Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Sama w to nie wierzę, jak ma być to będzie. I wiesz jak odpuściłam to mnie wszystko związane z seksem tak cieszy
Nie twierdzę że do tego nie wrócę ale na razie nie chcę

natomiast zrobiłam jeszcze morfologie i tu juz nie jest tak kolorowo
po krótkiej analizie stwierdzam u siebie anemię, bo RBC, HGB i HCT są poniżej normy, a RDW jest ponad normą..
albo czasem i gorsze - ale tego nie bierzemy w ogóle pod uwagę 
Walnijcie tą Lily to skończy tyle gadać 
)
dzis odebrałam wynik, dlatego właśnie pytam co może byc jeszcze przyczyną takich objawów jeżeli nie tarczyca.. glukoze też mi wtedy zlecił i było ok.. mówil że to taka moja natura, ale to chyba nie jest normalne zwłaszcza że bardzo uprzykrza mi życie
)
i gdyby nie ten stracony czas to pewnie uniknelabym operacji, także nie marnuj kobieto czasu bo szkoda zdrowia

Jeżeli chodzi ci o skróty to TSH to podstawowy hormon tarczycy,

)...tylko chciałam, żeby zamętu nie było co do tego TSH

więc własciwie to to wszystko teraz zależałoby co wyjdzie w TSH, bo jak będzie powyżej normy (co tez może się zdarzyć) no to wtedy aTPO i aTG, a jak nadczynność to głównie TRAb :)

to sobie też zrobiłam i teraz mam powody do zmartwień bo nie będe mogła oddac honorowo mojej krewki
a juz przełożyłam nawet wizyte u dentysty z tego powodu
hmm.. z tym wszystkim co radzi mi Lily poczekm tydzień do spotkania z ginem, pokaże mu wyniki i może on doradzi co mam zrobic? bo do zwykłego lekarza mi sie juz nie chce bo mam za dużo tych wizyt już 
) i że prosisz go o skierowanie...i tu nie wiem...może da od razu na badania, a jak nie to do endo (Endocrinologist - chyba tak po ang.)
zrobiłabym profilaktycznie wszystkie przeciwciała żeby być spokojną
, czyli TRAb, aTPO i aTG. 5. Potem umówiłabym się na wizytę do endo. Na dzień czy dwa dni wcześniej powtórzyłabym TSH i do tego zrobiłabym ft3 i ft4 - to dlatego tak późno bo nie ma sensu robić wcześniej jakoże czeka się na nie tak samo krótko jak TSH. To pierwsze badanie TSH zrobiłabym głównie po to żeby określić co badać dalej. Na wizytę na pewno będziesz potrzebować TSH, ft3 i ft4 a przeciwciała to włąśnie w zależności od tego jakie to TSH wyjdzie (co już napisałam wcześniej). Czyli teoretycznie są trzy opcje
albo idziesz na wizytę z TSH,ft3,ft4, aTPO i aTG. Albo idziesz na wizytę z TSH, ft3, ft4 i TRAb. ALbo idziesz na wizytę z TSH, ft3,ft4, TRAb, aTPO, aTG. Myślę, że trzeba zacząć od znalezienia laba w którym zrobią ci te wszystkie badania i endo - dobrego - a tu czasem poszukiwania trwają dość długo :)
spokojnie
zrób najpierw badania a potem będziemy się martwić co dalej
bo np. jeśli masz Hashimoto tak jak ja to wycięcie tarczycy może ci tylko zaszkodzić
także jeszcze się nie tnij
tylko zrób najpierw badania i zalicz wizytę u lekarza 

a fajnie mi tu z Wami wieczorkami
). Ale dziewczyny Ci dobrze radzą - budzik o tej samej porze i pół szklanki wody (nie powinno się tych leków popijać dużą ilością), wtedy wiesz,że to po to dzwoni i nie zapomnisz wziąć, a przy okazji możesz sobie temperaturę zmierzyć i już prowadzisz obserwacje
Ja też zapominalska jetem i w początkach brania robiłam normalnie - wstawałam i dopiero tabletka - nie zliczę ile razy wtedy przypomniało mi się o niej przy pierwszym kęsie śniadania! A jak jest przy łóżku i do tego budzik specjalnie dzwoni, to nie ma siły zapomnieć! O innych tabletkach (w ciągu dnia) nadal czasem zapominam, o Euthyroxie nigdy
i od razu szukałam pomocy, następnie lekarka powiedziała, że będzie trzeba sterydy włączyć w kroplach na szczęście uniknęłam (moj wytrzeszcz mieściła się w wytrzeszczowej normie
).
A te w ciągu dnia biorę od dwóch tygodni i nie mogę się jeszcze przyzwyczaić do pamiętania, no ale trening czyni mistrza