Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLily
    • CommentTimeOct 16th 2006
     permalink
    hmmm no ale to są dopiero 2 błędy a można o ile pamiętam zrobić po jednym błędzie na różne zadanie a dopiero jak się powtórzy jakiś błąd po raz kolejny to jest oblany....ja na mieście zrobiłam chyba z 3 błędy, ten z migaczem, zgasł mi...i coś tam jeszcze ale zdałam !
    •  
      CommentAuthorAgnese_
    • CommentTimeOct 17th 2006
     permalink
    Wydaje mi się że teraz jak nagrywane są egzaminy to egzaminatorzy dmuchają na zimne.
    Jak to dobrze że ja mam to za sobą i zdawałam jeszce jak byłam piekna i młoda :wink:
    •  
      CommentAuthorbabyphat
    • CommentTimeOct 17th 2006 zmieniony
     permalink
    Młoda żonka dziękuję za zdjęcie twojego maleństwa. Jest takie malutkie, że te oznaczenia prawie go zastawiły hihi
  1.  permalink
    no może troszke go zastawiły bo jest malusi ale teraz jak póde na początku listopada to juz będzie miała kilka cm i zobacze znowu mojego olbrzyma
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    Młoda_żonka a który to będzie tydzien na poczatku listopada?

Ja też mam wizytę na początku listopada. Chcę pójśc 3.11 - będzie to 14 tc
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    A ja wybieram się ok.10.11! Dokładnie miesiąc od pierwszej wizyty!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Pokazałabym wam pierwsze zdjątko mojej kruszynki, ale muszę wieczorem poprosić męża o pomoc w umieszczeniu go na internecie!:bigsmile::wink::wink:
    --
  2.  permalink
    to wyslij na maila IWA
  3.  permalink
    no to będzie ok 9 tydz może 10 tydz bo jeszcze się nie umówiłam
    lekarz kazał mi przyjśc 3 tyg po pierwszej wizycie
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    Właśnie Iwa ślij na maila.

Młoda_żonko to to będzie już duża dzidzia wielkości truskaweczki :jumping:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Iwa ja tez poprosze o zdjecie dzidzi :bigsmile:
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Dziewcyzny po malej konsultacji z Damazym jest plan stworzenia w WIKI28 dzialu o ginekologach, taka nasza prywatna biala liste, wiem sama ze czasami potrzebny spec ktory zajmuje sie konkretna dziedzina - od zwyklych kontroli po badania konkretne przez nieplodnosc malzenska az w koncu po prowadzenie ciazy. Wiem tez ze macie niemile doswiadczenia z niektorymi pajacami dlatego tym bardziej jestem zdania ze taki swoisty BANK danych dobrze by bylo zeby powstal i to zebrany w jendym miejscu. Jesli tylko zechcecie zeby to istnialo to sie tym zajme - wasza rola to podeslanie mi nazwiska lekarza, miejscowosci i namiarow miejsca gdzie przyjmuje (NFZ czy prywatnie oraz jaka odplatnosc) no i kilku slow uzasadnienia w czym wam pomogl konkretnie, jaka ma specjalizacje czy jest dyspozycyjny i inne takie. Oczywiscie te dane to juz do mnie bezposrednio na priva zeby nie robic balaganu tutaj a ja jak zbiore juz jakas czesc informacji to przysiade i wszystko zamieszcze. Co wy na to? wrzucam to samo zapytanie na starajace i odkladajace i przyszle mamusie i czekam na wasze opinie.
    pozdrowionka
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    i ja chce zdjecie dzidzi :)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeOct 18th 2006
     permalink
    Iwa, działaj dalej. Kupujesz następne jazdy, czy spokojnie czekasz na następne podejście?
    --
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    Witam przyszłe mamusie i nie tylko w nowym słonecznym dniu :bigsmile:

Ja sie dzisiaj fatalnie czuję. Wczoraj zaliczyłam takiego nerwa :devil: w pracy i na ślubnego że hej. Strasznie potem bolał mnie brzusio. A dzisiaj fatalnie się czuję: brzusio boli nadal, do tego pęka mi głowa nie mogę wejśc po schodach na 2 piętro - robi mi się słabo i wali mi strasznie serce. Chyba się sypię
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Może musisz odpocząć Agnese - parę dni wolnego dobrze ci zrobi!:bigsmile:
    Umówiłam się z moim instruktorem jeszcze na 3 spotkania przed drugim terminem egzaminu, także jeszcze troszkę pojeżdże! Może będę bardziej uważna! :bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Mój brat zdawał egzmin, gdy było już zupełnie ciemno. Egzaminator kazał mu skręcić w małą uliczkę, boczną Bardzkiej. Całe szczęście, że nie skręcił, bo tam nie było drogi, lecz rów. Egzaminator się pomylił!
    --
    •  
      CommentAuthorAgnese_
    • CommentTimeOct 18th 2006 zmieniony
     permalink
    Amazonka dobre to z tym egazminatorem.

Iwa tak wiem że by się sprzydało - tym bardziej że w tym roku nie byłam na dłuższym urlopie wakacyjnym :sad: , a trzymam cały urlop na przyszły rok, a do ginka po ewentulane zwolnienie to dopiero idę 3.11.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeOct 19th 2006
     permalink
    Iwa, Tadinda, info dla Was:
    http://wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/659481.html
    Z myślą o mamach - Sanepid sprawdził 32 dolnośląskie oddziały położnicze i neonatologiczne
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
    • CommentTimeOct 20th 2006
     permalink
    Dziewczyny to wątek dla pażdziernikowych fasolek . a ponieważ One mają teraz inne sprawy na głowei więc ja dopisuje .
    Tadinda - test pozytywny zrobiony 19.10.2006
    Kfiatuszek - test pozytywny zrobiony 20.10.2006
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    to super gratulacje dla nowych mam
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    ja tez gratuluję dopiero przeczytałam :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Ja do przyszłych mamus :) zobaczylam dzisiaj dwie kreseczki i hmmm nie czuje sie na te dwie kreseczki ... wy tez tak miałyscie?? ja sie czuje jakby test dał mi wynik błedny i ze ten hormon hcg to hmm przyszedł jakby z czegos innego i dlatego są dwie kreseczki na tesciku :) ja wy przezywałyscie poczatek ??
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeOct 20th 2006 zmieniony
     permalink
    Cześć dziewczyny!
    Tak jak obiecałam, mam więcej czasu więc zamieszczam pierwsze zdjątko naszego maleństwa! Zdjęcie usg z 11.10.2006 - 5 mm - bąbelek jak nic - tak to wyglądało na tamten dzień! Ale serduszko już biło! Lekarz pokazał mi mrugający punkcik na monitorze, a ja nie mogłam uwierzyć że to nasz maluszek! Cudna chwila! :cheer:

http://www.republika.pl/nasza_dzidzia

:cheer::clap::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Iwa - piękna fotka :cry: sie ,a le to z radosci , aj też chcę takie . :cry:
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    jaka ładna dzidzia :)
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    mamusie mozecie to przetestowac i powiedziec mi czy sie zgadza ??? http://bacon.umcs.lublin.pl/~marekh/Dziecko/
    --
  4.  permalink
    to co wkleiłaś kfiatuszku to ciekawe ale sama wiesz że te wszystkie terminy to o kant stołu bo rzadko która tak rodzi
    no i wogule witam w gronie szczęśliwych ciężarówek
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    wiem młoda zonko ale nie chodzi mi tu o termin porodu tylko raczej o to w ktorym tygodniu sie jest :) czy to sie sprawdza u ciebie ??:)
    --
    •  
      CommentAuthorbabyphat
    • CommentTimeOct 21st 2006
     permalink
    IWA cudne zdjęcie:bigsmile:ja też takie chcę
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    GRATULACJE :clap:
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    GRATULACJE NOWYM MAMUSIOM :bigsmile::clap::clap:
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeOct 22nd 2006 zmieniony
     permalink
    Dlaczego nowe mamusie nie wpisały się do tabelki na WIKI 28dni!
    Czyżby to jeszcze do nich nie dotarło?:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTadinda
    • CommentTimeOct 22nd 2006
     permalink
    :bigsmile: ja wolę poczekać na jakiś oficjalny wynik, np. bety.
    •  
      CommentAuthoragnieszka_
     permalink
    Gratulacje i dużo zdrówka dla nowych Mam :swingin::hugging:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    nom ja tesh :) bo jak narazie to nie wierze :Pidem we wtorek prawdopodobnie na bete :]
    --
    • CommentAuthorybkaa
     permalink
    co do testów to też uważam że beta jest wiarygodna - bardzo często testy sikane wychodzą źle
    --
    • CommentAuthorybkaa
     permalink
    robiłam betę w 36 dn kiedy to miłam najdłuższy cykl w życiu i wyszła na nie i nastepnego dnia pojawiła się @
    --
    • CommentAuthorybkaa
     permalink
    Gratulacje

--
  5.  permalink
    a mój sikaniec wcale nie kłamał i żadnej bety nie robiłam
    dziewczyny uwierzcie wkońcu w siebie
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    młoda zonko :P ja nie potrafie uwierzyc w to sczescie a jak bede miala bete too bede miala na paperku napisane :P
    --
  6.  permalink
    CommentAuthorkfiatuszek no ja rozumiem ale naprawde testy chyba się nie mylą w tą strone bo jak jest ten hormon to go wykryja i nie ma innej opcji
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    dziekujem młoda zonko :**:) z kazdym dniem coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu ze bede miałą malenstwo :) bo w sumie miałam w przeciagu paru dni dwa razy dwie blade kreseczki :) a ze ten hormon wytwarza sie tylko podczas ciazy to to ze jest wogole jakis zarys drugiej kreseczki to znaczy ze cos sie dzieje ze mna :) i teraz czy kupic jeszcze jeden test zeby zobaczyc czy kreseczka jest mocniejsza czy zrobic bete to wyjdzie na to samo :):) trzymaj sie cieplutko ty i twoje malenstwo :*
    --
  7.  permalink
    ale moja kreska też była mniej wyraźna niż testowa tak wyglądają z zasady
    •  
      CommentAuthorngL
     permalink
    W testach ciążowych liczy się JAKAKOLWIEK druga kreska. Jeśli jest nawet bladoróżowa i dostrzec ją można dopiero po rozmontowaniu plastikowego etui - to ciąża jest obecna.
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    Dzien dobry, nie było mnie 4 dbni a tu takie wieści Kwiatuszek, Tadinda ogromiaste gratulacje :cheer: :clap: :crazy: :thumbup: chyba ten nasz wąteczek jest szczęśliwy i to bardzo!

Iwa śliczniuteńki ten twój bąbelek. Cudowny widok pikające serduszko takiej kropeczki. :jumping:

Kwiatuszek mój ginek twierdzi ze testy ciążowe są jak najbardziej wiarygodne. Ja niedowierzałam i zrobiłam chyba z pięć. Pierwszego dnia dwa albo trzy i potem po jednym. Także uwierz, że będziesz mamusią. Rację mają dziewczyny mówiąc że hcg wytwarzane jest tylko w czasie ciąży. A dla spokoju i upewnienia się możesz zrobić próbę z labolatorium.

A ja poszłam na 2 dni urlopu, ale dajlej padam na pysk. Do tego nieopuszczają mnie te bóle brzucha. Nie mogę usiedzieć 8h w pracy. No cóż uroki bycia w ciąży.:boogie:
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeOct 22nd 2006 zmieniony
     permalink
    Witaj Agnese!
    Nie daj się, wiem co czujesz, ja też jestem w fatalnym stanie, zwłaszcz dzisiaj jak musiałam wstać o 5.30 i przyjść do pracy! Strasznie mnie mdli, już ledwo powstrzymuję wymioty!:cry: Do tego wstałam dziś z bólem głowy! I ten strzsznie mocny ból pleców, chyba muszę zacząć ćwiczyć na te partie ciała, bo się rozsypię w ktrótkim czasie!:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    Iwa widzę że wstajesz w takich samych godzinach jak ja. Biduleczko przytulam cię bardzo mocno.
    Wiesz mi chyba powoli mdłości odpuszczają, za to pojawia się ból kręgosłupa. Zastanawiam się co to będzie się działo potem jak już teraz boli. Polecam ćwiczenia zwłaszcza na piłace i rozciągające.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    http://wiadomosci.onet.pl/1422017,11,item.html
    Na porodówkach nie dbają o dzieci
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Agnese - czy ćwiczysz sama, czy podpierasz się jakąś płytą lub książką?
    Mnie samej nie chce się ćwiczyć, chyba muszę kupić sobie jakiś gotowy zestaw ćwiczeń na płycie! :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.