Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- a moge pozniej zmiejszyc wymiar czasu pracy o godzine (nie przerwa na karmienie... ) to bede chroniona? Jeśli te 7 h to będzie 8 godzin minus przerwa na karmienie, a nie zmniejszony wymiar czasu pracy, to od tego momentu już nie będziesz chroniona przed zwolnieniem.
- u mnie tak jest.... poszlam na L4 w polowie sierpnia 2015 i juz mi sie w 2016 roku nie nalezala podwyzka, teraz w tym roku nie dostane wczasow pod grusza, premi swiatecznej, bo mnie nie bylo caly rok 2016...No i podwyzki, bo przeciez nie pracowalam w 2016... Pracodawca moze bardzo wiele:/ Czy pracownikowi przebywającemu na L4 pracodawca może odmówić wypłacenia premii za pracę za 2016 rok? Mają ja dostać wszyscy pracownicy. Zastanawiam się czy można mi takiej premii odmówić. Przepracowalam ponad połowę 2016 roku od momentu powrotu z macierzyńskiego aż do pójścia na L4.
--
Powinnas pol,ale wszystko zalezy od regulaminu
Hej hej mam pytanko, umowę o pracę mam do października 2018r. jeśli zaszłabym teraz w ciąże mam nadzieję, że się uda ;) Czy po rocznym macierzyńskim mogę pójść na urlop wychowawczy? Bo już umowa raczej nie będzie mnie obowiącywać (termin porodu byłby na luty 2018 to na macierzyńskim płaconym przez pracodawcę byłabym do października a potem płaci chyba ZUS ale pewności nie mam...)