Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorlecia_28
    • CommentTimeMar 16th 2011
     permalink
    nusia676 sprawdz sobie prolaktyne, możesz mieć podwyższoną, ja sie za bardzo nie znam, ale podwyższona prolaktyna chyba w jakimś stopniu blokuje kolejną ciąże
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie wiesz, kiedy doszło do poczęcia? Przecież na wykresie wszystko widać.
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    trudna,trzymam kciuki za pozytywny wynik..
    --
    •  
      CommentAuthormorkub
     permalink
    Trudna: Zdarzają się tez 2 owulacje w cyklu
    :shocked:
    • CommentAuthorolga82
    • CommentTimeMar 17th 2011
     permalink
    Trudna gratuluję!! Mam nadzieję, że będzie wszystko u Ciebie w porządku. Ja jutro ide na badania krwi i jeszcze raz zrobie hcg. Chyba oszaleję z niecierpliwości czy pojawi się serduszko czy nie. Mam wizytę dopiero 7 kwietnia, ale myślę, że jak zrobie hcg i będzie duży przyrost to nie będę się aż tak denerwować. Ja nie wiem czy tylko ja tak się denerwuję czy wszystkie tak mamy. Chciałabym, żeby wszystko było w porządku. Może rzeczywiście byłam za wcześnie u lekarza, żeby widac było serduszko i następnym razem się pojawi:smile:
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    olga82: Ja nie wiem czy tylko ja tak się denerwuję czy wszystkie tak mamy
    Nie tylko Ty wszystkie tak mamy ze sie denerwujemy roznymi rzeczami... :kissing: bedzie dobrze
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    cześć dziewczyny! ja staram się o dzieciątko 12 cykli. Z czego 10 z rzędu było bezowulacyjnych. Mam trudne PCO, niedoczynność tarczycy, tendencje do hiperstymulacji (miałam już dwie, wylądowałam w szpitalu z groźba usunięcia jajnika, bo zrobiło mi się sześć torbieli z czego jeden miał 10cm!)i jestem po laparoskopii. Pod koniec listopada trafiłam do Kliniki LN w Katowicach i w zeszłym miesiącu udało się doprowadzić mnie do owulacji:) ale niestety coś nie zaskoczyło. W tym miesiącu owulacja też była w 16d.c. (monitoring co dwa dni), Z tym, że endometrium dzień przed owu wynosiło zaledwie 4,8mm. To dużo za mało prawda??? Wiem, że teoretycznie nie mam szans, bo temperatura od owulacji wynosi między 36,90-37,00 (podstawowa temp. to 36,5-36,6) i nie mam żadnych objawów, oprócz ogromnego, wzdętego, twardego brzucha i zatwardzeń, ale jeszcze się łudzę...
    trzymam za was wszystkie kciuki i gratuluję tym co się udało!!!

p.s. nie sugerujcie sie za bardzo moim wykresem, bo jest nieuzupełniony. Mam w naprawie laptopa na którym miałam elektroniczny kartę obserwacji i dopóki jej nie odzyskam, to wpisałam do wykresu na 28dni.pl tylko to, co dokładnie pamiętam.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Temperatura w fazie lutealnej ma się zasadniczo podnieść, nigdzie nie jest napisane i nie jest udowodnione, że taka i taka temperatura oznacza ciążę, a taka i taka na pewno nie.
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    W tamtym miesiącu, gdzie byłam praktycznie pewna, że jestem w ciąży (a raczej skutecznie to sobie wmówiłam), wykres wyglądał bardzo podobnie, więc ta wysokość temperatur to u mnie chyba standardowa w drugiej fazie. W zasadzie, to ja nie wiem, co jest normalne a co nie, bo to moja druga owulacja w ciągu tego monitorowanego roku. Nigdy w życiu chyba wcześniej tez nie miałam owulacji, bo odkąd pamiętam nie dostawałam okresu bez tabletek. Dlatego to wszystko co się teraz dzieje z organizmem przed naturalnym okresem,to dla mnie czarna magia jak narazie:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Ta temperatura jest dobra o ile jest wyzsza od tych z przed szczytu sluzu... wiec nie rozumiem czemu sie tak nastawiasz ze jak taka temp. to nic z tego ja co miesiac czekam na podwyzszona temke i mam nadzieje ze zostanie wysoko jak naj dluzej... :jumping:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    jest wyższa, czekam czy zostanie taka do wtorku i jeszcze dłużej...:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorufka25
     permalink
    Witam!jestem tu po raz pierwszy:) ostatni okres miałam 18 lutego, cykle mam 31 dniowe regularne. Krwawienie miesiączkowe trwa ok. 4-5 dni. 10dc współżyłam ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia. 8-9 dni później przez około godzinę miałam potworne bóle prawego jajnika, takie jakby ciągnące i promieniujące do uda. Zastanawiam się czy to może być oznaka zagnieżdżania. Teraz jestem 4 dni przed okresem, czasami kuje mnie delikatnie prawy jajnik. Czy przy takich cyklach jest w ogóle możliwe zajście w 10 dc? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamusie:)
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    ufka jeśli się współżyje to zawsze jest możliwość zajścia w ciążę. najlepiej zrobić test ciążowy z krwi, gdyż da najwiarygodniejszy wynik.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Trudna, wszystko byłoby dla Ciebie jasne, gdybyś dała sobie spokój z zabawą z kalendarzykiem i obserwowała się tak jak wszyscy. Nieregularny cykl to nie jest jakiekolwiek przeciwskazanie do braku obserwacji i narażania się na niespodzianki.
    2 owulacje w cyklu - jasne, ale w 1 okresie płodnym i w odległości max 24h od siebie - nie do nie zauważenia.
    Bezmiesiączkowy cykl owulacyjny również jest do zauważenia, chociaż zdarza się najrzadziej. Kalendarzyk tego nie pokaże.
    Zamieszanie po odstawieniu - wtedy trzeba zacząć obserwacje, aby nie zostać wprowadzonym w błąd przez kalendarzyk.
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeMar 18th 2011
     permalink
    Dziewczyny, dzisiaj zaobserwowałam biały, bezwonny śluz z zawartością kilku drobnych grudeczek i kilku lekko rozciągliwych biało-przezroczystych nitek. Jestem jakieś 3 dni przed @. Czy to świadczy o niedomodze progesteronu??? (biorę dziś ostatni dzień duphaston). Wogóle mam dużo tego śluzu i uczucie ciągłej mokrości. 3 dni przed @, czy to normalne???
    --
    •  
      CommentAuthorsylv
    • CommentTimeMar 21st 2011
     permalink
    Dziewczyny, czy możecie mi wyjaśnić tajemniczy termin "mrowienie" który pojawia się w "objawach" na wykresie?

Czy to oznacza coś takiego, jak np. czuje się przy skurczu łydki czy stopy? czy łaskotanie? od 2 dni odczuwam dziwny ból z boku piersi, którego nie da się konkretnie umiejscowić, coś jak gdyby bardzo szybko się przemieszczał punktowo - nie bardzo umiem to wyjaśnić inaczej... może to o to chodzi?

Jestem w 27 dniu cyklu, testy owu dodatnie w 18 i 19 dniu, więc była szansa... od kilku dni mam różne objawy (nie wiem, na ile urojone..:wink:) a taki ból piersi mi się wcześniej nie zdarzył (są też obrzmiałe i wrażliwe).
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMar 22nd 2011
     permalink
    witam
    polecam fajny kalendarz ciąży dzień po dniu do samego porodu, wystarczy w ustawieniach wpisać swoją datę porodu, ja dla przykładu wpisałam 1.12:bigsmile:
    http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79949,4039742.html
    pozdrawiam i gratuluję kolejnych ciąż i trzymam kciuki za oczekujące wyników:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    witam
    za wcześnie b cokolwiek przewidywać ale wymienić pewne objawy można. 13 dc było przytulanko ( mam 28 dniowe cykle - regularne, czasami 27). tego dnia miałam typowy śluz płodny w dużej ilości. następnego dnia śluz zniknął i pojawił się w małej ilość gęsty ale z odczuciem wilgotności w środku. dziś jest 22 dc i od kilku dni mam takie dziwne napięcia podbrzusza i naprzemienne pobolewania jajników. piersi są takie fajne i jędrne. wiem, że mogą to być objawy przemiesiaczkowe jednakże jako takich wcześniej nie miałam. ból pojawiał sie dopiero 2 dnia miesiaczki. wczoraj te dolegliwości nabrały na sile, doł brzucha bolał mocno, ból taki rozciągającą-kurczący, momentami średnio do wytrzymania. wieczorem zgorączkowałam, osłabienie, rano nie miałam siły wstać z łózka. teraz jakoś sie rozkręciłam i funkcjonuję. jednak cały zas czuję napięcie w dole brzucha, które nieraz przechodzi nawet do prawej pachwiny. 17 dnia cylku skoczyła mi temp. do 37,3 i utrzymuje się do dziś. można wszystko zobaczyć na moim wykresie.
    Czy te objawy mogą świadczyć, że mogło nam się udać???? kiedy mogę zrobić test by wyszedł on już konkretnie?
    -- ,
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    andrea11 moim zdaniem zdecydowanie za wcześnie na test, tym bardziej, że skok temp mialaś 5 dni temu. Poczekaj cierpliwie do dnia @, będziesz miała pewność. Oby się udało!!!
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeMar 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    Oj w morde dziewczyny zagniezdzanie zarodka trwa od 7 do 12 dni wiec nie ma co paniki siac!!! Dopoki sie nie zagniezdzi test i tak nie wyjdzie. Ja tez czekam albo @ nie przyjdzie i zrobie test albo sie pouzalam nad soba ze znowu sie nie udalo. Wyluzujcie troche!!! Test moze nie wyjsc nawet w dniu spodziewanej @ moze wyjsc nawet kilka dni pozniej albo robic bete i spokoj. Jak bedziecie tak robic to naprawde sfixujecie :jumping:
    •  
      CommentAuthorsylv
     permalink
    no ok, ale dalej nie wiem, co oznacza termin "mrowienie" a ponieważ pojawia się w "objawach" na wykresie, chciałabym wiedzieć, więc jeżeli ktośjest mi w stanie wytłumaczyć, co autor miał na myśli, będę b. wdzięczna

:wink:
  1.  permalink
    witajcie :) my z mężem staramy się 1 miesiąc... i cos dziwnego... test owu w piątek pokazał 2 grube krechy i było przytulanie, w sobotę wieczorem też 2 grube krechy i przytulanie w niedzielę mąz wyjechał a wieczorem 2 krechy w poniedziałek też.... dziś wtorek i znów 2 grube krechy... mąż dziś wraca, więc pewnie się poprzytulamy... ale mam jakieś dzine bóle w dole brzucha... co myslicie na ten temat?? dodam, że test kupowany w aptece.... a od niedzieli dzinie mi się często chce siusiu i dziś rano miałam temepraturę 37,o a śluz biały.... nie płodny.... muszelka połozona wysoko, otwarda, lekko twarda.
    •  
      CommentAuthorAnderka
    • CommentTimeMar 24th 2011
     permalink
    dzisiaj moje piersi dają mi popalić. bolą - nie to nie ból raczej tkliwość i wrażliwość -całe przy dotyku i bez niego. głupio az mi w pracy było bo ciągle musiałam ich dotykać. Czuję takie właśnie mrowienie ( jakby przemieszczające się robaczki pod skórą). Pocieszające jest dla mnie to, ze podczas mojej pierwszej ciązy to właśnie dolegliwości piersi skłoniły mnie do tego by zrobić test w kierunku ciąży. i też to było blisko okolicy @. Zobaczymy, jeszcze kilka dni i sie okaże czy moje dziwne dolegliwości ( nie występują normalnie wczesniej) mają coś wspólnego z tym co bym chciała. we wtorek 29 marca powinnam rozpocząć nowy cykl. a jaki to się okaże hehehe
    -- ,
    •  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeMar 24th 2011
     permalink
    Przypomniałam sobie właśnie, że w pierwszym trymestrze piersi mnie najpierw bolały a potem swędziały :shocked:
    --
    • CommentAuthorjustyska84
    • CommentTimeMar 25th 2011
     permalink
    Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, ze Wy mi jakoś pomożecie bo ja już głupieje :) Jestem w 28 dc. (cykle mam ok 30-33 dn)Od tego cyklu jestem stymulowana CLO, wg monitoringu na który chodziłam pęcherzyk ładnie urósł i pękł. Mój Gin stwierdził że na tym etapie wszystko jest ok, mam dalej mierzyć temp. i czekać...albo pojawi się miesiączka albo dwie kreseczki na teście :) Więc czekam... Aha, od 13 dc biorę też luteinę 2x dziennie zapobiegawczo ponieważ jestem już po jednym poronieniu.
    No ale do sedna...chodzi mi o to,że 13-14 dc temp utrzymuje się na poziomie 36,6. Wg wykresu jest wzrost ale jak dla mnie to za mały, czytałam że powinna wzrosnąć do ok 37 kresek :( Na test jest za wcześnie a sama to sobie już takie historyjki wymyślam, że hej :) ) Dodam jeszcze że od ok 5-6 po owulacji miewam regularne skurcze w podbrzuszu i pobolewanie prawego jajnika (to z niego była owulacja). Piersi mam powiększone ale przed miesiączką raczej zawsze były nabrzmiałe.
    Jeśli potraficie jakoś to rozszyfrować to będę wdzięczna,
    z góry dziękuję i pozdrawiam :wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Po pierwsze - nie ma żadnej reguły o ile powinna wzrosnąć temperatura w ciąży.
    Po drugie - podejrzewam, że coś jest nie tak z Twoimi pomiarami.
    --
    • CommentAuthorjustyska84
     permalink
    Nie no z pomiarami raczej jest ok, robię je o tej samej godz. tym samym termometrem.Elektronicznym więc czas jest też ten sam :) Ogóle mój organizm jest jakiś dziwny...przez cały cykl miałam temp. ok 36 stopni. Więc wzrost o te kilka kresek jest. Ale ja ogólnie mam niską temp ciala, ok 35,5. Jak jestem chora to nawet do 36,2 wzrasta :wink:
    Ale na marginesie to też mi się to wszystko nie podoba, chociaż mój Gin widział wykres i wyczytał z niego owu, które zgadzało się z USG.
    • CommentAuthorNiren
     permalink
    Witam was drogie Panie!.
    Mam małe pytanko... od niedwana (jakieś 2/3 miesiące) przed okresem zaczely bolec mnie sutki i troche piersi,a teraz od jakiś 2 dni spóźnia mi sie okres ( nie zawsze mam co do dnia równo) sutki bolą i na dodatek dół brzucha tak jakby jajniki bolą.
    Tylko to nie jest ból ciągły, tylko raz boli, raz nie... dodatkowo żołądek czasem boli a czasem nie i jeszcze jeden problem zgłodem-trudno mi określić czy jestem głodna czy nie dopiero jak nie jem ze 4/5 godz. to stwierdzam ze jestem glodna.
    Wiec moje pytanie: czy takie objawy mogą być objawami ciąży?
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Niren,ja zawsze przed zbliżającą @ mam wrażliwe piersi i napady głodu,nie wspomnę ileż to już razy na milion różnych sposobów bolały/kuły mnie jajniki i brzuch.. 2 dni to nie jest jeszcze tak długo,może zrób test?
    Co do objawów.Jest to sprawa bardzo indywidualna i każda z Nas ma inne.U jednych świadczą zbliżający się okres u innych kobiet te same objawy mogą(choć nie muszą) być objawem ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeMar 26th 2011
     permalink
    Niren: Mam małe pytanko...

Smutne jest to, że brak tak podstawowej wiedzy o własnym organizmie, fizjologii, idzie w parze z podjęciem współżycia :(
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Ja nie miałam takiej wiedzy jak wychdziłam za mąż a współżycie jak najbardziej podejmowałam:) chyba nawet lepiej mi było, bo sie tak nie stresowałam...a ilu mężczyzn ma taką wiedzę a wszyscy współżyją. Ja trochę żałuję że nie zaliczyliśmy wpadki, zanim jeszcze zaczeliśmy się starać
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no to raczej pogłębia smutek, nie niweluje. To, że nie są to odosobnione przypadki, to jasne. Ale czy skoro wiele osób tak ma, to znaczy, ze to jest ok? No raczej nie. Tak czy siak - przykre.
    --
    •  
      CommentAuthorcinnamonki
     permalink
    No dobrze, ale czy trzeba za to dziewczynę ganić? Każda z nas pewnie miała etap, kiedy nie znałyśmy swojego organizmu, a teraz udajemy omnibusy :wink: Ja się bez bicia przyznaję i nie wstydzę tego, że nie będąc w stałym związku kompletnie się tym nie interesowałam.
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Cinnamonki, ja nie ganię, ale dodawanie punktu to chyba przesada;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Karko zwroc uwage ze Tobie udalo sie szybko zajsc w ciaze z Gosia. jesli para sie stara latami to mysle ze faktycznie czlowiek zaluje ze nie zaliczyl wpadki, czasami nieznajomosc organizmu jest lepsa niz wczytywanie sie w kazdy sygnal a pozniej przezywanie kazdej @... to tak z mojego punktu widzenia, pierwsza ciaza z zaskoczenia na zasadzie pojscia na zywiol i "prezent do odbioru za 9 miesiecy" a druga latami wystarana, wolalam syt nr 1

aha ja podejmujac wspolzycie wiedzialam ze "z tego moga byc dzieci" ale nie mialam najmniejszego pojecia o swoim organizmie o sluzach, fazach plodnosci etc, @ przychodzila i odchodzila i znowu byla i wcale nie bylo mi z taka nieswiadomoscia zle :) nie demonizujmy, wiele z obecnych fascynatek npr'u ma za soba przygode z pigulkami i na bank jak zaczyaly wspolzycie takiej wiedzy jak teraz nie mialy...
    •  
      CommentAuthorcinnamonki
    • CommentTimeMar 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja nie dodawałam punktu dla Niren, tylko dla Leci_28, bo tak się składa, że zgadzam się z jej opinią.

I również z AniąM. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... Ja się staram już dłuższy czas i tęsknię za czasami, kiedy się nie obserwowałam i nie łapałam "schizy lutealnej". Wtedy zaszłam szybko. A teraz to się ciągnie, każdy dodatkowy dzień fl doprowadza do szału, bo nie wiadomo, czy się już cieszyć, czy jeszcze nie.
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Karko bez przesady. Do rozpoczęcia współżycia nie jest potrzebny dyplom z NPR, a miłośc i oddanie :).
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
    •  
      CommentAuthorkodama
    • CommentTimeMar 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Nie rozumiem zminusowania Niren - pytanie zadane grzecznie, na temat i w odpowiednim wątku... (no chyba, że zostało tu przez moderatora przeniesione?)
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
    •  
      CommentAuthorcinnamonki
     permalink
    Też tego nie rozumiem... Chyba mają prawo przychodzić tutaj "nowe", uczyć się, zadawać pytania?
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Naprawdę Cię to zasmuca Karko? Mnie w ogóle :-P Gdybym zaczęła się smucić z powodu ludzkiej niewiedzy chyba bym w tym smutku utonęła :-)
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    to, ze ktos pyta, znaczy ze wyraza chec nauczenia sie czegos lub poglebienia wiedzy. i to przynajmniej trzeba docenic.
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    KARKO, no prosze Cie...naprawde myslisz, ze ludzie zglebiaja ksiazki na temat faz plodnosci,, sluzu itp zanim zaczna wspolzycie? Tak jak napisala AniaM, ludzie wiedza, ze z tego moga byc dzieci. Ja bylam na tabsach po tym jak rozpoczelam wspolzycie, zatem po co by mi byla wiedza NMRP? Zainteresowalam sie tym dopiero jak chcialam zrezygnowac z tabletek.
    --
    • CommentAuthorModerator
     permalink
    Wpis Niren został przeniesiony ponieważ użytkowniczka założyła temat odnośnie objawów ciąży nie zwracając uwagi, że taki wątek już istnieje. Niestety, na chwilę obecną, nie ma możliwości zresetowania przyznanych punktów i po przeniesieniu punkty ujemne dalej są przypisane.

Ponawiam prośbę o wstrzymanie się z odejmowaniem punktów za zdublowane pytania. Zostaną przeniesione do właściwych tematów w ciągu kilku godzin.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie jestem dumna ze swojej ignorancji. Nie było się czym chwalić, prędzej żałować i wstydzić.
    Ta wiedza, świadomość płodności, nawet bez bycia w związku, jest przydatna - na bieżąco i jako inwestycja na przyszłość.
    --
    •  
      CommentAuthorgosia_cz
     permalink
    Moze wróćmy do objawów ciążowych :))))) Ja jestem tydzień przed okresem i nic nie czuje, gdzie zawsze bolały mnie bardzo piersi i byłam nerwowa :)
    -- The future starts today, not tomorrow
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Ja nie miałam żadnych dopóki nie zrobiłam testu. O, potem to wszystko poszło błyskawicznie:))); i ból piersi, i krzyża - cały katalog dostępny w naszych objawach:). Ale już w cyklach, w których świadomie się starałam - od 4dfl czułam się w ciąży:)- coś ze 20 cykli:)
    • CommentAuthormilena2511
    • CommentTimeMar 28th 2011
     permalink
    Cześć kobietki. Bardzo staram się ze swoim mężem o dziecko, teraz miałam owulację zaczęliśmy współżyć od 22 do 26 , ale na razie testu nie robię bo wiem że to bez sensu. Temperatura w pochwie od 4 dni utrzymuje się od 37,2 do 37,9 dodam do tego że od wczoraj jestem przeziębiona i znajomi mówią mi że wyglądam jakoś inaczej niż zwykle czy to możliwe że to ciąża /...???
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeMar 28th 2011 zmieniony
     permalink
    Możliwe, bez obserwacji pozostają Ci tylko dwie opcje: 1. poczekać do mniej więcej 16.-18. dnia wysokiej temperatury - jeśli się utrzyma, jesteś najprawdopodobniej w ciąży; 2. zrobić test ciążowy z krwi. Ale nie przed 8.-10. dniem wyższych. Ja bym poczekała :) Od 14. dnia wyższych można robić test z moczu.
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeMar 31st 2011
     permalink
    A tu znowu zdechlo... :updown: dziewczyny przestaly miec objawy :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorgosia_cz
    • CommentTimeMar 31st 2011
     permalink
    Hmmmm sama nie wiem czy moge już jutro zrobić test. Jutro wypada mi pierwszy dzień miesiączki i chyba nic na to sie nie zapowiada :)))
    -- The future starts today, not tomorrow
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.