Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Piszcie ustawy zaostrzające kary dla gwałcicieli
I nie mówię tu o tym krzyczanym wszędzie zespole Downa, bo mam wrażenie, że dla pro-life jest to najgorsza choroba, jaka może się zdarzyć.
Dotychczas ustawa dawała dostęp do badań prenatalnych głównie w celu stwierdzenia przesłanek aborcyjnego zabicia dziecka.
Lexia: Podsumowując, najprawdopodobniej będę dążyła do opuszczenia tego "demokratycznego" państwa i swoje dzieci urodzę dla innego. Podejrzewam, że nie ja jedna.
Nie Ty jedna.
wyrywasz zdanie z kontekstu to się nie dziwię, że telepie:P
Chodzi o to że większość aborcji legalnych jaka dokonywana była w Polsce to zabijanie dzieci z zespołem Downa , Turnera itd. Czyli badania prenatalne głownie stwierdzały i potwierdzały możliwość legalnej aborcji.
Szkoda że wielokrotnie KK odmawiał pochówku dziecka urodzonego przed czasem, tłumacząc że to nie jest dziecko.
Teraz nagle sprawa się odwraca i już dzieckiem nagle jest
nie macie w większości pojęcia o tym, jak wygląda życie z dzieckiem chorym
bo to umożliwiłoby innym podejmowanie wyboru, który jest zły w świetle katolickiej (i nie tylko) moralności.
A czy liberalizując ustawę nie zamienia się swojego poglądu w PRAWO? Owszem. Prawo ma moc kształtowania świadomości społecznej. Ktoś, kto by się sto razy zastanowił czy opłaca się zrobić coś nielegalnego, może zostać zachęcony do zrobienia czegoś jeśli to legalne
1. Pisałam wcześniej: bo to umożliwiłoby innym podejmowanie wyboru, który jest zły w świetle katolickiej (i nie tylko) moralności. Stąd nie chcemy przykładać do tego ręki. I tyle.
2. Odbijając piłeczkę: A czy liberalizując ustawę nie zamienia się swojego poglądu w PRAWO? Owszem. Prawo ma moc kształtowania świadomości społecznej. Ktoś, kto by się sto razy zastanowił czy opłaca się zrobić coś nielegalnego, może zostać zachęcony do zrobienia czegoś jeśli to legalne. Iluż jest takich, którzy szczycą się, że aborcja to najwyższe z praw człowieka i osiągnięcie cywilizacji? Jedyne słuszne wyjście gdy się nie planowało... Moja koleżanka, która wyznała w college'u w lecznicy, że jest w ciąży, od razu dostala pakiet ulotek o aborcji, a chciała urodzić dziecko. Z automatu chciano ją "uszczęśliwić" na siłę.
Prawo ma moc kształtowania świadomości społecznej.
powiem tak, tyle o sobie wiemy na ile nas sprawdzono, a osoby które teraz mówią - nie usunęłabym- a które nigdy nie stały przed takim wyborem, nie są wiarygodne, jak dla mnie to tylko puste gadanie i jestem pewna że gdyby okazało się noszą w sobie śmiertelnie chore dziecko, tej pewności już by nie miały