Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Elfika u mnie na turnus rehabilitacyjny 2 lata temu i teraz juz drugi raz maz skladal o dofinansowanie w PCPR.
Dla opiekuna jesli jest niezbedny mniej (to musi wpisac lekarz we wniosku, jesli chodzi o male dziecko to oczywiste).
Dostałam wyniki i z nich wynika, że jest nietolerancja IgG na gluten i jajko. A na mleko nic, zero.
I teraz się zastanawiam nad wykluczeniem z diety glutenu, co jest dla mnie najgorszą ze wszystkich opcji, daje rezultaty? Czy macie takie doświadczenia? Gimnastyka z jedzeniem BG zwłaszcza w przedszkolu to będzie duże wyzwanie.
Jeszcze dodam, że Łucja jest ciągle poddenerwowana, wybucha o byle co, agresywna, wszyscy jej mamy dość, bo na zwykłe pytanie potrafi tak dojeb.ć, ze się odechciewa.
Jest dużo produktów i zamienników
a co to za badanie konkretnie?
co do mleka, to może by reakcja krzyżowa, która nie wyjdzie w testach, ale skoro jest reakcja organizmu to należy unikać. masłem się nie sugeruj.
Ja na Twoim miejscu pogłębiłabym badania, nim zastosujesz dietę (która jak sama piszesz, będzie wyzwaniem poza domem).
Poszukaj jakiegoś dietetyka klinicznego - powinien zlecić dodatkowe badania. Ewentualnie, tak jak my, spróbuj uderzyć do poradni metabolicznej.
Bezgluten w wersji lajt, czyli bez ścisłego reżimu (jak przy celiakii) nie jest taki straszny jak się wydaje. Co prawda żywię dziecko z celiakia tylko z doskoku, ale skoro ja dałam radę, to wy tym bardziej.
Elfika - badanie Screen+ w Instytucie Mikroekologii.
Nie mówimy o "gotowcach" tylko o innej mące, innej kaszy...
rozumiem Twój ból bo ja się modliłam wręcz, żeby nam nic nie wyszło w testach bo my też makaronowo-pierogow.
No właśnie jakie badania? Z IgE nic w zeszłym roku nie wyszło.
Dzięki za namiar na lekarza, musze poszukać kogoś sensownego w ramach abonamentu medycznego, z nfz nie chcę mieć nic wspólnego.
Ja się zastanawiam na ile czysto to musi być - chce jej podmienić makarony, pieczywo, mąki, ale cholera bez jakiejś strasznej rewolucji.
Fryc w przedszkolu ma kartę do odbijania przy przyjściu i na odchodne - od 3 dni radośnie krzyczy "kaka" jak mówię, że idziemy kartę odbić.
Oraz jak proszę 'pokaż plecy i pupę' to pokazuje mówiąc puuu (pupa), pjeee (plecy).
I nie wiem czy nie jest wyczulony na fazy księżyca - wczorajsza nocka z dupy, a dziś pełnia i był armagedon... Muszę to zanotować, i sprawdzić przy kolejnej pełni (21 marzec).
rooobbaallleeeee ;P
Czy Wasze dzieci mają terapię taktylną ?
W weekend wreszcie Zentel będę podawać (3 dni pod rząd po 10 ml).
my od jutra. wolałam nie ruszać nic na czas badania
my niestety nawet z si stoimy w miejscu