Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

( dawna Venus87 )Kilka razy mi się zdarzyło. Pamiętam, że byłam zaskoczona, że to już...
chyba w 17 tc.

Trochę gorzej wyszło usg przezciemiączkowe
Dziewczyny, czy słusznie zaczynam się denerwować bo nie czuję ruchów już 5 dni.
czy Was też tak męczy uczucie zapchanego nosa?Na pocieszenie- też się męczę, gorzej że nic mi nie pomaga (ani nawilżanie, ani maść majerankowa pod nos). Chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś sposób?
Lekarka miała nosa, że zrobiła mi wymaz po tym, jak złapałam dwie infekcje... Wyszły mi Enterobacter aerogenes i Staphylococcus haemolyticus. Sprawdzałam, że chyba obie bakterie typowo szpitalne
Lekarka mówi, że mogłyby spowodować przedwczesne odejście wód... Miała któraś z Was takie bakcyle? Od dzisiaj mam antybiotyk, mam nadzieję, że pomoże

Dobrze, że jutro wizyta bo chyba bym świra dostała.
Wyszły mi Enterobacter aerogenes i Staphylococcus haemolyticus.

Właśnie odebrałam moje wyniki badań krwi i moczu i jedna rzecz mnie zaniepokoiła- pH moczu, podobnie jak miesiąc temu, pomimo brania witaminy C i jedzenia cytrusów- zasadowe (8). W moczu obecne są liczne fosforany, nieliczne bakterie, leukocyty i nabłonki. We krwi podwyższony poziom leukocytów. czy to może świadczyć o jakiejś infekcji układu moczowego? Fakt, że w poniedziałek, kiedy robiłam badanie, częściej biegałam do toalety ale wcześniej nie zauważyłam odchyłów od normy. Już się skonsultowałam w wujkiem google i jestem pełna czarnych myśli
szyjka zamknięta ale mała jest już niziutko stąd ten ucisk na miednice i bolące pachwiny. Na skurcze mam brać nospe i się oszczedzać by dotrzymac do 38tygodnia , potem moge szaleć. Wymiarowo dziecię nadal wyprzedza o kilka dni .Myślałam ze od 37tygodnia dziecko uznane jes za donoszone ale lekarz powiedział że urodzone przed 38tygodniem jest uznawane za wczesniaka. 
ta moja przyjaciółka co rodziła w 34 tyg miała wcześniej przed ciążą Escherichia coliNo właśnie podobno jedna z tych moich bakterii jest z tej samej rodziny, co Escherichia coli. Coś czuję, że mi się fuksnęło
Lekarka powiedziała tylko, że pewnie żyłam sobie z tymi bakteriami jeszcze przed ciążą...