Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Rozsądni rodzice powinni ją wziąć do domu, żeby wiedzieć jak się coś zacznie dziać jak zareagować, a najlepiej by było gdyby taka ulotka została przeczytana przez rodziców przed szczepieniem.
Do obowiązkowych mam jakoś zaufanie i uważam je za konieczność.
RoxyEwa, denerwuje mnie to, że ktoś mnie nie zna a ocenia i to w ten sposób (nie tylko mnie). Uważam, że każda matka dba o swoje dziecko najlepiej jak może i nie szkodzi dziecku w sposób świadomy (pomijając rodziny patologiczne).
Pewnie inaczej patrzą na ten temat rodzice dzieci które po szczepionce zapadły na padaczkę albo dostały autyzmu. Osobiście poznałam takich ludzi więc to nie bajki. Ciekawe że sanepid zmusza do szczepień, nakłada bezprawnie kary grzywny , ale gdy dzieje sie coś złego ewidentnie po szczepieniu to umywa ręce. Rodzice muszą sobie radzić sami. Ciekawe, że żaden lekarz nie podpisze oświadczenia że bierze odpowiedzialność za trwałe upośledzenie dziecka po szczepionce.
Również mam 2 uczennice, które podobno po szczepieniu zaczęły wykazywać cechy autystyczne. Pewnie inaczej patrzą na ten temat rodzice dzieci które po szczepionce zapadły na padaczkę albo dostały autyzmu.
Przyczyny autyzmu są nieznane, pomimo prowadzenia wielu badań na całym świecie. Co do wpływu szczepionek na wyzwalanie cech autystyczny też prowadzone są badania, niestety do tej pory nie udało się zaobserwować żadnych prawidłowości. Jednak uwazam ze aby zapobiec takich wlasnie tragicznym skutkom np. jak padaczka czy autyzm powinny byc przeprowadzone badania dlaczego tak sie dzieje
Skoro w USA rodzice dostają odszkodowania za trwałe uszkodzenie zdrowia po podaniu szczepionki to znaczy, że dowody na szkodliwość szczepionek się znalazły i to nie byle jakie...
skąd pomysł, że takie badania nie są przeprowadzane? Czy Twoim zdaniem badania i odszkodowania są finansowane z tego samego źródła? A dlaczego zmiast prowadzic badania nad wlasciwosciami szczepionek lub badaniami dzieci daja odszkodowania??
Swoje zdanie na temat amerykańskich naukowców i ich wkładu w medycynę opierasz na tym co widziałaś w programie rozrywkowym? Nie wiem czy wiesz ale Amerykanie maja najlepsze szkoły, sprzęt i co najważniejsze pieniądze, nawet zaryzykowałabym stwierdzenie, że jakieś 80% odkryć, innowacji we wszystkich dziedzinach to zasługa Amerykanów. Wiec z tymi badaniami amerykanskimi tez bym tak sie nie ekscytowala
skąd pomysł, że takie badania nie są przeprowadzane? Czy Twoim zdaniem badania i odszkodowania są finansowane z tego samego źródła?
skoro napisałaś, że lepiej zamiast płacić odszkodowania jest robić badania, to dla mnie jest to jednoznaczne, że chodzi o wykorzystynie tych samych pieniędzy, a więc tego samego źródła. Nie,nie zasugerowalam tego ze badania i odszkodowania sa z tego samego zrodla
Nik nie mówi, że wiedzą trwają pracę a to nie takie proste-jest o tym wiele publikacji (zresztą nie tylko amerykańskich). Czy miałaś kiedykolwiek coś wspólnego z badaniami naukowymi, że tak śmiało się wypowiadasz na ten temat? Skoro wiedza co jest przyczyna to niech opublikuja
Jeszcze raz moje pytanie na jakiej podstawie tak uważasz? a nic nie robia w kierunku zeby zmienic
Oni tzn. kto? Z tego wynika, że producenci. Zatem uważasz, że to producenci są twórcami petycji przeciwko szczepionkom? a nie narzekaja ze szczepienia beee i wymyslalaj idotyczne petycje.
Nik nie mówi, że wiedzą trwają pracę a to nie takie proste-jest o tym wiele publikacji (zresztą nie tylko amerykańskich). Czy miałaś kiedykolwiek coś wspólnego z badaniami naukowymi, że tak śmiało się wypowiadasz na ten temat?
Jeszcze raz moje pytanie na jakiej podstawie tak uważasz?
Oni tzn. kto? Z tego wynika, że producenci. Zatem uważasz, że to producenci są twórcami petycji przeciwko szczepionkom?
Ja wiem kto jest autorem petycji. Tylko, że składni Twojej wypowiedzi wynika, że ankietę stworzyły osoby odpowiedzialne za badania nad szczepionkami i to do nich masz pretensje i roszczenia niczym nie uzasadnione. Wystarczy cofnac sie do 11 strony i bedziesz kolezanko wiedziala kto pisze petycje i w jakim celu.
Przecież Ty się wypowiadasz jako osoba, która rzekomo wie, że żadnych badań się nie prowadzi i nie potrafisz podać źródła tej informacji, a szafowanie słowem matka w tej sytuacji jest conajmniej nie na miejscu. Skoro nie masz pojęcia o badaniach, to na jakiej podstawie mówisz prowadzącym je co mają robić, skoro Ty nic w tym temacie nie wiesz? Jestem matka i mam prawo glosu i nie musze miec z badaniami nic wspolnego.
Czy ktokolwiek twierdzi, że jedyną przyczyną padaczki są szczepienia? Ogólnie przywołanie tego przykładu jest mało adekwatne i dla mnie nie jest dowodem na nic, a nawet nie ma najmniejszego sensu. Mam w rodzinie osobe,ktora choruje na padaczke i z calkiem innych powodow jest ona stwierdzona wiec nie opieralabym sie tak na szczepieniach.
To po co o tym piszesz? Zostawmy program i nie czpeijamy sie szczegolow.Podalam przyklad wymyslow amerykanskich co nie znaczy ze na tym opieram swoja wypowiedz.
Ja wiem kto jest autorem petycji. Tylko, że składni Twojej wypowiedzi wynika, że ankietę stworzyły osoby odpowiedzialne za badania nad szczepionkami i to do nich masz pretensje i roszczenia niczym nie uzasadnione.
Przecież Ty się wypowiadasz jako osoba, która rzekomo wie, że żadnych badań się nie prowadzi i nie potrafisz podać źródła tej informacji, a szafowanie słowem matka w tej sytuacji jest conajmniej nie na miejscu. Skoro nie masz pojęcia o badaniach, to na jakiej podstawie mówisz prowadzącym je co mają robić, skoro Ty nic w tym temacie nie wiesz?
Czy ktokolwiek twierdzi, że jedyną przyczyną padaczki są szczepienia? Ogólnie przywołanie tego przykładu jest mało adekwatne i dla mnie nie jest dowodem na nic, a nawet nie ma najmniejszego sensu. Ty nie masz właściwie żadnej wiedzy a swoje wypowiedzi opierasz głównie na jakiś wymysłach,własnych domniemaniach i pustych frazesach, w stylu wzrośnie liczba sgonów, zasłyszanych pewnie u fryzjera lub w kolejce w sklepie, bo o publikacjach naukowych ( jedynych wiarygodnych) nie masz pojęcia.
Sama sobie zaprzeczasz. W jednej wypowiedzi piszesz, że mówienie o skutkach ubocznych jest tylko straszeniem rodziców a w innej przyznajesz, że mają skutki uboczne... A gdzie napisalam ze nie maja skutkow ubocznych?Napisalam ze owszem maja jak kazdy lek....
Na jakim Ty świecie żyjesz? Myślisz, że świat jest skonstruowany na zasadzie mówisz i masz? Mogę wiedzieć ile masz lat? I jesli faktycznie szczepionki sa niebezpieczne zrobic zamienniki i chyba nie musze juz tlumaczyc dlaczego!
Powiem krótko bo z osobami Twojego pokroju nie warto dyskutować (zreszta przejrzałam forum i nie masz najlepszej opini u wielu użytkowniczek). O Twojej wiedzy ( a właściwie jej braku) świadczą Twoje pozbawione ładu, składu, logiki a przede wszytskim składni wypowiedzi. Skoro pozwoliłaś sobie na ocenę mojej osoby to muszę napisać,iż to Twój ton i użyte przez Ciebie słowa, a przede wszystkim epitety jakich użyłaś już w poprzedniej wypowiedzi(celowo nie komentowałam) świadczą tylko i wyłącznie o braku kultury ale u Ciebie. A co najważniejsze pokazują jak ograniczoną, niezrównoważoną a przede wszystkim niedojrzałą jesteś osobą.
Sama sobie zaprzeczasz. W jednej wypowiedzi piszesz, że mówienie o skutkach ubocznych jest tylko straszeniem rodziców a w innej przyznajesz, że mają skutki uboczne...
Nie rozumiem wogóle o co chodzi w tym wywodzie...Wydaje mi się, że osoby, które troszczą sie o zdrowie swoich dzieci, po uzyskaniu info jakie przekazują twórcy ankiety, nie będą czekać aż ktoś poda im na tacy dlaczego są szkodliwe tylko same zgłębia temat i podejmą decyzję. Tak owszem bo piszac ze szczepionki sa niebezpieczne a nie podajac konkretow,ktore?,jaki skladnik dokladnie jest przyczyna chorob? i jak zapobiec powaznym konsekwencjom nic nie ma oprocz oczywiscie zaprzestania obowiazkowych szczepien....
Nie rozumiem wogóle o co chodzi w tym wywodzie...Wydaje mi się, że osoby, które troszczą sie o zdrowie swoich dzieci, po uzyskaniu info jakie przekazują twórcy ankiety, nie będą czekać aż ktoś poda im na tacy dlaczego są szkodliwe tylko same zgłębia temat i podejmą decyzję.