Sylwinka spokojnie, ja tam się nie denerwuje. Bez względu na to co ktoś pisze to ja będę dawała nadzieję wam wszystkim. Bo nigdy nie wolno się poddać i wątpić i ja właśnie tak widzę to forum, mamy się tu wspierać a nie wymądrzać
Treść doklejona: 22.02.13 16:14 AB Mi mój gin powiedział po zabiegu, że jak teraz uda mi się i zrobię test i wyjdzie +, to żeby od razu przychodzić. Żeby od samego początku być tak jak by pod ochroną i porobić badania, żeby uchronić się przed kolejnym obumarciem ciąży.
Jeśli wczoraj robiłaś to powinnaś zrobić jutro, bo po 48h sprawdza się przyrost bety. No ale jeśli nie da rady to powtórz w poniedziałek, bynajmniej będziesz wiedziała czy rośnie.
-- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
Nawet nie wiesz jak bym chciala Was wszystkie zarazic jedyne co to udalo mi sie zarazic kolezanke bo ymiziala mi brzuszek w swieta bozego narodzenia i zaszla ,rodzi 4 tyg po mnie
Ab gratulacje! Wynik bety z pewnością wskazuje na ciążę Możesz szaleć i chodzić na kolejne badania co dzień, co dwa dni, ja tam myślę, że warto poczekać i za 3-4 tygodnie pójść do gina. Uwierz, zaczyna się nowa historia
Witam dziewczyny! Właśnie się zarejestrowałam i chciałabym dołączyć do Was starających się. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do Waszego grona i w razie jakich problemów udzielicie porady, wsparcia etc... Teraz trochę o mnie bo wypadałoby co nieco powiedzieć ;) w grudniu odstawiłam anty... pierwszy cykl odczekałam do tej prawidłowej miesiączki a później już zaczęliśmy sie starać z mężem :) tak wiec o dopiero mój pierwszy cykl. no i dopiero wczoraj zaopatrzyłam sie w nowy termometr i zaczynam mierzyć temp. jak juz troche sie zapoznam z tym forum to założę wykres:) a póki co czekam na @. nie wiem kiedy przyjdzie bo nie jestem w stanie tego określić. predzej miałam cykle regularne co 30-32 dni ale może coś mi się teraz poprzestawiało... Gratuluje serdecznie obecnym mamusiom i zycze powodzenia tym starającym się :) w tym sobie ;)
Czigra nie dziękuje ;) u mnie dziś 32 dc ale nic więcej na ten temat nie mogę powiedzieć bo prędzej nie prowadziłam samoobserwacji :) testu nie robie bo chyba nie ma sensu, nie bede sie nakrecac :) poczekam jeszcze troche i jak nie przyjdzie to wtedy zrobie dla spokoju i pojde do gina bo moze cos być nie tak po tych tabletkach. a poki co czekam bo troche podbrzusze mnie boli i piersi ale tak zawsze miałam przed @ :) a powiem Wam ze mojej przyjaciólce udalo sie w pierszym cyklu staran i dziś juz jest mama 10 miesiecznego Kacperka :) przepraszam ze tak duzo pisze :)
Isia dlatego też nie wariuje ;) to jest moj pierwszy cykl staran a drugi juz po odstawieniu. piersza miesiączke dostalam normalnie po 30 dniach od krwawienia z odstawienia anty :) pisze to jeszcze raz bo nie wiem czy za pierwszym razem jasno sie wyrazilam :) cieszę się że mogę tu z Wami pisać :)
założę na pewno ale to może jutro jak troche poczytam na ten temat akurat jutro na rano ide do pracy a w pracy mam duzo czasu i caly czas przy kompie siedze i na necie wiec mam nadzieje ze sie z tym uporam :) juz dzisiaj temp zaczelam mierzyc, rano o 6, przed wstanie z łóżka i wynosiła 37,1 i już jakiś początek jest ;)
Dziewczynki wróciłam od lekarza mój piękny pęcherzyk pękł !!! jupi jupi jupi...... teraz tylko czekać czy się uda żołnierzykom mojego D :P ......
Dostałam od lekarza duphaston zamiast luteiny .....któraś z Was to miała?? jak mam to brać bo z tego wszystkiego lekarz powiedział mi że dwie na dzień tabletki ale przez ile dni ??
Magdzikk10 super, to teraz czekamy. Zazwyczaj bierze się 10 dni, test lub beta i w przypadku + bierze dalej, - odstawia
Ab gratulacje, ja tak jak Blanka sugeruję wizytę około 7tc, jakoś wtedy powinno być widać serduszko, a wcześniej może być niepotrzebny stres. Oczywiście w przypadku jakichkolwiek plamień itp. jak najszybciej.
Nie wiem bo to moja pierwsza stwierdzona owulacja :( jest 16dc więc normalnie bym luteine brała od 18 dc dostałabym okres po 28 dniach.... owulacja była chyba wczoraj albo dzisiaj okres powinnam dostać 7 marca czyli za 13 dni...
Magdzikk10 - a zatem nic innego mi nie pozostaje jak fluidkowac
agrafka123 - ja od paru dni po owulacji mialam taka jakby rozpulchniona,nabrzmiala ,mieciutka i ciasnawa ale z tego co zauwazylam to kazda kobieta inaczej opisuje .Najprosciej napisze tak -czulam sie jakbym byla spuchnieta od srodka i na zewnatrz troszke
witam jestem tu nowa i chiałabym do was dołaczyć też z mężem zaczelismy starać się o drugie dziecko mamy już 3 letnią córkę. mam taki problem zacznę od tego że ostatnio miałam dosć regularne cykle 28 dni ale odkąd poszłam na prawko to w listopadzie przesunął mi sie okres o cały tydzień. 4 lutego miałam egzamin i byłam strasznie zestresowana i od tego dnia zaczęliśmy współżycie z wytryskiem do środka ( dodam że ostatnią miesiączkę miałam 14 stycznia a w lutym miałam dostać 11 lutego) średnio współżyliśmy od 4 lutego co 2 dzień .6 dostałam lekkiego plamienia i bardzo mnie to zdziwiło w sumie była to przezroczysta wydzielina lekko różowawa.No ale współżyliśmy dalej .W sniu spodziweanej miesiaczki czyli 11 lutego znowu dostałam takiego samego plamienia .Myslałam że dostane okrez wiec 11 współzylismy po raz ostatni przed okresem który miałam dostać i miał sie rozkrecić .Nastepnego dnia byló czysto zdziwiło mnie to no ale nic czekałam dalej .14 wykonałam test wynik negatywny .Dzisiaj jest 18 i okresu nadal nie ma czasami mnie boli brzuch i jajniki jak na okres.Zastanawiam sie co to były za plamienia ? czy mogła mi sie przesunac owulacja z powodu silnego stresu na pózniej czyli na poczatek lutego i czy mozliwe że moge być w ciazy a na test zwyczajnie jeszcze za wczesnie?
witamy Doti28 koniecznie zrób kolejny test, faktycznie mogło Ci się wszystko poprzesuwać ale to już dość długo o ile dobrze zliczyłam to jest dziś Twój 40 dc. więc koniecznie test a jak nie to może beta.. i lekarz no chyba, że @ zawita ale coś mi tu pachnie dzidziusiem ;-))))
agrafka123: dziewczyny a jak to jest z szyjka w ciąży? jaką ona jest?
teoretycznie tak jak napisała Blanka: nisko, rozpulchniona, zamknięta. Ja z kolei mam wysoko, 7dfl podniosła się, ledwo mogłam do niej sięgnąć i wtedy zaczęłam podejrzewać ciążę, bo normalnie po owu zawsze się obniżała i nigdy nie miałam takiej sytuacji. Do dzisiaj jest wysoko
doti28 witamy, oczywiście że mogło się wszystko poprzesuwać
jestem już taka durna dziewczyny ale we wtorek ide do ginekologa bo nie wiem czy jest wszystko oki ( byłam w listopadzie i było oki wszystko a myslałam że mam infekcje)
Treść doklejona: 22.02.13 22:04 Nera86 ale no właśnie fajna ta tabelka tylko ja nie wiem nawet co sie teraz stało i sie zatrzymał i nawet za czorta nie moge policzyc jaki cykl bede miała... bo wczesniej miałam 28-30 a teraz 40 dzień cyklu i co dalej jutro tez nie dostane bo sie zwyczajnie na to niezanosi