Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Wczoraj dałam mu pierwszy raz deserek
Madzik, a może jednak jakby zjadł jeszcze raz, zamiast "oszustwa" to by pospał i miałabyś i Ty taką możliwość?- ale to kiedy te drugi raz? Bo je nie zadko przed snem piers ( a czasem o 17 cos zje i mu sie o 19 niechce :() i je flaszke 23 a cycka kolo 3-4, to kiedy ma byc ten "jeden raz"? On zawsze z butli jadl malo mleka i nigdy nie byl "na poziomie puszkowej rozpiski"
On zawsze z butli jadl malo mleka i nigdy nie byl "na poziomie puszkowej rozpiski"
ale kolo 4 to juz co chwile sie werci i steka a woda pomaga za 5 minut i musze wstac dac mu jedzenie (z piersi dostaje).
No ja planuje jeszcze cycusia do konca miesiaca. Mam pytanie o odstawienie.. Bralas tabletki czy jak inaczej radzilas sobie z mlekiem w piersi?? No chyba ze odciagasz
Kupilam krzeselko do karmienia, jednak jak ustawie na pozycje prosta to przechyla sie lekko na lewy bok- ja dawalam na poczatek poduszke za plecy by siedzial bardziej stabilnie przez te chwile jak usilowalam go nakarmic :) i nawet siedzial prosto :)
problem polega na tym że moje dziecię nie bardzo chce te papki jeść..za to jak jej z talerza swojego dam odrobinę ziemniaka czy marchewki to wpyla aż jej się uszy trzęsą..tak samo kawałek bułki czy chleba..czy takiemu maluchowi z aż jednym zębem można dawać inną konsystencję niż papki?może któraś z Was miała podobnie ze swoim maluchem? tak samo owoce..wczoraj jadła ze mną maliny, a jak jej daję papkę z jabłek i malin to pluje dalej jak widzi...
może któraś z Was miała podobnie ze swoim maluchem?- ja mialam identyko, ode mnie z talerza cos tam zjadl, ale papki moje, sloiczkowe, kaszki, nic z lyzeczki zjesc nie chcial, herbatek takze. Herbatki toleruje jakos od 7 miesiace a papki wcina az sie uszy trzesa gdzies od 3 tygodni... A zaczynalam jak 5 miesiecy..
Ten fragment miałam na myśli, że może on po tych 1,5h jeszcze by coś zjadł...- wiec Anziee - jak tylko sie obudzil po pierwszej butelce to od razu wzielam go na rece i do piersi a On w placz, wiec go dalam do lozeczka, napil sie, smoczek i zasnal.. WIec moze to przez zeby albo po prostu ma taki okres.
Mam pytanie do dziewczyn, które karmią/karmiły zupkami ze słoiczków. Do kiedy podawałyście te zupki? Gotowałyście może same? Jeżeli tak to ze swoich warzyw, czy kupczych i jakiego mięsa- też swojego z dobrego źródła, czy kupowałyście normalnie w sklepie.
jakas kaszka bezglutenowa= jest na pewno, SINLAC chyba nazwa. Bez glutenu i mleka modyfikowanego. Nie robilas jeszcze eskpozycji na glutem? To co rozpisalas Maks by chyba na 2-3 dni mial :P
Nie wiem czy sinac kupie w UK.http://www.dziecko.nestle.pl/produkty/sinlac/ctl/product/mid/1579/productid/180.aspx ,
Różne zrodla podają, żeby dzieci od 6 m-ca starać się nie karmić nocą.- u mnie to sie nie da. Mlody jak zje kolo 19, to wstaje kolo 24 i musi dostac flache bo sie budz co 10 minut i dawanie herbatki nie ma sensu. a tak pospi do 5:30 - 6:30. Moze to tak dzieciom zostaje bo karmieniu piersia, gdzie sie w nocy tez czesto karmilo.
A próbujesz go nakarmić dobrze przed snem? Np. 16, 18, 20 - karmienia. Może gdyby się najadał maksymalnie wieczorem to by pospal bez pobudek?- to dobre... moj syn nie ma potrzeby jedzenia wtedy gdybym chciala. Dzisiaj wciagnal mleka 150 kolo 11, pozniej gdzies kolo 14 - 40, kolo 17 rowniez 40 i 18:30 w koncu normalna ilosc - 170. On nie je za duzo ;) ALe w nocy to sie nie budzi glownie bo mu sie pic chce. On jak nie glodny to wypluje butelke co ma mleko a wode z checia pije :) I tak nie ma zle, bo nie wstaje tak czesto, ale moja kolezanka - cora prawie 2 lata dalej w nocy co 3 h wstaje na butle. Wody nie wypije, geste mleko z kaszka strasznie, ponad pol butli wypija ale i tak sie budzi i kolezanka juz nie wie co robic :(
Madzia - w PL- Madzia jest w UK ;)
Wiem - chodziło mi o poszukanie przez nią odpowiedników w UK w ekosklepach :) Ale widzę, że wyżej już Addictive podała przykładowe kaszki. Madzia jest w UK ;)
A to uważam za całkowicie naturalne :DDD W końcu nas też nie da się zmusić do jedzenia, gdy nie jesteśmy głodne. No dobra, pomijając słodycze to dobre... moj syn nie ma potrzeby jedzenia wtedy gdybym chciala.
Dzieki poszukam. Madzia - w PL można kupić kaszki Holle również bezglutenowe - np. jaglaną. Fajne jest w nich to, że poza kaszką nie ma żadnych dodatków typu cukier lub jego pochodne. Może poszukaj np. w ekosklepach?
--