Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
z reguly kilka razy dziecko musi pocignac,zeby mleko zaczelo leciec

to za którymś razem musi biedną się nameczyc zanim jej to mleko poleci

Moze Twoja Łucja tylko chwilowy taki maly "kryzys kupkowy " ma ?
U nas też kupki rzadziej.co 2 dni . czasem prężenie wieczorem

A mleko w piersiach jest, tylko jakaś wyjątkowo zmęczona ostatnio jestem. A przecież to mój ostatni cycozwisek ... Źle się czuję z tym, że o tym myślę w ogóle, no ale myślę i nie umiem przestać. Jeszcze dam sobie czas, może coś się zmieni, bo nie chcę pochopnie podejmować decyzji, a już najmniej chcę butelkę wprowadzać. Jakoś podświadomie liczyłam na to, że się w dzień sama odstawi tak jak Nadia w wieku 8 miesięcy, a tu końca nie widać. A przecież wiem, że co dzieć to inaczej
wyrodną się czuję i tyle 

Ale co poradzić. Lekarka poleciła jej, żeby dała cycka przed snem a potem jak się obudzi po 2 godzinach to żeby dała mu kaszkę (???!!!) A jak będą olejne nocne pobudki to wodę przegotowaną. Młody ma 6,5 m-ca. Powiedziałam jej, że takie techniki to może są przy mm a nie kp i jak już chce na wieczór dawać kaszkę to niech zrobi manną na mleku (swoim, roślinnym... jakimkolwiek) ale niech do snu da normalnie cycka na żądanie i że dzieć może budzi się bo potrzebuje bliskości a nie od razu jeść, choć to pewnie działa 2w1. I jak ja mam ją tu przekonać, żeby lekarzy nie słuchała pod tym kątem?

a wogóle to mamy dużo stereotypow tej idealnej matki co to flaki wypruwa i jak nam sie wymsknie cos nie MatkoPolkowego to juz wyrodne???!!!

(jakość marna, ale nie to najważniejsze)
Dziewczyny, to o trawieniu bezresztkowym, a więc - że dziecko może wyprozniac się co np. 10 dni, to mit. Jeśli chodzi o noworodka, to jeśli tych kup nie robi, to chyba pierwsze co bym obstawiala - nie najada się.

To na bank objawy, że jelita nie funkcjonują prawidlowo i że są niedobory magnezu i cynku.

, albo jak jakiś bodziec zadziała.
Być może to jest kwestia np. leniwych jelit, słabych ruchów robaczkowych??