Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dwa dni temu zrobił raz w przedszkolu, dwa razy na podwórku i potem raz w łóżku.majtki, przy innych dzieciach może narazić Wojtka na śmieszność
zrobił mu się hemoroid, bo kupa była z krwią.
;
;
Mnie w całej tej sytuacji przeraża fakt,że u Wojtka doszło to do takiego stanu,że tak się boi normalnego wypróżnienienia(nocnik, ubikacja),że "woli" zrobić kupę na raty, w majtki.
--
Została nam jeszcze wizyta u psychologa. Znajomi z córką jeździli i dopiero to pomogło.
Aha,jest dobry lek proctosone i on jest w szczególności na szczeliny,ale nie wiem jak ze stosowaniem u dzieci.

;
U dzieci bardzo często pojawiaja się szczeliny odbytu i to one krwawią
Skończyło się na kupie w majtkach.
ciastka owsiane z otrębami

No widzisz Monia a nam Ninki pediatrzyca odradziła lactulozę....
Podawalismy lactulouse przez ponad rok
U nas pomógł Movicol.[/qu
A tego nie znam.... Muszę poczytać, zobaczyć...
Pepper, a próbowałaś suszoną sliwkę? Bo Dawidkowi nawet pomaga i jak pomaga to lactuloze odstawiam nawet na kilka tygodni. Z tym, że Dawidek ruszy tylko tę śliwkę w słoiczku. Takiej z paczki nie...
Natalia straciła niemal wszystkie mleczaki ( próchnica taka, że miała usuwane) Dwóch niezależnych dentystów stwierdziło że to po laktulozie
Może to mnie tak odstrasza i dlatego chcę uniknąć podawania w/w mojemu dziecku. Nie wiem.
Nam chirurg też odradził czopki. Skomentował krótko "nie grzebac przy tyłku. Nie wolno!!!!"
. Ja się tej lewatywy tak balam,bardzo nie chciałam mieć, a mimo to z tego stresu nie mogłam się zalatwic.
Nie wiem,czy tez takie ,,pilnowanie,, żeby dziecko zrobilo kupe nie wpywa negatywnie na dziecko? No ja bym nie chciała,zeby Ktos z rodziny nade mna stal i pilnowa,zebym kupe zrobila.

Jah wg jakiego przepisu robisz te ciasteczka?
I moim zdaniem nie chodzi o to, by podawać rozluźniające pokarmy
A widzisz Jah, ale to zależy na jakim podłożu jest to zaparcie: czy zła dieta, czy problemy psychiczne dziecka. U nas było to drugie. Dietę właściwie mamy bez zarzutu. Duzo warzyw, owoce, praktycznie nic ze słodyczy...
Kłopotem jest to, że moje dziecko wstydzi się własnej kuby, brzydzi... i gdyby nie to, że na siłę wstrzymuje wypróżnienie, to ta kupka byłaby miękka, a że on ją magazynuje, to w końcu zbija sie w autentyczny kamlot, dlatego nie mam wyjścia i wówczas muszę podać duuuzo lactulozy

Będę się upierała, że dietą można nieco pomóc dziecku, tylko to musi być długofalowe działanie a nie doraźne.
Tak naprawdę każda z nas zapewne zadaje sobie pytanie, jak sobie poradzić z psychiką naszych dzieci.

zaspana była i "zapomniała" wstrzymać... moja lekarka powiedziała, że to za mało płynów, ale to nie to, mogę ją poić ile wlezie, a ona wstanie zaciśnie poślady i kupsko powstrzyma na kilka dni!
;

U nas przeszły zaparcia po odstawieniu glutenu.
Isiula, a na gluten rozumiem też mozna zbadać przeciwciała z krwi????