nie sa takie piekne jak wasze, ale robione przy duzym wspoludziale dziecka
Ja tam uwielbiam te dziecięce wytwory... Osobiście uważam, że maja więcej uroku niż te robione przez dorosłych, chociaż też są piękne - nie umniejszam.
Wspaniałe! Bardzo żałuję, że Leon jest taki mało manualny, mimo, że naprawdę od początku starałam się żeby był... :( dzisiaj chcialam, zeby trochę ze mną powtykał gozdzikow do pomaranczy - wlozyl 5 i koniec, bo jeden mu nie chcial wejsc i sie zniechecił. Zainspirowałas mnie do zrobienia karmnika:) a wlasnie nie wiedzialam co by tu zrobic z korkow po winie :))) Tylko szkoda mi trochę tych korków, bo fajnie też w baniaku wyglądają (efekt zbierania od jakichs 5 lat)
A co do karmnika dla ptaszkow dziecka - czy ptaki nie zjedzą tego brokatu?
Azja jestes lepsza niz ja z ta iloscia korkow!! Ja zbieram korki zeby zrobic wianek na sciane/drzwi ale jak znam zycie znowu mi czasu lub weny zbraknie
caffe, dzieki, rozejrze sie na necie, no we wrocku to na bank musi gdzies byc. nie pomyslalam zeby KUPIC. myslalam raczej o tym, zeby pozbierac, a do lasu sie nie wybieram, a w parkach to raczej nie kojarze szyszek;-P
no wierze ze mozna kupic. kupic mozna niemal wszystko obecnie. nawet gotowe choinki z szyszek zapewne;-P po porstu nie wpadlam na to zeby KUPIC te szyszki.
Melodie - ale teraz nie ma szyszek niestety:( trzeba je zebrac chyba pod koniec lata lub na poczatku jesieni... Tak mi sie wydaje, przynajmniej u mnie w ogrodzie chyba teraz nie ma. A chcialam zapytac - jak sie wykorzystuje ten snieg w sprayu, to znaczy robicie cos z niego? Bo tak na probę pobawilam sie w wycinanki i popsikalam jedną szybę i nie wiem czy to zmyć czy zrobic na wszystkich, a może cos innego...
u nas w okolicznych lasach szyszki mozna znalezc bez problemu tyle ze trzeba je potem wysuszyc, niedawno uczniowie przynosili na warsztaty bo robilismy choinki z szyszek, makaronu i papieru
Schodzi ale po kilku tygodniach jak zaschnie moze byc trochę czasochłonne. Azja a czemu ty na zewnątrz psikasz a nie w szablon z wyciętym środkiem? Szkoda sprayu
No wlasnie Gabcia juz sie skonczyl, ale on kosztuje smieszne pieniadze. Szablonow po prostu nie mam:) a przy okazji wlasnie chcialam w ten sposob troche zaslonic pierdolnik za oknem - to znaczy widok z salonu na drewniany wychodek u sąsiada ;) no nic, przyjrze sie, jak bede miala salon posprzatany na swieta i lepsze dekoracje to to zmyję.
ja dzisiaj robilam wianek na drzwi/kominek (jeszcze nie zdecydowalam) i w planach mialam szycie filcakow ale niestety goracy klej pokrzyzowal mi plany bo paluchy w bomblacch :(
Hydziu, a Ty te szyszki robiłaś? Bo kurczę nie wyszła mi zielona farba w ogóle jak na tych co wkleiłaś... Dopiero biała jako tako (tzn. nie farba - korektor), ale tylko kawalątki pomalowałam...
Super! Jakie efekty swietlne na scianie! A ja mam juz lampki (nawet 2 komplety, mam baloniki na wodę, tylko dostałam jeden bezowy kordonek, chyba na 20 kul nie wystarczy, a poza tym - czym barwicie ten sznurek?
Nigdy nie widzialam tych barwnikow w auchanie, czy to trzeba szukać w dziale dodatkow do ciast? Tam tam był ostatnio tylko taki kolorowy lukier w tubkach, albo nie zauwazylam, a barwniki o ktorych mowicie to w saszetkach, tak...?
Na pewno sa w takich tubkach jak pisaki do dekorowania, ale moga byc chyba te do jajek w proszku, sa rozne zobacz na allegro, ale generalnie dodatki do ciast.
na nieduza oponke styropianowa poszlo mnostwo bombek, nie mialam plastikowych wiec kupowalam, i tak na szybko liczac to ok 60zl w samym tesco zostawilam (bo tam najtansze byly)
Ja miałam 3 kordonki po 200m i zostało po ok 50m z każdego. Ja nie barwiłam, kupiłam koronki w tych kolorach. W pasmanterii był duży wybór. Azja moja młodsza mówi, że mamy sieć pająka na ścianie. Hyde, to i moje kolory, szczególnie ten turkus, fiolet i róż.
styropianowa obrecz, duuuuzo plastikowych bombek w co najmniej 4 wielkosciach i cierpliwosc :) ja kiedys zobaczylam ten wianek w jakiejs gazecie, pozniej sie zakochalam w podobnym na pinterescie i swoj robilam z glowy w prawdzie chwile temu kolezanka mnie uswiadomila ze na youtube sa tutoriale ale nie mialam jeszcze okazji zobaczyc czy tak samo robilam
Do nas te kolory tez no jak by nie pasowały ale zestawienie super. Czyli kazda bombka jest na glutoklej przyklejona albo do obręczy albo do innej bombki?