Jeśli mierzysz temperaturę i obserwujesz sluz nie potrzebne sa testy owulacyjne. To jest tylko p to by wyciągać kasę od nieświadomych swojego ciała kobiet. Warto mierzyć tempkę i obserwować śluz-nic więcej nie potrzeba by zajść w ciążę
ja tez czekam dosc dlugo ....... wiesiolek biore dopiero w tym cyklu i widoczna roznica mialam gesty sluz teraz byl naprawde wodnisty a czy @ bedzie bezbolesna to nie mam zamiaru sie o tym przekonac :))
Do zajścia w ciążę nie potrzebne są testy owulacyjne. One nie przyśpieszą ciązy. Dzięki prowadzeniu samoobserwacji doskonale wiem kiedy jest owulacja i nie kosztuje to nic oprócz kupna termometru na samym początku. a inną sparawą jest to, że jedni muszą czekać na dzieciątko dłużej inni krócej...nie ma jednak sensu dodawać do tego dodatkowych pieniedzy. Życzę Wam powodzenia i żebyście szybko zobaczyły upragnione dwie kreseczki!
Blancia co do dokładności owulacji to nie masz racji, owulację dokładnie może potwierdzić jedynie USG. Twoje złote serdycho przejdzie do historii 28 dni:) Piękny strzał.
A czy któraś z Was mogłaby mi pomóc przy jednej zagwozdce? W przypadku mojej ciąży (potencjalnej i mam nadzieję już za chwilę :) )może dojść do konfliktu serologicznego. Gdybym np zaszła w ciążę i doszło do mikroporonienia (tfu tfu, ale muszę wiedzieć wcześniej), to czy jest prawdopodobne że wytworzą się przeciwciała? W tej chwili ich nie mam - badania potwierdziły. I co w przypadku, gdyby się wytworzyły? Powiedzmy, ze zachodzę w ciążę, mam krwawienie jak na @ i nie wiem, że to było poronienie. Czy po każdej @ powinnam robić badania w kierunku przeciwciał? Wiem, że wywołuję wilka z lasu, ale chcę maksymalnie dobrze przygotować się do ciąży...
Amazonka, czytałam to, ale tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie. Chodzi mi o konkretny przypadek: dochodzi do mikroporonienia i nie wiem, że byłam w ciąży, więc nie wiem też, że przeciwciała mogły się wytworzyć, a nie zostały mi podane w ciągu72 h (w takim czasie powinny być podane, prawda?) środki blokujące powstawanie. No i czy nie spowoduje to odrzucenia kolejnych ciąży. Ale tak na chłopski rozum, jeśli jest prawdopodobieństwo konfliktu, to badania krwi będę musiała robić jak tylko dowiem się o ciąży. prawda?
Wiecie co - jak ja nienawidze czekać Już sama nie wiem czy słabo mi od upału, przejedzenia czy mi się po prostu wydaje. Jak babka jest w ciąży to w momencie zapłodnienia powinna jej gdzieś jakas zielona dioda wyskoczyć i już
hiihihih dziewczyny zgłaszam postulat "zainstalowania" diodki oznaczającej zaciążenie!!! nobla temu kto to wymyśli!!! a tak przy okazji... zerknijcie na moj wykres bo zdaje się ze sie gdzieś kopnęłam....
a mnie dziś wyskoczyła diodka ale niestety czerwona i w dziwnym miejscu-na boku nosa tam gdzie mi sie okulary opieraja i widze ją kontem oka i mnie wkurza, czy to może byc TA DIODA? a tak na serio mam pytanie, czy któras z was miała mdłości po duphastonie i 10 dni bromergonu? dzis jest moj 18 dc i strasznie męczą mnie mdłości, chyba sobie tego nie wymysliłam. I czy dlugo to potrwa?
Cześć Dziewuszki! Słyszałyście o naprotechnoliogii? Natknęłam się wzmiankę o tej metodzie leczenia niepłodności w "Pani", podają tam stronkę naprotechnologia.pl, póki co w budowie, ale gdyby ktoś był zainteresowany to podają maila. A tu znalazłam o tym artykuł http://ekai.pl/serwis/?MID=14327.
właściwie nie wiedziałam gdzie wkleić to info... więc wklejam tu :)
Miłego dnia!
-- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
Adajo, po bromku to Ty masz prawo mdlec i wymiotowac a nie tylko mdlosci miec. A jesli o diode chodzi to trzymam kciuki. Nigdy nie wiadomo Kodama, na forum sporo jest o naprotechnologii, ale poniewaz nie ma osobnego watku to nawet nie pamietam gdzie o niej czytalam. Duzo wiecej informacji znajdziesz u zrodla czyli na amerykanskich stronach. Ja to sie nawet na podrecznik napalilam, ale kosztuje ponad 200 dolcow
Zastanawiam się, czy luteina może spowodować przyrost masy ciała. Przez ostatnie miesiące sporo przytyłam, a ograniczanie jedzienie i trochę ruchu nie przynosi żadnych rezultatów Słyszałyście coś może na ten temat?
W Wawie jakiś czas temu były wykłady na temat naprotechnologii dla wszystkich zainteresowanych - opisane w mediach i na naszym forum. Wrzuć w wyszukiwarkę forum tę nazwę, a znajdziesz.
Witam Jestem z Wami juz jakis czas, ale staralam sie poczytac Was troche... 2 cykl staran, temperaturka spadla ponizej 36 stopni i juz sama nic nie rozumiem...
Dziewczyny! pozdrawiam Was serdecznie i przesyłam dla wszystkich staraczek mnóstwo zielonych, ciązowych, szczęśliwych fluidków*********************** niech sie u Was zazieleni!