Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Amazonka - naprawde można @ jak sie jest w ciazy przeciez nie musi ci sie tylko jedna komórka uwolnić, w jedną uwolnioną może plemnik trafić a w drugą nie i wtedy jest normalna pozostałośc zwana miesiaczką która schodzi z nas w postaci krwi, a tamta trafiona może sie uchować. Mi to już nie jeden lekarz powiedział.
Wiec same widzicie dopóki sie nie wie o ciązy to normalnie życ a potem sie martwić, na discovery science można czasem obejrzeć programy o porodach, wogle o ciązach polecam, trzeba tylko wyłapywać o kótej są, ostanio ogladałam z mezem o niespodziewanym porodzie, gdzie np kobieta do konca nie wiedziała ze jest w ciązy bo po pierwszym dziecku miała zawsze duzy brzuch czyli zaburzenia hormonalne i pco, gin jej powiedzial ze nie moze juz byc wciazy, poszli ktoregos dnia do tesciowej w odwiedziny i poczula ostre skorcze w kroczu i poszla do tesciowej sypialni, urodzila malenstwo w 6ms na kolana wypieta a maz z tylu odbieral porod, odwijal pepowine bo bylo dziecko zaplatane wokol szyi, a potem zawola tesciowa z kuchni by przyniosla reczniki by nie wyziebić, przy tym wszystkim caly czas przez tel na glonsomowiacy pogotowie wczesniej wezwane dyktaowalo ojcu co ma robic, na oczach tego mniejszego dziecka wyszło malenstwo mniejszcze niz lalka tej coreczki, wszyscy byli w takim szoku ze matka nie była w tanie powiedziec co sie stalo i jak sie nazywa. Ciarki po całym ciele przeszły. polecam do obejrzenia
nie wieze wtakie bajki....Ruchy dziecka w 7 miesiacu sa tak nasilone ze niesposob tego nie wyczuc...wiem cos o tym...
Roxy w kazdej podstawowej ksiazce o ciaz jest napisane, ze czesc ruchow dziecka ktore wykonuje do wewnatrz brzucha moga byc w ogole nie wyczuwalne. A jeszcze jak ma ulozenie bardziej przy kregoslupie to nie jest to cos szokujacego :)))
Ja widzę,że Ty w kazdej dziedzinie jesteś "specjalistką"... Moje dziecko ruszało się niewiele i było raczej leniwe pod tym względem... Jeśli do tego miałabym jakieś plamienia/krwawienia w terminie @ to mogłabym się nie domyślić,że jestem w ciąży...
Moze inaczej Roxy.Czy kiedykolwiek ogladalas choc kilka odcinkow?
A mnie też wydaje się to mało prawdopodobne. Z prostej przyczyny : ginekolodzy bardzo mocno uczulają na sprawdzanie ruchów płodu. Skoro uczulają- znak, że są bardzo ważne. Ich dłuższy brak może być powodem do niepokoju.Gdyby którakolwiek z zaciążonych forumowiczek nagle przestała czuć ruchy, z pewnością mocno by się zmartwiła. Sama, zresztą, też panikowałam. Ale to tylko takie moje wieczorne gdybanie
Jaka tu logika!!! Wy mowicie o sprawdzaniu ruchow dziecka u kobiet ktore WIEDZA ze sa w ciazy
Dobra powtorze sie: Moja siostra byla swiadkiem tego jak jej sasiadka o ciazy nie wiedziala, nic a nic nie bylo po niej widac a widywaly sie codziennie. Laska uprawiala sport dosc intensywnie nie wiedzac o tym i juz byla matka 2ki dziecki. Ze rodzi zorientowala sie w lazience.Aha, a lekarze sa podstawieni? Moze poczytaj artukuly na te tematy. Pisal o tym Onet, lekarze....a z reszta....
dziewczyny, proponuję założyć sobie oddzielny wątek poświęcony takim cudom i anomaliom i ustąpić miejsca "staraczkom". dobrej i pogodnej nocy wszystkim życzę:-)
moja gin zabrania pływania w ciąży i w ogóle w trakcie starań o ciąże (na basenie) (b nad tym ubolewam bo marzę aby znowu trenować pływanie)...
więc nie pływam, bleee
moja gin zabrania pływania w ciąży i w ogóle w trakcie starań o ciąże