momo tylko sie nie poddawaj.wiem ze to trudne przestac o tym myslec... ja stracilam mojego aniolka 27.6.2007-bylo mi bardzo ciezko. a teraz jestem juz w 21 tygodniu :) trzymam kciuki, bedzie dobrze :)
hej mnie tez dawno nie bylo, za duzo oststnio na glowie mialam. Mam pytanie. Juz trzeci dzien pobolewa mnie w podbrzuszu, czasem sciska i kluja jajniki. Termin @ mam na 17 wrzesnia. Czy to moga byc jakies obiawy ciazy? Ni napalam sie ale czy jest taka mozliwosc?
hej dziewczyny, jestem nowa u Was ale mam ten sam cel - dziecko niestety - los plata nam figle i juz ponad rok staran, mase badan za nami i efektu niestety brak...
wszystko ok i ze mna i z mezem.. u mnie hormony, badania na droznosc jajowodow, badanie na wrogosc sluzu...nie wiem gdzie przyczyna i co mam jeszcze zbadac:(
rapciula ja już od roku w temacie "starające", na 28 dni prawie od samego początku. Ale... dalej robię badania, zmieniam lekarzy, może ktoś, w końcu, coś mądrego wymyśli hihi
Witam, dawno onie zaglądałam ale jaoś strasznie ddużo pracy na mnie spadło ostatnio a dziśodebrałamm swoje wyniki i przedstawiają się następująco: estradiol–29,500 FSH–6,13 (IU/I) LH–4,11 ((IU/L) TESTOST–1,,22 (nmol/l) SHBG–35,8 (nM/L) 17OH–0,97 (ng/ml) ANDDRO–3,38 (ng/ml) DHEA-S–2330,91 (ug/ml) TESTO-W–3,85 (pg/ml) KORTYZ-17–2,87 (ug/dl) KORTYZ-7–16,28 (ug/dl) PRL-10–3,62 PRL-14–2,10 PRL-18–1,91 PRL-2 –6,09 PRL-22–4,94 PRL-6 –14,53 czy może ktoś wie jakie są normy i jak to owygląda u Was, dziękuje za pomoc.
a to i ja sie przywitam. Korzystam z 28dni od lipca, ale jakos ciagle mi nie byl po drodze na forum... (leniwa jestem, nie chcialo mi sie jeszcze raz rejestrowac). No ale teraz urlopik, wiecej czasu, to sobie chetnie tu z Wami pogaworze. Oczywiscie cel mamy ten sam- splodzic potomka. Obecnie staramy sie 5 cykl, niby jeszcze nie dlugo, ale juz nerwa mam... Moze z Wami sie wyluzuje ;)
Witaj aneczko na "starających" Staracie się niedługo, ale jeżeli cię to już niepokoi, zrób sobie podstawowe badania, czyli hormonki i usg. Jeżeli masz jakieś pytania, poprostu pisz. My już mamy troszkę długą drogę do potomka, także możemy pomóc i chętnie to zrobimy. Życzę Wam, żeby Matka Natura nie ćwiczyła długo Waszej cierpliwości
Witam was serdecznie.Wpadlam po dluzszej przerwie i oznajmiam ze staranka sie nie powiodly. A ze niespodziewanie dostalam propozycje pracy to odkladam starania na jakies 6 mies. zycze wszystkim powodzenia
no witaj aneczko :) z tym wyluzowaniem z nami to niestety nie tak łatwo, bo jak tu ciągle przesiadujemy i gadamy, to w sumie cały czas siedzimy w temacie hihi
bo im dłużej się starasz tym trudniej zajść; nie wiem czy takie są faktycznie statystyki, ale taką prawidłowość zauważyłam ty na 28dni :) jak zaczynasz starania, to nie jesteś obciążona takim ciężarem psychicznym jak weteranki; jest też szansa, że zaliczasz się do tych, które z zajściem nie będą miały problemu i uda się za pierwszym razem
Witam wszystkie panie dopiero się zalogowałam i jestem tu 1 raz,Ja starałam sie o pierwsze dziecko ok 5 mies i sie udało teraz ma 6 latek. Planuje drugie od jakiegos czasu HM.w niedziele był ten dzien może się przedostał jakis sprytny plemniczek.POZDRAWIAM.
aneczko - mnie też już szlag bierze jak słyszę o wyluzowaniu!!! gorzej, że i tu spotykam się z z tego typu radami, a myślałam, że mamusie i inne starające mi tego oszczędzą
giguś, bo to zależy kto każe luzować..ktoś kto jest zdrowy i jedynym jego problemem jest zajście w ciąże, to jemu jest łatwiej tak powiedzieć..niestety i Ciebie i Mnie goni co innego jeszcze, choroba i w takim układzie słuchanie,żeby wyluzować nie jest pokrzepiające, bardziej irytujące:(( bo wiesz, że szanse uciekają a wszystko i tak pod górkę:((
ech... jak ja bym chciała być na początku starań i żyć nadzieją, że wszystko będzie dobrze... staraj się staraj myszko! my tu będziemy ostro kibicować hihi