Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorfmartunia
    • CommentTimeMay 17th 2007
     permalink
    Hej wszystkim,jeszcze kilka dni i powinnam dostac miesiaczke...Kolejny cykl bedzie pierwszym, w ktorym rozpoczniemy starania :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorblask_gwiazdy
    • CommentTimeMay 17th 2007 zmieniony
     permalink
    Zadowolone? przywróciłam poprzednią wersję tabeli z 14 maja :bigsmile:
    jeśli ktoś coś od tego czasu poprawiał to może niech zerknie czy jest, lub zapisze swoje zmiany na nowo :wink:
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    o... dobrze, ze mamy taką specjalistkę :)))
    ja osobiście wolałabym ogłaszać dobrą nowine sama :)))
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    a endometriozę to ja mam ewuńciu; tyle, że u mnie jedynym objawem były sporadyczne kłucia, taki piorunek od krzyża w dół; wszystko zależy od stadium rozwoju; nie mniej warto to sprawdzić
    • CommentAuthormadziara20
     permalink
    dziewczynki bardzo bardzo przepraszam za ta tabelke... :sad::sad: nie chcialam jej usunac.... boze jak mi glupio i przykro teraz....:cry::cry::cry::cry::cry: obiecuje ze juz wiecej jej nie rusze.... przepraszam.... :cry::cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    nie możesz pisac pod wykresem jak kiedyś ?
    --
    • CommentAuthormadziara20
     permalink
    juz napisalam kochanie
    • CommentAuthorfmartunia
    • CommentTimeMay 18th 2007
     permalink
    Podjęłam decyzję.Rozpoczynamy starania...mam nadzieję że będą owocne
    --
    • CommentAuthorsniezka30
    • CommentTimeMay 19th 2007
     permalink
    Hej dziewczyny, staram sie o dzidzisia i nic. Mialam badania na prolaktyne i wyszlo mi ze mam nadczynnosc. Biore teraz bromergon, pol tabletki na noc. No i bylam na usg, mialam jajeczkowanie i pomimo tego w tym miesiacu znowu nic :( Brala ktoras z was ten lek i moze okazal sie szybko skuteczny? pozdrawiam sniezka
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeMay 20th 2007
     permalink
    Witaj Andziu28, czy prowadzisz może i udostępniasz wykres? Trudno coś powiedzieć nie znając Twoich długości cykli i nie wiedząc, jaki to był czy też jest rodzaj śluzu.
    Jeśli chodzi o ilość śluzu to nie zawsze czynnik decydujący, liczy się przede wszystkim jakość. No i musi występować w okolicach szyjki.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeMay 20th 2007 zmieniony
     permalink
    Wejdź na stronę http://28dni.pl, zarejestruj się i załóż, a następnie udostępnij wszystkim użytkowniczkom serwisu swój wykres, może będzie nam łatwiej. Owu czasem może się przesunąć, kilku przynajmniej dziewczynom przesunęła się właśnie w maju :)
    Poza tym szanse na Dzidzię to zawsze masz, trzymam kciuki, żeby zamieszkała w Twoim brzuszku! Próbujcie spokojnie, jeśli przez rok nie będzie efektu, to warto iść RAZEM na badania.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeMay 21st 2007 zmieniony
     permalink
    To jeszcze włącz komentarze, inaczej nie damy rady ;). Nie mierzyłaś od początku cyklu? Jakim termometrem mierzysz (dokładność), w którym miejscu? Wpisz jak najwięcej danych we właściwościach wykresu (edycja). Na razie bym strzelała, że jesteś w trakcie lub zaraz przed owu.
    --
    • CommentAuthormax
    • CommentTimeMay 21st 2007
     permalink
    Hej dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem nowa i mam pytanie . Co znaczy różowa kokardka na wykresie?????????????????????
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeMay 21st 2007
     permalink
    Przypomina Ci o comiesięcznym samobadaniu piersi (profilaktyka raka).
    --
    • CommentAuthormax
    • CommentTimeMay 22nd 2007
     permalink
    Dzięki Fiufiu . SNIEZKO 30 MY STARAMY SIE O DZIDZIE 4 LATA . JESTEM PO BADANIACH HISTAROSKOPI I LAPAROSKOPI. BROMERGON BIORE NA PRROLAKTYNE 2 LATA I DANAZOL NA ENDOMETRIOZE OD KWIETNIA . 2X DZIENNIE JODNO I DRUGIE. JESTEM CIERPLIWA . POZDRAWIAM MAX
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    A najlepsze są na wykresach opcje serduszek - ha ha - kto to wymyslił???
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Użytkowniczki w potrzebie.
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    mają zastosowanie w metodzie niemieckiej aga
    • CommentAuthoraga976
    • CommentTimeMay 23rd 2007 zmieniony
     permalink
    aha - ah te potrzeby he he

a swoja droga - ciekawe ktore uzytkowniczki skoro wiekszosc jak widze sie z tego smieje i zastanawia
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMay 23rd 2007
     permalink
    Przeczytaj w "Pytaniach do Damazego".
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    aga - przestań już drążyć ten temat - pooglądaj wykresy uzytkowniczek - wiele już z tych dodatkowych opcji korzysta czyli są przydatne
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Dla mnie bardzo , obserwuję cykl w celu ponownego zajścia w ciąże i serduszka z zabezpieczeniem bardzo mi sie podobają. Nie każda z nas stosuje tylko i wyłącznie NPR
    --
    • CommentAuthorewuncia
    • CommentTimeMay 25th 2007
     permalink
    Hej dlaczego nikt tu nie pisze? przeciez to forum dla starających się więc co?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMay 25th 2007 zmieniony
     permalink
    Na tym właśnie polega ten paradoks, że odkładający nie potrzebują "zabezpieczeń", a starający, wyczekujący poczęcia, tak.
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    ewuńcia - najbardziej aktywne staraczki już zaciążyły i mało tu się dzieje :wink:
    • CommentAuthorskarbie
     permalink
    Nie Lily. My serducha wklejamy - takie z nas aktywne staraczki :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    serduszka wklejamy i cieszymy sie z lata tej wiosny:)
    --
    • CommentAuthorskarbie
     permalink
    Robimy badanka...:shamed:
    Czytamy wyniki... :shocked:
    I serduszkujemy dalej :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeMay 25th 2007 zmieniony
     permalink
    to ja zazuce troche fluidkow zeby te serduszkowanie bylo owocne ;))
    :heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce:
    --
    • CommentAuthorskarbie
    • CommentTimeMay 26th 2007
     permalink
    O jejku! Mozna sie poczestowac fluidkiem ? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeMay 26th 2007
     permalink
    bierzcie :)) jestem tak wielka ze wydzielam mnostwo fluidkow :) kazdemu starczy :P
    --
    • CommentAuthorsniezka30
    • CommentTimeMay 27th 2007
     permalink
    Hej dziewczyny, co tam u Was? Biore bromergon juc drugi cykl i wyniki prolaktyny masz juz idealne ... No i co to bedzie dalej. Lekarz kazala mi to caly czas lykac i przyjsc na usg za 3 miesiace ... A czlowiek taki niecierpliwy. Zapaszam na moj wykresik. Tylko nie umiem do niego wkleic linka :(( "czwarty z bromergonem"
    • CommentAuthoranna25
     permalink
    Czesc dziewczyny.Nazywam sie Ania.Jestem u was pierwszy raz.Staram sie o dzidziusia od czterech miesiecy.Jak myslicie czy powinnam sie juz martwic czy to zupelnie normalne?
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Witaj Aniu, martwić możesz się zacząć dopiero po roku bezowocnych starań - wtedy oboje powinniście zrobić badania. Prowadzisz obserwacje na 28dni?
    --
    •  
      CommentAuthorblask_gwiazdy
    • CommentTimeMay 27th 2007 zmieniony
     permalink
    kwiatuszku podebrałam sobie fluidków na szczęście :bigsmile:
    wielkie dzięki!!
    • CommentAuthoranna25
     permalink
    Dziekuje za odpowiedz.dopiero dzisiaj znalazlam ta strone.Nic nie rozumiem z tego wykresu.Chyba to jest tylko przyklad a nie moj wlasny.:confused:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Twój własny wykres powstanie, jak zaczniesz wprowadzać swoje obserwacje.
    --
    • CommentAuthoranna25
    • CommentTimeMay 28th 2007
     permalink
    dziekuje wszystkim,juz zaczelam .Mam nadzieje ze to mi pomoze.pozdrawiam:bigsmile:
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Aniu ok - chociaz ja wprowadzilam 8 wykresow - i teraz czuje ze musze odpoczac ufffffffff
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    aga - czyżbyś odradzała prowadzenia wykresów?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Są takie, których wykresy trzeba określić liczbą 2-3-cyfrową. I jakoś żyją.
    --
    • CommentAuthoranna25
     permalink
    mam nadzieje ze nie bedzie tak zle.jak tym razem nie bede w ciazy to ide na badania.
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Anno25 ja uważam że nie ma co czekać rok - jeżeli po następnych dwóch cyklach nie uda się zajść to idź do lekarza i róbcie z M badania-będziesz wiedziala co w trawie piszczy! POWODZENIA I FLUIDKI DLA WSZYSTKICH STARACZEK!!

:rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Ja uważam, że czasami może warto zapomnieć o tym że się stara o dziecko - jestem tego przykładem -wprowadziłam 7 cykli, zrobiliśmy z mężem badania i jak dotąd nie ma ŻADNYCH przeciwskazań aby mieć dziecko - a jednak jest - i przyczyna tkwi najprawdopodobniej w psychice - więc może warto nie myśleć ????
    --
  1.  permalink
    Aga kobieto ja jestem żywym przykładme na to co piszesz.Masz racje z tą psychiką-nie ma to jak wyluzowanie.Ale z Ciebie fajna kobitka dasz rade :crazy:
    --
    • CommentAuthorruda147
     permalink
    hej kobitki,ja włąsnie tez wziełam sie za odpoczywanko i wyluzowanie tylko w tych czasach trudno sie nie stresować i psychicznie nie wykanczac,jak jzu szło dobrze to maz trafił do szpitala w niemczech po wypadku w pracy i jak tu nie byc nerwowym:((
    • CommentAuthoradamario
     permalink
    witam.cieplutko, ja sama nie wiem co z ta psychika, jak mieszkalismy u rodziców to myslelismy ,ze to przez STRES i dlatego nie wychodzi.... ale teraz jestesmy na swoim od 2lat, zrobilismy badanka i jest wszystko oki,ale nadal nie ma dzidzi:( i..... nadal jest pustka.JAK TU NIE MYSLEC:(:cry:
    • CommentAuthorskarbie
     permalink
    Anna25 - Po 4 cyklach robienie badan to lekka przesada. Po roku - owszem. W ciaze tak 'od razu' zachodzi sie z reguly w filmach :bigsmile: W zyciu - troche to trwa i trzeba sie troszke postarac :wink:
    adamario - to chyba nasza wielka chec fasolki, nie pozwala organizmowi sie wyluzowac. C'est la vie :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
    • CommentTimeMay 29th 2007
     permalink
    nie obraźcie się, ale wkurza mnie jak słyszę: to wina psychiki, weź się wyluzuj; a co to znaczy wyluzuj się? jak mam to niby zrobić? jechać na psychotropach, żeby mózg nie działał? rozumiem, że mogę się nie obserwować, ale co dalej? jak nie myślec o dziecku skoro pełno ich dookoła, kolejne osoby zaciążają, znajomi dopytują, zegar biologiczny tyka, instynkt macierzyński jest tak głośny, że łeb pęka... jak już dajecie takie rady, to napiszcie jeszcze jak to zrobić... może jestem za głupia, ale ja poprostu nie wiem jak o tym nie myśleć...
  2.  permalink
    giga nie jesteś głupia -bo ja sama wiem ,że nie idzie wyluzowac na zawolanie.to tak jakby powiedziec zeby przestac o tym myślec a ot niemożliwe.Nam chodzi o taki rodzaj wyluzowania ,że np znajdz coś na czym skupisz całą swoją uwage np zaplanuj urlop , wypad z mężem ,coś sobie wymyśl co Cie troche odciagni eod starania sie.Ja dwa lata nie mogłam zajsc a potem jak stwierdziłam ,że nie chce miec teraz dziecka i zajęłam sie praca,tak sie wkręciłam ze nawet tabletek zapomniałam kupic i stwierdziłam-atam! jak Bóg da to wezme a jak nie to trudno.I co zaszłam w drugim cyklu po odstawineiu i nawet nie wiem jak i kiedy bo zadko sie w tym miesiącu przytulaliśmy.i to jest wyluzowanie.Bo co z tego ,ze Ty nie bedziesz mówić o tym i nie bedziesz dawała po sobie poznać jak w środku i tak bedzie Cie sciskać i jeszcze mocniej bedziesz chciała zajśc ,a nie bedziesz o tym mówic.Naprawde radze-zajmij sie czyms co odwróci Twoją uwage.Np moja koleżnka która sie długo starała kupiła postanowiła otworzyc swój mały domowy biznesik i po 4 miesiacach zaszła bo jedyne o czym gadała i myślała to jej nowy sklepik z małymi badziewiami w którym sie zakochała,i tak jak ja-nawet nie wiem kiedy to sie stało.Sorki za ten wykład ale ja Ci tylko chciałam wytłumaczyc...

ubranka dzieciece
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.