Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPandora1
    • CommentTimeMar 28th 2014
     permalink
    Yvoonne, ale nic nie używały? Bo moja mama mówiła, że się używało to co było dostępne z kremów nawilżających albo oliwek. A oliwa z oliwek to już od dawna istnieje ;) Ważne żeby dobrze nawilżać to wtedy skórze łatwiej się rozciąga. Choć na pewno czasem jak mają być to będą i można tylko je ograniczać. Ja byłam zawsze bardzo chuda i jak mi się PCOS rozszalało to przytyłam w krótkim czasie 20kg. Mam małe rozstępy na bokach i piersiach, ale jak byłam taka wychudzona to skórę miałam mało zdrową i nie dała rady z rozciąganiem.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Moja mama po ciąży ma strasznie brzuszek zniszczony rozstępami i bardzo się martwiłąm, że tez tak będę miała bo skłonności mam bo na biodrach pojawiły mi się już dawno jak jeszcze szczupakiem totoalnym byłam. Ale już 34 tydzien i na razie na brzuszku rozstepów nie ma, jedynie na dole piersi trochę ale tym jakoś mneij się martwię. A stosowałam Mustellę - neistety droga cholerka ale prosiłamna wszelkie okazje na prezenty i krem i oliwkę tej firmy dostawałam. Teraz mi się skończyło więc kupiłam krem Ziaji bo ma fajna konsystencję a taniutki jest. Ale też uwazam że nie ma reguły i tak naprawde nie sprawdzimy co działa a co nie... mi po prostu musi tez konsystencja odpowiadac i musze czuć że dobrze nawilża mi skórę. Stosowałam na poczatku Erisu przeciw rozstępom i wydawał się tańszy od Mustelli ale tak szybko schodził, że w sumie wychodzi drożej a nie taniej.
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Moja mama po dwóch ciążach i nie smarowaniu brzucha niczym nie miała ani jednego rozstępu. Ja też jestem po dwóch ciążach, nie smarowałam brzucha niczym i nie mam ani jednego rozstępu a brzuch w obu ciążach miałam wielki.
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Pandora1: Yvoonne, ale nic nie używały?

Moje siostry z tego co wiem to coś używały, ale chyba dopiero pod koniec ciązy. Natomiast mama nigdy się niczym nie smarowała i po dzień dzisiejszy używa tylko krmu niwea do twarzy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja w pierwszej ciąży miałam wieeelki brzuch a rozstępu ani jednego...smarowałam się jedynie jak mi się przypomniało (babydreamem)
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
    • CommentTimeMar 28th 2014 zmieniony
     permalink
    łooo to teraz na mnie kolej ;) jeszcze tak nie dawno startowałam z 52 miejsca ,marudziłam tu dziewczynom i zazdrosciłam rozpakowanym ;)
    ja dalej chodze ze skurczami,w nocy cisza a w dzien skurczybyki dokuczają poza tym nic więcej sie nie dzieje ;) synuś boksuje ile wlezie i chyba mu za dobrze jest tam :

helvetka- GRATULACJE :flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Gaja kciuki zaciskam :bigsmile:
    helvetka gratuluje przeogromnie!
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Gaju i ja trzymam kciuki, to juz tuż tuż.:)
    jak zobaczylam Twoj wpis w fotogalerii pomyslalam ze chwalisz sie juz maluszkiem.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
    • CommentTimeMar 29th 2014
     permalink
    A ja w pierwszej ciazy smarowalam sie tak w kratke balsamem nawilzajacym i do 37tc bylo ok a na samej koncowce zrobily mi sie rozstepy ;( nie sa tragiczne ale teraz musze wymyslic cos co pomoze mi zeby nowych sie nie.narobilo wrrr
    Z tego co ja.slyszalam to bardzo fajna jest oliwka dla dzieci ;)
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Ja smaruje oliwkaą tylko, na razie żeby skórę nawilzyc, ale zobaczymy jak będzie. Kupię chyba jeszcze olejek migdalowy. Przetestuje sobie bo potem chce maluszkowi do wody dodawać żeby go już nie nawilzac kremami :)
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Kiedyś, pod swoim wykresem gadałam z dziewczynami na temat rozstępów i ponoć to zależy od skóry i predyspozycji.
    Można wcierać w siebie mega fajne kosmetyki i wydawać na nie kupę kasy - a jeśli jest tendencja - to i tak popękamy.
    Natura jest po prostu niesprawiedliwa w tym temacie :wink:

Ja w ciąży z Karolkiem smarowałam się baaaardzo sporadycznie (właściwie jak sobie przypomniałam) oliwką a później Pharmaceris (przez całą ciążę poszło mi pół tubki :tongue:) a nie mam ani jednej krechy.
    Także mam nadzieję że i teraz mnie ciąża oszczędzi.
    Na razie nie używam zupełnie nic.
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Od Natalii dalej nie ma żadnych wieści?coś za długo:sad:
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    No, coś długo :-( A ja ciągle wchodzę na forum w nadzieji, że są od niej jakieś dobre wieści.
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Tez licze na to ze wszystko jest ok z natalia i jagodka.

Ja dzis mam przyplyw energii i korzystajac z tak pieknej pogody umylam wszystkie okna, posprzatalam mieszkanie na blysk, a nawet posadzilam w doniczkach ziola ;) czasem mam jakies delikatne skurcze, ale tak rzadko i tak slabe, ze sie nawet nimi nie przejmuje ;)

Milego tego pieknego dnia dla wszystkich przyszlych mamusiek ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja też zaglądam ciągle mając nadzieję, że Nataliaa się do nas odezwie...
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja to samo, kurcze :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    I ja też mam taka nadzieję, ze wszystko jest w porządku z dziewczynami...

Ja za to dzisiaj czuje sie słabo. Teraz wieczorem to jakbym gorączkę miała, ale mierze i temperatura w porządku.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    No też czekam na wieści i to dobre...po wczorajszych przydałaby się jakaś odmiana...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Dziewczyny 26.03 na swiat przyszla Nasza Corka Jagoda z waga 3290g i 52cm 10pkt przez CC
    25ego dostalam skierowanie do szpitala, bo slabo czulam ruchy a ktg wyszlo watpliwe, przetrzymali mnie noc, ale na drugi dzien powiedzieli ze koncza ciaze...
    dzis juz jestesmy w domu
    Igor zareagowalam niesamowicie na Jagode
    kazal wyciagnac ja z fotelika, przygladal sie... podziwial, calowal, glaskal, jak zaczela plakac glaskal mowil ''nie pacz'' slodkie
    niestety troche ucierpialam mam bole kregoslupa i barkow, bo wbijali mi sie dwa razy ;/
    Pozdrawiam i powodzenia
    odezwe sie jak wydobrzeje
    --
  1.  permalink
    Natalia gratuluję:-)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no Natala gratulacje!!! narobiłaś nam tu stracha!!! ważne jest jesteście już dwie:) super starszy brat z Igorka:) wielkie gratulacje:)
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    nataliaa_: Dziewczyny 26.03 na swiat przyszla Nasza Corka Jagoda z waga 3290g i 52cm 10pkt przez CC
    25ego dostalam skierowanie do szpitala, bo slabo czulam ruchy a ktg wyszlo watpliwe, przetrzymali mnie noc, ale na drugi dzien powiedzieli ze koncza ciaze...
    dzis juz jestesmy w domu

Kochana tak bardzo się ciesze gratuluję z całego serca,cieszę się że sie odezwałaś:tooth::tooth::flowers::flowers::flowers:
    •  
      CommentAuthorLesława
    • CommentTimeMar 29th 2014 zmieniony
     permalink
    Natalia, ogromne gratulacje!

P.S. Lista zaktualizowana :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Natalia:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    O rany, a ja na zaktualizowanej liscie zamykam pierwszą piątkę, a w ogole sie nie czuje 'porodowo'! Natalia, gratulacje! Ale nam stresu przysporzylas :p
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Natalia-GRATULUJE córeczki :flowers::flowers::flowers::flowers: wracaj do sił a Jagódka niech rosnie zdrów:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Natalia - gratulacje :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Natalia przeogromnie się cieszę że utulasz już bezpiecznie Jagódke w ramionach.to cudowne chwile i dla Ciebie jak i dla Igorka.będzie pewnie troszkę chwil zwątpienia momentami ale każdy uśmiech zrekompensuje Ci wszystko :heartsabove: powodzenia!
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Gratulacje Natalia!!!!! :)
    Dziewczyny, a ja znow dzis sie podlamalam... :( Bo po dwoch tygodniach z duphastonem progesteron urosl mi z 18 do 20 tylko... :( Strasznie malo... Co to moze oznaczac??? :(((
    •  
      CommentAuthor
    • CommentTimeMar 29th 2014 zmieniony
     permalink
    Czy aby nie jest tak że duphaston nie jest wykrywalny w badaniu?tzn że jest poziom podniesiony ale w badaniu tego nie widać?

cyt." Dydrogesteron (Duphaston) nie jest wykrywany w badaniach krwi na progesteron i trudno takie leczenie monitorować,"
    źródło
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Serio??? O matko, to ja nie wiedziałam :) Dzięki uś :) :*
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    tam Ci dałam linka,gdzie wypowiada sie lekarz :bigsmile: jak wpiszesz w google hasło to też Ci różne źródła wyskoczą,więc chyba to prawda :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    uff co za ulga:)

Natalia gratuluje córeczki :)!
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Oj, jak dobrze:-) Natalia gratulacje:-)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    hej dziewczyny bardzo sie martwie jestem w 6 tyg ciazy a nie mam zadnych objawow ciazowych i ciagle mysle ze cos jest nie tak:(
    -- p:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dziekuje
    jutro wkleje fotke, ciezka noc przzede mns...
    nie mam czopkow a bol kregoslupa i barkow jest naprawde mocny :(
    --
    •  
      CommentAuthoreja86
     permalink
    Jej, Natalia! Gratulacje! :-D ale miałam stracha... Cieszę sie strasznie! Zdrowka!!!
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98u697yycoenz.png[/img
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Cieszę sie, ze wszystko ok.
    Gratulacje!!!
    --
  2.  permalink
    Nooo Kochana-gratuluje:)czekam na fotki Jagódki:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeMar 30th 2014
     permalink
    nataliaa_: nie mam czopkow a bol kregoslupa i barkow jest naprawde mocny :(

Natala przecież może wziąć apap lub paracetamol... po co się męczyć
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Natalia gratulacje!! Dziewczyny a mnie od środy do wczoraj męczyła taka migrena ,że szok. w Czwartek to towarzyszyły temu wymioty, a tak to mdłości. Wykończyło mnie to. Czy wy macie jakieś sposoby na ból głowy?? jak narazie ciąża mnie wykańcza. ale nie będę narzekać, bo tak długo na nią czekałam. a co do rozstępów. Ja w pierwszej ciązy smarowałam sie odkąd dowiedziałam się ,że jestem w ciązy. Do 9 mca wszystko pięknie a w 9 masakra. Wiedziałam ,że tak będzie bo niestety mam skłonności. Także tu naprawdę bardzo wiele zależy od skłonności. Można uzywać najdroższych kremów a jak ma popękać to i tak popęka. Niestety :(
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Gratki dla mamus rozpakowanych niech dzieci zdrowo sie chowaja i zdrowka dla rodziców
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    gratulacje dla Natali i Jagodki.
    endzi - ja tez nie mam objawow, oprocz zmeczenia
    dziewczyny czy ktoras z was w usg w 6t1d ciazy nie miala jeszcze zarodka widocznego? ja jestem podlamana bo wczoraj mialam raz jasnorozowe ledwie widoczne plamienie i dzis rano poszlam na IP i zrobili mi usg i nie znalezli zarodka. co prawda sprzet stary i zarodek powinien miec 2-3mm wiec mogli chyba nie znalesc ale sie martwie. odmowili mi dania luteiny bo lekarka twierdzi ze powinno byc cos widac i chyba jest pusty pecherzyk. a w ciazy z kubusiem w tym samym dniu byl zarodek 3mm ze slabo wyrazna akcja serca ale lekarz prywatny szukal go bardzo dlugo zanim znalazl. a ta kobieta minuta i brak zarodka. czy ktoras tak miala na tym etapie? i te plamienia.. zdarzylo sie to raz, dzis juz czysto, ale ani po sexie ani nic. strasznie sie boje ze to jednak koniec. szczegolnie ze mam bakterie gronowca wiec roznie to moze byc
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    milka1984 u mnie na wizycie w 5tc+5 nic nie było widać, nawet pęcherzyka żółtkowego, tylko GS. Po tygodniu poszłam na USG do szpitala i tam lekarz, kiedy podałam mu wiek ciąży od razu zabrał mnie na USG na oddział, bo to na IP było za słabe i nawet sam mówił, że nic na nim nie zobaczymy.
    Oznaczałaś betę? Wiesz kiedy była owulka? Dziwi mnie, ze lekarka odmówiła Lutki... Ja bym to usg za pare dni powtórzyła.
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    oznaczalam bete, najpierw byla 7 wiec wiem kiedy bylo zagniezdzenie a potem 350 a to bylo 17.03. owu wg mnie byla dokladnie 1.03 wiec teraz patrzac na faktyczny wiek ciazy to moze byc rowny 6tydz. pocieszam sie tym ze tam naprawde wiekowy ten sprzet maja. no ale to plamienie i bakteria srednio rokuja. ide w srode do mojego lekarza, cos juz musi byc widac
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    a my wpadamy na chwilkę, bo korzystamy z pięknej pogody :)
    dzisiaj świętujemy studnióweczkę!!!!! :crazy::crazy: ...jak to szybko zleciało... :rolling:

Natalia gratuluję córeczki :) mam nadzieję, że szybko przejdą Ci wszystkie dolegliwości.
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Ja mialam dokladnie usg wtedy co ty milka i też nie było widać zarodka. Tydzien pozniej pecherzyk był wiekszy ale lekarz też obrysu zarodka nie widział przez moment tylko pulsujacy punkcik dało się zauważyć. Sprzęt ma stary eiec już z doświadczenia wiedziałam że nie ma się co przejmować. Ale nie rozumiem lekarki, która cię badała bo w większości przypadków w 6 tygodniu zarodek jest jeszcze niewidoczny, a o pustym jaju mozna mówić jak pęcherzyk ma ponad 20 mm i zarodka nie ma. Ja bym ci proponowała jutro podejsc gdzieś prywatnie z kulintych plamien bo zazwyczaj w tych gabinetach jest dobry sprzęt i lekarz powinien dac ci coś na podtrzymanie, z powodu tych plamien.
    -- ;;;;
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Natalia gratulacje:))) wracaj do zdrowia
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    anecia - w srode mam wizyte prywatnie, a plamienie rozowe bylo jednorazowe i nie wrocilo takze nie wiem o co chodzi. ta lekarka to w ogole jakas dziwna byla, wydaje mi sie ze totalnie na odczep mnie zbadala i zrobila to usg. a luteina chyba by nie zaszkodzila a moze pomoc ehh
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 30th 2014 zmieniony
     permalink
    Milka a zmierzyła Ci pęcherzyk?
    Odp Ci u siebie pod wykresem- ona pewnie uczepiła się daty z om, a u Ciebie owu była przecież później...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.