Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorpitaja
    • CommentTimeAug 1st 2011
     permalink
    Hehe;) To w takim wypadku, na pewno się uda!Ale zazdroszczę wakacji, a dokąd się wybieracie? Ja już po wakacje Djerba (Tunezja) nie polecam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Pitaja, a uwierzysz jak ci powiem, że jedziemy już w nadchodzący weekend a nie mamy jeszcze nic zarezerowanego?! LUZ :smoking: właśnie siedzę przed kompem i szukam czegoś :jumping:
    Do Tunezji się nie wybieram , myślałam o Portugalii :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Hej dziewczyny! A ja w tym tygodniu będę siedzieć jak na szpilkach... moja siostra ma termin na 5go sierpnia :) Jutro jadę z nią do lekarza ciekawe co powie, cała rodzina już się nie może doczeka już na tego małego bombla :bigsmile: Już nie mogę się doczekać jak ja będę tak oczekiwać na swoją dzidzię :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    A tym czasem staranka... :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Bardzo dobrze! Takie przygody na wariackich papierach są najlepsze:wink::wink: Afryka i kraje arabskie odpadają. Ja rok temu byłam na Ibizie, a dwa lata temu na Krecie i bardzo miło to wspominam ,w przeciwieństwie do tej %&$#& Djerby ( brak pogody; pięknie w hotelu, bieda na zewnątrz, aż przykro patrzeć, że my w takim luksusie, a dzieci na boso biegają, za bramami hotelu; poza tym coś dziwnego morze wyrzucało, tworzyły się z tego takie górki, wyglądało jak gnojówka:wink:) :wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Pitaja, ja zanim trafię do Afryki i innych odległych zakątków chciałabym najpierw przemierzyć Europę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Znowu tu wrócę...już niedługo...
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Basiu, wrócisz i będzie dobrze, zobaczysz!!!
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Basiu co się stało?? :-(
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    basiu_87 bardzo mi przykro. Na pocieszenie dodam, że byłam w podobnej sytuacji, przy czym moja beta była wiele wiele niższa od Twojej pierwszej wiec jakby się spodziewałam, że nic z tego nie będzie, po 3 dniach dostałam @ lekarz powiedział, że to ciąża biochemiczna i po niej można się starać od razu bo macica się sama oczyszcza podczas @. Po 3 miesiącach byłam znowu w ciąży wiec głowa do góry będzie dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ciekawe co dalej bo pewnie @ ot tak sobie nie przyjdzie...
    --
    •  
      CommentAuthorpitaja
    • CommentTimeAug 1st 2011 zmieniony
     permalink
    Myślę, że w tej kwestii będzie najlepiej jak poradzisz się Talinki
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    pitaja: Myślę, że w tej kwestii będzie najlepiej jak poradzisz się Talinki
    a ja myślę, że LEKARZA. Z Talinką można pogadać o przeżyciach, ale z lekarzem o tym co dalej. Nie wiadomo co dokładnie się stało -koneiczne moim zdaniem usg.
    Trzymaj się BASIU! Może tak jak Talinka szybko znowu ucieszysz się z plusa. Tym razem na długie 9 miesięcy
    --
  1.  permalink
    A ja się zastanawiam czy zrobić jutro test , będzie 34 dzień cyklu (trwają 33-35) jak myślicie można spróbować czy za szybko ??
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 1st 2011 zmieniony
     permalink
    to, czy jest sens robić test, nie zależy od tego, który dzień cyklu,a który dzień fazy lutealnej, lub inaczej to ujmując, który dzień od zapłodnienia.
    --
  2.  permalink
    No i właśnie tu jest problem , bo jestem leniwa i nie mam obserwacji , ale jeżeli to nie jest szczęśliwy miesiąc to od przyszłego cyklu się wezmę za siebie . Chociaż mam nadzieję ogromną że to ten szczęśliwy cykl był teraz :)
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Basiu, u mnie @ sama nie przyszła...zaczęłam krwawić po badaniu lekarskim :-( na początku żywą krwią, potem zaczęło przypominać to @...nic przyjemnego, niestety:-( ale w taki właśnie sposób organizm oczyszcza się i nie potrzebny jest żaden zabieg. Z pewnością lekarz jutro poinformuje cię jaka jest sytuacja. Jedno co mogę ci powiedzieć to, to że bolało mnie samo badanie i całe podbrzusze po badaniu przez kilka dni:-( Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    KARKO do lekarza idzie jutro, a wiadomo, że mysli o tym , więc po to napisała wiadomość tutaj, żeby otrzymać jakąś poradę, np taką jakiej udzieliła lapa.
    Julitka ja bym się wstrzymała z tym testem. Powiem Ci, że ostatni cykl ja robilam testy jak na sraczkę za przeproszeniem, kasy wydałam a nic one nie pokazały, mimo, że miałam wszystkie objawy. Postaraj się wytrzymać jeszcze kilka dni, jak Ci się spóźni, ze 2-3 dni, wtedy zrób teścik :)

Dobranoc dziewczynki!
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    pitaja: Postaraj się wytrzymać jeszcze kilka dni, jak Ci się spóźni, ze 2-3 dni, wtedy zrób teścik :)
    ooo! i to jest NAJLEPSZA RADA! Cieprliwość, nie dopatrywanie się objaów, tylko test, badanie krwi i ginekolog:)
    dobrej nocy
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    basia_87: Ciekawe co dalej bo pewnie @ ot tak sobie nie przyjdzie...

U mnie @ przyszła sama, ale nie jestem lekarzem, Twoja sytuacja chociaż podobna do mojej może być inna, jutro się wszystko wyjaśni.
    --
  3.  permalink
    No to się posłucham i poczekam hmm... do piątku :D będzie to 37 dzień cyklu no chyba że szybciej odwiedzi mnie @ aj nie lubiany . Wzajemnie dobrej nocy wszystkim :* Buziaczki :*
    •  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeAug 2nd 2011
     permalink
    Słuchajcie mam pytanie, patrząc po wykresach wiele z Was wspomaga się różnymi medykamentami. Wiem, że jest osobny watek na temat samego działania leków i ich wpływie na cykl. Ja natomiast chciałabym się dowiedzieć na razie ogólnie- po jakim czasie i kiedy warto zainteresować się wspomaganiem? czy wszystkie te leki poza folikiem są podawane we współpracy z lekarzem czy bierzecie któreś na własną rękę? Dzięki za odp.
    --
  4.  permalink
    Ja pewnie źle zrobiłam bo wzięłam na własną rękę Castangus , bo mam straszne bóle podczas okresu i za wysoką prolaktynę a czytałam , że to trochę normuje :) A tak to też biorę Opearol do połowy cyklu czyli wiesiołek na poprawe śluzu jest nieszkodliwy a może pomóc też czytałam :P i witaminki B6+magnez , witaminka C no i folik to już ginekolog kazał brać :)
  5.  permalink
    A tą prolaktyne to tylko po obciążeniu mam za wysoką tak to 15 czyli w normie :)
    •  
      CommentAuthorkate1
    • CommentTimeAug 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    igisowa, to wszystko zależy o jakich wspomagaczach mówimy, bo wielu nie wolno stosować na własną rękę. Ale np. takiego wiesiołka można zażywać w I fazie cyklu, do wystąpienia owulacji, jeśli chce się poprawić jakość śluzu. Pytanie o jakim wspomaganiu dla siebie myślisz? Będzie łatwiej coś powiedzieć.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Festiwal Zdrowia we Wrocławiu
    ciekawe tematy dla staraczek
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Kate1 na razie pytanie ogólne, patrząc na wykresy pojawiają się Castangus, Duphaston, Luteina. Zastanawiałam sie po prostu czy wszystkie ze wskazań lekarza czy może na własną rękę aplikowane są. Ja na razie 2 cykl starań, więc daję szansę naturze na wykazanie się;)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Duphaston, luteina od lekarza;
    castagnus, wiesioek bez recepty;
    Igisowa, ja też zastanawiam się nad "wspomagaczami", bo naturze daję szanse już jakiś czas i jak dotąd bezskutecznie.
    Wolę jednak skonsultować to z lekarzem :-):tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Tak, dupek i luteina na receptę, ale widzę, że czasem dziewczyny stosują te leki na własną rękę. Tzn. zostało in jakieś niewykorzystane wcześniej opakowanie, albo jego część i aplikują sobie same, Tego nie polecam - zawsze dawki i od-do a przede wszystkim czy w ogóle należy skonsultować z lekarzem prowadzącym.
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Nie wiem czemu ale mam się zgłosić do lekarza dopiero za tydzień, sprawdzała i 12,04 mm pęcherzyk , pokazałam jej nawet moje wykresy i mówiła że wszystko oki
    •  
      CommentAuthoralszta1986
     permalink
    Czesc dziewczyny.
    Jestem nowa mam 25 lat z z mezem staramy sie o dziecko od 2lat. Stwierdzono u mnie endometrioze jestem po dwoch operacjach usuniecia torbieli endometrialnych, zrostow i innych paskudztw dodatkowo lewy jajnik nadawal sie tylko do usuniecia. Po ostatniej operacji dostalam zastrzyk ZOLADEX ktory mial dzialac 3 miesiace, a dzialal az do teraz czyli 8 miesiecy, lekarz powiedzial ze to znaczy ze bardzo dobrze moj organizm przyja te hormony. Teraz po osmiu miesiacach dostalam @ i najwieksze szanse za zajscie w ciaze mam wlasnie podczas pierwszego cyklu i do nastepnych dwoch, jesli sie nie uda to juz in vitro. Mam nadzieje ze sie powiedzie za pierwszym razem. Zaczelam robic te wykresy i mierze temperaturki, ale nie bardzo jeszcze kumam co i jak z tym wykresem.
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Alszta masz zablokowane komentarze, to nic nie mozna napisac pod wykresem. W dalszej czesci wykresu (bo to dopiero kilka dni ) nasze expertki lub prawie expertki :grouphug: napewno chetnie Ci pomoga :tooth:
    a my laiki dorzucimy nasze 3 grosze i troche namieszamy :updown::wink:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Właśnie, ja też chętnie zajrzę :) Julitka, a Ty jak żyjesz Kochanie?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Dla zainteresowanych relacją między stanem emocjonalnym kobiety a ciążą/porodem ciekawy link
    tutaj
    Polecam część trzecią.
    --
    •  
      CommentAuthoralszta1986
    • CommentTimeAug 3rd 2011
     permalink
    Oj oj to musze jakos to naprawić lece zobaczyć :)
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Witam Was z rana, u nas słonecznie, aż miło siedzieć i pracować , a mam pytanie ile musi mieć pęcherzyk aby pękł, czy to prawda że u każdej inaczej jest np u jednej może pęknąć jak będzie miał 23mm a u drugiej 20mm? Oraz czy pęcherzyk rośnie 2mm na dobę. Wiecie może, coś na ten temat?
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Co taka cisza na forum?
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    też się nad tym zastanawiałam.. czyżby już nikt się nie starał? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoralszta1986
     permalink
    Ja ja się staram!!! hehee
    Nie wiem jak to jest z pękaniem pęcherzyka. Od dawna się dziewczyny staracie?
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    nooooo.... ja tak w sumie od dawna, tyle ze z przerwami... a "systematycznie" to już 9cykl,w tym czwarty z wykresikiem.
    --
    •  
      CommentAuthoralszta1986
     permalink
    Ja pierwszy raz z wykresem. Przez 8 ostatnich miesiecy czekałam na @ i jak wkońcu przyszła to tak się cieszyłam jak nigdy wcześniej hehehe mam nadzieje że leczenie przyniesie pożądane skutki:)
    Wszystkim Wam życzę powodzenia:)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    ja już rok się staram, a raczej się nie zabezpieczamy od tego czasu a na 28 jestem chyba 5 cykl . Przez 5 lat brałam Cilest, badania i nasienie bardzo dobre, raczej to psychika u mnie
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    ja jeszcze próbuję ten cykl a jak nic nie wyjdzie to we wrześniu idę na do lekarza na badania... i wtedy może będę wiedziała czy coś jest nie tak :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Hej dziewczyny czy któreś może przeanalizować mój wykres? Jest to mój 2 wykres i zastanawia mnie czy to dobrze, ze w tym cyklu co prawda dopiero dziś 11 dzien mierzenia, ale czy to dobrze, że od 5go do 11 dnia cyklu nie mam dużej różnicy w temp, tzn albo 36,6 albo 36,7... pytam, bo ten 1wszy wykres miałam strasznie pokręcony nie był taki stabilny. Wiem, że to dopiero 11 dzień, ale może już coś byście mi napisały na ten temat? bardzo bym była wdzięczna, ale się zakręciłam :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    ja juz 15 cykl... ale czekam cierpliwie :peace:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja już prawie rok, ale dopiero z drugim wykresem
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Talinka dzięki za odpowiedź, właśnie n ie wiedziałam jak to jest,bo w 1 wykresie temp skakała mi jak szalona... Dzięki :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsabi030281
     permalink
    nie wiem czy co wyjdzie z tego cyklu jak moze to zerknijcie
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    monika1046 mój wykres wygląda jakby temp miała szybować nieskończenie w górę:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.