Wracam od genetyka. W moich badaniach wyszło, że stwierdzono obecność heterozygotycznego wariantu 1298AC w genie mthfr oraz homozygotycznego wariantu 4G w genie PAI – 1.
Ja miałam z krwi... Lekarz powiedziała, że co druga osoba ma tą mutację, więc mam się nie przejmować zbytnio, aczkolwiek wszelkich niedoborów pilnować i uzupełniać.
I dobra? a jak ze szczepiniami? mowiła cos,jak to wygląda w przypadku mutacji mthr? Bo laergolog mi odradzała szczepic ,a juz w ogole szczepionkami zywymi.
Montenia - dostalam od Kasi namiar na Ciebie na FB i napisalam wiadomosc. Jest zapewne w folderze inne. Chodzi o wymioty acetonemiczne. Moj Karol tez zostal zdiagnozowany. Jak bedziesz miala chwile to prosze odpisz. :)
Else, a masz homozygote czy heterozygotę. Przy tej mutacji organizm gorzej oczyszcza sie z toksyn wszelkich. ja bym zbadała kwas foliowy, homocysteine i witaminy z gr.B
Treść doklejona: 03.05.18 19:58 a doczytałam heterozygotę. a tego wariantu c677t nie mialas badanego czy nie wyszedł
Treść doklejona: 03.05.18 21:23 A weźcie mi powiedzcie, czym się różnią te mutacje, gdy są w heterozygocie czy homozygocie... Zupełnie się gubię w tej genetyce.