kfiatuszku - jak dokladnietam jest napisane na tym opakowaniu? 5mg czy 0.5mg??? z tego co wiem nie powinno sie przyjmowac kwasu foliowego wiecej niz 1mg dziennie, a co do USG to w poprzedniej ciazy wchodzilismy razem poogladac mala a teraz na pierwszym maz czekal pod drzwiami tyle ze na nastepne juz sie wybiera :)
kfiatuszku nastepne usg bedzie w 10tyg ciazy i tez dopochwowe ale na serducho to juz maz pojdzie. teraz to ja chcialam isc sama zeby przekonac sie ze maluszek jest tam gdzie powinien (bo przeciez nie bylo szans wiec rozne mysli mialam) u mnie w miescie kazdy gabinet prywatny ma usg ale tylko kilka ma usg dopochwowe. sa lekarze z lepszym i gorszym sprzetem ale ceny te same normalnie jest to ok 70-80zl no chyba ze jest sie stala pacjentka (jak ja hehehe) to wtedy mniej sie placi (60zl). jedyna wada to pozniej wszystkie badania robisz tez prywatnie - jesli jestes zdrowa jak rybka to jeszcze ok ale jak sie ma problemy z anemia czy inne krwiste to wtedy co 3tyg badanka i spora kaska
aha dzieki Aniu :)) ja sie troche obawiam tego dopochwowego przy mezu ... jak bede sama to sie bede stresowac a co dopiero z nim :P nawet qrcze nie wiem jak to wyglada i wogole :D ale pojde za niedlugo jeszcze nie prywatnie to zobacze :) a potem moze zabiore meza :D
maz jak najbardziej moze byc obecny tyle ze to kwestia czy kobitka sobie zyczy, byc moze niektore dziewczyny maja obawy przed tym zeby maz widzial jak doktorek (zwlaszcza jak to facet) cos wklada ich zonie :) ja tam oporow nie mam wiec meza zabiore ze soba
Agnes słońce strasznie Ci wspołczuje ...bo to samo przeżywałam 3 lata temu....tego nie da się opisać słowami.... i teraz też się cały czas boję że sytuacja może zdażyć się drugi raz.... żeby mieć pewnośc że wszystko jest ok.... nikt nam takiej pewności nie da.. Trzymaj sie mała, czas pomoże...
Agnese, tak mi przykro. Trzymam kciuki, by kolejny raz był szczęśliwy. Moje kumpelka poroniła dwa lata temu. Rok później znów była w ciąży i teraz ma ślicznego maluszka. Będzie dobrze.
Agnese kochana trzymaj się i nie poddawaj wiem że to straszne okropnie mi przykro wszystki trzymamy kciuki za ciebie
a jeśli chodzi o usg to w dobrych gabinetach to lekarz robi usg a mąż widzi wszystko na ekranie telewizora więc nie ma obawy my właśnie w piątek byliśmy razem najpierw miałam dopochwowe a potem już normalne i męzulek patrzył
a powiem wam szczerze że się tego obawiałam bo on jest strasznie zazdrosny ale jakoś przeżył a ja byłam bardzo szczęsliwa
jemma myśle ze niezbyt ciezkie cwiczenia na razie mogą byc. Wiecie mamy kolejny plusik na teście ciążowym sikanym, ale sie sypia w tym miesiacu, jedna po drugiej
JEMMA, ćwiczenia aerobowe są za bardzo dynamiczne dla kobiet w ciąży, to zbyt duży wysiłek, chyba że jesteś wyczynowcem od zawsze! Proponuję bardziej łagodne ćwiczenia jogi, na piłce itd. Po co wrazie czego mieć do siebie pretensje że się nie uważało!
zgadza się i dobrze robią dziewczyną w ciąży, zwłaszcza na kręgosłup! mąż obiecał kupić mi taką piłkę do domku żebym mogła sobie na niej siedzieć itd.!
Lily każdy jest inny a on nie był zazdrosny o badanie tylko cieżko jest facetowi patrzeć jak inny obcy facet wpycha jego żonie metalowy przedmiot w pochwe!!!!!!nie uważasz???bo ja go rozumiem a jeśli chodzi o aerobic to nie zlaecana jest skakanie dlaczego nie jest zbyt wskazany
Oj Myszorko to pracuś z ciebie.Uważaj na siebie i mam nadzieję, że już nie nosisz segregatorów. A tak na marginesie, chciałam zapytać o jakieś fajne gry. Masz coś ciekawego? Kulki już skończyłam ale pewnie będę do nich często wracać. Chciałabym czegoś nowego spróbować
Nie segregatorów nie noszę, nawet czasami męża wykorzystam do przyniesienia soku1,5l bo mówię że nosic nie moge A co do gier to polecam http://www.grylogiczne.pl/ i można sobie tam poglądać gry jakie kto lubi i pobrać wersje trial.
hihihi z tym sokiem to dobre Ja najwyraźniej lubię te gry co ty. Kulki były moimi ulubionymi, zanim je podałaś na forum Masz coś godnego polecenia? Mój PM ma auto na serwisie i jeździ teraz moim, więc dużo czasu siedzę w domu. Dlatego jakaś gierka by się przydała
Ja ostanio w żadną grę nie gram, jakoś nie mam ochoty, ale za to czytam dużo na temat ciąży i tych słodkich maleństw. Na tym linku co podalam jest duzo gier więc na pewno coś dla siebie znajdziesz. A co się dzieje z ladybird i skąd ona juz wie że będzie chłopaka miała?
pojawiam sie i znikam spowrotem do lozka, czuje sie koszmarnie, swiat ze mna wiruje, mam mdlosci wymioty i bole brzucha, jak jutro bedzie tak samo to musze sie chyba z ginem skontaktowac. maz stwierdzil ze spodnie mi na tylku wisza, 3kg jestem na minusie i w sumie nad tym to ja nie placze ale jak tak dalej pojdzie to nie mam szans na powrot do skzoly bo po rpsotu nie dam rady przepracowac 7lekcji :( zazdroszcze tym z was ktore nie maja wrednych dolegliwosci ja i w tamtej ciazy i teraz mam jazdy
Aniu znam ten bol dlatego cieszę się że ja jestem na zwolnieniu isiedzę w domku bo nie byłabym w stanie pracować w ty kołchozie! Ty jak dobrze pamiętam też masz juz jedn dziecko tak? Ciekawa jestem czy ta ciąża jest podobna do poprzedniej? Bo u mnie wogóle, wszystkie objawy są bardziej nasilone czuję się sto razy gorzej niż w pierwszej ciąży....