Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    dziękujemy kochane ciocie
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeOct 31st 2006
     permalink
    młoda_Zonak ja obejrzę niestety dopiero w domku, bo administrator ograniczył mi w pracy dostęp do niektórych strom m.in. to takich!:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    ojej jaki słodki zaraz mi sie zachciało takiego dzidziulka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    o skad ja znam ból ograniczen w necie :wink:. Kochani administratorzy :confused:
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    ja też właśnie dziś poznałam władzę administratora, nie wpuścił mnie żeby zainstalować flasha czyli ogladanie wykresików dopiero w domu po 15.00 :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Gratuluję wszystkim mamuską!
    --
  2.  permalink
    gorące gratulacje dla wszystkich nowych mamuś!!!
    :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :flowers:
    •  
      CommentAuthorHAB
     permalink
    A o czym tu się dyskutuje?? Czy ja już mogę do tego grona należeć ???
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeNov 1st 2006
     permalink
    młoda żonko dzidzia jest sliczna :) naprawde :)) takie słodkie malenstwo :)) wyglada jak misio :) a tak wogole to dzisiaj jakos tak cichutko tu cio??? pefnie wszyscy u rodziny są :)
    --
    •  
      CommentAuthorHAB
     permalink
    Wszędzie cicho, na grobach nas pełno :)
    ALe ziiimno strasznie.
    Osobiście nie mogę się doczekać potwierdzenia dzidzi przez lekarza i w ogóle jej zobaczyć....
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    no no HAB ja tez :) ide do lekarza koło 15 dopiero :( ale i tak bedzxie fajnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgnese_
    • CommentTimeNov 1st 2006 zmieniony
     permalink
    Hab dyskutujemy tutaj o wszystkim: o naszych objawach ciążowych, samopoczuciu, obawach, udzielamy sobie na wazajem wsparcia. Zapraszam do dyskusji z nami. Pisz po prostu co leży ci na ramieniu :smile:. I oczywiście witaj na wątku i gratulacje fasolinki :clap::clap::clap:
    Ale wczoraj była paskudna pogoda. A dzisiaj nie dość że wieje to jeszcze przymrozek. Ale dobrze że chociaż słoneczko świeci. Ja bym dzisiaj zaliczłya upadek ze schodów - to przez ten deszcz wczorajszy i przymrozek.
    Izunia i jak smkowało Mężusiowi? Nacieszyłaś się już nim?
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Cześć Agnese!
    Uważaj na siebie, żadne upadki nie wchodzą w rachubę! :wink:
    U mnie też strasznie zimno, ciepło się ubrałam a i tak troszkę zmarzłam w drodze do pracy!:sad:
    Dziewczyny:
    Od dzisiaj mam zablokowane konto, mogę pisać komentarze i pomagać w interpretacji wykresów tylko tym z was które udostępniły wykresik na zewnątrz!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    Iwa wiem że nie wchodzą w gre. Ale co zrobić jak czasem grawitacja na tylnią częśc ciała jest silniejsza i bardziej ją przyciaga i do tego jeszcze dochodzi bark tarcia w miejsce którego pojawił się poślizg :wink:
    •  
      CommentAuthorjagoda
    • CommentTimeNov 2nd 2006
     permalink
    Nowe mamuśki wszystkim bardzo, bardzo dziękują za gratulacje!!! Trzymajcie się i wysyłam fluidki dla Was:))):swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::rainbow::rainbow:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Jagoda witam, masz dostęp do internetu????
    --
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    chwiliwo mam:)))
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    a już myślałam , że na stałe!
    A JAK SIĘ CZUJESZ???
    --
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    czuję się bardzo dobrze, nie mam jeszcze jakiś konkretnych objawów, oprócz wrażliwych sutków i wieczorem wielkiego apetytu:))
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    a jak Wy się macie???
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    jutro idę do lekarza, będe więcej wiedziała:))) już nie mogę się doczekać:))
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    ja mam już wszystkie możliwe objawy, no ale to już 11 tydzień!
    Na 14 list. mam następną wizytę u ginka, mam nadzieję na drugie zdjęcie usg, bardziej widoczne i przypominające maluszka!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    jak wrócisz to napisz jak było no i nie zapomnij o pierwszym zdjątku!
    --
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    no jasne, ze nie zapomnę:))) to drugie zdjecie to już będziesz widziała taką małą fasolkę, ale już będzie dużo widać, zniż na tym pierwszym zdjęciu:))))
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeNov 2nd 2006 zmieniony
     permalink
    Witajcie Mamusie!!! Ale zimę mamy tej jesieni :bigsmile:
    Agnese obiadek smakował - jak zawsze - ale tak płaaaaaaaaaakałam ja go wreszcie zobaczyłam :cry: [ze szczęścia] hmmmm naprawdę jestem szczęśliwa!!! I tak sobie obserwuję mojego M z boczku i siem zastanawiam jakie jego cechy będzie miała nasza ISKIERKA!!! Miłego dnia KOBIETKI :kiss:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    A gdzie to wsie się podziewają ... to tylko ja jestem w pracy buuuuuuuuuu ...
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    A mój kochany M zrobi dziś obiadek i będzie RYBKA - jesiuuuuuu już mi normalnie pachnie mniaaaaaaaaaaaaaam!!!
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    jestem, jestem tylko dziś strasznie dużo pracy, więc tylko co jakiś czas tu zaglądam!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    ja tez jestem dzis w pracy, mam pytanie jakie badania macie zrobione lub macie zlecone?
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    myszorka - zostajesz na 28 czy rezygnujesz z prowadzenia wykresów?
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Lily rezygnuje, tempki i tak juz dawno nie mierze, z ciążą jest wszystko w porządku, rozwijamy i rośniemy zdrowo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorInez
     permalink
    Wszystkiego naj... życzę październikowym ciężarówkom :bigsmile: Aby Wasze fasolki rosły jak na drożdżach :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Domyślałam się tego.
    --
  3.  permalink
    myszorka ja mam zlecone
    morfologia, glukoza, tokso, różyczka (chyba) przeciwciała, no i zrobiłam sobie grupe krwi
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    młoda żonka a ja mam zlecone: morfologię, mocz, poziom glukozy, grupę krwi i Rh i wasermana, nie wiem czy to wystarczy, tokso nie kazała robić, na różyczke byłam szczepiona, zresztą powiedziała gin że teraz nie robi się aż tyle badań, nie wiem czy ma rację
    --
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    Myszorka ja miałam morfologię, cukier na czczo, mocz, przeciwciała Combsa (mamy konflikt serologiczny), Toxo w oznaczeniu IGg i IMg oraz różyczkę (też byłam szczepiona)
    Ja bym dla własnego spokoju zrobiła Toxo.
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    a ten waserman to na co?
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Witajcie Mamusie :)Troszke mnie zasypało sniegiem dzisiaj :)ehhh :Pale slyszalam ze w przyszlym tygodniu jesien ma wrocic :)
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    to co znalazłam na temat tego badania Odczyn Wassermana (WR)
    Badanie wykonuje się dwukrotnie, na początku i na końcu ciąży. Służy ono wykryciu kiły, choroby zakaźnej przenoszonej drogą płciową. Jeśli jesteś zdrowa, wynik będzie ujemny.
    --
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    E to może warto to sobie zrobić przy najbliższym pobieraniu krwi. Mój artysta nawet o tym nie wspomniał, a wyczytałam że to jest podstawowe badanie, które się robi na początku ciąży.
    Wiecie co zastanawiam się nad kompetencjami tych wszystkich ginekologów. Człowiek musi sam szperać i dowiadwyać sie co trzeba zrobić a co nie. Przecież są jakieś standardy, które i jakie badania powinnny być robione i kiedy, a nie jeden fachmen twierdzi że to konieczne a drugi że nie. I tak samo lekarze w mniejszych miejscowościach powinni wykonywac takie same badania co w dużych miastach, a nie w dużych cos jest standardem a w małych twierdzą że to w ogóle nie ma sensu.
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    dokładnie masz rację, sama nie wiem juz na co zwracać uwagę, dla mnie jest tylko najgorsze to że chodze prywatnie i za badania tez muszę płacic
    --
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    ja tez chodze prywatnie i na moje pytanie czasem dostaje odpowiedź typu: a po co to pani wiedzieć, niech pani nie próbuje szukać odpowiedzi w internecie itd itp. Nie mam już siły. I jeszcze za wizytę płaci się. A zmienienie lekarza nic by nie dało - wszyscy konowałowie w moim grajdołku po jednakowych pieniądzach.
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    Doszłam ostaniu do wniosku, że lekarz nie lubi jak pacjent coś wie na dany temat. Ale ja tego wszystkiego nie rozumiem. Jak np. przychodzi do mnie klientka i ma pojecie w takim czy innym tematem zwiazanym z moją branżą to nie zbywam jej tylko dyskutuję i wyjaśniam. I tego samego oczekiwałabym od lekarza. Widocznie jeszcze coponiektórzy lekarze do tego nie dorośli do tego ze pacjent moze przyjsc na wizyte i coś wiedzieć. Przykre to ale prawdziwe :sad:
  4.  permalink
    to ja tego wasermana też miałam zrobionego
    agnese jeszcze nie macie konfliktu to narazie tylko niezgodność którą my też mamy niestety

wiecie mi czasami też się wydaje że ginek mało się wczuwa w pacjentki ja też bym chciała takiego bardziej zaangazowanego chocaż ten mój nie jest zły
    •  
      CommentAuthorTadinda
     permalink
    ja zaraz idę na usg i strasznie się boję. no ale przynajmniej już będzie wiadomo co dalej robić, czy wykorzystam skierowanie na badania czy nie. trzymajcie kciuki.
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    a wiecie że jest kolejna mamuska na 28? to paula c, jest listopadowa fasolka
    --
  5.  permalink
    wiemy wiemy gratulacje paula
    a ty tadinda czego się boisz nie ma się co bać
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Wracam po dwóch dniach a tu co? Nowa śliczna fasoleczkę!
    G r a t u l a c j e !
    Ostatnio jak zniknęłam na parednie też przybyło fasolek .....
    może ja tak raz na tydzień będę znikać? :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorTadinda
     permalink
    ja wróciłam właśnie z usg. Pęcherzyk ma 13,5mm w nim jest fasolka 4mm, ale serduszka jeszcze nie widać. pani powiedziała mi, że dzidzia ma jeszcze czas, ale ja oczywiście jestem cała w stresie. Wasze fasolki w piątym tygodniu chyba już pokazywały serduszko.
    •  
      CommentAuthorAgnese_
     permalink
    młoda_żonka niezgoność na tle czynnika Rh (kobita "-", mężczyna"+") coponiektórzy lekarze nazywają konfliktem serologicznym. W każdym bądź razie zrobili mi przeciwciała, książeczke z przeciwciałam założyli mi i kazali nosić ze sobą.
    Paula c gratulacje ogromniaste :clap::clap::clap:
    Tadinda a fotkę masz? jak masz to rzucaj do sieci. No i jeszcze raz gratuluję fasoleczki. Pewnie się uspokoiłaś jak zobaczyłaś że na 100% jesteś w ciąży. Kiedy następna wizytka?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.