Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
W świetle wiedzy współczesnej immunologii stosowanie szczepionek poliwalentnych, czyli skierowanych jednorazowo przeciwko wielu antygenom (INFANRIX-IPV-Hib, INFANRIX HEXA, DTaP-IPV i inne) obarczone jest większym ryzykiem odczynu autoimmunologicznego niż szczepionki monowalentne, to znaczy skierowane tylko przeciw jednemu antygenowi (chorobie). Nie powinno się, więc, stosować ich u noworodków i niemowląt w pierwszym półroczu życia
No dobra, ale jeśli do wyboru mamy trzy szczepionki zawierające 6 antygenów, a jedną zawierającą również 6 antygenów, to w czym skojarzona jest gorsza?
mag - a to przychodnia decyduje kiedy szczepić Twoje dziecko czy Ty?
Ta, rozumiem Cie dobrze bo tez mam w przychodni taka pigułę co to zachowuje się jakbym była jej podopieczną na kolonii, czy tez jakbym nie odrobiła pracy domowej. (ton glosu, dezaprobata w spojrzeniu i ogolny foch).
Ja- pewnie, ze ja, ale kobitka trochę zbiła mnie z tropu.
Tak wyglądają u nas standardowe szczepienia a planuję zaszczepić dziecko zgodnie ze schematem szczepień
_mag_:
Ja- pewnie, ze ja, ale kobitka trochę zbiła mnie z tropu.
Ta, rozumiem Cie dobrze bo tez mam w przychodni taka pigułę co to zachowuje się jakbym była jej podopieczną na kolonii,