Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
wit D3 - 14.18ng/ml[ 20.00 - 60.00 ] (2 lata temu miala na poziomie 7.31 , rok temu na wiosne - 15)
dopóki nie uzupełnisz braków - ma je bankowo, to nie licz na ustabilizowanie tarczycy
wit D3 ma sumplementowana ale jak widac bez szalu
to ile ona dostaje tej witaminy?
badaliście nadnercza, kortyzol?
miala jakos tak od polowy pazdziernika dawke 4tys; taka byla uzgodniona z kardiologiem z kliniki z warszawy ktora mowila ze poziom d3 musi byc powyzej 30 a bazowala na wyniku sprzed roku (ok 15)
co ciekawe na wypisie ze szpitala dzisiaj zalecenie dostala juz tylko 2tys (w szpitalu dostawala 3tabl po 400); wydaje mi sie stanowczo za malo przy tym wyniku
ELfiko nie chce mi się wierzyć że każdy lekarz to konował
dzieciak ma sporo choróbsk na koncie
Raz przez chwilę miała zalecone 10tys ale to jakiegoś szału nie zrobiło w wyniku
przecież cały czas trudno taką dawkę podawać
Ja tam jednak wychodzę z założenia ze jeśli w jednej i drugiej klinice mówią o konkretnych dawkach to nie będę tego kwestionowała
O witaminie D3 czytałam sporo bo sama zaliczyłam ja na poziomie 3 i mimo suplementacji lekami nie weszłam nigdy na poziom powyżej 16
Przyjaciółki podpowiadają ze nie gra tsh, lekarz coś na to da??
Elficzko, a powiedz mi, bo ja zaczynam coraz częściej słyszeć teorie, ze norma tsh 0.5-1.5 kest dla kobiet, które leczą się lewotyroksyną. Dla „pozostałych” norma do 3,5 jest jak najbardziej „perfekcyjną”, jak to rozumieć?
Poza tym, zdarzyło Wam się, żeby w przeciągu 10 dni, tsh z 9,434 jednostek spadło do 2,5 podczas brania euthyroxu? Nie za duży spadek?