Ratunku zabawkowi specjaliści. Dostałam zamówienie na "grę z pytaniami co jak się odpowiada to się zapalają lampki" ponoć ze smyka. Nie mam pojęcia co to może być :/ Any ideas?
Prezenty gwiazdkowe dla maluchów to: Dla dziewczynki 8l: koraliki + muszle do robienia ozdób na szyje i ręce (dziewczynka uwielbia stroić się i majsterkować). Chłopiec 5l: Gra edukacyjna kot w worku Chłopiec 8l: dinozaury origami z instrukcją, makietą i oczami do naklejania (to miał być drobiazg).
Co dla dziewczynki 1,5 roku, żeby za szybko nie wyszło z "użycia"?
wlodeczek chodzi o gre typu mozg elektronowy (chyba) zobacz na ALLEGRO moja corka ma z tej serii - skojarzenia, jezyk angielski i junior
a dla dziewcyznki.... zalezy od kwoty jaka masz przeznaczona i co ta dziewycznka ma - ale np. lalka szmacianka, jezdzik pchacz, farby zmywalne (nawet kapielowe), puzzle piankowe
kolezanka sie napalila na takiego losia ale nie wie czy firma warta polecenia. widzialam ze w sklepach amerykanskich online jest ale moja sis tez nie zna tej firmy
Krzys dostal na gwiazdke zabke do kapieli z Little Tikes taka:
niestety fontanna utrzymuje sie tylko przez chwileczke. trzeba non stop za te plywajaca rybke pociagac bo nic nie leci... no ale Krzys jakos zupelnie sie nia nie zainteresowal, najwieksza frajde przez chwilke miala Gabrysia chociaz po kilku pociagnieciach sznurka stwierdzila ze to nudne
ja tez szukam wlasnie jakies zabawki do kompieli dla małego ;)tylko zupelnie nie wiem co ;) musialo by to cos robic bo plywajace to go nie interesuja ) chyba ze to zlowi to wtedy ciumka to przez caly czas :)
kfiatuszku ta zaba robi fontanne ale jakos entuzjazmu w rodzinie brak a dodam ze sama to na liste prezentowa wrzucilam a dziadkowie jedynie sponsorowaill
tez mi sie podbala ale jak entuzjazmu brak to szukamy dalej :) a co myslisz o tym ??
Ta niezwykła zabawka została odpowiednio zaprojektowana dla Twojego dziecka, aby stymulować zmysły dziecka. - koordynację wzrokowo-ruchową - zdolności motoryczne Posiada: -bezpieczne lusterko -grzechotkę -pompkę do naciskania- tryskająca wodą buzia ośmiorniczki -gryzaczek -delikatnie kołycząca się rybka - przyssawka ułatwiająca suszenie
kfiatuszku ja to mysle ze dla naszych dzieci sama woda jest taka atrakcja ze im zabawki niepotrzebne Krzys tylko slyszy szum wody i juz jest przebieranie nogami i podskakiwanie. a jak juz siedzi w wannie to dopiero sie zaczyna - do kapania Malego rozbieram sie do bielizny i rozkladam recznik przy wannie a zdejmuje chodniczek - wszystko i tak plynie :)
jak Michał był mały to miał taką zabawkę przyczepianą do boku wanny na przyssawki. Bylo tam coś w rodzaju młynu- gdy dziecko wlewało wodę to uruchomiała ona wszystkie elementy. Młodego wtedy to dość interesowało, chociaż i tak statek z mydelniczki nie miał konkurencji :)
co do firmy LAMAZE to w sobotę natrafiłam na nią i na kilka zabawek! Najbardziej podobała mi się laleczka szeleszcząca hi hi hi ale cenowo nie za specjalnie bo powyżej 55 LALKA EMILKA czy jakoś tak się nazywa
Gdy Kuba i Ania byli mniejsi kupiliśmy kilka zabawek do wanny. Jednak najlepsze zabawki do kąpieli to mydelniczki, kubeczki, puste butelki po szamponie, od niedawna w wannie pływają 2 statki (jeden robi fontannę) motorówka i ostatnio łódeczka z kory. Nachlapane mam po sufit i wszystko pływa po ich kąpaniu się - z wygody we dwójkę wchodzą do wanny. Weronika jeszcze się nie bawi i nie okazyje takich zainteresowań jej wystarcza plusk wody a ANka już za stara krowa (choć widziałam nie raz jak stateczkiem się bawiła hihihi)
Weronika coraz częściej ślini Konika (jego grzywę) z innych zabawek to szeleszczący banan jej przypadł do gustu, miśki z karuzeli i smerfik. Reszta grzechotek czy pluszaków ją nie interesuje. No a naj do ciumkania i gryzienia to są rodziców palce nos i broda :)
Nie mam jakoś pomysłu i jeszcze nie myślałam o tym :) No i moje dziecko ma tego "pecha" że sporo zabawek ma po rodzeństwie więc pewnie to będzie bardzo trudny wybór i gdybym dziś miała coś kupić nie wiem co bym kupiła
a ja znowu wyjde na mega 'zlotowe' - rozmawialam z moja ciocia i cos pytala o urodziny Gabrysi i pozniej Krzysia co im sprezentowac a ja orzeklam ze najbardziej sie przydadza porzadne buty na lato a nie zadne zabvawki ktorych i tak maja mase...
u nas to jeszcze nie wiadomo co mały dostanie od babc bo jeszcze nie rozmawialismy na ten temat ale pewnie cos przydatnego :) od nas od rodzicow mały dostanie porzadny firmowy dres z adidasa :) normalnie nas nie stac na firmowe rzeczy wiec to bedzie mega prezent ;) Ciotka/chrzestna ,moja siostra obiecała 3 miesiecznemu bobaskowi ze kupi mu piłke taka wypasioną mała do nogi (narazie to do reki bo kopac to nie bardzo) a czy dotrzyma słowa to zobaczymy ;)
nie wiem jak potem ale teraz by sie ucieszył ;) wyciamkał by ja i wogole ;) nie no tak na powaznie ja wiem ze on nie rozroznia firmowek od tych zwykłych ale chcemy mu kupic cos solidniejszego i cos dorosłego na znak ze wchodz w doroslejsze zycie ;) cos do zabawy tez dostanie oczywisci;)
Ania to czy ona jest trendy nie sądzę. Mało kto ją zna. Poza tym w domu postawię z klockami i będzie fajnie służyła do zabawy ... można ją spożytkować na wiele sposobów!
Czasami jednak myślenie czy coś będzie praktyczne się nie koniecznie sprawdza....