Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

 

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

    •  
      CommentAuthorElyanna
    • CommentTimeApr 12th 2017 zmieniony
     permalink
    no Libra, to pojechałaś... moja córka by oddała tydzień oglądania bajek za taki tort :P
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
    • CommentTimeApr 12th 2017
     permalink
    Libra czekam na twoj kanal na YT albo jakis wideoblog!!!
    Musisz koniecznie zalozyc, bos zdolna bestia i to bardzo:-)
    Zazdroszcze takiego talentu i poucz nas troche :tongue:
    --
  1.  permalink
    Szacun wielki za tort, moja młoda ma 7 urodziny za miesiąc i powoli zaczynam myśleć co jej zrobić - ale takie cuda jak Wy robicie to ja nie dam rady....:cry:
    --
    •  
      CommentAuthoragat233
    • CommentTimeApr 14th 2017
     permalink
    Dziewczyny jak położyć opłatek na masę cukrową???? Nie doczytałam że opłatek jest kładziony na masę maślaną i mam tort obłożony masą. Da się na to położyć opłatek???
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
    • CommentTimeApr 14th 2017
     permalink
    Agat pewie, nawet na mase cukrowa lepiej niz na smietanowa bo na tej to dopiero moze sie rozpuscic
    Ja klade albo w ten sam dzien,lub dzien przed zależy ile mam czasu.
    Zazwyczaj delikatnie pędzluje samą woda mase i potem nakladam oplatek.
    Ale tej wody to tak mini,mini trzeba dac aby sie nie rozpuscilo
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
    • CommentTimeApr 14th 2017
     permalink
    Ja smaruje opłatek masłem i kładę na masę.

    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :) To bardzo budujące, ale żadnych blogów tworzyć nie będę bo cały czas mam wrażenie, że ja jeszcze mało potrafię :P mam stronę na fb: https://www.facebook.com/slodkipomysl

    Wesołego Alleluja (koszyczek tez jadalny)

    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeApr 14th 2017
     permalink
    No matko kochana jak ja uwielbiam takie cuda!!! Chcialabym miec taki dar do pieczenia i dekorowania takich cudeniek.
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthordaga310
    • CommentTimeApr 14th 2017
     permalink
    Libra1610: że ja jeszcze mało potrafię :P

    To jak Ty malo potrafisz to ja nie umiem nic 😜😜 hehe
    --
    •  
      CommentAuthoragat233
    • CommentTimeApr 14th 2017
     permalink
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi:). Troche sie martwie jak to wyjdzie bo nigdy nie robilam nic z oplatkiem i troche sie boje jak to wyjdzie. No ale corka zazyczyla sobie ksiezniczki na 3 urodziny wiec mam nadzieje ze bedzie ok.
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
    • CommentTimeApr 21st 2017
     permalink
    Macie do polecenia jakąś fajną książkę z przepisami ciast.?
    Wiem że w necie tego pełno, ale jak mam ful roboty to czasu brakuje na wertowanie neta
    Najlepiej z ilustracją, co by było wiadomo jakie ciacho☺️
    --
    •  
      CommentAuthorCaffe_latte
    • CommentTimeApr 21st 2017 zmieniony
     permalink
    Książkę nie, ale ja przepisy biorę ze strony smaker.pl - wpisuję tylko czego szukam, np "ciasto czekoladowe"
    Jeszcze żadne ciasto mnie nie zawiodło, a piekę na każdą niedzielę od 3 miesięcy, wcześniej mniej regularnie, ale też zawsze z tej strony.
    Miałam trzy książki, ale mnie zawiodły. Jedyna, z której korzystam, to jeszcze po mojej cioci wydana w 1950 roku.
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeApr 21st 2017
     permalink
    Dorotka z MW wydala juz kilka pięknych książek z ilustracjami.
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
    • CommentTimeApr 21st 2017
     permalink
    ja nie jestem fanką Moich wypieków, opisy, zdjecia, pomysly super, ale jakos spektakularnie nie wychodza ;)
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
    • CommentTimeApr 21st 2017
     permalink
    Ehhh no musze coś znaleźć bo jak piękne codziennie lub co drugi dzień z 3-5 ciast, plus do tego restauracja otwarta, ludzie przychodzą to nie mam czasu nawet na szperanie już po znanych nawet stronach.
    --
    •  
      CommentAuthorjakaka
    • CommentTimeApr 21st 2017
     permalink
    Ja polecam blog i ksiazki zosi cudny, ale sa tam ciasta takie bardziej nowoczesne wiec nie kazdemu przypadna do gustu
    • CommentAuthorskapula
    • CommentTimeApr 21st 2017
     permalink
    Daga, zobacz te http://whiteplate.com/moje-ksiazki/
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeApr 22nd 2017
     permalink
    Elyanna mi wychodzą dokładnie takie same. To jedyna strona z ktorej robie w ciemno😃
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
    • CommentTimeApr 23rd 2017
     permalink
    nie no, wyjść wychodzą, ale to jakoś... nie moja bajka po prostu :)
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
    • CommentTimeApr 23rd 2017
     permalink
    No nic, dzięki za te propozycje dziś mam wolne to popatrzę i poszukam☺️
    --
    •  
      CommentAuthor
    • CommentTimeApr 23rd 2017
     permalink
    Libra1610: https://www.facebook.com/slodkipomysl

    Zalajkowane, będę sobie podglądać :bigsmile:
    Cuda :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorkasiawarka
    • CommentTimeApr 25th 2017
     permalink
    Przepiękne wypieki. takie kolorowe, jak żywe;) Będę czerpać z tego miejsca inspiracje!
    •  
      CommentAuthorOlenka01
    • CommentTimeApr 28th 2017 zmieniony
     permalink
    Juz chwila minela, ale nigdy nie mam czasu usiasc I dodac:)
    Piesio byl na impreze domowa, a motylek do przedszkola. Oba w srodku mialy rozowe biszkopty:)

    1 1
    2 2
    3 3
    4 4
    -- []
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeApr 28th 2017
     permalink
    No wow!:clap:
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthordaga310
    • CommentTimeMay 14th 2017
     permalink
    Wczorajszy na komunię
    https://28dni.pl/pictures/2675488.jpg
    https://28dni.pl/pictures/2675493.jpg
    --
    •  
      CommentAuthor
    • CommentTimeMay 15th 2017
     permalink
    Daga cudowny!
    Rozwijasz się w zastraszającym tempie
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeMay 15th 2017
     permalink
    Dziewczyny, bardziej doświadczone, podpowiedzcie - ile dni wcześniej mogę upiec biszkopty do tortu tęczowego? Jak je potem przechowywać?
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
    • CommentTimeMay 15th 2017
     permalink
    UŚ, dzięki 😊
    Choć jeszcze dużo pracy przede mną 😀
    ___
    Jaheira możesz upiec nawet 2tyg przed i zamrozić. Potem wyciągasz np dzień wcześniej aby się odmrozil i można przyozdabiac 😁
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeMay 15th 2017
     permalink
    zamrażanie właśnie nie wchodzi w grę
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
    • CommentTimeMay 16th 2017
     permalink
    To spokojnie 3-4 dni przed możesz upiec
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeMay 16th 2017
     permalink
    dziękuję za pomoc ;)
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
    • CommentTimeJun 3rd 2017
     permalink
    moje ostatnie 2 :wink:
    nie jestem do konca zadowolona z efektow no ale inni sa i to chyba najważniejsze :smile:
    https://28dni.pl/pictures/2678633.jpg
    https://28dni.pl/pictures/2678638.jpg
    https://28dni.pl/pictures/2678643.jpg
    https://28dni.pl/pictures/2678648.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
    • CommentTimeJun 30th 2017
     permalink
    Dziewczyny, chcę upiec sama tort dla Miry na urodziny, jestem laikiem w tym temacie, ale biszkopt i krem mi wychodzą na szczęście. Mam problem z dekoracją, bo tort będę piekła w tortownicy 26 cm, chciałam kupić opłatek, ale wszystkie jakie znalazłam są na tort 21 cm. jak to ogarnąć? a może znacie sklepy gdzie kupię większy opłatek? jak mogę udekorować boki takiego tortu?
    --
    •  
      CommentAuthorelfika
    • CommentTimeJun 30th 2017
     permalink
    Karoolka, możesz trzasnąć na około jakiś wzorek z kremu, coś jak na drugim torcie Dagi :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKaroolka
    • CommentTimeJun 30th 2017
     permalink
    dzięki elfika za podpowiedź. Znalazłam w necie posypkę waflową, pomyślałam, że boki i tę krawędź obsypię tą posypką w jakims kolorze. Wydaje mi się chyba ok.
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
    • CommentTimeJun 30th 2017
     permalink
    Karoolka, posypka jest spoko, bo kolorowa i "wygodna" do jedzenia. Choć mi się nie podoba taka forma dekoracji (mam trzy kolory w domu, ale leżą i czekają) bo o wiele bardziej podobają mi się wszystkie te perełki kolorowe, są subtelniejsze, ale co z tego, że jadalne, skoro twarde to to, wstrętne i sama chemia. Też bym wybrała krem. Kupić barwnik, zrobić dobry krem i ładnym go wzorkiem wokół tortu.
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
    • CommentTimeJun 30th 2017
     permalink
    ja nie wiem czy umiałabym taki wzorek zrobić :( a jaki krem do tego?
    --
    •  
      CommentAuthorelfika
    • CommentTimeJun 30th 2017
     permalink
    ale wzorek zależy od końcówki założonej na rękaw. można gotowe zestawy kupić -rękaw cukierniczy + końcówki. na jutubie znajdziesz filmiki jak to się robi.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKaroolka
    • CommentTimeJun 30th 2017
     permalink
    ok, już ogarnęłam to.
    Mam nadzieję, że tort wyjdzie w miarę ładny :)
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
    • CommentTimeJul 14th 2017
     permalink
    moja duma z dziś :D
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny, na 29 lipca będę robić tort - boisko piłkarskie. Podpowiedzcie, jaki kolor barwnika wilton wziąć - soczysta zieleń, zielen mchu, czy zieleń liści? Nie miałam nigdy ich na żywo i nie wiem co zamówić.

    <span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.07.17 10:00</span>
    Z Wami równać się nie mogę, ale pochwalę się dzisiejszym dziełem na urodziny szwagierki :)

    •  
      CommentAuthorLibra1610
    • CommentTimeJul 15th 2017
     permalink
    Caffe_latte: Dziewczyny, na 29 lipca będę robić tort - boisko piłkarskie. Podpowiedzcie, jaki kolor barwnika wilton wziąć - soczysta zieleń, zielen mchu, czy zieleń liści? Nie miałam nigdy ich na żywo i nie wiem co zamówić


    Weź soczysta zieleń, jest najbardziej uńiwersalna i większe szanse ze ja jeszcze kiedyś wykorzystasz ;)

    Treść doklejona: 28.07.17 19:58
    czyja córa by się dała pokroić za taki tort? :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 28th 2017
     permalink
    Moja by zwymiotowała, tak nie lubi Elsy i Anny :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
    • CommentTimeJul 29th 2017
     permalink
    A moja dałaby się pokroić, sprzedała rodziców... i co tam można zrobić dla Frozen... Dzień bez bajki dniem straconym:shocked::bigsmile::tooth::rolling:
    -- []
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeAug 6th 2017
     permalink
    Jednorożec Lenki - śmietanka z mascarpone + truskawkowa pianka. Męża tort lodowy bezowy - beza z lodami truskawkowymi + kakaowe zabajone z czekoladowym baileysem i śmietanką kokosową(MEEEGA!!!)




    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeAug 6th 2017
     permalink
    Malisiek a lody sama Robisz? Wrzuć mi przepis na ten bezowy
    -- ][/url]
  3.  permalink
    ja tez poproszę przepis na ten lodowy
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeAug 7th 2017
     permalink
    Lody truskawkowe kupne. Ta warstwa czekoladowa to zabajone z przepisu z kwestii smaku, tyle że z 6 żółtek. Kakao i baileysa dawałam na oko, do smaku. Tuż przed nałożeniem na bezę zmiksowałam zimną masę z 250g śmietanki kokosowej i tyle :)
    Beza była z 6 białek, ale następnym razem zrobię z 9 i 3 blaty.
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
    • CommentTimeAug 9th 2017
     permalink
    Wow super 😀
    Właśnie też myślę nad jednorozcem na 2 ur Amelki :-)
    A beze kradnie na pewno zrobię :-)
    A te lody nie rozpuścilam bezy? Potem po przełożeniu mrozilas jeszcze?
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeAug 9th 2017
     permalink
    Mroziłam ok 4-5h przed podaniem. Ale następnego dnia tez było ok. Bezy nie rozpusciło.
    --
  4.  permalink
    Dziewczyny, potrzebuję porady. Piekę tort z kremem ze śmietany, mascarpone z dodatkiem gorzkiej czekolady. Czy na tą masę mogę nałożyć opłatek, czy jednak na wierzch powinnam zrobić masę na bazie masła?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.