Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ale przecież każde dziecko jest inne i trafiają się dzieci, które będą wyrabiać empatię rok oraz takie, którym zajmie to 10 lat... Stąd tu też ważny odpowiedni wybór metody i podejścia...
Nie wiadomo czy w przyszłości jednak Adasiowi zależeć nie będzie..
.? W jaki sposób?
To według mnie akurat nie jest zaleta. Niestety w życiu zawodowym się z takimi osobami stykałam i do tej pory szerokim łukiem omijam. No, ale zależy na co kto ukierunkowany.
Frag dam sobie rękę uciąć że tutaj głównym problemem był brak empatii tych ludzi a nie to że im nie zależało co o nich myślą inni
Inaczej widzimy pewne sprawy. Ja Cię nie przekonań, nawet nie chcę, a moją opinię znasz.
Dobra dziewczyny ją się na razie wyłączam bo my się nie zgadzamy na bardzo podstawowym poziomie w tej kwestii, a nie ma sensu bym ciągle pisała to samo.
A jeszcze ja chciałam tylko nadmienić, że jako dorośli ludzie niekoniecznie takie dzieci muszą zawsze i wszędzie robić wszystko tylko dla pochwały/nagrody. Spora część ludzi jednak ma jak Ty Frag, że mimo pochwał, potrafią być w życiu bezinteresowni, ale też spora część wpada w tą pułapkę i uzależnia wiele rzeczy w swoim życiu od tego czy im się to opłaci. Nie wiemy do której grupy zaliczą się nasze dzieci, więc ja wolę jednak nie ryzykować :-)
Ale Winni napisała, że mają z tym problemy, także to nie jest tak, że raz na miesiąc dziecko pacnie podczas kolacji i trudno, trzeba bez mycia położyć spać. I nie, pod tym wzgledem w życiu tej metody nie zrozumiem.
.
Trochę opieram się na badaniach, a trochę stosuję takie podejście:
? Kurde przykro mi się zrobiło czytając, że już wiesz skąd się biorą ludzie, którzy się nie myją przez kilka dni, przecież to jest jeszcze maluch
"mamy z tym kłopoty, na siłę nie myję, daję za to butlę z ksylitolem
trzylatek rozumny "zakuma" po kilku-kilkunastu tłumaczeniach, że coś jest ważne dla jego zdrowia, że o te zęby trzeba dbać
trzylatek rozumny "zakuma" po kilku-kilkunastu tłumaczeniach, że coś jest ważne dla jego zdrowia, że o te zęby trzeba dbać
Nie chce myć zębów bo to strata czasu.
O dziwo dyskusja potoczyła się normalnie.
Asieńka ale Adaś ma trzy lata :) no proszę Cię, dlaczego taka dosłowność :)
No własnie dlatego ja też to odebrałam Winni tak, że uwierzyłam, że Ty w ten ksylitol wierzysz jak w moc pasty do zębów... Bo tak to ujęłaś, że każdy sobie coś wybrał ;)
Mi Nadia dziś powiedziała, że nie umyje rąk przed obiadem, bo ma ważniejsze sprawy do robienia W tamtej chwili tą ważniejszą sprawą było wyskubywanie włosów z głowy lalki oraz ich przetransportowanie do pudełka jakiegoś. Do głowy mi nie przyszło, żeby pomyśleć, że w przyszłości będzie mieć ważniejsze sprawy niż egzamin maturalny. Bo ja wiem, że to było chwilowe, że umyje tę ręce pewnie, ze to nie jest sprawa życia i śmierci. Co więcej, byłam dosłownie rozbawiona tym co powiedziała i tą jej powagą :):):)
Jakoś dziewczyny które nie są do mnie uprzedzone odebrały wszystko właściwe.
Zawsze osiągam cel... Bynajmniej nie zmuszając lecz w zabawie
w RB nie ma takiego założenia.
Naprawdę to tak jakby ktoś powiedział o Twoim synku, że będzie w przyszłości interesowny właśnie, bo dostawał naklejki za sikanie do kibelka
Twoje posty są zatem zupełnie dla mnie niezrozumiałe.
To ja się zgłaszam mój młody każdego wieczoru myje zęby ...oczywiście te jego szorowanie pozostawia wiele do życzenia, ale mam nadzieję że nawyk pozostanie.
A gdy widzę, że robi coś, dajmy na to przynosi Liwci jakieś jedzenie/zabawki, pomaga mi w czymś, sprząta, myje zęby, to robi to sama z siebie, nigdy w zamian za coś. I naprawdę robi te rzeczy w większości bardzo chętnie.