Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Cały czas odkrywam jakieś nowe i interesujące wątki, aż nie nadążam z czytaniem i praca w domu leży odłogiem

chyba pojade do Nowego Yorku do jakiegos zielarskiego...

poczekamy zobaczymy
) - zapytam czy warto już robić dokładniejsze badania (hormonów poza tarczycą nigdy nie rozbiłam), czy jednak jeszcze trochę poczekać, żeby się dodatkowo nie stresować. Choć na pewno zalecanego roku z badaniami czekać nie zamierzam, bo za niedługo już mi 30 stuknie!

. Nieco mnie to zaskoczyło - ostatnie dwa cykle z testami owu wskazywały ją ok.16-17 dc., choć rzeczywiście na przestrzeni roku przy moich średnio 31 dnowych cyklach kilka 25 się zdarzyło. No i po domowej analizie tego faktu, przyznaję wyższość połączonym metodom obserwacji nad samym badaniem śluzu! Faktycznie miałam trzy dni niższych tempek, a potem skok(co u mnie oznacza z ok.36 na ok.36,3
), tylko słabo to zauważyłam, bo drugiego dnia z tych trzech zaspałam i zmierzyłam tempkę godzinę później
(zaznaczyłam sobie jako zakłóconą). No i wspomniany ostatnio "śluz gorszej jakości" mnie już nie dziwi
No i chcąc oszczędzić żołnierzyki na oczekiwaną późniejszą owulkę w odpowiednim czasie tylko dwie próby 

Ale nie przejmuję się aż tak, bo serduszko przypadkiem było w odpowiednim czasie, a jak się nie udało, to przynajmniej cykl będzie krótszy. Cieszę się, że na razie udaje mi się aż tak nie wariować jak wcześniej - ogólnie jestem teraz w okresie pozytywnego nastawienia do starań i wierzę, że za którymś razem się uda - chyba powoli zaczynam akceptować fakt, że może to trochę potrwać.