Witaj oczekująca oto moje dane Mag......Magdalena.....31.....20......17.09.2006......Warszawa powiedz mi jeszcze gdzie ta tabelka co bym mogła ją zobaczyć
Jasne że miałam. A właściwie nie ja tylko mój mąż. Przez 1.5 roku leczyliśmy "chłopaków" Teraz są w miarę ok. więc sprawdzamy moje hormonki, czekam na wyniki będą we wtorek. Poprzednie 1,5 roku temu były średnie za krótka druga faza cyklu i dostawałam luteinę. Wszystko długo trwa bo nie stać mnie na in vitro ale teraz będę miała inseminację jak hormonki będą ok. A jestem z Woli konkretnie Jelonki leczę się prywatnie u doktorka który prowadził moją pierwszą ciążę. Dzięki niemu mam mojego 7 letniego Franka. Pozdrawiam i mam nadzieję ....
Mag, ja tu też jestem dopiero od wczoraj, ale jakies malutkie rozpoznanko zrobiłam Tez się zastanawiam gdzie te tabelki i kratki. Może żeby z nich zacząć korzystać trzeba najpierw dostać zaproszenie ?
Z września! Ja też bardziej się boję niż on! Strasznie nie chce mi czytać! I powiem Ci że też ze względu na niego chciałabym zafasolkować bo byłabym cały czas razem z nim w domku. Bo mam zmianową pracę i to mnie wkurza.
Pa Mag. A Wy o wykresach.Tak musicie zostac zaproszone .Jednak cos Damazy mowil ze od 1 wrzesnia beda dostepne juz dla wszystkich.tak ja to zrozumialam.
ale lecicie laseczki a gdzie jest tabela dla przyszych mam? chcialam zobaczyc bo chyba juz 4 ciaze na 28dniach sa oczekujaca1 moj nick tez ten sam jak w caaalym necie;)
hormony w 5dc.wszystkie oki troszke podwzyszona prolaktyna ale gin stwierdzil ze niema powodow do obaw czy leczenia jej jak juz pisalam wczesniej u mnie przyczyna jest mechaniczna - zrosty i nedrozne jajowody dlatego te dlugo starajace sie namawiam do HSG, by ta ewentualnosc odrzucic...lekarza przy starankach trzeba miec zaangazowanego jesli twoj taki nie jest to szukaj specjalisty
najlepiej o drazu udac sie do kliniki leczenia nieplodnosci , bo tam nastawiaja sie na szukanie przyczyny; hormony, brak owulacji, slabe plemniki czy za krotka faza lutealna, HSG czy ostatecznie laparoskopia dopiero na koncu oferuja in vito....ie ma co tracic cennego czasu jesli starania trwaja dluzej niz 1rok czasu
jesi nasienie meza jest oki to inseminacja moze byc ale moze wpierw zaczac od minitoringu cyklu by stwierdzic czy ja masz i w jakim dc.itp bo co da inseminacja jesli owu.naturanej nie ma? a jesli by jej nie bylo to zawsze mozna dostac zastrzyk chyba z pregnylu na pekniecie pecherzykow i na to robi sie inseminacje widzis zjest mnostwo drog leczenia tlko lekarz musi byc zaangazowany
iwa, wszytsko zalezy od tego iedy mialas owulacje bo I faza cyklu moze sie wydluzuc i wtedy caly cykl jest dluzszy niz zazwyczaj notes zobaczysz w tym cyklu papierowym;)
IWA nie płakusiaj, zdarzaja sie , to calkiem normalne, nasze ciałka to nie roboty, ktore pracuja szablonowo, wczoraj dowiedzialam sie od swojej gin, ze czasem nasza glowka potrafi zbyt intensywnym mysleniem cos zablokowac i poprzesuwac, poza tym moze przesunac sie owu i wtesy @ przychodzi z opoznieniem, no a jesli akurat ma sie duzo stresow, to przesuniecie gotowe. Nic sie nie martw bedzie w nastepnym cyklu super i @ w ogole nie przyjdzie !
oczekujaca1, mam nadzieje, ze troche wyjasnilam o co pytalas? zamierzasz cos zrobic z ginka? ah mamy wpis w tabeli przyszlych mamus zuza zalozyla nowy watek twoim przykladem i juz blue sie wpisala....czekamy jeszcze na basiek_76, madzaK i vitaprime...
Ja miałam już jak w zegarku -32 dni! (w 2005r. brałam hormony) Od stycznia przestałam brać i były regularnie . W czerwcu się spóźniła i lekarz dał mi Luteinę na wywołanie. Teraz znowu się spóźniła, ale tym razem przeczekałam i nie poszłam do lekarza. Wczoraj dostałam @! Taka szkoda!
nie wiem dam jej jeszcze szanse nie wiem to niby dobry lekarz z AM z kliniki leczenia niepłodności....Niby że Warszawa duz miasto a lekarza ze świeca szukać Na nastepnej wizycie powiem że powinien być zbadany poziom hormonów + monitorowanie cykli i zobaczymy co powie....
IWA no szkoda szkoda a moze prowadzisz wykresy tempek? bo owulacja moze ci sie przesuwa i dlatego takie opoznienia? poza tym po tabletkach organizm sobie wszytsko na nowo ustawia
Notes jak nie teraz to nastepnym razem nie plakusiaj. Iwa zdarzaja sie takie opoznienia. Teraz jak bedziesz mierzyla tempke bedziesz wiedzial kiedy masz owu i kiedy mozesz sie spodziewac@ . A na opoznienia moze miec wplyw wszytsko. -zmiana klimatu ,stres, wysilek jak i zbyt intensywne myslenie o dziecku.