Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Wydaje mi sie,że to nienajgorszy wynik
co do ogrzewania to ja w jeden ciag z wymiennikami ciepła mam podłaczony piec na eko groszek (bez podajnika moze byc na wszystko) piec gazowy, i kominek z płaszczem wodnym. kominek i piec ida w jednej cenie gaz jednak wychodzi najdrozej.

Takie życie, jak kanalizacja wyjdzie nam 60 cm od wjazdu do garażu, a wodociąg jest po drugiej stronie ulicy 100m dalej, to za dużego wyboru nie ma... Umówić się z sąsiadami na dzierżawę też nie problem, ale ciśnienie może spadać, albo jak się wyprowadzą, a nowy właściciel zechce na nas zarobić, to i tak i tak nas by czekała woda we własnym zakresie
monia :-) dom 380 metrów ? zaszalalas

Bo ludzie właśnie tak budują ,wystawiają wielkie domy na pokaz ..po co tyle komu pokoi,już nie wspomnę o ilości okien do mycia , a pózniej tego żałują bo kasę moznaby było na co inne przeznaczyć .
A to tyle energii daje. Piszecie o ogrzewaniu. Ja mam ogrzewanie podłogowe i kominek. Niestety kominek mam bez płaszcza wodnego. M. w ogóle na początku nie chciał kominka, ale w końcu się zdecydował. I teraz obydwoje uważamy, że ten płaszcz wodny to dobra sprawa. My mamy ogrzewanie gazowe, więc w sezonie kupa kasy na to idzie a z kominka jednak to ciepło jest inne, pszyjemne. I tak rozpalamy kominek i tak, ale teraz ciepło idzie tylko na salon - dużo erergii niewykorzystanej się marnuje. A u sąsiadów przy płaszczu wodnym w salonie od kominka jest tak samo ciepło jak u nas a i jeszcze podłoga ciepła w każdym pomieszczeniu. A podłogowe ogrzewanie - super sprawa. Każdemu polecam. Bo jak w stopy ciepło, to wszędzie ciepło. I po cieplutkiej podłodze się chodzi.