniony
     permalink
    TEORKA: Akirka do czterech razy sztuka, tak jak u Sali.W końcu traficie chłopaka

Teo, rzecz w tym, że my wcale chłopaka nie chcemy;) a wszyscy nam go teraz wmawiają ;)
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    akirka: Teo, rzecz w tym, że my wcale chłopaka nie chcemy;) a wszyscy nam go teraz wmawiają ;)

Ja też marzę o trzeciej dziewczynce, mąż za to bardzo chciałby syna.
    Jaśmina chce siostrę, a Kalina brata - zobaczymy kto będzie "górą" w tym obstawianiu :wink:

Generalnie wszyscy życzą nam syna,. bo już dwie córki mamy... :devil:

akirko, zatem gratulacje za to spełnione pragnienie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik88j
     permalink
    Widzę przewagę dziewczynek hehe
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    U nas to samo , każdy że trzeci będzie chłopak no ale po co?:bigsmile:
    Dziewczyny są ekstra, fakt więcej czasu trzeba im poświęcić(mycie włosów,czesanie itd)+te wszystkie kiecki :heartbounce: U nas 2 szafy 80 pękają w szwach A mąż się śmieje ,że będzie musiał w nocy pracować żeby nas ubrać :whorship:
    nie zamieniłabym córek na syna za żadne skarby świata bo mamy super kontakt i pomoc :bigsmile:
    No i nie rozumiem tego jak ludzie mogą uważać że trzeba mieć syna i córkę żeby być spełnionym rodzicem...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    U nas z praktycznego względu przydałby się chłopak - najpewniej jakiś czas będzie mieszkał z 4 lata starszym bratem w jednym pokoju, to będzie łatwiej dwóm chłopakom :)

Ale ja mam nadzieję, że to jednak dziewczynka będzie.
    U nas parka, a w całym naszym otoczeniu teraz rodzą się chłopaki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    U nas też wszędzie chłopaki prócz szwagierki. Zaś jak leżałam w szpitalu to wszystkie miały córcie w brzuchu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    U mnie praktycznie tez wszystkie koleżanki w ciąży z chłopakami.
    Ja za to mimo, że dwóch chłopców mam, to liczę, że jeśli 3 ciąża jest nam pisana to będzie to dziewczynka.
    I to nie ze względu na kucyki, warkoczyki, sukieneczki, ale dlatego ze synów wychowujemy tak naprawdę dla innej kobiety... myśle ze relacje z córkami są głębsze, ale może tylko mi się wydaje.. ja miałam zawsze super relacje z moją mamą, nadal mam i tez bym chciała mieć kiedyś taką przyjaciółkę..
    Żałuje ze nie zrobiliśmy badania dziecka po ciąży pozamacicznej, bo może już mamy jedną córeczkę tylko nie po ten stronie świata..
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorjakaka
     permalink
    Ja znam przynajmniej 2 bliskie mi mamy, ktore przechodzili przez cos co juz fachowo specjalisci okreslaja jako gender disappointment i sa to mamy chlopcow. Ja osobiscie moglabym byc w ciazy jutro gdyby mi ktos powjedzial, ze bede miec dziewczynke, a tak to do drugiego chlopaka mi sie az tak nie spieszy. U nas w rodzinie dominacja chlopakow, na 11 wnukow, moi rodzice maja tylko 3 wnuczki no ale moze jednak poprawie kiedys statystyki :) choc wiadomo, ze jak juz sie jest w ciazy to zdrowia malucha i tak ma najwieksze znaczenie.
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Nam też każdy powtarza że może i lepiej że druga córka bo jednak od córki szybciej pomoc się otrzyma i wsparcie no i relacje bliższe... Nie mówiąc już o tym że teściowa z zięciem zawsze dobrze żyje i jest dla niej jak syn(wiem jak moja mama czy wśród znajomych jest) a jednak te relacje teściowa -synowa rzadko kiedy są fajne.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Oj A ja powiem, że córki są super, kocham moja Michasię ponad wszystko ale relacja mama-syn... coś cudownego :) ja tam zakochana jestem w synku po uszy, z wzajemnością :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    A ja mam dobre relacje ze swoje teściowa :p
    Ja tez mam nadzieje ze kiedyś będę taką dla moich synowych :p
    Chcoiaz póki co Adam jest na etapie ze się ożeni ze mną wiec :p
    Relacje mamy cudowną z chłopakami, ale właśnie chciałabym zaznać tez z drugiej strony tej miłości do córki :p
    Mój stary za to mówi ze on by chciał 3 chłopaka :D
    Dobrze ze chociaż Adam mnie popiera i chce siostrę chociaż zaraz dodaje ze najlepiej jakby były dwie bo będzie nas po równo :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Akirka a widzisz, nie doczytałam :wink:

Ja strasznie chciałam drugą córkę.
    Teraz, gdybym miała się decydować na trzecie dziecko to tylko pod warunkiem, że byłaby Dziewczynka.

U nas syn jest mega tatusiowy, Nineczka jest moja.
    W ogóle Hugo tak dawał po dupie, i czasami się mu jeszcze zdarza, że ja jednak nie jestem chłopakami zachwycona :crazy::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Mi młoda też dawała popalić,miała takie pomysły :devil::devil: ale tak po 4rż wszystko się zmieniło i relacje mamy super, pogadamy sobie,pogotujemy,pieczemy ciacha i smażymy naleśniki :bigsmile: do tego gratis mam make up i manicure :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthormarion
    • CommentTimeJun 19th 2019 zmieniony
     permalink
    Żabka221: teściowa z zięciem zawsze dobrze żyje i jest dla niej jak syn

Moja mama nie lubi mojego męża (delikatnie mówiąc).
    Żabka221: relacje teściowa -synowa rzadko kiedy są fajne

Ja mam bardzo dobrą relację z teściową - o wiele lepszą niż z moją mamą, z którą od zawsze nie mogłam się dogadać.
    •  
      CommentAuthorŻabka221
    • CommentTimeJun 19th 2019
     permalink
    Marion ja wiem że jest różnie ale jak widzę wśród znajomych to zazwyczaj te relacje tak wyglądają.
    Ja z moją mamą też nigdy nie miałam dobrych relacji , dla mnie jest wręcz jak młodsza siostra taki ma charakter ,zaś mój mąż przez to nie ma do niej takiego dystansu i przez to dobrze się dogadują/na luzie. Ona do niego synuś, on do niej mamusia(trochę żartobliwie :wink:)
    Ja mam teściową mega upartą,zawsze mądzejszą i wpatrzoną w synów,do tego stopnia że jak X lat temu tam przejściowo mieszkaliśmy to jak mój mąż wracał z pracy to ona już w drzwiach czekała żeby się rozebrał i leciała wstawiać te rzeczy do prania,podawała czyste i nakładała obiadek pod nos . Ja nie mogłam nic ugotować bo stała i mówiła to wstaw w tym garnku a to wymieszaj tą łyżką. Córkę zaś ma idealną i np. Nie mogła przeboleć czemu mała nosi pampersy Dada jak Justynki(córki) syn nosił Pampersa. Takich sytuacji mam multum ale my mamy do tego dystans i niezły ubaw :crazy: Nie wchodzimy w głębsze relacje , częste odwiedziny i jest nam dobrze :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Żabka221: Nie wchodzimy w głębsze relacje , częste odwiedziny i jest nam dobrze :thumbup:

Ja mam do teściów 150 km, a do rodziców 650 km. Mieszkamy sami i bardzo sobie chwalimy :bigsmile:
    Wprawdzie cały czas mamy dzieciaki na głowie i nie ma nikogo, kto by nas choć na chwilę odciążył, ale wolę to, niż ciągłe wojny i uwagi oraz życie pod dyktando innych.
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Otóż To! Też wolę brak pomocy w trudnych chwilach i święty spokój. Na samą myśl o tych wszystkich odwiedzinach po porodzie i dzwonieniu co chwilę już mnie trzęsie :angry:
    I te złote rady :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Żabka221: Na samą myśl o tych wszystkich odwiedzinach po porodzie i dzwonieniu co chwilę już mnie trzęsie

U mnie w szpitalu przy starszaku był tylko mąż w odwiedzinach, a przy młodszym nawet męża nie było, bo starszy chorował - przyjechał mnie tylko odebrać. Po porodach zero odwiedzin rodziny. Bajka :tooth:
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Idealnie :heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    To słuchajcie co moja teściowa odpie***liła w dzień mojego cc. Byliśmy już ugadani z nią od połowy ciąży jakoś, że zajmie się Michasią w dzień, kiedy będę miała cc. Mój Tomek rano dowiózł Michasie do niej i umowili się, że jak będzie wieczorem ode mnie wracał, to po nią przyjedzie. Cc miałam o 8. Po cc zwieziono mnie na salę obserwacji, przyszedł Tomek, przywieźli synka, po czym dzwoni tesciowa, by Tomek przyjechal po Michasie, bo ona musi pojechać gdzieś z mężem :/ Tomek się oburzyl i mówi, że jak on ma mnie teraz samą zostawić po cc, na co tesciowa: "No nie przesadzaj, przecież nie umiera". Tomek musiał jechać po Michasie i organizować jej opieke :/ moich rodziców nie było, gdyż mieszkamy 300km od siebie i przyjechać mieli po tygodniu dopiero, na 2 tygodnie. Także tak.... żal mam do niej ogromny.
    --
    •  
      CommentAuthorelfika
     permalink
    Kasia, śmiem twierdzić, że ona zrobiła to specjalnie :/

.

tak z perspektywy czasu to Wam powiem, że goście proszeni/nieproszeni/chmara/etc * niepotrzebne skreślić to i tak jest pikuś w porównaniu z brakiem kogokolwiek u swojego boku kiedy dziecko zabierają czy to na inny oddział czy do innego szpitala...
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Ja tam lubię odwiedziny w szpitalu :)

i mamę, i teściową mam na bezpieczną odległość weekendową - ok 100 km od nas. I chwała Bogu! :P
    --
  1.  permalink
    A ja, szczerze, sama nie wiem czy chce odwiedzin w szpitalu. Pewnie wszystko będzie zależało od tego jak będę się czuła.. W domu na pewno się wszyscy pojawia dość szybko, bo pierwsze dziecko w rodzinie, więc teściowa posprasza (do siebie) ciotki i wujkow, a niby przy okazji podejda do nas. Tego niestety nie zmienie, choćbym nie wiem jak chciała. Zresztą mąż też bardzo towarzyski, więc nasz dom zawsze pełen ludzi i o ile się będę czuła w miarę ok, to problemu nie ma. Gorzej jak będę obolala i zmęczona. Wtedy pokaże rogi i wyjdę na wredna egoistke, co się szczesciem podzielić nie chce :devil::devil::devil:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJun 20th 2019
     permalink
    Elfika, jasne, że tak. Gdyby Michasia była jej prawdziwą wnuczką, pewnie nie byłoby problemu. Ale niestety, jest inaczej traktowana niż Tymon.
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
    • CommentTimeJun 21st 2019
     permalink
    Dziewczyny, proszę usuńcie mnie z listy :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorelfika
     permalink
    Środa, strasznie mi przykro :cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    :cry::sad:
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Przykro mi :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    Jeszcze do Was wrócę.

Kciuki za Was i za Wasze ciąże.
    --
  2.  permalink
    Środa, przykro mi bardzo :cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorsalinos
    • CommentTimeJun 22nd 2019
     permalink
    Środa trzymaj się jakoś:cry:
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    1. Salinos – 21.06. (chłopiec)
    2. Żabka221 – 27.07. (dziewczynka)
    3. Tamara6 - 18.08. (chłopiec)

4. Klementynaaa – 05.09. (chłopiec)
    5. Sisi1992 - 09.09.
    6. Caffe_latte - 27.09. (chłopiec)
    7. Dżasti - 09.10. (dziewczynka)
    8. akirka - 15.10. (dziewczynka)
    9. gosik88j - 16.10. (dziewczynka)
    10. sucharek83 - 05.12.
    11. MrsCreme - 14.01.2020

Uaktualnilam listę, ponieważ Dorotta z pierwszego miejsca miala termin na 9.06 i nie wiadomo co i jak, uznalam ze maluch jest juz po drugiej stronie brzucha i zwolniła miejsce liderki.

Salinos, jak u Ciebie sytuacja na froncie? :-)
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Sali zwalniaj listę bo się zasiedziałaś trochę :bigsmile:
    Małemu najwidoczniej wygodnie w brzuszku :wink:
    U nas skończone 35 tygodni i już jestem spokojniejsza,jeszcze chociaż 2 tygodnie chciałabym wytrzymać...
    Do kiedy brałyście luteine ? Mi w szpitalu znów zlecili A z tego co kojarzę to do 34tc coś ona daje i nie wiem czy brać ją dalej czy już nie ?
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Czekamy wciąż 😉
    • CommentAuthornataliaaa_
    • CommentTimeJun 23rd 2019
     permalink
    Sali jaka twardzielka hehe :shamed:
    Podgladam Was teraz, bo tak to czasu mało... śmiem.twierdzic że dopiero teraz wiem co to jest zmęczenie heh moje dzieci są bardzo nadopiekuncze... czy ta fascynacja najmłodszym bratem kiedyś minie?! Bo śmiem.watpic ;) całuski;*
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
    • CommentTimeJun 24th 2019
     permalink
    Nadal w dwupaku😉😉😉
    •  
      CommentAuthorŻabka221
    • CommentTimeJun 24th 2019
     permalink
    Oł noł :wink: A jak się czujesz? Dajesz jeszcze radę ?
    Dla mnie zawsze najgorszą myślą było przenoszenie ciąży, kojarzy mi się to z mega męczarnią psychiczną i fizyczną...
    Ja już nie mogę wytrzymać z ciekawości przed środową wizytą, podejrzewam że ostatnią...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.