Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorarkada
    • CommentTimeOct 1st 2011
     permalink
    mam pytanie do was dziewczyny

W poniedziałek mam wizytę u gin bedzie to (7dc) czy na przyjecie CLO bedzie za pozno?
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    arkada standardowo podaje się po 1 tabletce od 5 do 9dc chyba, że gin zaleci inaczej.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Arkada, ja przyjmowałam clo od 3dc do 7dc... I raczej czeka mnie kolejny z podwójną dawką clo... :/
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeOct 2nd 2011
     permalink
    U mnie zapowiada się kicha :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    czyli różnie z dawkowaniem CLO, mam cichą nadzieje ze pęcherzyki same się pojawią:tongue:
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    A, a teraz tzn w kolejnym moim cyklu będę brała clo 2x1 od 2dc do 6dc...
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Hey dziewczyny, wykres uzupełniłam, kurczę teraz znowu nie miałam bóli owulacyjnych, i nie wiem czy owulacja się odbyła . W Karpaczu było super jak zawsze z przyjaciółmi, pogoda wymarzona. A oto kilka fotek z wypoczynku :-)
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Basiu, czemu kicha? Chodzi Ci o brak skoku u Ciebie?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Tak, chodź teoretycznie jeszcze może być, tylko denerwuje mnie to rozwlekłość cyklu...
    --
    • CommentAuthorbrownie
     permalink
    A mi temperaturka rośnie zamiast spadać przed @...może coś z tego będzie...:)
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeOct 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    witam, wczoraj i dzisiaj wreszcie zobaczyłam skok temperatury wczoraj skoczyło z 36,5 do 36,7 a dzisiaj 36,9. A dlaczego tak się cieszę bo wczoraj był 72 a dzisiaj 73 dc. Nastawiam się że się nie udało ale cieszy mnie to bo znów przyjdzie okres i będzie można rozpocząć starania, chociaż szczerze ostatnio mi się nie chce za bardzo, za to narzeczony mówi że jestem niemożliwa bo raz bym chciała dzień w dzień a teraz mi się nie chce ale mu się chce więc cosik się staraliśmy :) (60 dni dzień w dzień to by było stanowczo za dużo, pod koniec co 4-5 dni się staraliśmy)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeOct 3rd 2011
     permalink
    Łezunia, a ja narzekam, że mam rozwlekle cykle :shocked:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    basia_87 ja mam pco to się przyzwyczaiłam, miałam kiedyś przerwę 3 lata (byłam głupia że szybciej nie poszłam do ginekologa - pierwsza moja wizyta u ginekologa była w wieku 21 lat - wtedy też u mnie zdiagnowozowano pco (w szpitalu) a potem ginekolożka (którą mi polecili) powiedziała że nie mam a w wieku 23 lat okazało się że jednak mam - więc przerwę miałam tak mniej więcej od 18 roku życia) więc taka rozwlekłość mnie nie przeraża (czasem mam co 30 dni a czasem oj trzeba czekać). Jak się udało to będzie fajnie a jak nie to też fajnie bo przynajmniej mi tam się wszystko oczyści :P
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    15 października mój M ma urodziny, byłby to 13 dfl. Trzymajcie kciuki za najwspanialszy prezent urodzinowy.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Trzymam trzymam :-)
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeOct 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    trzymamy mocno:thumbup::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Teorka: Dziękuję Ci za radę! :) Byłam dziś u innego lekarza i na szczęście nie muszę brać leków, on się sam wchłonie .. I mogę dalej działać z dzidzią :) Dziękuję raz jeszcze :)
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ashanti_88: Teorka: Dziękuję Ci za radę! :) Byłam dziś u innego lekarza i na szczęście nie muszę brać leków, on się sam wchłonie .. I mogę dalej działać z dzidzią :) Dziękuję raz jeszcze :)

no i super wiadomość !!! :smile:
    dlatego takie "kontrowersyjne" decyzje lekarzy zawsze warto skonsultować z kimś innym :wink:
    dzięki temu nie stracicie 3 miesięcy :wink:
    super ! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Teorka: Naprawdę Ci dziękuję :* Gdybyś mi tego nie napisała, to byśmy zmarnowali tyle czasu :( Pd teraz będę chodzić do 2 ginów by konsultować :*

Bozia Ci wynagrodzi w gromadce dzieciach :crazy::crazy::crazy:
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ashanti_88: Bozia Ci wynagrodzi w gromadce dzieciach :crazy::crazy::crazy:

hehe dwójka wystarczy ewentualnie trójka :devil::devil::devil::devil::devil:

a może zmień po prostu tego co od razu wyskoczył z silnymi lekami itp na tego, u którego byłaś dzisiaj ? :wink:
    bo generalnie można mieć jednego, tylko pasuje żeby był w miarę konkretny i rzeczowy a nie tak jak tamten.... :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Teorka: Raczej zmienię na tego, u którego byłam dziś :) Jest bardzo miły i można z nim pogadać o wszystkim :D

A mam pytanie jeszcze, czy mogę zrobic już test ciążowy? Bo nie wytrzymam do @ ;( :cry: Strasznie mnie korci by zrobić, ale nie wiem .. Co mi radzisz?
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ashanti_88: Raczej zmienię na tego, u którego byłam dziś :)

no to miałam na myśli właśnie :smile:

testu nie ma sensu robić
    bo z tego co widzę na wykresie owulacji nie było
    z resztą potwierdza to również torbiel [to pewnie niepęknięty pęcherzyk]
    więc szanse na ciąże zerowe w Twoim przypadku
    niestety

a co lekarz powiedział ?
    że masz czekać na okres i że on przyjdzie tak ?
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Teorka: Czyli nie jestem w ciąży .. Super .. :cry: Idzie się załamać .. Ehh ..
    Ten mój pierwszy Gin powiedział, że @ przyjdzie ale może być spóźniona, a drugi, że @ może nie być .. Mam przyjść 5.10 na wizytę znowu ..

Ja chrzanię już starania :(
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no jak nie doszło do owulacji [a raczej na bank nie doszło co mówi nam Twój wykres i fakt, że zrobiła się torbiel] no to niestety ale szanse na ciąże żadne bo ciąża bez owulacji jest niemożliwa...
    i nie chrzań nic i się nie poddawaj :smile:
    spokojnie
    to nie koniec świata
    u każdej kobiety przynajmniej raz w roku trafia się cykl bezowulacyjny i to na prawdę nie jest tragedia :smile:

moje pierwsze dwa cykle tutaj też były bezowulacyjne
    i to dwa pod rząd
    a potem ładnie poszło
    także nie poddawaj się , na prawdę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wykresy bez skoku zdarzają się i to nie jest nic nadzwyczajnego.
    --
    •  
      CommentAuthorjotka76
     permalink
    Dziewczyny, jak to jest z tą temperaturą? Temperatura wzrasta mimo braku owulacji? Byłam 14dc na monitoringu i lekarz powiedział, że nie ma pęcherzyka dominującego w lewym jajniku, a mimo to temperatura wzrosła w 15 dc. Jeszcze dodał, że owulacja może być około 20 dnia cyklu.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a może na USG już nie było pęcherzyka bo doszło do jego pęknięcia wcześniej ?
    może o to ginowi chodziło ?

czasami się zdarza, że temperatura rośnie mimo braku owulacji...
    ale to raczej nie jest powszechne i częste zjawisko
    --
    •  
      CommentAuthorjotka76
     permalink
    Lekarz powiedział, że są dwa pęcherzyki w lewym jajniku, ale żaden z nich nie jest dominujący. A poza tym chyba po pękniętym pęcherzyku pozostaje jakiś płyn (tak zrozumiałam podczas jednej z wizyt u niego).
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    płyn zostaje ale nie na długo...
    czasami może po 12 godzinach już go nie być widać...

a może owulacja była z prawego ?
    a na lewym zostały jakieś małe pęcherzyki
    --
    • CommentAuthorlisek30
     permalink
    Cześć Dziewczyny!
    czy można się do Was przyłączyć?
    może napiszę kilka słów o sobie- zalogowałam się na tym forum kilka dni temu. Od kilku miesięcy staramy się z mężem o dziecko, więc postanowiłam przyjrzeć się swojemu cyklowi, zaczęłam mierzyć temperaturę i obserwować swój organizm.
    Mam 30 lat, jestem 2 lata po ślubie, leczę się na niedoczynność tarczycy...
    Dziś dostałam miesiączkę, trochę mnie to zasmuciło, ale nowy cykl= nowe starania
    pozrawiam
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Powodzenia lisku :) 3mamy kciuki,żeby starania się powiodły :)

Jak mam pytanie do wszystkich staraczek..czy jak 6 dnia fazy lutealnej ciągle nie bola mnie cycki- to znak,że są małe szanse na dzidzie? :(
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    martooś 6 dfl na nic nie wskaże, musisz niestety czekać.
    --
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    ;p.. czasami łapię się na tym ze wchodze na moj wykres i sprawdzam czy nic sie nie zmieniło ;p zaczynam się uzależniać..
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeOct 4th 2011
     permalink
    A ja znów przesadzam, mój cykl już trwa 74 dzień i wreszcie doczekałam się skoku, jednak są minusy tego stanu... zaczęłam intensywnie się sobie przyglądać, coś sobie wmawiać, wchodzę co chwilę na forum...a przecież napewno się nie uda, bo tak mi ginek powiedział że przy moim pco to raczej nie mam szans.... niby znam fakty a jednak ta iskierka się we mnie rozpaliła :/ a ja jej nie chcę, nie chcę się nakręcać, nie chcę się rozczarować, szlak mnie już trafia że tak się zachowuję :(
    --
  1.  permalink
    hej dziewczyny dzisiaj w nocy mialam owulacje, jak myslicie czy wieczorem zdazy sie zaplodnic komorke czy juz bedzie za pozno? :sad:
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Zazwyczaj zakłada się, że do zapłodnienia może dojść w ciągu trzech dni przed owulacją, w dniu owulacji oraz dzień po. Takie założenia wynikają z tego, że zdolność plemników do zapłodnienia trwa przez ok. 3 doby, natomiast komórki jajowej – przez jedną.
    -- , , ,
  2.  permalink
    czyli zanim plemniki dotra do komorki to bedzie za pozno :sad:
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeOct 4th 2011 zmieniony
     permalink
    Łezunia co znaczy "przy moim pco... " Ja też mam pco i żaden gin mi nie pow, że nie mam szans na zajście... A przed leczeniem też miałam długie cykle miesiączkę dostawałam co 2-3 miesiące lub co 18-20 dni, a wiec różnie...
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Katrina89: Nic takiego nie napisałam :) Możesz jeszcze zajść w ciążę dzisiaj .. Plemniki są sprytne i napewno dadzą radę ;) Także głowa do góry :wink::wink:
    Jak długo się staracie?
    -- , , ,
  3.  permalink
    dzisiaj bedzie nasze pierwsze staranie :wink:
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Katrina_89: hej dziewczyny dzisiaj w nocy mialam owulacje, jak myslicie czy wieczorem zdazy sie zaplodnic komorke czy juz bedzie za pozno?

skąd ta pewność???
    --
  4.  permalink
    na 100 % nie jestem pewna, ale 23 mialam okres do 28, po tym czasie mialam bialy sluz ktory od dwoch dni byl rzadszy, dzisiaj w toalecie zauwazylam iz moj sluz jest jak woda z uplawami, stad sadze ze nastapila w nocy owulacja... ale zawsze moge sie mylic
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    o owulacji powie Ci tylko ginekolog podczas monitoringu, obserwuj się, współżyj w dniach płodnych i na pewno zajdziesz w ciążę.Powodzenia.
    --
  5.  permalink
    dzieki za pomoc :) chcialabym, zeby dzisiaj powstala moja mala kruszynka, ale wiem ze rzadko kiedy udaje sie za pierwszym razem :confused:
    jak jeszcze cos kobietki wiecie to piszcie :*
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeOct 4th 2011 zmieniony
     permalink
    jak jeszcze cos kobietki wiecie to piszcie

Z tego, co wiem, to:
    1) pogoda ma się zmienić;
    2)w niedzielę są wybory;
    3)a na forum odpowiednie wątki dla Ciebie i nie trzeba zakładać nowych.
    Pozdr.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    To Ty powinnaś poczytać to co już jest tutaj napisane i na blogu 28 dni. Przede wszystkim jak intrepretować to co mówi organizm. Taki śluz z cechami płodnymi może być obecny przez kilka dni więc owu może być jeszcze przed Tobą. Poczytaj najpierw!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zamiast zakładać nowy temat, mogłaś napisać tu - "Starające się o dzidzię"
    --
  6.  permalink
    Rzeczywiscie moglam , przepraszam :sad: to z tego wszystkiego ze caly czas mysle czy sie uda , wybaczcie :sad:
  7.  permalink
    dzień dobry
    chciałabym dołączyć
    staram się z mężem o maleństwo już 16 cykl i chciałabym żeby w końcu się udało
    marzyc zawsze można
    ale czasem te marzenia się spełniają;)
    liczę ze tak będzie
    :wink::wink::wink:
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Witaj Kasiu, na pewno się w końcu uda. Wszystkie mamy taką nadzieje i trzymam za Ciebie kciuki! :wink:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.