Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeMar 10th 2011 zmieniony
     permalink
    Agnieszka,przesilenie przesileniem :wink:ale na pewno nie cały dzień.To tak samo (przy najmniej u mnie) ze spadkiem ciśnienia. Boli mnie głowa i czuje się senna ale tylko przez kilka godzin.Zobaczymy.
    Julitka,my staramy się od grudnia.W poprzednim cyklu prawie codziennie.W tym nieco wyluzowaliśmy. A czy dużo objawów to nie wiem :tongue: zazwyczaj przed spodziewaną @ mam o wiele więcej dolegliwości ,a potem rozczarowanie.
    Dlatego teraz czekam spokojnie. A Wy długo się staracie?
    Ja też uciekam,oglądam CSI :tongue: , a jutro rano wstaję do pracy to też niedługo idę spać.
    --
  1.  permalink
    Ooo to my mniej więcej tak samo jak wy co prawda w grudniu tylko kilka razy i to już chyba było po dniach płodnych w styczniu od połowy miesiąca i też się nie udało a od lutego cały miesiąc może nie zawsze co dziennie ale co dwa nie raz co trzy dni:) i mam nadzieję że się udało :)
  2.  permalink
    Trudna trzymam kciuki :))) ja też czuję zmęczenie ale jak się położę to i tak nie zasypiam ... ja ostatni okres miałam 8 lutego i jak na razie nie mam żadnych objawów przed okresowych :) a co do słodyczy ja też za nimi nie przepadałam a dziś z rana zjadłam pół tabliczki czekolady :P
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeMar 11th 2011
     permalink
    Niech ten czas szybciej leci :wink: Dziś moja temp. wynosił 36,9 ,nie wiem czy już na dobre nie zacznie spadać,ale obserwuję się cały czas.Śluz gęsty,biało-żółtawy,dużo,z wyglądu jak klej w sztyfcie.Zmęczenie nadal dokucza.
    Nie wiem,czy moja temp. nie jest zaburzona,bo moja stała pora to 6.30 ale niestety jak wstaje do pracy to mierzę o 4.20 I właśnie dziś rano wstałam i było 36,9,jutro mam wolne także okaże się. Brać pod uwagę te temp,które różnią się godzinowo? :confused:
    Trudna,trzymam za Ciebie kciuki,oby było to co myślę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wg mnie tą z 4,20 zakłócasz zaznaczając godzinę pomiaru - to są jednak 2 godziny różnicy czyli około 0,2st. Raczej jej nie brać pod uwagę :)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ok,dziękuję Agunia. Tak więc,jutro kolejny pomiar o "normalnej" porze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia28
    • CommentTimeMar 12th 2011
     permalink
    Cześć dziewczyny! ja z nowiną bo, chyba jestem w ciąży:bigsmile::bigsmile:
    Dziś 13 dzień lutealnej i teścik z rana pozytywny, kreska nie jest mocna ale dokładnie widoczna, wyskoczyła prawie równo z pierwszą. W poniedziałek powinnam już mieć okres, dlatego jeszcze bez szaleństw.Ale ciesze sie już, mam nadzieje że wszystko pójdzie dobrze. A już sie bałam czy oby napewno jesteśmy płodni. No i mi zostaje czekanie, bo tu w Irandii to ja jestem early pregnat, znaczy zaczną sie mną interesować po 11tygodniu.
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    gratulacje lecia!:)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Super lecia gratuluję oby więcej takich nowin :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    GRATULCJĘ LECIA :) ja już powinnam mieć mniej więcej okres od wczoraj i nie ma :D dziś mnie z rana jak psiknęłam to tak w podbrzuszu zakuło że musiałam usiąść takie zakucie też miałam pierwszy raz , ale test zrobię dopiero 16 marca muszę wytrzymać a 17 wizyta u ginekologa :D
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Lecia,gratulacje:bigsmile:
    A u mnie dziś z rana temp. 37,2 :shocked: Nie wiem czy to normalne? Do okresu jeszcze 6 dni,a temp. utrzymuje się już od około 6 dni.Pytam,ponieważ to mój pierwszy cykl z obserwacją śluzu,i temp.
    Julitka,pisz co tam u Ciebie się dzieje. Mnie wczoraj też tak w środku pulsowało delikatnie. Ah nie chcę znowu narobić sobie nadziei:sad:
    --
  4.  permalink
    Hussy z chęcią bym doradziła ale ja jeszcze nigdy nie prowadziłam wykresu z temperatura pewnie gdy się teraz okazało że nie udało się z dzidzią to bym zaczęła prowadzić... ale coś czuje że się udało :D
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hussy ja też miałam wysoką temperaturę i w 32 dniu cyklu dopiero spadła i @.
    --
  5.  permalink
    basia to widzę że też masz długi cykl ja mam dziś 33 dzień cyklu....
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Basia,no właśnie i tego się obawiam,że 5 dni będzie pięknie się utrzymywać 37+ ,a tu nagle wyskoczy totalny spadek.. Mam rozumieć,że u Ciebie było tak samo?
    Ja mam regularne okresy,więc jeśli będzie to 19 lutego,jeśli nie to zacznę wtedy myśleć nad testem.
    Julitka,mój najdłuższy cykl miał 36 dni.Właśnie wtedy myślałam,że Nam się udało,a tu po 8 dniach spożnienia nagle się pojawił okres,o dziwo testu nie robiłam,bo chciałam jeszcze poczekać aż miną min. 2 tygodnie,ale nie udało się.
    Nie chcę Cie tym dołować,ale słyszałam,że czasem cykl się wydłuża.Mój 36 dniowy(odkąd miesiączkuje) wystąpił raz i tylko raz,i niestety bardzo mnie zmylił.
    Trzymam za Ciebie kciuki mimo wszystko.Niech upragniona fasolka się pojawi :flowers:
    Basiu,temp. spadła Ci dzień przed @ ? czy tego samego dnia ?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    W 31 dniu cyklu 37 stopni, a w 32 spadło do 36,7. Możesz sobie na moim wykresie podglądnąć jak temperatura mi się wysoko trzymała i bum. Tylko że ta @ jest jakaś dziwna jak na mnie, co prawda nigdy nie miałam zbyt obfitych ale ta to zaledwie tyko plamienie.
    Jeszcze wcześniejszy cykl miałam 26 dniowy ten ostatni 32 i ciekawa jestem ile będzie trwał ten, a na dodatek mój M ma lecieć jeszcze w marcu do Indii, mam tylko nadzieję, że nie padnie na dni płodne ehh.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A oprócz tej wysokiej tempki miałaś jakieś objawy,które mogły Cię "zmusić" do myślenia,że jednak to fasolka?
    Mi urosły i zjędrniały piersi i przestały boleć.. Już całkowicie nic z tego nie rozumiem.
    To może masz/miałaś krwawienie śródcykliczne? Jeśli to nie normalny okres,tylko plamienie.
    --
  6.  permalink
    Cześć dziewczyny ja z godzinke temu brałam prysznic i podczas kąpieli dostrzegłam krew ale nie wiem to było jakieś plamienie bo teraz nic nie mam w dzień oprócz z rana kłocia w podbrzuszu też nic nie było więc na pewno to nie okres... mam nadzieje że wszystko oki i że będzie fasolka
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMar 13th 2011
     permalink
    W sumie raz na kilka cykli mam tylko takie plamienie. W sumie dokuczało mi podbrzusze i l. jajnik a tak to nic. Dużo sama psychika podpowiadała, że to fasolka.
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Witam dziewczyny.

W skrócie przedstawiając moją historie staramy sie od 5 cykli. Jestem pod stałą obserwacja ginki, mąż po badaniach nasienia, w tym cyklu i na następnym dostałam clo po 1/2 tabl. od 4 dc do 8 dc. Ponieważ monitoruje cykle dwa były bezowulacyjne. Póki co gin nie chce podać mi pregnylu, czekamy jeszcze 1 cykl i badanie drożności jajowodów.
    Mam do was zapytanie. W tym cyklu ouwlke miałam prawdopodobnie 13 dc( silne bole owulacyje). Dziś mam 16 dc i straszny bol lewego jajnika( tyle naczytałam się o różnych ciążach pozamacicznych że zaczynam się obawiać). Opróz tego od 14 dc strasznie wrażliwe sutki i lekka zgaga, ale to też zdarza mi sie przed okresem. W środę mam wizyte u gin - ma sprawdzić czy był owulka. Może ten tepy ból jajnika z niepękniętego pęcherzyka??
    Zauwazyułam że wiekszości z was się udaje , także może troche "pozarażacie".
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Owulacji nie poznaje się po bólu owulacyjnym. On jest tylko dodatkowym objawem płodności.
    Zwróć uwagę na główne objawy płodności - one są bardziej precyzyjne i wiarygodne.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A czy śluz ma coś wspólnego z temp przed spodziewaną @ ? Policzyłam,że to już 8 dzień temp 37, od kilku dni mam 37,2 , śluz był gęsty i było go dużo,wczoraj miałam żółtawo-biały i było go dużo a dziś nie mam prawie nic,czuje tylko że w środku jest mokro,ale na zewnątrz nie ma nic.Do spodziewanej zostało 5 dni.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeMar 14th 2011
     permalink
    Moje pierwsze objawy to mega senność [zasypiałam w dzień przed telewizorem co NIGDY wcześniej się nie zdarzało :D], mega apetyt i bardzo silne bóle okresowe ale głównie w nocy [tak silne, że aż się budziłam z bólu]
    no i bolące po bokach piersi ale tylko nad ranem i wieczorem :)

p.s udało się nam w 12 cyklu ! :)
    --
  7.  permalink
    TEORKA a jak wcześnie dowiedziałaś się że jesteś w ciąży , pamiętasz w którym dniu zrobiłaś test ??
    •  
      CommentAuthorDotia
     permalink
    Czy któraś z Was bada szyjkę i mogłaby powiedzieć czy i jaki stan szyjki może wskazywać na ciążę?
    • CommentAuthorolga82
     permalink
    cześć dziewczyny!
    oj dawno mnie tu nie było. Chciałam się z wami podzielić informacją, że jstem w ciąży. Zroiłam chyba z 5 testów, wszystkie pozytywne, pierwsze ledwo widocznewięc poszłam na bete i wyszło 780, więc to chyba poczatek. dzisiaj ide do lekarza się upewnić. Mam tylko takie pytanko, czy któraś z was może nie miała jaichkolwiek objawów, bo ja właśnie nie mam i się obawiam. Oczywiście zanim zaszłam w ciążę, staraliśmy się bowiem 3 miesiące miałam za każdym razem oczwiście wszystkie objawy. Teraz nic, zupenie, tylko @ spóźnia mi się 10 dni, to jedyny objaw oprócz bóli brzucha ale podobno to normalne. Dzisiaj się wszystkiego się dowiem, ale denerwuje się strasznie, że coś może być nie tak :confused:
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Brak objawów też jest jak najbardziej prawidłowy bo objawy są bardzo subiektywne, a najważniejszy i ten, który powinien być u każdego czyli brak okresu masz, więc nie martw się i na spokojnie idź do lekarza, a ja już teraz gratuluję !!!!! :)
    -- Aniołek Antoś 18tc [*] Kochamy Cię :* (ur. 22.05.2014).
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    u mnie właśnie nie ma za dużo objawów i włąściwie zaczeły się dopiero jak zobaczyłam 2 kreski na teście. Czuje brzuch, ale delkatnie i sporadycznie i czuje jajniki, ale też bez szału. Piersi bolą, ale bolą co miesiąc nawet jestem pozytywnie zaskoczona bo czasem bolały dużo bardziej. Nie czuje bóli okresowych, nie jestem bardziej głodna,nie mam dużo sluzu tylko tyle co zawsze, nie śpię wcale więcej,nie chodze siku cześciej. Więkrzość objawów jest na nie, tyle że okresu brak i test jest na tak. Jutro zrobię drugi ale i bez testu serce mi podpowiadalo że jestem w ciąży, tylko logika sie sprzeciwiała że nie
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    A test wyszedł pozytywny w 13dniu fl i kreska wcale nie taka blada
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Dziewczyny gratuluje fasolek :kissing:
    a my dalej staraczki :grouphug: ale juz nie dlugo... :jumping:
    Nam tez sie uda :tooth:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    dziewczyny ja wiem że to niewłaściwe miejscena to pytanie ale nie moge znaleść. Jak ja mam wkleić suwaczek i wogóle skąd go wziąć? odkąd oglądam forum marze o takim na którym będzie pisać na jakim etapie rozwoju jest dzidziuś. Podeślijcie jakiegoś linka,plisss
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Kliknij na moj suwaczek (np) i przeniesie Cie na strone gdzie sobie zrobisz a jak wkleic poszukaj w dziale piaskownica tytul suwaczki lub wpisz suwaczek w wyszukiwarke :bigsmile:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
  8.  permalink
    A mnie nadal lekko kują jajniki dziś 35 dzień cyklu kupiłam test z rana zrobię (bo chyba już powinien pokazać ) i od razu napiszę wynik :) Gratulację dla zafasolkowanych :) i 3 mam mocno kciuki za staraczki :))
  9.  permalink
    Trudna gratulację !!!!!!!!!!!! a ktory to dzień cyklu by był ??? bo ja mam 35 ... jejku ale Ci zazdroszczę :)) jeszcze raz gratulacje !!!
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Trudna :clap::swingin::cheer: GRATULACJE :kissing:
    Jedna na + :peace: a reszta niech pisze jak tam wyniki
    Julitka czemamy na plusik :thumbup::tooth:
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Trudna gratulacje !!!!!!!!!
    Ja dzis po wizycie u gin - owulacja była, czyli jak dla mnie polowa sukcesu.
    Boli mnie troszkę podrzusze i lewa strona , jakby promieniuje od lewego jajnika- czas zacząć wmawiania sobie objawów ciązowych , choć z poczatkiem tego cyklu byłam kompletnie zrezygnowana . Dziś jeszcze miałam piękny sen , w którym robiłam sobie trzy testy ciązowe paskowe i wszystkie były pozytywne , a ja nie moglam uwierzyć w te II krechy. Piękny sen.
    Trzymam za was kciuki.
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    ewer mam nadzieje ze sobie wysnisz :kissing:
  10.  permalink
    ewer również trzymam kciuki :)):*
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    super dziewczyny, mega GRATULACJE:flowers::flowers::flowers::flowers:
    cieszę się Waszym szczęściem, mam nadzieję, że my staraczki, też niedługo dołączymy do Waszego grona:jumping::crazy:
    --
    • CommentAuthorolga82
    • CommentTimeMar 15th 2011
     permalink
    cześć Wam! to ja Olga82
    Byłam wczoraj u lekarza i jest fasolka, ale dalej nie ma serduszka. Kiedy może się ono pojawić? Jestem w 39dc, czyli już w 4 dniu 6 tygodnia i dalej nic. Mam pójść do lekarza za 3 tygodnie. W sumie mówił, że nic złego się nie dzieje, ale to za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić. Martwię się tym moim małym serduszkiem.:confused:
  11.  permalink
    olga82 zazdroszczę fasolki i gratuluje :))) a serduszko pewnie się pojawi w swoim czasie teraz pewnie jeszcze za wcześnie najważniejsze że jest fasolka :) jeszcze raz gratuluje :* ja jestem w 36 dniu zrobiłam test i jedna kreska :(:(:( strasznie mi smutno bo myślałam że też jest we mnie fasolka ale widocznie te wszystkie niby objawy to tylko mój wymysł :(
    • CommentAuthorolga82
     permalink
    wiesz ja tak bardzo chciałam być w ciąży, że przez kilka cykli miałam wszystkie objawy ciąży. Później troszkę dałm sobie spokój, nie było żadnych objawów i dalej nie ma a okazało sę, że jestem w ciąży. Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz i serduszko się pojawi, a tobie życzę spokoju i cierpliwości, na pewno się uda :smile:
  12.  permalink
    Mam nadzieję że będzie tak jak mowisz i że się uda my się staramy można powiedzieć że od początku tego roku... a ile Ci się spóźniał okres jak zrobiłaś pierwszy test bo wiem że to głupie ale mam jeszcze małą nadzieje że może jeszcze mam za mało tego czynnika dlatego wyszła jedna kreska bo okresu nie ma .. po jutrze mam wizytę u ginekologa może się czegoś więcej dowiem ...
    • CommentAuthorolga82
     permalink
    ja zrobiłam test w dniu spodziwanej miesiączi i wyszła mi druga bardzo bladziutka kreska i to nie od razu, poczekałam kilka dni, kupiłam dwa inne testy, różnych producentów i wyszła tylko jedna. Kupiłam wic znowu test tej firmy co za pierwszym razem w 37 dniu cyklu zrobiłam test i dopiero wtedy wyszły dwie kreski ale ta druga to tez taka słaba. Zrobiłam więc bete i poszam do lekarza i dopiero teraz wiem na pewno, że jestem w ciąży. Te testy to nie do końca są dobre, nie wszystkie pokazują od razu ciąże niestety. czasem jest za małe stężenie hormonów, żeby tak szybko wykazac ciąże. Znam różne przypadki i wiem, że nawet jak test nic ne wykazuje można być w ciąży. A robiłaś test rano czy o innej porze dnia i jaki jeśli mogę zapytać? Będzie dobrze...
  13.  permalink
    Zrobiłam dzisiaj z rana po przebudzeniu test Pepino ... póki nie przyjdzie okres będę miała jeszcze małą nadzieje że może jednak ... a myślisz że po jutrze czyli w 38 dniu cyklu ginekolog rozpozna ciąże jeżeli by była ??
    • CommentAuthorolga82
     permalink
    ja byłam u lekarza wczoraj, czyli w 39 dniu cyklu i widać było wyraźnie pęcherzyk, więc myślę, że u Ciebie tez powinna być widoczna. A c do testu o może zrób sobie inny, może ten nie jest taki czuły na niskie stężene hormonów? Ja polecam BoboTest płytkowy i podobno dobry jest też Qiuck Vue (chyba tak się to pisze), ale przede wszystkim test krwi by wszystko rozwiązał i na pewno się nie pomyli, może powinnaś sobie zrobić, wtedy byłabyś pewna na 100%
  14.  permalink
    Dzięki za rady :* teraz już poczekam do tego czwartku i zobaczę co powie lekarz :)) buziaki i jeszcze raz gratulacje ;*
    • CommentAuthorolga82
     permalink
    dzięki. Trzymam kciuki, mam nadzieję, że szybciutko będziesz miała swoją wyczekiwaną fasolke:wink: daj znać jak wizyta u lekarza. Pozdrawiam
    • CommentAuthornusia676
     permalink
    jestem 11 miesiecy po potrzedniej ciązy cc. teraz staram sie o dziecko. czy wyciek mleka z piersei moze byc objawem ciązy. tzn gny nasisnełam mocniej pojawiła sie kropelka. a mozeto tylko pozostałośc po tamtej ciąży??
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Olga, nie najistotniejszy jest Twój dzień cyklu, a dzień fazy lutealnej. Jeśli miałaś później owulację, maluszek może być młodszy niż Ci się wydaje.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.