Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- a ja mysle ze zalezy od dziecka. U nas to bylo lato i ja za 2 tyg. mialam do pracy wrocic wiec w niektorych porach mlody byl na mm. Nadszedl dzien ze w poludnie i na wieczor oferowalam piers jak codzien a on nie chcial, na drugi dzien to samo i na trzeci tez.Na czwarty dzien juz nie oferowalam a mlody sie nie dopominal. Nie widze tu nigdzie agresywnego podejscia... Wiele z Was pisze, że im się dziecko odstawiło SAMO w wieku 9-10 miesięcy. Poza skrajnymi wyjątkami, to nie ma takiej możliwości, żeby zrobiły to same... było to najprawdopodobnie wynikiem nazbyt agresywnego rozszerzania diety lub innych czynników zewnętrznych.
nie zaczęły zastanawiać się czy z ich dzieckiem nie jest coś nie tak, że ma np. 18-20 miesięcy a nadal chce ssać bardzo dużo.
mialam do pracy wrocic wiec w niektorych porach mlody byl na mm.
Anka, ja w takim razie zupełnie serio - co to znaczy nazbyt agresywne rozszerzanie diety?
Mi też się wydawało że Ignaś koło roku sam się odstawiłam. Po prostu jakoś przestawał chcieć cyca i na koniec nawet na noc już nie chciał specjalnie. Czyli że jeszcze potrzebował jednak ? :/
Jak zatem tego uniknąć?
Dobrze, jeśli przynajmniej do roku, najpierw będzie propozycja piersi, a potem posiłek stały.
Tak sie zastanawiam... kolka to niedojrzalosc ukladu pokarmowego i jak mama cos zje co dziecku nie pasi to od tego sa kolki tak? To te na mm nie maja kolek??
Często z kolką mylona jest tzw. dyschezja niemowlęca. Wynika ona z czynnościowej niedojrzałości przewodu pokarmowego, niemowlę nie może oddać stolca, napina się, płacze,
to bym w zyciu kolka nie nazwala tylko bym szukala innej przyczyny - jak goraco/zimno, nudno, niewygodnie, kupa w pieluszce, pic sie chce, jesc, pobyc kolo mamy i takie tam. Napady płaczu, rozdrażnienia, niepokoju
Ewa - moj maly w 9 dni przytyl 600 gr...
--
Moj wybor...