właśnie sie zastanawiałam od jakiego wieku dziecko zdolne jest pośmigać na hulajnodze:) Ale skoro VEVE śmiga, to Gosia na wiosnę może tez by mogła już spróbować:)
kako wiem ze sa na allegro, mi chodzi jdnak o sklep stacjonarny - zeby je zobaczyc / dotknac chodzilo mi raczej o sklep typu carrfour, real czy smyk ;-) zadnego z nich nie mam u siebie w miescie wiec nie wiem czy mam czekac do wyjazdu do lekarza zeby zabawke nabyc czy i tak ich nie obejrze i musze zamowic w ciemno
no nic, zamowilam w ciemno. stwierdzilismy ze juz podrozaly w ciagu tydognai wiec za pare dni bedzie jeszcze "ciekawiej"
potrzebuje za to pomocy jesli idzie o pomysl na prezent dla chrzesniakow 11latkow. prezent tak za ok 80zl chcialabym kupic ale nie mam pojecia co tym razem. dzieci z tych co wsyzstko maja. interesuja sie wsyzstkim i niczym. nie lubia (juz) czytac.
Witam, AniaM my kupujemy 11-letniej chrześnicy mojego męża skrable w prezencie. Też jest z tych dzieci, które wszystko mają... Większy problem mam z prezentem dla mojego maluszka, myślałam o jakiejś zabawce interaktywnej, ale nie mam pomysłu. Jak na razie to mały fascynuje się autkami i wszystkim co wydaje jakieś dzwięki, bynajmniej nie zabawkami a urządzeniami dla dorosłych (np. wiertarka albo robot kuchenny)
martitap. Polecam gąsięnnicę gawędziarkę itp. - świetna stymulacja rozwoju mowy;) Ja kupiłam Gosi szczeniaczka uczniaczka. Ledwo udało mi się go zabrac, by schować do szafy, bo mała w sklepie już oszalała na jego punkcie. ale wiadomo -każde dziecko inne. U Gosi teraz królują kredki i plastelina i nalepki;)
Uczniaczek super, ale ten z literkami i cyferkami (części ciała już opanowane ) o gąsienicy nie słyszałam, muszę obadać Mata do tańczenia super pomysł, ale nasza Zuzia chodzi na kurs tańca więc u nas odpada ;/
A ja zapraszam do skorzystania z okazji - sprzedaję dwie super zabawki w bdb stanie - KOSTKI DŹWIĘKOWE ze zwierzatkami i ich odgłosami i CYMBAŁKI Z PIŁECZKAMI I MŁOTECZKIEM. Tutaj moje aukcje __ uczniaczek części ciała Gosi nie nauczy, bo juz to przerobiła , ale super zagaduje, śpiewa - Gosia to uwielbia i bardzo lubi powtarzać za zabawką:) poza tym - ładny jest jako pluszak. mam nadzieję, że się zaprzyjaźnią:) __ co może zaskoczyć - kupiłam Gosi wczoraj stoliczek i krzesełko w IKEI by miała miejsce do rysowania, plastelinowania itd. I to się okazuje jest SUPER PREZENT, bo Gosia jest zachwycona:) W szoku jestem - połowę czasu w domu dzisiaj chyba siedzi i tworzy przy tym stoliku;) dowód w sprawie:
ech ta moja ma i scrabble i twistera i mate do play station. w sumie lubi malowac i ma dziewczyna talent wiec standardowo dostaje wszelkie pastele szkicowniki kanwy farby i pedzle ale to z reguly zestaw urodzinowy byl i na gwiazdke staralam sie byc "oryginalna" gdybysmy mieli u siebie jakis H&M czy Reserved to bym jej bon podarunkowy na stowke dala a tak to tylko empik z takimi udogodnioniami
Hehe Fifi w czasie tegorocznych wakacji na Helu ciągle biegał z różową spacerówką :D była w knajpce, do której chodziliśmy na obiadki. Miał największą radochę z tego wózka
Bardzo często chłopcy lubią lalki, wózki. Tylko niektórym rodzicom odbija i zniechęcają do takich zabawek, mówiąc, że to dla dziewczynek. Bez sensu. Mój brat miał ukochaną lalę - szmacianą - Michałka. Tak go kochał, spał z nim,w szystko robił, że w końcu Michałek musiał przejść.... operację plastyczną;) - mama musiała mu naszyć nową twarz;) A jak miał chyba 8-9 lat, ja wyjeżdżałam na wycieczkę klasową, to siedział przy balkonie z liskiem - wieeeelką maskotka lisa prziwezioną przez tatę z ZSSR;) I przytulał i mówił - lisku, nie martw się, Karolinka wróci;)
Też nie popieram takiego zniechęcania. Jeśli dziecko ma swoją ulubioną zabawkę to nie ma sensu zabraniać bawienia się nią. Znam przypadek, że 3-letniego chłopczyka, który fascynuje się pralką, więc dostał od chrzestnej w prezencie pralkę tyle że były tylko różowe... Na widok prezentu zaczął krzyczeć z radości, a po chwili zapytał czy tylko w tym kolorze były... heheh
no to Harumika jest juz u nas od wczoraj, expresowa dostawa bo kupowalam pozna noca a rano juz info ze zabawka wyslana, wczoraj byla z rana u mnie w domu, zapakowana jak trzeba ze nic sie nie pogniotlo. manekin nie za wielki ale mysle ze mojej corce sie spodoba.
Fajnie:) SUper figurki zwierzatek z firmy Schleich ma ten sprzedawca. Śliczne są:) __ Gosia zachwycona lalką Agatką:) lala płacze, cieszy sie, ssie smoczkek, siorpie z łyżeczki, nawet jej się po jedzeniu odbija;) Od prababci dzisiaj dostała:)
ja jestem fanką zabawek drewnianych :P wiec instumenty są super :)...pchacz, u nas sie nie sprawdził - był za lekki i Marysi odjezdzał...u nas rok temu Misia dostała gawędziarke i do tej pory uwielbia się nią bawic - jedna z nielicznych zabawek z fp...:) w tym roku stawiam na książki :) - biedny listonosz:P
fajny ten pchacz ja Pitkowi wynalazłam laptopa którego kupią rodzice 57 zł plus przesyłka to jest laptop 3 + typowo do nauki jakis liczb ,literek,muzyczki
IZA ,jak kupilam kiedys ,torebeczke w kszyalcie trampka, wypelniona ròzowymi cekinami, dziecko strasznie sie ucieszylo, ale to zalezy od dziecka, innym razem kupilam blzuke, fajowy swiecacy dlugopis z bajerami, pasek, teraz ma 8 lat ,wiec wieksza torebke z micky...tylko fakt ze rzeczy ktòre ja kupuje ,sa markowe i naprsawde ladne zawsze z przecen 70%,teraz tez czekam na luty .zeby cos upolowac...
Izunia, a może jakieś Lego? Ew. książkę, film na dvd. Spróbuj się przewiedzieć, jakiego ma ulubionego bohatera kreskówek i coś pokombinuj. Mój brat w podobnym wieku, najpierw miał fazę Boba Budowniczego, potem Aut Disney'a i właśnie zawsze jakieś książeczki albo filmy mu wybieram...
ja ksiazki ,kupuje bez okazji, DVD u mnie w domu nie istnieje, nie chce zeby siedziala przed tv ,ale ona ma dopiero 3 lata, na pewno zdazy jeszcze sie do niego przykleic...
Książka to dobry pomysł, my kupiliśmy rok temu w prezencie gwiazdkowym książki 10-letniej chrześnicy męża i bardzo się ucieszyła (jest z tych dzieci, które mają wszystko). Ale wiadomo, to zależy też od dziecka :) może jakaś gra?
moze mata wodna?? albo mata do tańczenia?? dziewczynki lubią tez domki dla lalek....chyba ze to typ "naukowca" i ją ucieszy np. luneta albo mikroskop (choc to pewnie dla starszych dzieci)
ja kupiłam w carrefourze tablice dwustronną i magnesowa jest. Gosia dostanie na Gwiazdkę od wujka;) za niecałe 50zł. Też chciałam żeby była na magnesy i to sprawiło że nie kupiłam jednak IKEOWEJ
znacie gre Hasbro - ZGADNIJ KTO TO ? teraz jakies rodzime KTO TO JEST no i moje dzieciaki wierca mi dziure w brzuchu zeby im kupic i nie wiem czy warto i jesli tak to brac oryginal czy spolszczenie.
Ania, ja kupowałam córce szwagierki na święta zgadnij kto to, moja siorka też miała, kuzynostwo ma-i wszyscy bardzo zadowoleni i często się bawią;)) Hani podrukowałam obrazki i też się bawimy w uproszczonej wersji:)) Teraz "zgadnij kto to" jest w nowszej elektronicznej wersji (ok 20zł droższa), ma więcej plansz i zamiast odpowiadać bodajże wciska się guzik i śweci sie lampka-też fajna;) Myślę, że dzieci będą bardzo zadowolone;)
Dziewczyny, znalazłam aukcję WOŚP z książką *MIŚ GABRYŚ I PRZYJACIELE + CD* - polecałam wam ją kiedyś - rewelacja! Świetna jako pomoc logopedyczna, ale i normalnie do czytania i słuchania. A jak jeszcze pieniążki na WOŚP idą, to NA PEWNO WARTO. TUTAJ AUKCJA