izula 21 ja jak mialam test zrobic i jak juz nakapalam patrze a tu mam jedna a potem tak jak ty 1 slabiusia!!ale potem w grudniu wyklul sie synek!!ehhehe nie chce ci jakos nadzieji robic ale ja mysle ze jestes w ciazy!!!
ja jutro z rana zrobie test ... to bedzie już ok tydzień odkąd powinnam dostać @, ale i tak nie wierze.. ludzie , ja mam takiego pecha w życiu, boje sie tego testu zrobić... a z drugiej strony czego sie bać.. bo jeśli przyjdzie @ to rozczarowanie bedzie takie samo jak negatywny test...
jeszcze raz co do objawów (albo schizów ) : -bardzo slabo sie czuje i chce mi sie spać -częściej sikam (ale to może być przez te tabletki clotrimazolum) -powiększone węzły chłonne pod pachami -nerwowość, humorki -czasem pobolewanie w dole brzucha
dzięki natka24 pocieszyłaś mnie ale dla pewnosci zrobie go w sobote:)narazie nie mam zadnych objawow tylko to ze jestem bardziej zmeczona niz zwykle a i jeszcze to ze mam ogromna ochote na sok pomarańczowy:)
a jaka byla ta Twoja mahabi druga kreseczka ?bo moja jest cienka i widac ja a jak sie dobrze przyjze to taka bladszagrubsza widac, to tak jakby dol kreski byl mocniej widoczny a gorz taka bardzo blada...
aaaa jeszcze w to niewierze... 2 kreski... szok! Jak robiłam test to tak mi sie ręce trzęsły ... a później przez te 5 minut nie miałam odwagi na to spojrzeć, a tu -> I I
wiec teraz sprecyzuje jeszcze te wszystkie objawy (juz nie schizy )
przed terminem @ - już ok tygodnia po owulacji krótki ale mocny ból jak na @ - póniej lekkie pobolewanie jajników tak jakby na @, i pobolewanie w dole brzucha - bolące piersi ale tylko w dotyku - zmienny nastrój,rozdrażnienie
po terminie @ - pobolewanie jajników , w dole brzucha czasem jak sie skręcilam czy gwałtownie podniosłam tak jakbym miała tam obolałe mięśnie w środku... dziwne uczucie którego nie umiem opisać. - straszne zmęczenie - lekki ból głowy - powiększone węzły chłonne pod pachami - suche usta - buzia i usta nabrały koloru - stan podgorączkowy
tabletki Clotrimazolum to jednak nie był powód opóźnienia @ Napisze jeszcze jak mi się coś przypomni , dzięki za wszystko i porady co do testu :) użyłam Quixx - 99 % pewności, krechy bardzo wyrażne
super izula moje gratulacje!!! jesteś szczęściarą:-))dziś jest mój 23 dc i czekam do poniedziałku chociaz się boję!dzis mam taki duży brzuch jak na okres,chociaż inaczej boli a i tempka wysoka.tak sie martwię...nie chcę znowu miec @
witajcie dziewczyny:) jestem tu nowa i tak sie od kilku dni wczytuję w to forum. Dużo tu dobrych rad i pozytywnych uczuć. Ja staram się o dzidziusia już od ponad roku. Ostatnio mój organizm zaczął dziwnie się zachowywać, a dopiero co zakończyła mi się @.Czy ból w piersiach na początku ciąży pojawia się na długo? Mnie pojawił się tuż przed @ i zwykle przechodził wraz z rozpoczęciem @, a tym razem trwał całą @.Jak to jest ? Napiszcie proszę:)Pozdr
w ponedzialek do was napisze jak z tym testem czy kreska wyrazniejasza,ale troche nie wiem czemu boje sie zrobic ten test bo nie wiem skad tkaie pesymistyczne podejscie u mnie i mysle sobie ze jak zrobie w poniedzialek albo w niedziele to nic mi tam nie wyjdzie nie wiem skad u mnie tyle pesymizmu
I do tego nie miałam zwykłych objawów @. za to nagle pojawiły się bóle w dole brzucha i biust wyrósł mi na półtorej rozmiaru prawie. i czasem mnie mdliło, ale nie dużo. i jak rano wstaję to mam ból głowy straszny a później taki głód że mogłabym juz drzwi od lodówy zjeść...
ja powinnam dostac @ w przyszły poniedziałek czyli za 4 dni.zawsze miałam brzuch jak baniak juz 1,5-2 tyg. wcześniej a teraz wyskoczył mi dziś. piersi tez zawsze wcześniej zaczynały bolec przynajmniej tydzien, teraz nie bolą a są jak 2 baniaki.dziwnie mnie boli podbrzusze i tempka wysoka bo 37.1
Ja nie wiem nawet jaką mam temp, bo nie mierzę. tyle się tu naczytałam o tych objawach, aż czasem mi się wydaje ,że sobie połowę wmawiam i znów rozczarowanie..a tak bym chciała...
Amazonko czy można mieć śródcykliczne z bólami jak w normalny okres, obfite jak normalny okres?? Wszystko jak w okres?? Ja mam takie @, że to ciężko z plamieniami pomylić. A jednak lekarz twierdzi, że kilka cykli miałam bezowulacyjnych. To ja już nic nie rozumiem?? (7 dni- dwa silnego krwawienia, dwa normalnego plus złuszczające się endometrium, jeden lekkiego i potem plamienie, a raczej brunatno różowy śluz, tak mam zwykle, do tego ból trzy pierwsze dni) I że niby takie krwawienie może być śródcykliczne?? Raz jak mi nie pękł pęcherzyk graffa, zrobił się torbielek czynnościowy, a @ miałam jak zwykle. (obficie, długo, boleśnie- a owulki nie było)
Amazonka ty to masz cierpliwość ;) już tyle razy pisałaś i tłumaczyłaś kiedy okres a kiedy plamienie/krwawienie śródcykliczne. To ja cie tym razem wspomogę ;)
Dziewczyny !!! jajeczkowanie = okres. Brak jajeczkowania - plamienie/krwawienie śródcykliczne. Podobnie jak w trakcie brania antyków, co miesiąc krwawienie , ale nie miesiączka. Nie wierzycie , zaglądnijcie do ulotki jakichś środków antykoncepcyjnych. Piszą tam coś w stylu, że w trakcie przerwy występuje "krwawienie" , czasami piszą nawet, że to "krwawienie z odstawienia". Sformułowanie "krwawienie miesiączkowe" jest użyte tylko wtedy, gdy określają kiedy zacząć branie antyków (podają wtedy, ze pierwszą tabletkę należy wziąć 1-szego dnia "krwawienia miesiączkowego", czasami uzywają określenia "krwawienia samoistnego")
Kto by tam zaglądał do ulotek. Po prostu dziecka ma nie być, a "cykl" ma być "regularny" i już. :-)
Rotzer pisze, że śródcykliczne mogą być różne: zupełnie inne niż @ i o objawach takich samych jak @. Jedyne kryterium wg którego można jedno od drugiego odróżnić: skok PTC.
Mnie się zdarzyło środcykliczne inne niż @, chociaż gdyby nie samoobserwacja to wzięłabym je za lekką @, zaznaczyła ją w kalendarzu i namieszała mocno.
Ebook jest bardzo potrzebny. Tam były wszystkie wyjaśnienia podstaw.
Dziewczyny co może oznaczać mrowienie i kłócie w piersiach?.Od wczoraj to mam i jest to dla mnie dziwne ponieważ ból piersi mam zawsze 1/2 dni przed okresem,albo w dzień miesiączki.A to jest zupełnie inne uczucie.Czym to może być spowodowane?.Proszę o radę.
Cześć dziwczyny, pusto tu ostatnio. Ja co prawda pierwszy raz zabieram głos na tym forum, ale na bierząco je przeglądam, ponieważ również jestem "starającą". Bardzo serdecznie gratuluję avi, a za wszystkie starające trzymam mocno kciuki, aby w końcu nam się udało.
Spokojnych Świąt Wielkiej Nocy! Trzeba poprosić wielkanocne króliczki abyśmy za rok spotkały się wszystkie przy stole z naszymi bliskimi jako powiększona rodzinka :)