Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormyszerej
    • CommentTimeAug 31st 2011
     permalink
    Ja też robię morfologię i mocz 12.09 żeby sprawdzić czy antybiotyk zadziałał bo mi bakterie w moczu wcześniej wyszły (8-10), no i czy te płytki jeszcze się podniosły.
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Ja jutro odbieram wyniki i też się zastanawiam, czy krew daje jeszcze radę..
    --
    Jesli chodzi o pessar, to z tego co zrozumiałam, to jest taki krążek zakładany na szyjkę macicy ale mogę się mylić.
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeAug 31st 2011 zmieniony
     permalink
    Talinko - extra news!!!
    Ceri trzymam kciuki!!!!!!! już nie mogę doczekać się wieści!!
    --
  1.  permalink
    Dołaczam do was kochane:)Dzisiaj zrobilam tets i jets pozytywny:)))):bigsmile:Boozee adrenalina mnie rozsadza:)))))
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no a tak sie zapierałaś, że nie i nie
    kukałam do Ciebie [zanim zastrzegłaś] i widziałam te wątpliwe testy i Twoje zapewnianie, że to na pewno nie ciąża :tongue:

gratuluję !
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    dzięki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    RoxyEwa, gratulacje! I spokojnych 9 miesięcy :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ooo nie zauważyłam - gratki Ewa! :wink:
    --
  2.  permalink
    Jade do lekarza bo plamie...Jak wroce dam wam znac:)
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    Gratki Ewa :))) też zaglądałam zanim zamknęłaś "drzwi"...
    trzymam kciuki za dobre wieści od gina... w końcu to plamienie w momencie spodziewanej miesiączki, więc oby nic groźnego...
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Ewa - gratulacje ! oby plamienia zniknęły !
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Ewa witam.
    I trzymam kciuki u gina, to może być normalne w terminie spodziewanej @ jak pisze anne ale lepiej to sprawdzić.
    -- ,
  3.  permalink
    Dopiero wrocilam od lekarza.Nic jeszcze nie widac,kazal brac luteine i kwas foliowy.Troche mnie zmartwil bo powiedzial,ze macic anie szczegoknie wyglada jak na ciaze.To ten sam co mi powiedzial,ze owulacja ma wystapic w fl -to nawte nie biore pod uwage takiej gadaniny.Musze natychmiast zmienic lekarza bo ze strachu zejde:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a może lepiej zrób betę HCG ?
    --
  4.  permalink
    TEORKA: a może lepiej zrób betę HCG ?

No narazie jestem na debecie bo zrobilam zakupy i przy okazji kupilam test a jak zrobilam test to sie okazalo ze pozytywny.Zostalo mi na lekarza to pognalam....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Szkoda, że masz takiego konowała. No, ale spokojnie - leż, bierz luteinę, nospę. Będzie dobrze! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    pamiętam jak w grudniu kupiłam testy na allegro, na spółkę z koleżanką by taniej wyszło. nie sądziłam, że w styczniu będę już ich używać.
    --
  5.  permalink
    Bladykotku, a ty jak się czujesz? Toż to połowa 40 tygodnia już!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    zastanawiam się ile powinno być tego czopu? brzuch praktycznie cały czas napięty, młoda dzisiaj jakaś leniwa.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Chciałam zapisać się na jutro do ginekologa.. Mam przyjść ostatnia w kolejce i zapytać czy przyjmie mnie po godzinach.. :confused: ech.. No wkurzyłam się trochę.. Na dodatek jak jutro mi się nie uda to sobie poczekam,bo od jutra gin. ma urlop :confused: Po prostu pięknie.. :confused: Już mnie mój A. namawia żeby wejść z pierwszą pacjentką i zapytać czy nie przyjął by mnie w między czasie..
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Dziewczyny, wczoraj miałam niesamowicie stresującą sytuację. W nocy nie mogłam spać, brzuch mi się zrobił twardy jak piłka. Wzięłam nospe, z rana zadzwoniłam do gina z zapytaniem co robić bo brzuch ciągle twardy. Kazał odpoczywać, brać nospe i jakiś ziołowy lek na uspokojenie. Pytał czy mam skurcze. Pytanie do Was mam, czy takie skurcze wyglądają jak te miesiączkowe (takich nie mam)? Czy jakieś pojedyncze ciągnięcie np. jajnika to też skurcz? Już wariuje.....
    Poza tym sama już nie potrafię określić, czy macice ciągle mam twardą. Jak siedzę i sobie ją ugniatam, wydaje mi się, że jest w miarę ok. Jak stoję wyprostowana, brzuch mam twardy (czy to dlatego, że szczupła jestem?)
    Proszę pomóżcie....
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Viicki, nie wiem, co Ci poradzić, bo pewnie każda z nas odczuwa skurcze inaczej. Ja do ok 20 tyg. MYSLALAM, żemoje bóle podbrzusza to skurcze,a to raczej macica się rozrastała. Skurcz zazwyczaj trwał u mnie kilkanaście zekund i było to mniej więcej takie uczucie, jakby ktoś nałożył mi obręcz na brzuch i zacisnął. Teraz skurcze trwają dłużej i nawet po ustąpieniu przez jakiś czas boli mnie podbrzusze, z tym że o dziwo ostatnio tych skurczy mam mniej:shocked:.
    Jedna lekarka powiedziała mi, że u niektórych dziewczyn stale napięty brzuch może wynikać z postury - im szczuplejsza, tym większe uczucie dyskomfortu ale to nie jest reguła.
    --
  6.  permalink
    Viicki: Jak siedzę i sobie ją ugniatam, wydaje mi się, że jest w miarę ok. Jak stoję wyprostowana, brzuch mam twardy (czy to dlatego, że szczupła jestem?)
    Proszę pomóżcie....

Viicki, mi lekarz powiedział, że na stojąco nie ma co sprawdzać brzucha, bo on zawsze napięty będzie, mniej lub bardziej i że jak chce sprawdzić czy to faktycznie stawianie się macicy, to mam przybrać pozycje półleżącą albo i nawet leżącą i wtedy sprawdzić..
    -- // //
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    nightingale troszkę mnie uspokoiłaś. Chociaż jak leżę w pełni wyprostowana brzuch mam równie napięty jak na stojąco. Pozycją półleżąca sporo zmienia....z macicą wydaje się być lepiej.
    Czy pojedyncze, krótkotrwałe ciągnięcia są też rozumiane jako skurcze?
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Vicki, a mi się wydaje, że u Ciebie to z postury jednak wynika, jesteś nieprzeciętną chudzinką i sama wiesz, że centymetr stoi w miejscu a dzieciątko rośnie i potrzebuje miejsca. Takie pojedyńcze rwania to chyba prędzej macica albo więzadła. W moich notatkach sprzed 2-3 tygodni też odnotowałam takie bóle jak ty opisujesz, ale nie chciałabym nic sugerować. Ja wybrałam się ze strachu do ginekologa i dzięki temu się uspokoiłam, więc może Tobie taka wizyta też by się przydała skoro bardzo się denerwujesz.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nightingale_84: Viicki, mi lekarz powiedział, że na stojąco nie ma co sprawdzać brzucha, bo on zawsze napięty będzie, mniej lub bardziej i że jak chce sprawdzić czy to faktycznie stawianie się macicy, to mam przybrać pozycje półleżącą albo i nawet leżącą i wtedy sprawdzić..

dokładnie tak...

ja jak stoję to brzuch mam cały czas twardy i napięty...
    ale to raczej kwestia naprężenia skóry i mięśni

więc sprawdzam albo na siedząco albo na leżąco [ale nie na wznak bo to to samo co jak stoję :smile: ]
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    a mnie na wznak się luzuje.... nie zawsze, ale często.
    Viicki skurcze, te porodowe wyglądają jak te od @, na początku są słabe jak przy @,a potem się rozkręca... w Twoim przypadku po Nospie powinny przejść. Ale najważniejsze to nie denerwować się, bo faktycznie macica wtedy się stawia bardziej. Pij sobie melisę. Dziecku nie zaszkodzi, nawet niemowalki ją piją. Twardnienie brzucha raczej nie jest groźne, ale wspomnij o tym ginowi na kolejnej wizycie.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    połóż się, odpocznij, spróbuj nie panikować
    mnie tez coś często ciągnie
    a przed chwilą, mąż wrócił z pracy, chwilę się śmialiśmy, ja trochę głośno, wygłupiałam sie że niby tańczę i jak mnie nagle pociągnęło coś do dołu!!!:shocked:
    od razu na łóżko, chyba się dzieć wkurzył tymi wygłupami i tak się zaczęła wiercić...

mój lekarz zawsze powtarza, spokój, nospa, leżeć :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Anula a ty masz łożysko na przedniej czy tylniej ścianie???
    Bo ja też czuję maluszka, ale tak bardzo delkiatnie, chyba to moje łożysko na przedniej ścianie wszystko amortyzuje :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Viicki: Jak siedzę i sobie ją ugniatam

Postaraj się zrelaksować i raczej nie ugniatać i nie głaskać brzucha. To "zachęca" macicę do skurczów i wtedy brzuch też się częściej stawia. Jeśli masz jakieś wątpliwości najlepiej jedź do lekarza po to ich mamy. Będziesz spokojniejsza.
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    moim zdaniem nie ma co panikować, tylko się zrelaksować. Ugniatanie i masowanie brzucha może doprowadzić do twardnienia, podobnie jak kopniaki dziecka.
    P.S.
    ja mam łożysko na przedniej ścianie i nic mi nie amortyzuje.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    anaa86 ja mam na tylniej a swoje maluchy też delikatnie czuję
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ja mam na tylnej :) ale czuje delikatne kopniaczki od czasu do czasu
    ale dziś to była jakaś wirówka :bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Dziewczyny juz rodzące?
    Czy jest jakas zależność pomiędzy zblizajacym się porodem a temp?
    Bo ja sie na tych cholernych temp nie znam, a od wczoraj mam podwyższoną..
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nightingale_84: Czy jest jakas zależność pomiędzy zblizajacym się porodem a temp?

Podobno przed porodem szaleje. Ale PTC - czyli ta mierzona przed wstaniem z łóżka, w ustach, pochwie lub odbycie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    ale czuje delikatne kopniaczki od czasu do czasu

U mnie przestały być już delikatne :wink: Ostatnio jest bunt i te małe nóżki tak kopią,że aż podskakuje. Był dzień,w którym czułam na środku brzucha,niestety znowu na samym dole się dobija.. Mam nadzieję,że jutro uda mi się z tą wizytą.Tak bardzo bym chciała zobaczyć Kruszynkę :bigsmile: I potwierdzić płeć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Moja też ostatnio na dole kopie. A właściwie fika, bo kopie to rzadziej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Hussy: Był dzień,w którym czułam na środku brzucha,niestety znowu na samym dole się dobija..

a ja przewaznie po lewej stronie poniżej pępka, chyba ma tam nogi a głowe po prawej :)
    --
  8.  permalink
    OO dzieki Talinka, pocytam sobie, może czegos sie dowiem :wink:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka,a Ty też już czujesz że coraz rzadziej jest to uczucie "skrzydeł motyla" i "pływających rybek" ? ,bo ja ostatnio tylko te kopniaki czuję,i baaardzo rzadko ,ale jednak czasem to łaskotanie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Łaskotania nie czułam właściwie ani razu. To było takie bardziej bulgotanie, ale od pierwszego kopniaka czułam tylko kopniaki. Dziś kopniaki są rzadsze, a częściej Mała się wierci, i fika :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Dziewczyny boje sie cholera tych plamien teraz po luteinie juz tylko lekkie brunatne plamienie jest,ale i tak sie martwie...:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Leż i się nie martw :wink:
    Twój stres też dobrze Maluchowi nie robi :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a ja jednak myślę, że łożysko z przodu wytłumia....
    u mnie też wytłumiało i długooooo musiałam czekać na porządne doznania
    czuć czułam ale jakby przez mgłę

natomiast teraz mi to Ninka rekompensuje z nawiązką :devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
  10.  permalink
    Talinka: Leż i się nie martw Twój stres też dobrze Maluchowi nie robi

Dziekuje kochana :kissing::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    RoxyEwa: Dziewczyny boje sie cholera tych plamien teraz po luteinie juz tylko lekkie brunatne plamienie jest,ale i tak sie martwie...:sad:

Plamienia w terminie spodziewanej miesiączki nie są czymś nienormalnym... Martwić się należy kiedy plamienie jest "żywą" krwią...
    Oprócz brania progesteronu, no- spy itp...oraz nie forsowania się nic innego zrobić nie możesz, jak być dobrej myśli...
    --
  11.  permalink
    Jaheira: Plamienia w terminie spodziewanej miesiączki nie są czymś nienormalnym... Martwić się należy kiedy plamienie jest "żywą" krwią... Oprócz brania progesteronu, no- spy itp...oraz nie forsowania się nic innego zrobić nie możesz, jak być dobrej myśli...

Krwi zywej nie ma,mam momentami bole podbrzusza to biore scopoloan bo na nospe ma uczulenie.Mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.