Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
"Jeśli będziesz zdrowe, to Cię urodzę."
Sumienie jest albo katolickie, albo świeckie.
dość długo było postrzegane jako przejaw miłosierdzia.
psa uśpisz żeby się nie męczył, człowiek musi. tylko w imię czego???!
wiem doskonale, że moja babcia wolałaby być dobita niż żyć w takim stanie. niestety u nas nie ma przewidzianej prawnie eutanazji :(
Myślę, że szum wokół tego tematu jest próbą odwrócenia uwagi od innych...
Obe, ja sie odnioslam do Twojej wypowidzi, w ktorej jakby zasugerowalas, ze "artykul to artykul, to osobista opinia Jana Kowalskiego, ktory kompletnie nie zna prawa". Otoz nie, sa to wysoko wykwalifikowani prawnicy. Tylko o to mi chodzilo, a ze kazde prawo ma luki do wykorzystania to juz inna sprawa.
Skąd to święte oburzenie?
A kim wy jesteście żeby decydować o czyimś życiu o tym ze ktoś ma umrzeć albo żyć?
Dlatego taka ustawa zabraniająca zabijania dzieci bezwzględnie musi być połączona z ustawą o wsparciu, szerokim i konkretnym wsparciu psychologicznym materialnym takim wręcz fizycznym wsparciu rodzin z chorymi dziećmi.
Wiem co to znaczy czekać na chore dziecko. Wiem co to znaczy uslyszec wada letalna. Wiem co to znaczy uslyszec zespol downa razy 2. Wiem jak to jest gdy tracisz jedno z blizniat i przez kilka tygodni jesteś jednocześnie trumna i inkubatorem.Testy papa które wychodzą 1:2. Znam też strach o swoje życie. Nie piszę tego po to żebyście miały nową pożywkę do ironizowania i gromadnie przyznały mi order z ziemniaka, nie piszę tego też po to żeby się wytłumaczyć ze śmiem stawać w obronie życia bo coś tam w życiu przeżyłam – bo akurat każdy ma takie prawo czy się zetknął z takimi dramatami czy nie.
Obe "ten artykul jest tylko czyjas subiektywna opinia" (to naisalaas na poprzedniej stronie. W moim odczuciu sugeruje, ze napisal go Jan Kowalski siedzacy na klopie. Otoz nie. Analizy dokonala grupa prawnikow z calego swiata i napisala o tym artykul, by zmiesc plotki.
ile śmierci poczętych dzieci, ile moralnych dylematów?
Czyli jednak aborcji.
ile śmierci poczętych dzieci,