Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Łezunia, mówię Ci ja miałam identycznie jak ty. Byłam PEWNA ze jestem w ciąży. A to @ sobie żarty robiła;P
    --
  2.  permalink
    Andziula, teraz chyba juz widać. Edytowalam post bo za pierwszym razem nie kliknęłam BBcode przy dodawaniu zdjęcia. tzn. widać na pewno. :-)
    --
  3.  permalink
    Łezunia, a robiłaś test?
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeJul 19th 2011
     permalink
    no cóż tylko że ja powinnam być już uczulona przecież rok temu miałam ciążę urojoną i na żadnym pasku wtedy nawet po niewiadomo jakim czasie nie było kreski a wczoraj tylko na jednym były dwie kreski... w ulotce napisali żeby nie brać pod uwagę co się stanie po 10 minutach ehhhh szkoda gadać :( no cóż było minęło :(
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    katarzynah tak robiłam wczoraj popołudniu i dzisiaj rano wyniki negatywne nawet po niewiadomo jakim czasie
    --
    • CommentAuthorgucha85
     permalink
    Łezunia,andziula89-przykro mi bardzo :( wiem, że pragnęłyścia bardzo dziecka. Może i mnie czeka rozczarowanie? Mam tydzień do wizyty, zobaczymy co się wydarzy. Katarzynah1987-jak dla mnie to ewidentny pozytywny wynik :))))) GRATULUJĘ Czy druga kreska pojawiła się w ciągu 5 minut czy później?
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    chyba na ginekologu się nie skończy bo mi się urodziła głupia myśl która jest bardzo nieprawdopodobna ale znów myślę że może jestem w bardzo wczesnej ciąży - oj głupia ja - oj chyba będę musiała terapię na ten temat rozpocząć
    --
  4.  permalink
    Gucha jeśli o mnie chodzi, to owszem wkręciłam się, owszem zawiodłam się jak zobaczyłam @ ale...w październiku wychodzę za mąż..mam nadzieję, że wszystko przede mna... przynajmniej nie będę się obawiała w dzień wesela, że stres zaszkodzi dziecku... trzeba szukać dobrych stron;)

Łezunia widzę, że jesteś bardzo zdeterminowana, ale wcale się nie dziwię, ja nawet wczoraj jak @ przyszła to uważnie ją oglądałam czy jest normalna czy może to tylko plamienie...jeszcze miałam nadzieję, która w nocy została brutalnie rozwiana....;p
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    wiesz andziula cieszyłabym się gdybym dostała okres przynajmniej miałabym wszystko jasne a tak to jestem w takiej kropce. Szczególnie że przy tej wadze jaką teraz obecnie mam zawsze miałam regularne okresy (a teraz się opóźnia, a do tego ćwiczę i zdrowo się odżywiam i nie chudnę)
    --
  5.  permalink
    a może opóźnia się dlatego, że ciągle o tym myślisz??Jeśli chodzi o mnie to z całego serce Ci życzę, żeby te testy się myliły. A najlepiej idź prywatnie do lekarza wizytę będziesz miała szybciej, i szybciej będziesz wiedziała co i jak;)
    --
  6.  permalink
    Katarzynahd dopiero zauważyłam;))))) Gratuluję;)))) wyobrażam sobie co czujesz;) jeśli możesz to weź mnie zaraź;)
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    andziula szczerze nie myślałam o tym do piątku czyli do 37 dnia cyklu, chociaż źle się czułam już wcześniej ale potem właśnie pomyślałam że mogę być w ciąży, bo mi nic nie pasowało. Wiem że mam pco i mam małe szanse na zajście w ciąże dlatego wczoraj zadawałam takie pytania czy przy dużym spadku wagi przy pco można zajść w ciążę bez używania leków.
    --
  7.  permalink
    Łezunia niestety zupełnie nie znam się na pco i inne podobne problemy to dla mnie czarna magia, a szkoda bo chciałabym móc cię wesprzeć Łezunia, ja na Twoim miejscu wybrałabym się gdzieś z partnerem, na kolację, lub spacer, lub wycieczkę rowerową, tak wiesz żeby odreagować;)zrelaksować się;) i cieszyć się sobą;)może chociaż pomoże Twoim nerwom;)
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    andziula dziękuję za ciepłe słowa, no ja się staram relaksować ale to trudne przy moich objawach, zmęczenie mdłości i wahania nastroju. Wiem że to śmiesznie brzmi ale tak właśnie mam :(
    --
  8.  permalink
    Gucha85,

pierwszy test zrobiony 12 lipca (w dzień spodziewanej miesiączki) - wynik negatywny.

drugi test zrobiony 17 lipca - dwie kreski pojawiły się w niecałą minutę.

Trzeci test - dziś - obie kreski również od razu.
    --
  9.  permalink
    Łezunia i Andziula, kobietki drogie, będzie dobrze na pewno. Tego Wam z całego serducha życzę!!!
    --
  10.  permalink
    Katarzynah dziekuję;*

Łezunia, naprawdę wiem o czym mówisz, naprawdę miałam to samo... chociaż ty jeszcze nie masz @ więc niewiadomo tak naprawdę, a może właśnie będziesz mamą więc nawet przez wzgląd na taka możliwość przestań się denerwować. O lubisz czytać? bo ja zawsze jak czytam to odpływam w zupełnie inny świat;)
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    katarzynah dziękuję za życzenia :*
    Andziula staram się teraz sobie wmówić że nie jestem w ciąży, mam nadzieję że kiedyś to zaakceptuje, w zeszłym roku to najpierw test z krwi troszkę mnie przekonał że nie jestem w ciąży a najbardziej to rozmowa z ginekolożką.
    Nic mi się nie chce oprócz spania ale cosik wykombinuje żeby nie myśleć
    Pozdrawiam
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    katarzynah1987 gratuluje z całego serducha:)
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Łezunia- powiel schemat- idź na betę i umów sie do gin- warto sobie pomóc, na pewno niezależnie od wyniku ten stan nerwówki i jednoczesnej ciągłej obserwacji siebie i niepewności nie służy zdrowiu fizycznemu i psychicznemu. Trzymaj się ciepło ale zbierz siły i wybierz się zawalczyć o spokój!
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    igisowa chyba będę musiała tak zrobić... narazie poczekam parę dni na okres a jak nic z tego nie będzie to pójdę na betę
    --
    •  
      CommentAuthoragusica
     permalink
    Witajcie. u mnie sytuacja wyglada tak. staramy sie z narzeczonym o dziecko juz sporo czasu. A ze mam PCO wiec jest troche trudno. Lekarz za pomoca tabletek wyregulowal mi okres bo bylo nawet tak, że pol roku nie mialam :/ w zeszlym miesiacu bralam od 3 dc 2 razy dziennie Clostibegyt na stymulacje jajeczka. po czym w 12 dc poszlam do lekarza powiedzial ze jajeczka troche urosly ale nie sa jeszcze wystarczajaco duze. kazal przyjsc za tydzien. poszlam. powiedzial ze sa duze ale raczej nic z tego nie bedzie. i od nowa nowy cykl bierzemy. znow tabletki itd. powiedzial ze okres w tym meisiacu bede miala obfity bardzo (a wierze mu bo lekarzaem jest wysmienitym). w piatek dostalam okres...tak ledwo co sie lalo ale sie lalo, w sobote troche pokapalo i w niedziele juz susza...jedynie taki różowawy śluz. zle sie czuje bardzo. brzuch i krzyza mnie bolą, piersi tez pobolewaja, caly czas bym spala, sikam czesciej niz zwykle. wiec moje pytanie brzmi........a moze jednak sie udalo? czy test juz wyjdzie skoro owulacja byla troche pozniej?
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    A ja właśnie staram się od 3 m-cy z mężem i już baaardzo chce mieć dziecko... I ciągłe zmiany w organizmie uważam, ze to objaw, ale szybko mi te omamy przechodzą...

Dziś za to zaczełam konkretnie czytać o pierwszych objawach...

4 dni temu miałam pierwszy dzień @ i trwał 2 dni... taki normalny... w 3 dniu tylko plamienia a dziś już nic... dosłownie śladowy... a normalnie trwał 5/6 dni...
    Wczoraj się strasznie źle czułam... myślałam, że coś zjadłam, ale żadnych mdłości... straszne osłabienie mnie dopadło trzęsłam się, miałam ciarki, a i tak było mi gorąco... co jakiś czas mam takie napady goraca i za chwilę przechodzi (ale nie wiem czy to nie od @) ... A dziś to mam straszną biegunkę i ból brzucha... no normalnie się nie da...

Czy to może być to co bym chciała? :D
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Eikos: 4 dni temu miałam pierwszy dzień @ i trwał 2 dni... taki normalny... w 3 dniu tylko plamienia a dziś już nic... dosłownie śladowy... a normalnie trwał 5/6 dni..

Ileż razy ja sobie wmawiałam coś takiego.Że normalnie okres zawsze trwał 5 dni,a był cykl,w którym miałam krwawienia 2 dni a następne to tylko śladowe plamienia. I aż byłam przekonana,że coś musi być na rzeczy.. No niestety okazało się,że nic a nic. Także nie ma co w sobie szukać niepotrzebnych objawów. Ból brzucha - mianowicie jajników po okresie miałam prawie zawsze. I po kilku dniach,czasem na następny dzień przechodziło. A biegunka wcale nie przesądza o ciąży :wink: Ze swojego "doświadczenia" nawet powiem,że też nie ma sensu czytać o pierwszych objawach,i dopasowywać ich do siebie,lub po prostu je sobie wmawiać,bo u każdej kobiety wygląda to inaczej.
    --
    •  
      CommentAuthorEikos
    • CommentTimeJul 19th 2011 zmieniony
     permalink
    Ale jak mam @ od 11 roku życia... tak miesiąc w miesiąc zawsze 5/6 dni 6 dzień to tylko taka końcóweczka leciała i zawsze w terminie ... chyba, że trochę stresu to max mi się spóźniał 2/3 dni... Nie jestem jakoś nachalna na te objawy... I nie myślę o tym, że jestem... jak będzie to :D, jak nie będzie to będziemy starać się dalej... mąż będzie zachwycony Od miesiąca jesteśmy na legalu :) Chociaż ostatnio marudził, że mu robię poligon w łóżku hehe :P
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Potrzeba trochę czasu,aby od daty pierwszej miesiączki cykle zaczęły być równe jak w zegarku. Przynajmniej ja tak miałam. Więc na prawdę nie na co sobie wmawiać,że "nigdy wcześniej tak nie miałam,a teraz nagle okres trwał trzy dni " - bo to na prawdę nic nie oznacza :wink: Najczęściej jest brak okresu przy ciąży. Warto pamiętać,że jest coś takiego jak krwawienie śród cykliczne :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    No ja mam od 15 lat tak samo... nie wiem jak to jest mieć inaczej (tzn. teraz już wiem;) )... nigdy z tym nie miałam problemu... zawsze te same objawy, zawsze tydzień przed @, a teraz taka zmiana...i to mnie trochę dziwi. Nigdy nie stosowałam żadnej antykoncepcji...

Wiem, że to co mówisz to prawda... człowiek zmienia się co 7 lat :P to może mi właśnie naszła zmiana... ale poczekamy zobaczymy... może też ta pogoda tak zaczęła wpływać na moje samopoczucie...

Ale widzę, że nie tylko ja tak bardzo chcę dzidziusia :D
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Też @ dostałam w wieku lat 11 (o kurczę - w sierpniu minie mi 11 lat z miesiączkami :D) i poza paroma cyklami parę lat temu (np. 14 lub 50dniowymi) - nie było żadnych anomalii... jak zaczęłam się obserwować, a później starać - BUM - moja @ raz była silna, a raz słabiutka. I też sobie wkręcałam, że coś jest nie tak - "a może w ciąży jestem?" - stąd potrafiłam zrobić test w 10 dniu cyklu. Zupełnie bez sensu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    A pamiętam dokładnie pierwszy dzień @ ... to była pierwsza niedziela wakacji i pamiętam, że na ostatniej Biologii Pani powiedziała nam o @ i u chłopców o mutacji i .... Szykuję się do obiadu... zachciało mi się siusiu, a tu plamki... Mama nie chciała wierzyć, że tak wcześnie... ale stało się... i tak już mi minęło 15 lat... niedługo mój @ będzie pełnoletni ;)

Już nie raz mówiłam mężowi, że muszę uważać, bo słyszałam, ze jeśli sie bardzo dziecka chce, można sobie uroić ciążę... Na co mi zawsze odpowiada: " Za mocno stąpasz po ziemi".

Jak dobrze jest trafić na forum gdzie królują kobiety i można się dowiedzieć czegoś sensownego ;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja też pamiętam! Byłam na koloniach. W niedzielę mieli przyjeżdżać rodzice (byliśmy u siostry naszego księdza), a w sobotę wieczorem bolało mnie podbrzusze... szłam do toalety - a tam pełno krwi. Z początku nie wiedziałam o co chodzi... szłam spać z papierem toaletowym wciśnietym w majtki. Kolejnego dnia przyjechała mama i zaskoczyła, że dostałam @ (mimo, że mi o tym mówiła wcześniej - ja nie zajarzyłam :bigsmile:) - zresztą sama się zdziwiła, bo ona dostała w wieku 14 lat. Dopiero moja babcia w wieku 11 jak ja.
    A z moją babcią to jest historia.... ona zupełnie nie wiedziała co się dzieje i leżała w łóżku i płakała... aż przyjechała jej ciocia i się pyta "co się stało?" - a moja babcia na to, że ona umiera! No i ciocia jej wyjaśniła co i jak :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dla mnie i tak najszczęśliwszy dzień to piątek 13 :bigsmile: Wtedy dowiedziałam się,że zostanę Mamą :bigsmile:

Eikos: Już nie raz mówiłam mężowi, że muszę uważać, bo słyszałam, ze jeśli sie bardzo dziecka chce, można sobie uroić ciążę...

Ja to jak sobie przypomnę jak biadoliłam mojemu A. że znów się nie udało i płakałam i się załamywałam.. To mi go trochę szkoda,ale wytrwały był :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka: A z moją babcią to jest historia.... ona zupełnie nie wiedziała co się dzieje i leżała w łóżku i płakała... aż przyjechała jej ciocia i się pyta "co się stało?" - a moja babcia na to, że ona umiera! No i ciocia jej wyjaśniła co i jak

:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No wiesz... to było w roku 1934, więc... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    O kurczę.. no to faktycznie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    ja pamiętam chodziłam do 6klasy podstawowej albo 5 nie wiem ile się wtedy lat ma... juz w drodze do domu ze mnie chlapało... i też po WDżR :)

i tak samo wmawialam sobie ze jestem w ciazy zawsze przed planowanym @ i powiem wam ze teraz jak zaszlam tez sobie wmawialam bo czulam sie identycznie jak wczesnie... no i sie teraz udalo;p w 5cyklu;D mimo iz 3 byly odkladane ale jednak... ;D

wiem ze psychika robi swoje... jak i u kobiety tak i u mezczyzny
    ja bardzo chcialam on bardzo chcial i plakal jak nie wychodzilo... w pewnym sesnie czul sie dla siebie beznadziejny, dalismy na luz przygotowania do slubu ... i tego dnia pamietam trulam mu ze chce dzidzie ze teraz albo po slubie ale chce... on mowil dobrze... wiem rozumiem ja tez chce... droczylam sie caly dzien z nim kazde moje slowo dotyczylo dziecka... wieczor romantyczny ... serduszko i powiedzial kochanie to dla nas.... i bum... :) odblokowal sie czy co? wyszlo :) teraz modli sie by ustrzelil syna... :)

tak wiem urzekla was moja historia hehehe
    pozdrawiam ;*
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    Hussy... to aż tak bardzo nie... nie płaczę... ale jest mi smutno jak kolejny miesiąc i @... Ale jak słyszymy tutaj w otoczeniu kto ile się stara... to trzeba trochę poczekać, za to ile przyjemności :D
    Ale za to jak ostatnio dowiedziałam się, że szwagierka jest w 2 miesiącu z drugim dzieckiem... to mi troszkę smutno się na sercu zrobiło, że to nie ja... ale i tak sie ucieszyłam, bo kolejny raz będę ciocią :D

Beliar... tak urzekła :P hehe... To prawda jak się bardzo chce to nie wychodzi, a jak się weźmie na luz... to raptem nie wiadomo kiedy i jest...
    • CommentAuthormonika3334
     permalink
    hej dziewczyny jak mam zalozyc nowy wykres bo dzis dostalam miesiaczke. probuje zalozyc ale pokazuje mi ze moje daty sie skladaja na siebie.ale nie wiem dlaczego bo w czrecu mialam 21 a lipcu dzis.moze mi ktos mi pomoz. z gory dziekuje
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    monika3334: pokazuje mi ze moje daty sie skladaja na siebie
    pokazuje tak poniewaz masz cykl ten co sie właśnie skończył do 26lipca (chyba) musisz go skrócić do wczoraj jeśli dzis jest 1wszy dzień cyklu
    Ale widze ze juz to zrobiłaś :)
    --
    • CommentAuthormonika3334
     permalink
    dziekuje bardzo Tobie
  11.  permalink
    Hej dziewczynki:) widzę, że sobie wspominamy;) a więc ja też pamiętam swoją pierwszą @;) byłam w 4 klasie podstawówki, pamiętam to była sobota, styczeń. A pamiętam bo znajoma mama córeczkę chrzciła w sobotę i tak mi utkwiło. I właśnie u tej znajomej w lłazience stałam się kobietą;)) wystrzeliłam do salonu z uśmiechem i nie zważając na gości bardzo zadowolona z siebie pochwaliłam się wszystkim;p następnego dnia już nie było tak do śmechu....;)

A moja mama? opowiadała, że na wf robili skłony i mówi, że tak dziwnie nauczyciel się na nia patrzył, aż wziął ją na bok i powiedział, żeby poszła do domu się umyła bo dostała okres;) moja mama spanikowała, też myślała, że umiera;-) mieszkała na wsi więc szkoła blisko. Jak wpadła do domu to babcia tylko dałą jej ligninę i powiedziała, że tak będzie co miesiąc;-) i że będzie bolało;p;p ja to już wiedziałam co i jak zanim dostałam he he ;p;p

An potem co miesięczne wizyty na pogotowiu;( bo tabletki nie pomagały ooooo

Kobiety to się mają...

Ale cóż może niedługo pozbędę się @ chociaż na 9 miesięcy;)
    Czego i Wam Życzę;):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorEikos
    • CommentTimeJul 20th 2011
     permalink
    Andziula... też na to liczę... nieraz mnie wkurza, że jest... bym tak się chciała jej tak na dłużej pozbyć... ale jedyne i najlepsze wyjście to ciąża... czujecie tak przez 9 miesięcy nie mieć ... ale się rozmarzyłam.... w dodatku czekać w tym czasie na dzidzie...
  12.  permalink
    Marzenia się spełniają;) Trzeba tylko bardzo wierzyć, że tak będzie... no i w tym przypadku czerpać tyle przyjemności w drodze do spełnienia marzeń;)) ja chwilowo muszę się wstrzymać bo G. wyjechał;( wróci za miesiąc...;( ale jak wróci to będzie się działo;p;p Ale patrzcie to jest dopiero przyjemne z pożytecznym:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Katarzynah, gratuluje! Napisałam do Ciebie na priv :)

Co do wspominek... zaczęłam V klasę, pojechałam z tatą na Święto Chleba do Sulikowa (to już niemal południowo-zachodni róg Polski) i wracając gorzej się poczułam. Już miałam akcje bólowe, wtedy była jednak jakaś mniejsza. No ale mniejsza z tym, trochę się już wcześniej przygotowałam i wiedziałam co i jak (byłam "odważna" i kupowałam podpaski koleżance z klasy) więc sięgnęłam po jakieś grube belle bez skrzydełek mojej mamy a potem wyszłam z łazienki i jej powiedziałam. Mama się ucieszyła, pochwaliła się tacie (i jakimś gościom, chyba rodzinie, nie pamiętam dokładnie) i jedliśmy lody z tej okazji :)

Andziula, wiesz, w sam raz teraz Twój narzeczony wyjechał- warto zaczynać obserwacje bez seksu, a tu wyjdzie Ci to naturalnie :) Ja stosuję angielską i Ajo mi napisała że jeden cykl bez przytulanek wystarczy. W razie czego służę uprzejmie :)
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeJul 20th 2011 zmieniony
     permalink
    u mnie narazie ani widu ani słychu okresu i temp nadal 37 i 42 dzień cyklu ale wiem że w ciąży nie jestem tak przynajmniej testy wykazują, więc staram się wpłynąć myślami żeby ten okres wrócił :D objawy nadal ciążowe ale to tylko napewno hormony i moja głowa
    --
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    Łezunia... do ginekologa idź... bo to chyba najlepsze rozwiązanie... nie pamiętam czy pisałaś, że masz wyznaczona wizytę... to jak coś to tylko czekać Ci pozostało...
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    wizytę mam na 3 sierpnia - w dniu swoich urodzin :D
    --
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    to może będziesz miała niespodziankę, życze Ci tego z całego serca :*
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    raczej nie, ale może kiedyś będę mogła powiedzieć: jestem mamą :D
    --
    •  
      CommentAuthorEikos
     permalink
    Poczekamy, zobaczymy :bigsmile:
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeJul 20th 2011 zmieniony
     permalink
    dwa testy negatywne i w zeszłym roku też miałam ciążę urojoną - więc zapewne mam powtórkę z rozrywki,
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.