Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- ja kolo 21-22 tygodnia, wiec sie nie martw :) Widzialam , ze pisalyscie o ruchach dziecka, ja wczoraj rozpoczelam 18 tydzien ciazy, a jeszcze ruchow nie czuje....
po prostu wygodny człowiek
wiesz gdzie dupka,a gdzie Glowa?
- ja bylam w gorach na spacerze i jak sie schylilam "za krzaka" to jakby mnie ktos piescial walnal w dol brzucha, nawet dwa razy i czulam dosc wyraznie :) Dzeiki dziewczyny. Jeszcze jedno pytanie, czy te pierwsze ruchy ktore czulyscie to byly wyrazne, nie do pomylenia z niczym innym ?
Tak sie zastanawiam, czy ja bede potrafila je odroznic od "kanapki" ( tak jak ktoras z Was tutaj napisala ) ?
Chociaż jak na początku przeczytałam, ze blizna ma grubość 117 mm, czyli ponad 11 cm, to zastanawiałam sie, czy to w ogóle możliwe. Dobrze, ze niżej wyjasnilas ;-)
Trochę się zmartwiłam Bo z tego co do tej pory robiłam, to nie pomaga nic a ból potrafi męczyć po dobrych parę godzin albo i dłużej i mam go właściwie co drugi dzień.
Isia, ja też w okolicach 4 m-ca miałam takie straszne "migrenowe" bóle głowy. Potrafiły trwać po kilka godzin, zdarzało się że zasypiałam z bólem i z takim samym budziłam się rano.
Na dzień dzisiejszy waży ok 952 gr, ale w sumie nawet nie wiem który to centyl.Sprawdziłam właśnie, że Nina ważyła tyle w 27 tygodniu....
Teo a dr mowi ze to duzo?
Mamy "poprzeczniaczków" - można poszukać opisu ćwiczeń, które pomagają zmusić maluchy do przyjęcia właściwego położenia.W szkole rodzenia położna mówiła, że najlepsze efekty przynoszą między 28 a 32 tygodniem, co nie znaczy, że później się nie nadadzą.Myślę, że zawsze warto spróbować.
Na dzień dzisiejszy waży ok 952 gr, ale w sumie nawet nie wiem który to centyl.
Sprawdziłam właśnie, że Nina ważyła tyle w 27 tygodniu....
Teorka, ale badanie grubości blizny jest wiarygone dopiero po 37tc. Dopiero wtedy można określi,czy będzie można rodzic sn.
mi w poprzedniej, drugiej ciąży(pierwsza zakończona cc) dwóch ginów do których chodziłam pow, że jeśli młody będzie ważył do 3500g to pozwolą mi na sn, a jeśli więcej to cc a o grubości blizny nic nie mówili...
Mam koniecznie zrobić test obciążenia glukozą a gin namawia, tak czy siak, na wizytę u diabetologa.
A tak BTW jest tu ktoś z Wrocławia ?
Bo ten młody lekarz o którym mówię pracował dość długo w Klinice Ginekologii i Położnictwa przy Akademickim Szpitalu Klinicznym im. Jana Mikulicza-Radeckiego przy ul. Borowskiej we Wrocławiu.
Może któraś z Was by go znała