Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeFeb 22nd 2013
     permalink
    Misiaczka - tak było wszystko dobrze :)Choc tez sie bardzo bała :(
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Cześć Dziewczyny :)
    wszystkim zaciążonym gratuluję!
    Za testujące trzymam kciuki najmocniej jak potrafię :*
    Miłego dnia!
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    Dzien dobry wszystkim :grouphug: Uwielbiam piatki :swingin:

Misiaczka3040 -moja kuzynka zaszla w 2 cyklu po lyzeczkowaniu ,bardzo sie obawialismy ,ze sie nie uda a jednak -teraz ma cudna Tosie :wink:

Magdzikk10 -ja mam tylo zgiecie macicy -ponoc tyłozgięcie macicy ma taki wpływ na zajście w ciąże jak kolor oczu czyli zadne. Ginekolog dal mi wskazowke ,ze skoro mamy doczynienia z tyłozgięciem macicy i zmianą kierunku kanału szyjki (tak, że jest ona skierowana ku spojeniu łonowemu) lepsze rezultaty dają pozycje od tyłu czyli chociażby pozycja kolankowo-łokciowa.:thumbup:
    --
  1.  permalink
    Anaaa i Stokosia jak wy mnie pocieszyłyście to nawet nie wiecie ;) Ja też strasznie się boję. I szczerze, też jakoś boję się w razie co zadzwonić do gin bo wiem że zbiorę opiernicz ;) bo miałam poczekać. Jak narazie u mnie @ nie widać! ;) Uf zaczynam się cieszyć. Ale w poniedziałek dopiero zrobię test, no chyba że mnie coś wcześniej podkusi :)
    Właśnie ja czytałam już na różnych forach, że dziewczyny zachodziły w pierwszym cyklu po zabiegu, albo w drugim i miały śliczne dzieci, nie miały prawie żadnych problemów... Więc nie wiem po co lekarze każą czekać te 3 msc, które dla nie których są wiecznością :(

Treść doklejona: 22.02.13 08:51
    A jak tam u testujących?? :wink:
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    ab ma mieć dzisiaj wyniki z bety!!??:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    witam
    w piateczek
    narazie @spoznia sie jeden dzien wiec sie nie nakrecam piersi bola przy dotyku i pobolewa mnie w krzyzu i w brzuchu tak ze nie nakrecam sie i poczekam do nastepnego tyg i zrobie bete
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Witajcie dziewczyny :smile:

agrafka jak u Ciebie? Mam nadzieję, że @ nie przyszła?

ab czekamy na wynik :thumbup:

pozostałym testujących w poniedziałek i nie tylko życzę dwóch pięknych kresek :rainbow:

Treść doklejona: 22.02.13 09:09
    agrafko oj wyprzedziłaś mnie :bigsmile: Super kochana :clap:
    --
  2.  permalink
    Agrafka to tak jak i mi się już spóźnia, tylko że ja mam tylko ból w podbrzuszu :) ja w poniedziałek idę na betę albo teścik ;)
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    :) mam nadzieje ze juz tak zostanie i ze @ dostane dopiero za kilka ladnych miesiecy:) czego zycze kazdej z was

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 22.02.13 09:14</span>
    to ja robilam testy 2 i jeden wyszedl + a drugi - i stwierdzilam ze poczekam bo jak bylam z corka w ciazy to testy minie wychodzily:)
  3.  permalink
    Ja w pierwszej ciąży jak zrobiłam dwa testy,to na obu były dwie wyraźne krechy ;)
    Ale na bete raczej pójdę w pon, wszystko będę wiedziała wtedy :):) a Ty Agrafka masz ból w podbrzuszu? Taki lekki, coś jak na msc ale inny :wink: czy tylko ból piersi?
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    no wlansie boli mni edoł brzucha jak by macica :/ hmmm dziwnie
    :(
  4.  permalink
    No to Agrafka nie zwlekaj tylko leć na betę bo może właśnie masz w sobie fasolkę :wink: powodzenia życzę i trzymam kciuki! :bigsmile:
    Ja powinnam dostać @ wczoraj albo dzisiaj ale jak narazie brak @ i niech nie przychodzi! Jak do poniedziałku nie dostanę to idę na betę :>
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    agrafka123 - a jaka masz tempke ?utrzymuje sie?
    --
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    nie mierze temperatury niestety:(
    •  
      CommentAuthoranaaaa
     permalink
    Misiaczka gdzies czytałam ze te lekarze kaza odczekac te 3 miechy dla lepszej psychiki ...ale nie wiem czy to prawda...trzymam kciuki za wszystkie starające sie...;)
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Witam prawie weekendowo....
    Agrafka Misiaczka MOCNO TRZYMAM KCIUKI oby się udało :* uściski Kochane...

Nera dzięki za pocieszenie.... więc tym już się nie przejmuję :) jeden problem mniej a mój D. pewnie ucieszy się z pozycji :P
    Dziś znowu do ginekologa.... na ostatni monitoring.... ehhh przyjmuję od 15, zawsze chodziłam tak koło 20 żeby nie czekać i być ostatnią ale teraz chyba pójde wcześniej żeby już było wiadomo co tam się dzieję....
    W nocy miałam jakieś dziwne bóle brzucha ale nie wiem czy mi się to śniło czy co :D i czy to mogła być owu....
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Magdzikk10 -lekarz ginekolog w szpitalu mowil ze mam duze tylozgiecie macicy a wiec nie martw sie, napewno zostaniesz mamusia gdyz ja mam juz trzecie dziecko w drodze :hugging:
    --
     permalink
    oo jaaa no to moje gratulację :)
  5.  permalink
    Anaaa właśnie to to i ja wyczytałam, że lekarze dlatego przede wszystkim każą odczekać. Ale skoro ktoś czuje się fizycznie bardzo dobrze i psychicznie też to zdaję mi się, że można działać od razu :bigsmile:
    Trzymam mocno kciuki za Magdzikk10, nie martw się, wszystko będzie dobrze :grouphug:
    No i rzecz jasne za Was wszystkie, żeby w końcu nam się udało :):thumbup:
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    Ja mam o 14 wyniki BETY, oszaleje chyba... z tej niewiedzy
    @ nie przyszła, a temp oscyluje 36.9 a miałam przez parę ładnych dni 37.1 wiec nie wiem czy to spadek już na @ ;( ????
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    ab, nie stresuj się :)
    3mam baaaardzo mocno kciuki!
    i czekam na wieści :)
    --
  6.  permalink
    U mnie dzis rano temp. 36.93 ale do poniedziałku jeszcze troche zostało więc wszystko może się zdarzyć. MNie nic prawie nie boli, tylko na wieczór czasami brzuch dołem pobolewa, ale tak to żadnych ciążowych objawów:(((tylko ta zgaga codziennie.
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    zgaga jest jak najbardziej objawem ciazy!!!!
    Pojawienie się ostrej zgagi może, również wzbudzić w tobie podejrzenie, że jesteś w ciąży. Palące uczucie w przełyku jest jednym z gorszych dolegliwości ciążowych, które zazwyczaj towarzyszy kobiecie, aż do rozwiązania. Skąd bierze się tak ostra zgaga? Wszystko przez hormony, które na początku ciąży produkowane są w dużej ilości przez kobiecy organizm. Progesteron oraz relaksyny powodują rozluźnienie mięśni gładkich w przewodzie pokarmowym. Przez to pokarm wolniej się przesuwa, a kobieta ma nieprzyjemne uczucie pełności, wzdęcia oraz zgagę. Kwas żołądkowy, który się cofa do przełyku podrażnia śluzówkę stąd to uczucie pieczenia. Czasami niewłaściwe odżywianie może powodować powstanie zgagi, dlatego jeżeli nie wystąpią u ciebie inne dolegliwości ciążowe, zastanów się jak zmienić dietę, by ograniczyć jej powstawanie.
  7.  permalink
    Mnie zgaga jako tako nie męczy, chyba że zjem coś tłustego, albo kwaśnego, zazwyczaj wtedy mi dokucza :)
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    dziewczyny, jeśli mogę coś poradzić to nie wkręcajcie sobie na siłę objawów ;) To tylko szkodzi. Najlepszym objawem jest test ciążowy, badanie krwi albo usg ;)
  8.  permalink
    Isia ja sobię nic nie wkręcam, to że boli mnie podbrzusze od paru dni to fakt, a nie coś wymyślonego. Test lub badania to potwierdzą ale swoje domysły można mieć prawda? Byłam już w ciąży więc wiem jakie miałam wtedy objawy.

Treść doklejona: 22.02.13 12:38
    Jak ktoś ma zgagę i jest senny to przecież takich rzeczy sobie nie wkręca prawda?
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Niestety nasza psychika potrafi się nad nami znęcać...
    jestem tego samego zdania co Isia :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    _Isia_ ma racje -najgorsze to wkrecac objawy a pozniej to juz przestac nie mozna i jak nie daj Boze minusik to wtesyyy jeszcze wiekszy bol ,najlepiej poczekac ,a jeszcze lepiej starac sie podchodzic do tego lajtowo - mnie sie udalo po odpuszczeniu , z pazernosci by mnie nie korcilo do starania od nastepnych cykli zuzylam zel ,testy (ktore robilam nawet dwa razy dziennie a i tak zostaly ) na ciazowe tez siusialam choc wiedzialma ze nici z tego i faktycznie-krecha jedna.
    Traktowalam to jak codzienne picie kawy-nawyk.a pozniej jak okres nie przylazl a test wyszedl negatywny ,myslalam ze sie rozregulowala @,a tu doslownie kolejny jeden dzien pzniej i dwie cudne mega bladeeee krechy -nie dowierzalam ,w dwa dni po terminie @ juz pojawily sie takie konkretne :heartbounce:
    --
     permalink
    Ja też jestem tego samego zdania... jak ja mam jakieś oznaki to wolę sobie powiedzieć że to moja chora wyobraźnia sprawia mi psikusy :P
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Misiaczka3040 ja mam dwie ciaze za soba a tego dziecka tak pragnelam ,ze co pare dni ruchy dziecka czulam :shamed: bylam bliska psychiatry (powaznie) ale owszem -masz racje -czujesz :thumbup: na spokojnie bez szalenstwa poczekajmy na rozwoj sytuacji :peace:

Treść doklejona: 22.02.13 12:45
    lepiej sie rozczarowac niespodziewanie pozytywnie niz dobic :wink:

Treść doklejona: 22.02.13 12:47
    Magdzikk10 -a powiedz mi jak z wilgotnoscia pochwy u Ciebie ??
    --
     permalink
    Lekarz ocenił w poniedziałek śluz na 7-8 punktów, a we wtorek poszłam na zakupy i normalnie miałam mokro w majtkach :P (przepraszam za tak bezpośrednie określenie) w środę lekarz powiedział że śluz może być ale mógłby być lepszy...
  9.  permalink
    Wiem wiem, ale ja sobie nic nie wkręcam innego. Po zabiegu mój gin powiedział że zgaga może mi się jeszcze utrzymywać bo hormony stopniowo spadają tak więc w dużej mierze może dlatego mnie zgaga wcześniej prawie codziennie męczyła, teraz już aby raz na jakiś czas :)
    Ja jestem pełna nadziei, mam nadzieję że się uda, a jak nie to co tu płakać dużo :wink: w następnym miesiącu może się uda :)

Treść doklejona: 22.02.13 13:11
    Jestem optymistką jak narazie więc myślę pozytywnie! W poniedziałek pójdę na betę, test pewnie też zrobię bo nie wytrzymam :smile:
  10.  permalink
    Dziewczyny jesli chodzi o moją zgagę to ja nie wkręcam sobie ciąży, ale meczy mnie ona dobre kilka dni!!!Nigdy wcześniej zgagi w życiu nie miałam. Jem, to co zawsze i moja dieta jest bardzo lekka!!nie wiem od czego ona jest, ale mam nadzieję,że niebawem ustąpi.Nie wkręcam sobie ciąży i powoli zaczynam czekam cierpliwie na @.
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    a ja mam takie uczucia rozpierania w macicy i do tego bol .chodze co chwila do ubikacji w pracy bo wydaje mi sie ze juz okres dostalam a tu nic ..
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Jeśli chodzi o objawy:bigsmile:miesiąc przed ciążą miałam pełen wachlarz objawów a w ciąży nie byłam:rolling: w cyklu, w którym zaszłam, pisałam nawet tu, że chyba nic z tego tym razem, bo nic nie czuję:tooth:
    Można mówić o swoich odczuciach, ale warto pamiętać, że wyobraźnia kobiet nie zna granic.
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Oooj tyle plusików będzie:) strasznie się ciesze dziewczyny:) chociaż Wam się udało :*
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Misiaczka, źle mnie zrozumiałaś i niepotrzebnie się zacietrzewiasz. Nie napisałam, że nie masz bóli podbrzusza czy zgagi, ale że niepotrzebne jest, a nawet szkodliwe, interpretowanie tego w kategoriach objawów ciążowych. Zamiast pisać na forum o każdym piknięciu jajnika czy innym potencjalnym objawie lepiej zająć się czym innym i zdystansować. Jak będziecie tutaj siedzieć do oporu i bez przerwy omawiać swoje objawy to sfiksujecie. Ot i tyle.

A w tym cyklu wyjątkowo nie mierzyłam tempki co zapewne znacząco wpłynęło na zubożenie objawów ciążowych :devil: Bo oczywiście każdy wyższy pomiar sprzyja coraz bardziej dokładnej i dogłębnej obserwacji objawów :wink:
  11.  permalink
    Isia wiem doskonale o czym mówisz. Ja nie myśle nad tym non stop i nie wykluczam że ból podbrzusza może być objawem miesiączki, jestem po zabiegu więc pierwsza miesiączka może się objawiać inaczej niż poprzednie :smile: wiem o co Ci chodzi i uwierz mi nie fiksuje. Po prostu jestem peeeeełna nadziei ale też się boję, nie chcę żeby się historia powtórzyła. Ale chyba każda z nas która przeszła stratę maleństwa odczuwa strach przed kolejnymi staraniami...:sad:
    Ojjj Czigra żebyś miała rację, chociaż ja się bardzo na to nie nastawiam. No ale zobaczymy co będzie w poniedziałek :smile:
    A i jeszcze Isia... Nie zacietrzewiam się. Nie jestem tu po to, żeby się sprzeczać, tylko po to żeby wspierać dziewczyny i być z Wami tak więc :smile:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Magdzikk10 -to super wiadomosc ,ja mam problemy ze sluzem -zero wydzieliny przy owulacji ,wspomoglam sie zelem,

Misiaczka3040 -zajefajniaste podejscie :thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    _Isia_: dziewczyny, jeśli mogę coś poradzić to nie wkręcajcie sobie na siłę objawów ;) To tylko szkodzi. Najlepszym objawem jest test ciążowy, badanie krwi albo usg ;)

no wlasnie czytam te posty i pomyslalam o tym samym...
    spojrzcie jak bylo u mnie, mowilyscie ze bedzie + na pewno itd, wiec co ja jak to ja nakrecona bylam na maksa setki testow i ni hu hu w ostatni dzien temp w dol :(
    takze nie nakrecajcie sie nawzajem
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Misiaczka, bez urazy ale jestem tu trochę dłużej niż Ty więc warto by było, żebyś czasem posłuchała co ma do powiedzenia ktoś inny, bardziej w temacie starań doświadczony, kto zmaga się z tym dłużej. Ja wiem bardzo dobrze jakie to są emocje, jakie to jest pragnienie. Nie musisz mi tego tłumaczyć. A są tu takie dziewczyny, przy których moje starania i moja wiedza to jest mały pikuś. I warto z takiej wiedzy i takiego wsparcia korzystać a nie klepać po 100 postów dziennie na każdy temat.
    Gienia, mi to dziewczyny już tyle razy gratulowały a tu nic nie ma :wink: Dlatego też obiecałam sobie, że nie będę już nikogo nakręcać.
  12.  permalink
    Ja jak najbardziej słucham innych. Więc nie rozumiem o co Ci teraz chodzi? :confused: Jestem tu nowa dlatego zadaję pytania i próbuję się dowiedzieć jak najwięcej. Chyba po to jest to forum prawda? Żebyśmy pisały i wymieniały się informacjami na temat naszych starań czyż nie?
    Ja też wiem jakie to są emocje, ale najwyraźniej ja trochę inaczej podchodzę do tego niż Ty. Mam nadzieję że się uda, ale biorę też pod uwagę to że może się nie udać, a jeśli się nie uda to nie zamierzam się zasmucać. Narazie jestem jeszcze młoda więc mam pare ładnych lat na starania. A jestem pełna nadziei, że się w końcu uda :smile: To chyba nie jest źle że mam nadzieję. Po za tym też nikogo nie nakręcam. Zwyczajnie dodaję dziewczynom otuchy. A to nie jest żadne nakręcanie.
    Koniec tematu! Tak jak już pisałam nie jestem tu po to żeby się z nikim sprzeczać. Ani się wymądrzać...
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    Wróciłam z bety
    WYNIK - 34,93 mIU/ml poniżej wypisane normy.... 9-130 - 3-4 tydzień. ;))))))
    Tylko zastanawiam sie teraz czy to nie za nisko.... i kiedy do lekarza już??????

NIE WIERZE W TO DZIEWCZYNY NIE WIERZE!!!!
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Misiaczka, wątek starających się służy do merytorycznych wypowiedzi o staraniach. A nie do gadania o dupie Maryni. Do tego są inne wątki, wykresy, prywatne wiadomości.
    Od jakiegoś czasu jest na tym wątku tak, że raz na jakiś czas pojawiają się nowe staraczki, które klepią o wszystkim w jednym tylko wątku, bo nie chce się poszukać właściwego, swoimi wypowiedziami wiele nie wnoszą bo gadają tylko o domniemanych objawach, starają się krótko, szybko znikają i zostawiają po sobie jedynie śmietnik. Efekt taki, że dłuższym stażem staraczkom odechciewa się w tym wątku pisać. Bo w sumie o czym? O objawach? A młodszym nie chce się przewalać setek stron, żeby jakąś sensowną informację znaleźć.
    Moda proszę o zrobienie porządku, również z moimi postami, nie są przecież na temat.
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Wielkie gratulacje ab1986:tongue:
    --
  13.  permalink
    Oj ale ostro sie na forum zrobiło!!!ja się już nie wypowiadam bo jeszcze reprymendę dostanę i będzie:)))))
    Dziewczyny wyluzujcie!!!nie chodzi przecież o to, aby na tym forum się sprzeczać!!!
    Mamy się wspierać, a nie swoje racje wypisywać :))))))

Ab1986- jeśli chodzi i twój wynik to nie pomogę bo za bardzo nie znam się na becie, ale inne dziewczyny na pewno będą wiedziały:)))
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    DZIĘKI DZIEWCZYNY TYLKO OBY WSZYSTKO BYŁO OK!!! WYNIK JEDNOZACZNIE POKAZUJE MI ZE JESTEM 3-4 TYDZIEN I TO BY SIE ZGADZALO, ALE BOJE SIE CZYW SZYSTKO BEDZIE OK CZY BETA BEDZIE ROSŁA W MIARE UPLYWU DNI....
    kiedy kochane do lekarza???????
  14.  permalink
    AB1986--- SUPER I Gratulacje:))))i oby ta beta szybko rosła i wszystko było w porządku;))))))
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    Gratulacje ab1986,betę powtórz za 48H do lekarza to bym poszła za jakieś 2-3 tygodnie. Teraz lekarz może ci powiedzieć, ze coś tam jest,ale ciąży może nie potwierdzić, bo za wcześnie. Bynajmniej u mnie tak było jak byłam w ciąży.
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ab idz jutro na bete i sprawdz czy dobrze przyrasta, a do lekarza tak 5-6 tc bedzie w sam raz bo wczesniej i tak niewiele widac na usg
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.