Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeJul 13th 2012
     permalink
    Strawberry_90: My teraz będziemy się starać 9 cykl, długo

Jeszcze nie tak długo, ja obecnie mam 25 cykl starań :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Ja zrobilam tak, ze clo dostalam od prywatnego ginekologa, bo z nhsu cos sciemnial I przedluzal :/ poszlam w srode do mojej gp I mowie ze bylam u gin prywatnie ale ze to bylo w PL I nie wiem co terazzrobic bo powinnam miec skany I boje sie o torbiele I w ogole nasciemnalam jej, no I niechetnie na poczatku ale zapisala mnie na usg przyspieszone, powiedziala, ze nie wie czy akurat uda sie zrobic w tych dniach co powinnam no ale zglosila mnie nno I disiaj zadzwonili z kliniki ze na poniedzialek moge przyjsc na skan! Jestem wniebowzieta, bo zaoszczedze 100f za jedna wizyte ( bo tyle kosztuje wizyta z usg u mnie w miescie a gin jest tylko w piatki I soboty)
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorDannam
     permalink
    gosiacz1ek idę do Ciebie pod wykres. Cholewcia mnie coś bardziej i bardziej brzuch boli jak na okres :/ Poziomka sprytnie :) Jak chodzi o zdrowie to trzeba kombinować.
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Oj trzeba! A w UK to tym badziej!:) bo sie nie doczekasz od tych lekarzy na nic! Umrzesz a oni I tak beda mieli "cos" zeby cie do kostnicy nie wyslac! Haha
    •  
      CommentAuthorStrawberry_90
    • CommentTimeJul 13th 2012 zmieniony
     permalink
    OneKiss a co lekarz mówi na to że aż tak długo nie wychodzi ?
    Poziomka ja na nhs nie liczę nawet, nie chce mi się z nimi użerać, wydaje mi się że ze wszystkim robią wielką łaskę. Chociaż byś była umierająca to ci każą brać paracetamol-to chyba jakiś lek na wszystko w uk...
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Strawberry 2 lata to nie tak długo, niektore pary lecza sie po 10 i wiecej lat niestety, z reszta co ma lekarz powiedziec, przeciez on wrozka nie jest ani zlota rybka:-)
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Ja sie juz swoje naczekalam z nhsu- teraz mam nadzieje, ze bedzie z gorki:). Nie stac mnie niestety zeby chodzic tu prywatnie do lekarza, bo kazda wizyta 100f ( ewentualnie 120 z cytologia) I jak dla mnie to tak z 3razy w miesiacu musialoby byc wiec szkoda mi tyle kasy:) wolalam przycisnac moja gp pare razy no I udalo mi sie cos wywalczyc:)
  1.  permalink
    Gosia chodziło mi o to czy stwierdził coś co utrudnia zajście w ciąże czy wszystko jest w porządku tylko po prostu nie wychodzi...
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeJul 14th 2012
     permalink
    Strawberry, my pierwsze 5 m-cy starań mielismy takie na luzie, bez lekarzy itp. Zaczęło mnie mocno boleć podbrzusze, @ nie było, myślałam, że się udało, poszłam do ginki i okazało się, że mam ostre zapalenie przydatków. Spędziłam 5 dni w szpitalu. Zrobiono mi inne badania, prolaktyna za wysoka, bromergon dostałam na jej zbicie. Niestety moja lekarka nie był zbyt kompetentna. Ale dopiero po kolejnych nieudanych cyklach zdałam sobie z tego sprawę. Znalazłam inną ginkę. Pierwsze co to zleciła komplet badań hormonalnych dla mnie i badanie mojego męża. Nasze wyniki wyszły bardzo dobre.
    Następnie monitoring cyklu. Okazało się, że nie mam owu.
    Do gry weszło Clo. Od razu dawka końska ( 3 x 1 przez 5 dni)m później pregnyl, luteina, acard, poźniej doszedł jeszcze estrofem i dodatkowo cały czas biorę bromergon i metformax.
    nadal nic.
    po 3 cyklach z Clo, decyzja, robimy HSG. wyniki super, jajowody drożne, macica prawidłowej budowy. Znów starania i znów nic.
    obecnie czekam na laparoskopię.
    mam ją mieć robioną w czwartek. boję się okrutnie, ale jak trzeba to trzeba.
    --
    • CommentAuthorGosia8510
    • CommentTimeJul 14th 2012
     permalink
    Onekiss laparoskopia to nic bolesnego, tym bardziej, ze bedziesz miala ja tylko diagnostyczna tak? ja mialam operacje na pco, po paru dniach funkcjonuje sie jakby jej nie bylo:-) powodzenia, nie ma sie czego bac
    •  
      CommentAuthor_kami_
    • CommentTimeJul 15th 2012
     permalink
    Hej kochane :) sorki ze tyle mnie nie bylo, ale mialam sesje i nie mialam czasu. Teraz tydzien w Polsce bylismy i chrzciny wczoraj. Dopiero dzisiaj nad ranem przyjechalam do Berlina. U nas nic nowego. Kolejny cykl trwa, ale raczej nic z niego nie bedzie. Skonczylam myslenie i nakrecanie sie
  2.  permalink
    OneKiss dlatego właśnie ciężko mi zaufać lekarzowi, boję się takich niekompetentnych. Daj znać po laparoskopii jak się czujesz. Ja idę pierwszy raz do polskiej kliniki w piątek, mam nadzieję że trafię na dobrego lekarza. A co do starań, kolejny cykl się zaczął ale jakoś tak inaczej się czuję niż przy wcześniejszych. Nie mam już czegoś takiego że musi się udać, nie myślę o tym po prostu. Wcześniej widząc kobietę w ciąży lub niemowlaka byłam zazdrosna i to bardzo, potrafiłam płakać że mi nie wychodzi. A teraz ? Nie wiem, nie działa to na mnie już. Jak się uda to będę się bardzo cieszyć. Będę nadal brać witaminy, mój P też, ale nie zamierzam już nigdy więcej się nakręcać i doszukiwać objawów, za dużo mnie to później kosztuje jak już @ przyjdzie. Trzeba przestać myśleć i skupić się na czymś innym, kiedyś w końcu musi się udać.
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeJul 17th 2012
     permalink
    Gosia8510: Onekiss laparoskopia to nic bolesnego, tym bardziej, ze bedziesz miala ja tylko diagnostyczna tak?

Tak Gosiu. Moja będzie diagnostyczna.

Strawberry_90: OneKiss dlatego właśnie ciężko mi zaufać lekarzowi, boję się takich niekompetentnych. Daj znać po laparoskopii jak się czujesz.

Pewnie, że dam znać.
    A co do lekarza, to ja na swoją ginkę, którą nazywam moim "aniołem" trafiłam z polecenia. Koleżanka mi ją poleciła, a później jeszcze kuzynka, więc postanowiłam i ja spróbować z Nią. Nie żałuję. Idziemy zgodnie z planem jaki wskazała mi na pierwszej wizycie.
    Leczę się u niej już ponad rok ( dokładnie 1 rok i 2 m-ce).
    Strawberry koniecznie daj znać w piątek jak już będziesz po wizycie.
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Cześć Dziewczyny po mam do zaoferowania 2 miesiące użytkowania 28 dni gratis. 1miesiąc został już zaklepany dla osóbki z którą się wspieramy od początku jak tu dołączyłam (oczywiście Wasze wsparcie też jest dla mnie baaaardzo cenne, i jest mi łatwiej przez to przechodzić), więc został jeszcze 1 miesiąc dla.... dajcie znać która jest chętna "kto pierwszy ten lepszy" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    oki Carottka :surprised: deal :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    wlasnie uzupelnialam formularz i jest info ze musze te 2 osoby wpisac przed dokonaniem platnosci :neutral: a ja juz ja uregulowalam :neutral: Wyslalam zapytanie aby sprawdzic czy doszly do Was gratisy, zobaczymy jaka bedzie odpowiedz.

Treść doklejona: 17.07.12 09:39
    Carottka sprawdzaj co jakis czas czy nie dostalas wiadomosci z info o miesiacu gratis. mam nadzieje ze tak, bo inaczej wkurzylabym sie ze wykupilam abonament a zadna z Was nie moglaby skorzystac z gratisu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    A ja wczoraj bylam na pierwszym usg po clo, wynik sredni (wciaz czekam az mi pecherzyk jeszcze troche podrosnie) choc najwazniejsze, ze jest ten dominujacy!:) bardzo sie ciesze, ze nie poszlam do prywatnego tylko do nhsu-babka ktora mi robila usg bardzo mila, wszystko tlumaczyla, przy usg zgasila swiatlo (co dla mnie bylo nowoscia), maja bardzo dobry sprzed, wszystko bylo super widac-jestem pozytywnie zaskoczona sama wizyta- po tych wszystkich przejsciach z lekarzami tutaj bylam negatywnie nastawiona I zmeczona ale wyszlo ok, kolejne usg w czwartek-mam nadzieje ze pecherzyk urosnie:)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Poziomka jak jest dominujacy to juz pol sukcesu :surprised: bedzie dobrze, niech rosnie w sily :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Dzieki za wsparcie:) narazie ma 14,5mm ale gin powiedziala, ze przy moich dlugasnych cyklach to moze jeszcze urosnac wiec czekam cierpliwie do czwartku:) chociaz byla bardzo niezadowolona z mojego endomedrium, mowila ze bardzo cienkie (chociaz nie powiedziala ile)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    a w ktorym dniu cyklu robilas? Ja robilam w 14 dniu cyklu USG - największy pęcherzyk 7,5mm, endometrium 5,4mm. Cykle mam miedzy 33 a 34 dni wiec wogole maluskie pecherzyki mialam i tez cienkie endometrium
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Ja tez w 14dc, w lewym jajniku 14,5mm ( gin powiedziala, ze powinien miec 18mm) na prawym jajniku pecherzyk 8mm (go nawet pod uwage nie brala) no I powiedziala, ze jak mialam cykle 40-50 dniowe, a ostatni nawet ponad 80 dni to pecherzyk powinien jeszcze urosnac:) wiec licze na to.. Moj rosnie 1mm na dobe a powinien 2mm:/ no ale zobaczymy, a ty tez bierzesz clo?
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    jeszcze nic nie biore jestem w trakcie robienia dodatkowych badan. Do tej czekam jeszcze na wyniki testosteronu i DHEA i dodatkowo moj M musi isc na badanie nasienia i krwi. A skad wiesz ile powinien u Ciebie rosnac pecherzyk na dobę? Ja wyczytalam w necie ze rosna od 1mm do2 na dobę ale jak zapytalam lekarza ktory mi robil USG ile rosna w ciagu doby to uslyszalalm tylko jest to sprawa indywidualna :sad: i wyszlam niedoinformowana niestety a bardzo bym chciala wiedziec.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Mi powiedziala ze w 14dc powinien miec srednio 18mm, wiem ze jak ma np. 20-24mm to juz jest pusty pecherzyk. Ja czytalam ze ok. 2mm dziennie ale pewnie u kazdego inaczej-nie wiem.
    Ja mialam robione wiekszosc badan ale wczoraj jak poszlam to mi od razu powiedziala: masz pcos? A ja ze tak: a ona ze widac odrazu-nawet mi pokazala to niemoglam sie napatrzec jak to wyglada dziwnie:)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    co widzialas? u mnie wlasnie te wszystkie badania po to aby mam nadzieje wykluczyc pcos lub oligoowulacje. Bierzesz clo, luteine i cos jeszcze? Czyli to byl pierwszy miesiac z lekami?
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Cześć dziewczyny. Wracam do Was po roku nieobecności. Z poprzednich starań nic nie wyszło więc odłożyliśmy je na "po ślubie". Pamiętam najbardziej chyba to, że starania były tak psychicznie wyczerpujące. Już wiem, że trzeba czasu i cierpliwości. Niestety mam je na wyczerpaniu :sad: Bardzo liczę na Wasze psychiczne wsparcie i słowa otuchy :smile: To jest mój pierwszy cykl po odstawieniu pigułek. Dziś wypadałby jego ostatni dzień (no chyba, że się rozregulował, czego jeszcze nie wiem) ale czuję, że pomimo spokojnych i zdystansowanych starań tym razem efektu nie będzie :sad: Jakoś tak w ogóle mam mało wiary w sukces :neutral: Trzymam kciuki za Wszystkie staraczki :smile:
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Dziewczyny mam wyniki DHEA-S04 teraz czekam tylko na testosteron. Powiedzcie czy 288,80 ug/dl na 95,80 511,70 jest oki? Chcialabym aby podejrzenie PCOS bylo bledne :sad:

Treść doklejona: 17.07.12 11:58
    Isia, hej razme razniej :tongue: i trzeba byc dobrej mysli. Kazda z nas ma chwile zwatpienia, zalamania (nawet czesto bo co miesiac haha) ae wpolsnie jakos dajemy rade
    --
  3.  permalink
    hmm ja mam 11 dc i nie wiem kiedy do gin isc odnosnie tej fl
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    sloneczko u mnie z faza jest roznie (chyba ze zle zaznaczam na wykresie) ale raz mam 10 raz 12 a innym razem 11 :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Nowa2012 widzialam mnostwo " bialych" pecherzykow-torbieli, caly sznur ich-dziwnie to wyglada,wszystkie blisko scianki macicy, do tego 2-3 czarne "jajeczka" -jedno z nich mialo wlasnie 14,5mm.
    A masz jakies inne objawy, ktore moglyby byc przy pcos?
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    a ja jak bylam na USG to monitor stal tak ze nic nie wiedzialam, nic mi tez nie powiedziala nie chciala nawet na moje pytania odpowiedziec. POiwedziala ze tylko robi USG a nie jest moim lekarzem prowadzacym wiec wszystkie pytania do niego mam kierowac - super podejscie wogole :shocked:

Poziomka - poki co moja gin powiedziala ze podejrzewa PCOS lub Oligoowulacje i skierowala mnie na badania,ale nie wiem na jakiej podstawie bo z wynikami bede szla dopiero 27 Lipca. Mysle ze wstepnie cos wywnioskowala po moich wykresach bo je obejrzala i moze po tym ze te cykle sa dosyc dlugie. Nie mam w sumie pojecia bo nic nie chciala mi powiedziec poki nie zobaczy wynikow :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    no ja tez za pierwszym razem jak mialam robione usg, to o nic niemoglam spytac, nie pokazala nic a na wyniki od lekarza czekalam 3 TYGODNIE!!!! dopiero teraz mi ginekolog wszystko pokazala i znaznaczala:) wiec bylam zszokowana no i sprzet miala bardzo dobry, bo wyraznie wszystko bylo widac:)
    u mnie na poczatku tez wstepnie powiedziala, ze moze to byc pcos, bo mialam nieregularne cykle i po usg powiedziala ze na 90% to pcos:/ pozniej porobilam badania moczu i krwi- wynikow nie znam ale ginekolog dala clo na 2 miesiace i chodze narazie do ginekologa patrzec czy pecherzyk urosl i czy sam peknie czy sie wchlonie..
    to jeszcze masz 10 dni do wizyty. a ty w uk mieszkasz?
  4.  permalink
    nowa ale dziewczyny mi pisza ze mam krotka fl wiec nie wiem juz sama :(:sad:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Poziomka mieszkam w PL w woj. łódzkim

sloneczko podobno fl nie powinna byc krotsza niz 10 dni. Gin mi powiedziala ze 10 miesci sie jeszcze w normie ale wiadomo gdyby bylo z 2 dni duzej to lepiej.

Treść doklejona: 17.07.12 19:25

sloneczko podobno fl nie powinna byc krotsza niz 10 dni. Gin mi powiedziala ze 10 miesci sie jeszcze w normie ale wiadomo gdyby bylo z 2 dni dużej to lepiej.

Treść doklejona: 17.07.12 19:25

sloneczko podobno fl nie powinna byc krotsza niz 10 dni. Gin mi powiedziala ze 10 miesci sie jeszcze w normie ale wiadomo gdyby bylo z 2 dni dluzej to lepiej.
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    nowa - ja też z łódzkiego :wink: A od 3 lat w UK:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    naprawde :surprised: no to moja droga zwiekszy populacje w naszym województwie hahaahah i jak dostalas jakas wiadomosc na skrzynke o darmowym miesiacu?
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Ja dalej czekam ,ale mi psikusa robi wredna @ i pewnie mnie gdzieś na miescie zaskoczy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Alimama ale ten cykl jest dlugi....tempka w dol ale z ciekawosci testowalas?
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    tak wczoraj i jak widać jedna krecha na którą nawet nie liczę ,tylko kurde się ciągnie a ja wszystko pod zabieg miałam wyliczone cholerka
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    nowa - nic nie ma :sad:
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Alimama & Carottka napisalam w tej spr dlaczego wciaz nie macie zadnej informacji gratisie jak tylko dostane odpowiedz dam znac

Treść doklejona: 17.07.12 22:24
    Alimama moze jutro @ przyjdzie
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    oby oby bo chce już nowy cykl ;) Nowa jak coś dojdzie na pewno dam znać :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Nowa 2012 ja myslalam, ze takie problemy z lekarzami I czekaniem na wyniki badan to tylko w uk sa, a tu widac w PL rowniez. TRzymam kciuki zeby wyniki wyszly ok:)
    •  
      CommentAuthor_Isia_
    • CommentTimeJul 18th 2012
     permalink
    nowa2012, dzięki :)
    Żałuję w sumie, że przerwaliśmy wtedy starania bo mam niestety dużo mniej wiary w sukces niż rok temu bo już wiem, że to nie takie hop siup jak się wielu wydaje.
    Moja lekarka nie dała mi żadnych leków wspomagaczy, żadnych badań poza toksoplazmozą i cytomegalią. Powiedziała, żeby wierzyć w naturę i nie spinać się. Jak będę strasznie chciała to za 3 miesiące mogę przyjść ale też w sumie powiedziała mi, że co najwyżej monitoring cyklu możemy sobie zrobić. Coś czuję, że chyba pójdę.
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Poziomka - ogolnie raczej nie ma z tym prblemow ja poprosilam o taka data ze wzgledu na to ze moj M wraca dopiero w przyszlym tygodniu a przed wizyta musi jeszcze zrobic badania krwi i nasienia. Chcialam isc do Gina juz z kompletem wynikow.
    Isia - mnie Gin na poczatku mowila to samo probowac i nie stresowac sie, w sumie do tej pory to powtarza
    :smile: ale jak tu sie nie stresowac? jak o tym nie myslec? poprostu sie nie da i tyle.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Dziewczyny najwazniejsze to jest porobic badania. Jesli ginekolog mowi, zeby jeszcze poczekac to chyba trzeba ja zmienic, przeciez nie przychodzimy do niej z pytaniem: dlaczego nam sie nie udaje" po jednym czy dwoch miesiacach! Zazwyczaj staramy sie pare miesiecy I jak nie ma rezultatow to wtedy idziemy PO POMOC a nie odeslanie do domu na kolejne 2 czy 3miesiace. Co Im szkodzi wyslac nas na badania? Przeciez oni za to nie placa! Moim zdaniem najwazniejsze jest znalezc przyczyne (jesli taka istnieje) I wtedy bedziemy wiedzialy na czym stoimy I co mamy robic, a tak zeby myslec uda sie czy sie nie uda to bez sensu-wiecej stresu- MOIM ZDANIEM :)
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Poziomka - dokładnie, zgadzam się z Tobą. Po stwierdzeniu na podstawie badan ze wszystko jest oki, możemy skupić się na sobie bo wiemy ze najprawdopodobniejszą przyczyną jest nasza psychika. Po prostu się zblokowałyśmy, a tak bez sensu się dodatkowo stresujemy czy czasem coś z nami jest nie tak czy z M. Od razu wątpliwości powinny być rozwiane oszczędziłoby to sporo nerwów i czasu.
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Ja bez antykoncepcji jade od porodu Zoski czylo 7,5 roku pare razy w gumce sie zdarzylo
    Nikt mi nie wmowi ze mam cos z garem:fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    No pewnie- a my tu biedne sie stresujemy, wymyslamy sobie choroby a czesto jest tak, ze poprostu problem tkwi w nas I naszym stresie. A nawet jesli sie dowiemy, ze jest cos nie tak to zaczynamy sie jak najwczesniej "leczyc" zeby nie tracic czasu na zbedne czekanie:). Dziewczyny-sie uda! Musi!:)
    Choc ja cos czuje ze ten moj pecherzyk sie wchlonie :/ jutro usg-wiec zobacze..tempka niska, na endomedrium wcinam orzechy, migdaly, wczoraj byla rybka na obiad I kieliszek czerwonego wina!:). Choc wiem, ze pewnie nic nie pomoze ale sprobowalam:)

Treść doklejona: 18.07.12 10:11
    Alimama a u ginka bylas? A @dostalas wreszcie? :P
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Alimama - a to gin Ci powiedzial co jest dobre na wzrost endo? Napisz prosze to tez wprowadze to w dietke :bigsmile: a wino jak pomaga to mge nawet wiecej niz kieliszek hahah :cool: tylko czerwone czy biale tez moze byc?
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Z tym endo to do mnie czy do alimamy?:)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.