anulastrzelecka - ja juz okolo 8 lat w Londynie. Jutro ide prywatnie do lekarza polskiego Stanislawa Korzyba na West Acton, zobaczymy co mi powie i jakie leki na stymulacje da.
Kiki nie wiem nic na temat tego doktoraja, mam nadzieje ze bedzie ok, Trzymam kciuki zeby dal jakies odpowiednie leki i dobrze cie pokierowal. Ja nie bylam tu u polskiego doktora, wszystko zalatwiam przez GP. . Ja nie biore zadnych lekow na stymulacje bo u mnie wszystko ok. w polsce doktor chcial nas wyslac na IUI a tu odrazu kieruja nas na IVF teraz czekamy na listy.
bylam wczoraj w szpitalu na spoktakiu, powiedzieli ze skoro mam jedno dziecko to darmowe ivf mi nie przysluguje, i bede musiala zaplaciec od Ł 2,500 do 5000 tys. masakra jakas. . Oczywiscie mi sie to nie usmiecha ale jak terzeba to trzeba. Ryczec mi sie chce, ale nie przez to ze trzeba placic tylko ze to tak dlugo wszystko trwa, i nie wiadomo ile jeszcze potrwa.
anulastrzelecka - ja tu rzadko zagladam :) o wiele czesciej pisze pod wykresami :) zapraszem pod moj :) gdzie dokladnie mieszkasz?
Bylam u lekarza na Acton, pierwsze wrazenie super, zobaczymy jak bedzie dalej i jakie beda tego efekty, mam tabletki clo na stymulacje a pozniej mam dostac zatrzyk z pregnylu na pekniecie pecherzykow, o ile jakies beda.
Montenia - a gdzie on przyjmuje? Ja chodze do Stanisława Korzyba i tez wydaje sie bardzo dobry, opinie na necie tez ma super.
Wlasnie sprawdzilam tego Pospiecha, i opinie ma slabe: http://www.znanylekarz.pl/grzegorz-pospiech/ginekolog/katowice http://www.medyk.co.uk/nasi-lekarze.html
Jendak zostane przy swoim na razie, zobaczymy jak bedzie po kolejnych wizytach :)
Montenia - masz racje, tak jest :) No ja dopiero poznaje tego lekarza, takze po 1 stymulacji cyklu wypowiem sie wiecej.. wiele sie nie spodziewam, bo wiem, ze po Clo az tak latwo w ciaze sie nie zachodzi.. no ale wszystkiego trzeba sprobowac :)
Podepnę się i tutaj bo emigrantka jestem jak się patrzy ;) Padło na Cork w Irlandii... Jak będę miała więcej czasu przeczytam wszystko od pierwszej do ostatniej strony ale jakby Komuś chciało się napisać o doświadczeniach na zielonej wyspie to chętnie poczytam :) Pozdrawiam Wszystkich :)
Witaj maggieee. A ja co.Kildare a jakiego typu doswiadczenia masz na mysli? Bo jesli o lekarzy to hmm szkoda gadac. Mialam krwawienia z nosa ,a moj gp bez uprzednich badan przepisal mi sterydy 3razy dziennie bo stwierdzil,ze to od papug. A jak go zapytalam o badanie krwi poniewaz planuje ciaze stwierdzil,ze nie ma takiej potrzeby ja sterydow oczywiscie nie wykupilam bo akurag do polski lecialam na wakacje. Zrobilam testy alergiczne z krwi na wszystko i na nic doslownie ani troszke nie jestem uczulona. A krwawienia byly powodem zylakow w nosie po nieleczonych przeziembieniach i odrazu ustaly po zaztciu tabletek przepisanych od pani laryngolog.
maggieee, magdalenka 2610, ja pozdrawiam z co.Mayo:-) osobiście na razie na GP nie narzekam, choć ogólny poziom serwisu pozostawia wiele do życzenia:-))) ale badania dostaję wszystkie jakie chcę a nawet więcej:-p także pewnie zależy od lekarza, jak wszędzie
Hej :) dziękuję za miłe powitanie :) Ja do irlandzkich lekarzy już nie chodzę, jeden wymagał ode mnie diagnozy choroby ;) a od znajomej ostatnio słyszałam, że na skazę białkową 2 letniej córeczki zalecono jej kąpiele z dodatkiem wybielacza :| Era dinozaurów przy tym to pikuś. Magdalenka a gdzie Ty laryngologa na tym lądzie znalazłaś?????? Pozdrawiam :)
Ooo, jak dużo dziewczyn z Irlandii dołączyło. Jak komus po drodze do Co. Louth to zapraszam na kawkę. Ja z lekarzami miałam bardzo różne doswiadczenia więc nie będę generalizować. Pozdrawiam.
Witam. To i ja sie tu podepne do was. Jest moze ktos z Essen albo okolic? Mieszkam tu dopiero dwa miesiace i bardzo , ale to bardzo mi sie tu nudzi. Siedze calymi dniami sama w domku bo moj M pracuje. Szalu dostaje a jezyka perfekcjnie tez nie znam.
Na forum jest sporo dziewczyn z Niemiec więc może jakieś się odezwą :) a co do mojej okolicy to w moim mieście mieszka wielu Polaków ( czasem myślę, że aż za wielu :D) ale w mojej okolicy mało na szczęście, bo dzięki temu ciągle jestem mobilizowana by mówić i nie stresowac się :D
Ja tez jestem z Niemiec, ale we wschodniej czesci, wiec do Essen daleko. Przyjaznie sie z jedna Polka, ktora tu mieszka na stale, a inni Polacy, ktorych tu spotkalam, przyjezdza tu do pracy tylko i z takimi nawet nie ma o czym pogadac.
Magdalenka2610 tak właśnie myślałam :D Mi niestety wizyta podczas ostatniego pobytu w Polsce przepadła, teraz muszę czekać na kolejne wakacje w kraju... Gdzie my żyjemy
Witam cie agulinko:) To juz lepiej wyglada choc to ponad 40km.
Amazonko wiem ze sa kursy i pojde na taki ale ja narazie nic nie moge w ciazy zaczac. Musze czekac niestety az urodze. Z moim niemieckim nie jest az tak zle. Cos tam z siebie zawsze wydukam, tymbardziej ze moj M stara sie mowic do mnie po niemiecku w domu.
Ja tez chetnie dolacze jako ze mieszkam od 9 lat w Berlinie. Chce wrocic do ojczyzny i przyda mi sie tu wsparcie :) Jest ktos kto pochodzi ze Szczecina?
:D jak wielkie miasto to chyba tylko scisle centrum wchodziloby w rachube, strefy poza pierwsza to nie dla mnie...juz chyba przywyklam do swojego miasteczka... Londyn mam na wyciagniecie reki a na codzien duuuuzo miejsc na spacery....ograniczona ilosc sklepow tez raczej na dobre wychodzi....:)
dziewczyny z Irlandii/Anglii zadalam pytanie na "kompletujemy wyprawke" o plyn do kapieli oliatum, mozecie zerknac? u nas nie sprzedaja takiego jak w Polsce (soft) sa jakies inne- junior, niebieski i bialy i ja juz zupelnie sie pogubilam
Cześć dziewczyny! I ja się zapisuję pod topikiem. Mieszkam od prawie 5-ciu lat w UK, zostaję do maja przyszłego roku, więc taka emigrantka jestem ,,na czas określony'' :D Pozdrawiam serdecznie:)