Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoranulka838
    • CommentTimeMar 9th 2012
     permalink
    wynik negatywny,w poniedziałek powtórka:cry:
  1.  permalink
    hej dziewczyny własnie wrociłam od gina zrobił mi usg i wszystko ładnie wygląda:) i powiedział ze jesli chce zacząc starania to nie widzi przeciwskazan:):jumping::jumping: ale postanowiłam ze nie bede sie nie poptrzebnie nakrecac na ciaze co bedzie to bedzie
    -- ,
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    anulka a ile Ci wyszło? bo to az niemozliwe patrzac na krechy jakie miałas na tescie :shocked::shocked::shocked:
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    ten i ten pani powiedziła 0,100 nie wiem jak to mam napisać,powiedziała albo zbyt wcześnie zrobiony zapraszam na powtórkę w poniedziałek i może pani odebrać wyniki:cry:
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    hormony?
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    pomóżcie co mam robić i myśleć,załamka
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    chyba tylko czekac na rozwój wydarzen nic innego Ci nie pozostaje :cry:
  2.  permalink
    anulka jedynie co mozesz zrobic to tylko czekac do poniedziałku, powtorz sobie jeszcze jutro z rana test ciazowy
    -- ,
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    poczekam ale chyba przestanę sie obserwować i poddam sie całkowicie lekarzowi,jak na monitorze bede widzieć owulacje to będę serduszkowac,nie umiem sie obserwować,jajniki zawsze bola mnie z dwa dni po @ i brzuch też przy 14 dniu nie odczuwam żadnych dolegliwości,chyba mam dość
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    hej anulka nie poddawaj sie bedzie dobrze ja już tyle czasu czekam ponad rok i nie mam załamki choć czasami jest mi żle, ale wiem ze nie można poddać sie bo to unicestwi marzenia wiec głowa do góry i dalej starańka pozdrawiam:))))
    •  
      CommentAuthorhipka
     permalink
    Goździku- ja po poronieniach dwukrotnie jak głupia badałam hormony i były równie fatalne jak Twoje (no może prolaktyny nie badałam, ale ona lubi tak skakać w sytuacjach stresowych). Więcej się nastresowałam, niż to warte. Dopiero w 3 cyklu po poronieniu hormony wróciły do normy.
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    Dziękuję będę dalej sie starać ale nic na siłe.Irlandia ma rację test też może być wadliwy nie pomyślałam o tym wogóle.Dziękuję Wam za wsparcie dużo dla mnie znaczą Wasze rady,mimo że mam dwie wspaniałe córeczki czuję się strasznie czasem zielona.Ściskam mocno:hugging:
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    anulka życze powodzenia z całego serduszka i trzymam kciuki :))))
    •  
      CommentAuthoranulka838
    • CommentTimeMar 9th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziękuję na pocieszenie pod mój wykresik dodałam zdjęcia moich Iskierek,dzięki nim widzę sens życia:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeMar 10th 2012
     permalink
    czesc dziewczyny :confused: ta wrednota przyszla wczoraj wieczorem,od rana plamienia a wieczorem potop :confused:
    •  
      CommentAuthoranulka838
    • CommentTimeMar 10th 2012 zmieniony
     permalink
    przykro mi bonim,następnym razem na pewno się uda:hugging:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ANULKA A JAK U CIEBIE? BO TEN TEST TO WYRAZNIE CIAZOWY BYL
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    beta negatywna,tak jak dziewczyny pisały że takie cuda się zdążają,nie mam pojęcia co się ze mną dzieje.bonim powiedz mi ja miałam skok w 13 dniu,gdzieś kiedyś czytałam ze przy tak krótkich cyklach jak ja mam czyli 25 dniowe,to owulację mogę mieć na początku cyklu,prawda to?
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kochana ja nie wiem jak skok masz 13dc to jeszcze 12 dfl wiec jest ok,a dzis ktory masz dzien cyklu?,ja mam owulki 19-20dc :confused:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    anulka ale skok nie potwierdza owulacji owulacja może być 3 dni przed, 3 dni po lub wcale jedyne potwierdzenie owulacji to ciąża lub monitoring
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    dzieć cyklu 25,od pięciu dni tem.37
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to moze za wczesnie na bete,ale dlaczego taki mocny test wyszedl
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Anulka, ale Ty skoku nie miałaś! Zrozum, że wykres masz nadal jednofazowy i nie ma w nim fazy wyższych temperatur. Nie wprowadzaj w błąd koleżanek, bo Twojego wykresu nie da się zinterpretować tak, by wyszły w nim dwie fazy. Nie da się tego zrobić z podstawowego powodu: pomiary są o zbyt późnej porze i są o różnych godzinach. Jeśli chcesz, pomogę Ci zinterpretować ten wykres, ale pod warunkiem, że będziesz dalej postepować zgodnie z wybraną metodą. Inaczej Twoje obserwacje można wyrzucić do kosza.
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    ja tylko pytam
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    ok zgadzam sie tylko ja naprawdę jestem w tym zielona:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    anula to zamiast siać zamęt i ciągle pytać o różne dziwne rzeczy posłuchaj mnie i innych dziewczyn które dobrze Ci radzą czyli stałe godziny pomiarów, rzetelne obserwacje zgodne z wybraną metoda i tylko wtedy coś będzie wiadomo na razie nic nie wiadomo i tak jak napisała Irlandia nie miałaś skoku więc skąd pomysł, że on był 13 dc ? Anula aż dziw bierze, że masz już dwójkę dzieci na prawdę bo czuję się czasem jakbyś była zagubioną nastolatką
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    nigdy nie mierzyłam tem. nie obserwowałam sluzu,chce sie tego nauczyć i to że mam juz dzieci nie swiadczy o tym ze jestem tepa.Kiedyś miałam cykle regularne jak w zegarku 28 dniowe i wiedziałam ze owulka jest w 14 dniu i tak zaszłam,teraz mam i chę się nauczyć.Nie każdy jest geniuszem!!!!!!Mam nadzieję ze wyraziłam się jasno,od 4 mięsiecy mierzę tem,po to się tu zalogowałam żeby się nauczyć a nie wysłuchiwać że jestem zagubioną małolata
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    kiedy urodziłam pierwsze dziecko miałam skończone 18 lat
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    anulka,jak mierzysz o roznych porach to nie ma sensu,ja 2 dni temu poranna mialam 36,6 a w dzien 37 , posluchaj sie dziewczyn ,ja nie mam wykresu , one juz maja wprawe to ci pomoga :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    anulka i od czterech miesięcy nie miałaś czasu przeczytać zasad danych metod i wybrać jednej jasnej i najlepszej dla Ciebie i jej stosować ? Pytam tak serio bo dla mnie 4 miesiące to masa czasu i bez problemu w tym czasie można się dowiedzieć o tym że temperaturę mierzy się regularnie o tej samej porze etc... Nie mówię, że jesteś tempa mówię że Twoje wypowiedzi bardziej kojarzą mi się z zagubioną nastolatką aniżeli z dorosłą kobietą mającą dzieci- zwłaszcza jeśli chodzi o niektóre pytania które zadajesz. Pod Twoim wykresem ja i wiele innych osób powiedziało Ci jakie popełniasz błędy, na co powinnaś zwrócić uwagę, baaaa nawet zasugerowały co może być przyczyną dodatniego testu ciążowego bez ciąży a Ty nadal roztrząsasz skok, którego defacto nie miałaś, odnośnie uwagi jednej z dziewczyn o tym, że może to świadczyć o problemach z tarczycą napisz jakie miałaś w tym kierunku badania, kiedy, jakie wyniki ( wielokrotnie na forum było pisane, że norma kliniczna normą kliniczną a inne parametry tych wyników sa dla kobiet w wieku rozrodczym). Zrozum nikt nie chce dla Ciebie źle, ale jeśli oczekujesz naszej pomocy a nie tylko wsparcia i mówienia jaki to zły lab który zafałszował wynik to weź do siebie to co Ci piszemy i zacznij już się do tego stosować.
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    teraz to juz wiem od nastepnego cyklu będę mierzyć o 7 rano tak jak mi powiedziano,kupię len bo mam znikome ilości sluzu,aby go poprawić
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    jestem tu od tego cyklu,ucze się
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    anulka838: od 4 mięsiecy mierzę tem,po to się tu zalogowałam żeby się nauczyć a nie wysłuchiwać że jestem zagubioną małolata

Z tego zdania wynika jasno, że mierzysz temperaturę od 4 miesięcy a to dość dużo czasu by poznać zasady i metody i wybrać odpowiednią ( w zasadzie do tego wystarcza 1 cykl)

anulka838: teraz to juz wiem od nastepnego cyklu będę mierzyć o 7 rano

7 rano to już najpóźniej lepiej mierzyć wcześniej czyli np nastawić sobie budzik na 5-5:30 zmierzyć i pójść dalej spać a zapisać po wstaniu.

anulka838: len bo mam znikome ilości sluzu,aby go poprawić

Lepszy jest wiesiołek ale jego można stosować tylko do owulacji, natomiast można też olej z lnu stosować i wtedy cały cykl
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    anulka nastaw sobie budzik w telefonie np na 5 czy 6 i potem spij dalej, ja mam nastawine 2 budziki na tempke i jeden w wstawanie i tak dzwonia mi o 5 potem 5,10 a potem 5,30 moze czesto dzwonia , ale czasem o 5,20 moja najmłodsza sie budzi wiec nastawiłam wczesniej zeby miec pewnosc ze nic mi tego nie zakłóci :) o 5 wsadzam termometr w półsnie a o 5,10 budzi mnie budzik na odczyt tempki ;)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    i poczytaj tu na blogu zasady róznych metod i wybierz ta która Ci pasuje, ale najwazniejsze abys mierzyła tempke w sposób miarodajny bo inaczej bez sensu to mierzenie, niczego sie nie dowiesz
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    anulka nic sie nie martw nie tylko ty sie uczysz he a każdy sie uczy na błędach ja rownież jestem jeszcze zielona
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dziewczyny, wszystko ładnie pięknie, ale już ileś postow jest o zasadach NRP a kurcze jest od tego odrębny wątek... szanujmy nasz wątek poronieniowy, nie zaśmiecajmy.

Ania jeśli masz ochotę to pomogę, odezwij sie na PW lub pod moim wykresem.

Irlandia częściowo się zgodzę , pomiar 10 to późno... ale 8... ja z powodzeniem prowadzę wykresy mierząc o godz 8 z tym , że chodzę spać 2-3.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeMar 11th 2012
     permalink
    *Sukcesy:*
    mooniia - I poronienie - samoistne 01.06.2003 w 6tc - sukces po 2 miesiącach ur 20.04.2004
    Agunia05 - I poronienie 17.06.2006 w 19tc - sukces w 11.2006 + kolejny sukces w 03.2008
    Agunia05 - II poronienie - samoistne 01.2010 - sukces 03.2010
    aala18 - I poronienie 09.07.2010, 71 dzień ciąży- sukces w pierwszym cyklu starań po pierwszej @ po poronieniu, 09.2010
    Natalaa - I poronienie, łyżeczkowanie 17.02. 2011 w 10tc - @ po 29 dniach, sukces w pierwszym cyklu marzec 2011, poród 3.01.2012
    cheriniatko - I poronienie 28.02.2011 w 8tc (obumarcie płodu 6tc) - sukces po 4 miesiącach
    madzinka83 - I poronienie - samoistne 23.10.2011 w 6 tc - sukces po 2 miesiącach
    CiastoMiłości - I poronienie samoistne 27.10.2011 w 7 tc - sukces po 3 miesiącach
    ASulek - I poronienie - zatrzymane, łyżeczkowanie 15.11.2011 w 10tc (obumarcie płodu) - pierwsza @ po 38 dniach, sukces w kolejnym cyklu 01.2012

*Czekają:*
    lopeziatko - I poronienie - samoistne 08.05.2011 - pierwsza @ po 28 dniach, po @ starania, aktualnie w trakcie leczenia – tarczyca
    basia_87 - I poronienie - łyżeczkowanie 02.08.2011 w 6tc - pierwsza @ po 33 dniach - starania zaraz po,
    igisowa - I poronienie - łyżeczkowanie 14.10.2011 w 11tc (obumarcie płodu 9tc) - pierwsza @ po 43 dniach, po nim zielone światło, staram się
    ramatha - I poronienie - łyżeczkowanie 21.10.2011 w 13 tc (obumarcie płodu 8 tc) - pierwsza @ po 33 dniach, mielismy odczekac 4 miesiac, odczekalismy 2 i zaczelismy starania, od poronienia leczymy tsh i od tego miesiaca prolaktyne
    martooś- I poronienie- farmakologicznie 10.11.2011 w 9 tc (obumarcie płodu 9tc)- pierwsza @ po 63 dniach, czekamy do maja na staranka
    smieska1 - I poronienie-łyżeczkowanie 22.11.2011r. w 7 tc - pierwsza @ po 9 tygodniach,starania juz ale ze spokojem
    techniczne - I poronienie - samoistne 27.11.2011 w 6tc (obumarcie płodu)
    esteban - I poronienie - łyżeczkowanie 12.12.2011 w 10tc (obumarcie płodu 5/7tc) - pierwsza @ po 31 dniach - staram się od już
    ally1318- I poronienie - farmakologiczne 12.12.2011 w 7tc - pierwsza @ po 33 dniach, czekam na wizytę u gin
    truskaveczka21 - I poronienie - 13.12.2011 w 5tc ciąża pozamaciczna, (laparaskopowe udrożnienie jajowodów) - pierwsza @ 6 dni po zabiegu. Staramy się od drugiego cyklu po laparo.
    mooniia - II poronienie - łyżeczkowanie 15.12.2011 w 10tc (obumarcie płodu) @ 13.01.2012 starania od tego dnia + rozpoczeta procedura adopcyjna
    monika3334 - poronienie - samoistne 17.12.2011 w 5tc - czekam na @ i zielone swiatlo
    ewelina2600 - I poronienie - łyżeczkowanie 19.12.2011 w 10tc
    akirka - I poronienie - samoistne 23.12.2011 w 5tc (ciąża biochemiczna) - mamy zielone światło od razu, staramy się
    aniabb - I poronienie - łyżeczkowanie 23.12.2011 w 8tc (obumarcie płodu w 8tc) - czekamy na @ i na zielone światło
    bilia - I poronienie - łyżeczkowanie 30.12.2011 w 10tc (obumarcie płodu 8tc) - pierwsza @ po 28dniach (cykl obserwacyjny), później pomalutku startujemy
    goska22 - I poronienie - łyżeczkowanie 02.01.2012 w 11tc (obumarcie płodu) - pierwsza @ po 30 dniach, starania rozpoczynam pomimo 4miesięcznego zakazu
    baribal - I poronienie - łyżeczkowanie 27.09.2010 w 13tc (obumarcie płodu) - II poronienie - samoistne 05.01.2012 w 6tc
    eveke - I poronienie - łyżeczkowanie 09.01.2012 w 7tc (obumarcie płodu 6tc) - @ po 40 dniach
    blubiś - I poronienie - samoistne 13.01.2012 w 5/6tc - czekam na kolejną @ i staram się
    j_87 - I poronienie - łyżeczkowanie 16.01.2012 w 11tc (obumarcie płodu ) - pierwsza @ po 35 dniach
    szklania79 - I poronienie - samoistne 29.01.2012 w 6tc (obumarcie płodu) -pierwsza @ po 31 dniach
    lapa – I poronienie – samoistne 29.01.2012 w 11tc – pierwsza @ po 35dniach
    biedronka28-I poronienie- łyżeczkowanie 03.02.2012 11tc -(puste jajo plodowe), czekam na pierwsza @
    adda78- I poronienie niekompletne- ciążą I - 11/6 tc , zabieg łyżeczkowania w dniu 04.02.2012 , czekamy na wyniki histo i unormowanie endokrynologi, a teraz na @ kiedyś...
    bonim- I poronienie samoistne-8 tydz. 2.05.2011 - II poronienie - niecale 6 tyg. 7.02.2012 pierwsza miesiaczka po 31 dniach
    Serratia - I poronienie - łyżeczkowanie w 11tc (obumarcie płodu 8/9tc) - 7 tyg. po zabiegu test z moczu dodatni, niestety kilka dni później ujemny
    monist- I poronienie przerwane-łyżeczkowanie 20.10.2010 w 11tc, II poronienie przerwane - łyżeczkowanie 29.02.2012 w 8tc, odkładamy starania ze względu na badania hormonalne i wyniki histo.
    nina2003 - I poronienie niekompletne indukowane - łyżeczkowanie 16.02.2012r. w 10 tc(obumarcie płodu w 7 tc), ciąża II, czekam na pierwsza @
    kachaw I poronienie samoistne w 2007, potem urodziłam zdrowe dziecko 23.O9.2008, 24.II.2012 poronienie zatrzymane - łyżeczkowanie w 12tc(obumarcie płodu w 7/8tc), wstrzymanie starań przez 3 m-ce,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dziewczyny a jak wygladala u Was @? ja juz 3 dni mam obfita
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    ja dalej nie mam @
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to dobrze :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeMar 11th 2012 zmieniony
     permalink
    eveke: ale już ileś postow jest o zasadach NRP a kurcze jest od tego odrębny wątek... szanujmy nasz wątek poronieniowy, nie zaśmiecajmy.

Ale przecież po poronieniu wszystko jest inaczej, więc chyba dziewczyny mają prawo pisać również o zasadach NPR ...
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    ja też mam wykres jednofazowy, więc mój organizm powolutku musi wrócić do formy
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Ja miałam dwie fazy. Ciekawe - może zabieg przyspiesza jednak powrót cykli... Po zabiegu na pewno szybciej spada beta, więc i chyba szybciej wracamy do cykli...

W cyklu poronnym miałam skok opóźniony, ale nie jakoś strasznie - w 17 dc a miałam w 12-14 dc. W kolejnym już w 14 dc.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja miałam ładne 2 pierwsze cykle, liczac jaki pierwszy ten z zabiegiem, teraz troche sie pomieszało skok dopiero 20dc, ciekawa jestem jak długa bedzie fl.
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    no to zobaczymy co będzie u mnie, ja dziś mam 17dc i śluz niepłodny, może pojawi się jeszcze skok np w 20dc zwłaszcza że do 14dc miałam plamienia, może rzeczywiście płodny okres będzie później.
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Tak, może cykl się wydłużyć i nie ma w tym nic złego - normalne w tym przypadku. Czekamy i trzymamy kciuki :D
    -- serce przestało bić.
  3.  permalink
    Dołączam do was. Poroniłam 8 lutego w 6t.c. Stalaliśmy się z mężem prawie 2 lata. Niestety cieszyłam sie tylko 2 tygodnie. Potem szpital, zabieg, pustka. Wciąż czekam na @...
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    witaj martucha poronilas dzien po mnie ,ja 7 lutego, a 9 marca dostalam @
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Martuchna witaj..... i sciskam mocno w tym trudnym czasie :cry:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.