Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
majtki, przy innych dzieciach może narazić Wojtka na śmieszność
zrobił mu się hemoroid, bo kupa była z krwią.
Mnie w całej tej sytuacji przeraża fakt,że u Wojtka doszło to do takiego stanu,że tak się boi normalnego wypróżnienienia(nocnik, ubikacja),że "woli" zrobić kupę na raty, w majtki.
--
Została nam jeszcze wizyta u psychologa. Znajomi z córką jeździli i dopiero to pomogło.
Aha,jest dobry lek proctosone i on jest w szczególności na szczeliny,ale nie wiem jak ze stosowaniem u dzieci.
U dzieci bardzo często pojawiaja się szczeliny odbytu i to one krwawią
Skończyło się na kupie w majtkach.
ciastka owsiane z otrębami
No widzisz Monia a nam Ninki pediatrzyca odradziła lactulozę....
Podawalismy lactulouse przez ponad rok
U nas pomógł Movicol.[/qu
A tego nie znam.... Muszę poczytać, zobaczyć...
Pepper, a próbowałaś suszoną sliwkę? Bo Dawidkowi nawet pomaga i jak pomaga to lactuloze odstawiam nawet na kilka tygodni. Z tym, że Dawidek ruszy tylko tę śliwkę w słoiczku. Takiej z paczki nie...
Natalia straciła niemal wszystkie mleczaki ( próchnica taka, że miała usuwane) Dwóch niezależnych dentystów stwierdziło że to po laktulozie
Może to mnie tak odstrasza i dlatego chcę uniknąć podawania w/w mojemu dziecku. Nie wiem.
Nam chirurg też odradził czopki. Skomentował krótko "nie grzebac przy tyłku. Nie wolno!!!!"
Nie wiem,czy tez takie ,,pilnowanie,, żeby dziecko zrobilo kupe nie wpywa negatywnie na dziecko? No ja bym nie chciała,zeby Ktos z rodziny nade mna stal i pilnowa,zebym kupe zrobila.
Jah wg jakiego przepisu robisz te ciasteczka?
I moim zdaniem nie chodzi o to, by podawać rozluźniające pokarmy
A widzisz Jah, ale to zależy na jakim podłożu jest to zaparcie: czy zła dieta, czy problemy psychiczne dziecka. U nas było to drugie. Dietę właściwie mamy bez zarzutu. Duzo warzyw, owoce, praktycznie nic ze słodyczy...
Kłopotem jest to, że moje dziecko wstydzi się własnej kuby, brzydzi... i gdyby nie to, że na siłę wstrzymuje wypróżnienie, to ta kupka byłaby miękka, a że on ją magazynuje, to w końcu zbija sie w autentyczny kamlot, dlatego nie mam wyjścia i wówczas muszę podać duuuzo lactulozy
Będę się upierała, że dietą można nieco pomóc dziecku, tylko to musi być długofalowe działanie a nie doraźne.
Tak naprawdę każda z nas zapewne zadaje sobie pytanie, jak sobie poradzić z psychiką naszych dzieci.
moja lekarka powiedziała, że to za mało płynów, ale to nie to, mogę ją poić ile wlezie, a ona wstanie zaciśnie poślady i kupsko powstrzyma na kilka dni!
U nas przeszły zaparcia po odstawieniu glutenu.
Isiula, a na gluten rozumiem też mozna zbadać przeciwciała z krwi????